Regel nu jouw dakdekker

Lekkage dakkapel

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 698 dakdekkers in jouw regio

Wanneer er water via de dakkapel naar binnen seipelt is er meestal een probleem met de dakbedekking. De naden sluiten waarschijnlijk niet goed aan. Of de afvoer van het dak is verstopt waardoor teveel water blijft staan. Omschrijf wat er aan de hand is en maak direct een afspraak met een dakdekker uit de buurt. In verband met de veiligheid werken dakdekkers vaak met 2 man. Het aangegeven tarief is op basis van 1 persoon

Regel nu jouw dakdekker
37 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Lekkage aan de dakkapel laten verhelpen door Zoofy

Een lekkend dakkapel is hartstikke vervelend. Zo kan het voor flinke problemen en voor blijvende schade aan je huis zorgen en is de lekkage vrijwel direct zichtbaar. Lekkage aan een dakkapel is een veelvoorkomend probleem. Gelukkig zijn er tal van oplossingen om lekkage te voorkomen, en om de lekkage effectief te kunnen repareren.

Kom meer te weten over de mogelijkheden en de kosten van de reparatie van je dakkapel en leer meer over de mogelijkheden qua materiaalgebruik in het onderstaand artikel.

Lekkage dakkapel opsporen

Voordat je de dakkapel wilt repareren, is het uiteraard handig om eerst de oorzaak te achterhalen. Een expert zal de dakkapel zorgvuldig inspecteren en achterhalen waardoor de lekkage is ontstaan, en waar de kern van het probleem zich bevindt. Door de oorzaak te achterhalen voorkom je dat je in de toekomst dezelfde fout maakt en pak je het probleem bij de wortel aan. Soms kan het zo zijn dat de oplossing voor de lekkage binnen enkele minuten opgespoord wordt. Overweeg bij het opsporen van een lekkage altijd het inschakelen van een professional.

Lekkage dakkapel herstellen

In het gunstigste geval vallen de kosten van een dakkapel lekkage reuze mee en hoeft het dakkapel niet volledig vervangen te worden. Vaak kan doormiddel van een eenvoudige ingreep al een hoop schade voorkomen worden. Zo kan het bijvoorbeeld al helpen om geregeld je regenpijp vrij te maken van bladafval en het dakje boven het dakkapel schoon te houden. Als het dan toch voorkomt dat je te maken krijgt met een lekkage, zijn er diverse methode om het dak te herstellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het vernieuwen van het dakleer, het opnieuw bevestigen van de dakkapel met het dak, of voor een geheel nieuwe vernieuwing van de dakranden.

Nieuw dakleer

Dakleer is het materiaal dat gebruikt wordt om het dakkapel waterdicht te houden. Wanneer je schade hebt aan het dak, is het van belang dat je controleert dat het dakleer nog geheel intact is. Dakleer is een teerhoudende dakbedekking dat eenvoudig opnieuw aan te brengen is en vaak in rollen wordt verkocht. Het materiaal is zeer stevig en biedt een langdurige bescherming.

Nieuwe verbinding met het dak

Voor sommige lekkage problemen is het geheel opnieuw creëren van de huidige aansluiting van het dak van belang. Het opnieuw verbinden van de dakkapel met het dak is een methode dat ook wel wordt toegepast wanneer je meer isolatie wilt aanbrengen. Het is een ingrijpende en ingewikkelde klus, waar de hulp van een vakman uiteraard van belang is. Uiteraard is een methode om dakkapel lekkage te verhelpen het vervangen van de dakranden. Kapotte dakranden kunnen ervoor zorgen dat water niet voldoende kan wegstromen of ongewenst kan ophopen. Ook kan het zo zijn dat de dakranden niet zorgvuldig met het dak zijn verbonden, waardoor lekkage eerder zal plaatsvinden. Het vernieuwen van dakranden is een redelijk intensieve klus. Van belang is uiteraard om eerst te achterhalen waar de dakranden precies niet goed functioneren om zo overbodig werk te kunnen voorkomen.

dakkapel lekkage

Lekkage dakkapel voorkomen

Er zijn diverse manieren om lekkage van de dakkapel te voorkomen, zoals bijvoorbeeld door regelmatig onderhoud en door het aanbrengen van verf.

Regelmatig onderhoud

Om schade aan je dakkapel te voorkomen is het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden ten alle tijden aan te raden. Door regelmatig het dakleer, de dakgoten en randen te controleren, kunnen lekkages voorkomen worden. Ook is het van belang om zelf periodiek het dak schoon te houden. Dit kun je doen door afval zoals bladeren, regelmatig te verwijderen uit de dakgoot. Let tijdens dit proces op of je eventuele scheurtjes of afbrokkelingen aantreft, en grijp snel in wanneer je eventuele schade aantreft. Wanneer je een houten kapel hebt is het regelmatig controleren op schade van uiterst belang. Zo kan houtrot leiden tot lekkages en tot vervelende problemen zorgen.

Het aanbrengen van verf

Door het aanbrengen van een laag verf is het mogelijk om de levensduur van de kapel te verlengen. Zo zorgt de verf voor een beschermende laag en blijft het materiaal beter beschermt tegen water en vuil.

Materiaal gebruik voor lekkage dakkapel
Een goede reparatie aan de dakkapel vergt de nodigde materialen. Om de dakkapel zo waterdicht mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van lood of van een loodvervanger. Lood is milieubelastend en wordt daarom vaak vervangen door een alternatief, zoals een kunststofproduct.

Daarnaast zijn er nog vele materialen die van pas komen bij het herstellen van een dakkapel. Zo wordt er vaak gebruik gemaakt van een brander om het lood aan te brengen en op zijn plek te smelten. Daarnaast mogen belangrijke beschermingsproducten niet ontbreken en dient de reparateur over allerlei veiligheidsonderdelen te beschikken.

Voordelen van Zoofy

Al vele hebben het gemak van Zoofy ervaren en hebben een lekkage dakkapel herstel eenvoudig en snel laten uitvoeren. Het voordeel van het laten uitvoeren van je klus door Zoofy is daarnaast dat je niet te maken hebt met bijkomende voorrijdkosten. Wij zijn over het hele land actief en helpen je graag zo snel mogelijk aan een geschikte dakdekker bij jou in de buurt.

- Geen voorrijkosten
- De klus is tot 2.5 miljoen euro verzekerd
- Vele tevreden gebruikers
- Snel en gemakkelijk contact met een geschikte dakdekker

Kosten reparatie lekkage dakkapel

Het repareren van een dakkapel lekkage is specialistisch werk dat vanwege het werken in de hoogte risico’s met zich mee brengt. De kosten voor de reparatie van een lekkage aan een dakkapel variëren sterk. Zo hangt het samen met het type dak dat vervangen moet worden en de gewenste ingreep die moet worden verricht. De meeste dakdekkers berekenen dan ook een kostenprijs per uur en niet per ingreep. De kosten reparatie dakkapel per dakdekker variëren per persoon en starten al vanaf €65 per uur incl. btw.

Gemiddeld betaal je voor het vernieuwen van dakleer ongeveer €150 euro, en ben je hetzelfde geld kwijt voor hetopnieuw aansluiten van het dak met het dakkapel. Voor het vervangen of repareren van dakranden ben je gemiddeld €200 kwijt.

De kosten van een dakkapel lekkage reparatie wegen uiteraard nooit op tegen het volledig vernieuwen van de dakkapel. Met de juiste reparatie en een spoedig herstel, voorkom je flinke kosten en kan de lekkage spoedig versteld worden.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af