Regel nu jouw vakman

Regenpijp monteren / vervangen

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1907 dakdekkers bij jou in de buurt

Een goede regenpijp zorgt voor een goede waterafvoer en voorkomt lekkages. Zit de pijp los of is de oude aan vervanging toe, schakel dan de hulp in van een vakman. Omschrijf je klus en maak direct een afspraak met een dakdekker in de buurt.

Regel nu jouw vakman
35 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
 • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Regenpijp monteren of vervangen?

Regenpijp monteren / vervangen


Een dakgoot zonder regenpijp heeft natuurlijk weinig zin. Het afgevoerde water zou dan tegen je muur terechtkomen, wat heel slecht is voor de constructie. Daarom helpen we je graag een handje bij het monteren van je regenpijp! Hieronder lees je alles over hoe je een regenpijp moet bevestigen.

Je hebt nodig aan materiaal:

 • Regenpijp
 • Dubbele overschuifwrong
 • Beugels met rechte inslagpin (1 set per 1 meter)
 • Pluggen

Aan gereedschap heb je nodig:

 • Fijngetande zaag
 • Boor
 • Steenboor van 10 of 12 mm
 • Rolmaat

 
Stappenplan

  1. Kies voor een regenpijp hetzelfde materiaal als waaruit de dakgoot bestaat.
  2. Meet de lengte van de regenpijp op.
  3. Om de regenpijp mooi tegen de muur te laten aansluiten, zul je een bocht op het afvoergat onderaan de dakgoot moeten bevestigen.
  4. Plaats ook een bocht bovenaan je regenpijp
  5. Zaag nu het tussenstuk voor de twee bochten op maat, zodat je regenpijp mooi met de muur zal aansluiten.
  6. Verwijder ook eventuele bramen, mocht het nodig zijn.
  7. Schuif daarna de regenpijpen en bochten in elkaar. Als je standaard lengtes regenpijp en bochten gebruikt hoef je geen aansluitstuk te gebruiken.
  8. De bochten en regenpijpen onderling moeten in elkaar gaan schuiven. Bedenk dat water naar beneden valt, schuif het in elkaar van klein naar groot (een trechter effect). Als je de twee afgezaagde regenpijpen met elkaar wilt verbinden, dan heb je een verbindingsmof nodig.
  9.    1. Boor nu gaten van 12 mm bij de bevestiging met pluggen en 10 mm gaten bij bevestiging zonder pluggen.
  2. Boor horizontaal in de muur voor de regenpijp met beugels. Met een rechte inslagpin. De eerste beugel die je in de muur slaat gaat net onder het stuk waar de bocht aansluit op de regenpijp.
  3. Zorg dat deze goed klem zit, zodat de buis later niet kan wegzakken.
  4. Boor nu elke meter gaten voor de beugels. De laatste beugel plaats je ongeveer 30 cm boven de grond, daarna kun je de beugels gaan plaatsen. 1. Schuif nu de regenpijpen in elkaar via de moffel die aan elke regenpijp zit.
 2. Bij twee afgezaagde regenpijpen gebruik je een verbindingsmof. Schuif hierna de decoratieve overschuifwrong over de regenpijp en klik de dubbele overschuifwrong tussen de beugel.
 3. Nu kun je de zinken regenpijp bevestigen aan het riool. Je kan natuurlijk ook een zinken bocht onderaan de zinken regenpijp bevestigen, zodat het water mooi richting afvoerput, riolering of in de regenton vloeit.Hopelijk is het nu helemaal duidelijk en ben je er klaar voor om je regenpijp te monteren! Lijkt het je toch een te grote uitdaging en kun je wel wat hulp gebruiken? Ga dan naar Zoofy.nl en plan een afspraak in!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af