Regel nu jouw dakdekker

Verstopte regenpijp

Vanaf €125 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1099 dakdekkers in jouw regio

Wanneer er teveel vuil blijft hangen in de regenpijp raakt deze verstopt. Daardoor kan er teveel water in de dakgoot blijven staan met lekkages als gevolg. Voorkom waterschade en schakel de hulp in van een vakman. Maak direct een afspraak met een dakdekker bij jou in de buurt.

Regel nu jouw dakdekker
17 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je regenpijp vakkundig ontstoppen

Wanneer je regenpijp verstopt is kan dit vervelende gevolgen hebben. Het is dan ook belangrijk om een verstopte regenpijp zo snel mogelijk te ontstoppen. Maar hoe doe je dat en hoe kan je een verstopte regenpijp voorkomen? We vertellen het je!

De mogelijke gevolgen van een verstopte regenpijp

Dat een verstopte regenpijp geen pretje is dat weet je vast wel, maar wist je dat de gevolgen van een verstopte regenpijp erg naar kunnen zijn? Als je regenpijp verstopt is dan kan er in het ergste geval vocht via de buitenmuur je woning binnenkomen. Daardoor kunnen er schimmels ontstaan en deze hebben een negatief effect op je woning én je gezondheid. Ook leidingen kunnen beschadigd raken.

Als je je regenpijp te lang verstopt laat dan zal je bovendien meer moeten betalen om al dat vocht te laten bestrijden. Dit kan je makkelijk vermijden door je regenpijp zo snel mogelijk te laten ontstoppen!

Hoe raakt een regenpijp verstopt?

Een verstopte regenpijp kent verschillende oorzaken, maar meestal is een verstopte regenpijp het gevolg van vastzittend vuil. Denk maar zand grind, steentjes of bladeren die op je dak terecht raken en met de regen en wind meegevoerd worden. In sommige gevallen kan een regenafvoer die verstopt is ook veroorzaakt worden door stukjes afgebroken dakpannen.

Hoe voorkom je dat je regenpijp verstopt raakt?

Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen, is het handig om te weten hoe je een verstopping kan vermijden. Wat kan je dan doen? Als je ervoor zorgt dat je je regenpijp regelmatig nakijkt en schoonhoudt, dan zal de kans op verstopping aanzienlijk kleiner zijn. Een tip: met bladscheiders kan je blaadjes uit de regenpijp houden.

Let op als je je regenpijp reinigt, want het schoonmaken van je regenpijp brengt een aantal risico's met zich mee. Als je zelf niet gewoon bent om op je dak te gaan dan bestaat er kans op een ongeluk. In dat geval kan je het risico beter niet nemen. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Je kan er namelijk voor kiezen om je regenpijp tweemaal per jaar te laten reinigen door een vakman. Zo hoef jij je over niets nog zorgen te maken!

Een regenpijp ontstoppen doe je zo

Is je regenafvoer verstopt? Dan vraag jij je waarschijnlijk af hoe je het kan ontstoppen. Hieronder vertellen we je wat je moet doen. Onthoud wel dat het enkele risico's met zich meebrengt. Doe het enkel zelf als je dit soort klusjes gewoon bent!

Je regenpijp ontstoppen doe je door je dakgoot eerst schoon te maken en dus al het vuil en de bladderen uit de dakgoot te verwijderen. Hetzelfde doe je vervolgens voor het gat waarop de regenpijp zit aangesloten. Daarna ga je de regenpijp schoonmaken. Sommige regenpijpen hebben een sifon met een schroefdeksel aan de onderkant. Dit deksel kan je eraf halen zodat je het vuil met de hand kan verwijderen. Vervolgens giet je een emmer water in je dakgoot om te zien of er nog sprake is van een verstopping. Als er nog steeds sprake is van een verstopping dan kan je een lange stok of een ontstoppingsveer gebruiken om de verstopping mee te doorprikken.

Door meerdere keren te prikken op het verstoppingspunt lukt het vrijwel altijd om door het vuil te prikken, waardoor de verstopping verholpen is. Als dit nog niet lukt dan moet er een hogedrukspuit gebruikt worden. Je kan zowel van bovenaf als van onderaf in de regenpijp spuiten. In sommige gevallen moet je de regenpijp doorzagen. Zaag de regenpijp nooit te kort af en gebruik desnoods een reparatiemof. Als dit alles niet blijkt te helpen is het mogelijk dat de verstopping onder de grond zit. In dat geval moet je de afvoerpijp uitgraven.

Dakgoot verstopt? Vergeet ook je dakgoot niet regelmatig te reinigen!

Om een verstopte dakgoot te vermijden kan je je dakgoot het best een aantal keren per jaar reinigen. Is je dakgoot al verstopt? Dan is het uiteraard belangrijk dat je deze tijdig ontstopt. Ook als je dakgoot verstopt is kan het zorgen voor vocht in je woning. Daarnaast zorgt een dakgoot die verstopt is voor houtrot, onkruid, overstroming en andere nare gevolgen.

Een dakgoot die verstopt is wordt net zoals een verstopte regenpijp veroorzaakt door vuil, bladeren, afval van dakpannen, plastic, mos, enzovoort. Een dakgoot ontstoppen is een stukje eenvoudiger dan het ontstoppen van je regenpijp, maar brengt evenveel risico's met zich mee. Ook dit kan je laten doen door een van onze professionals!

Kosten regenpijp verstopping verhelpen

Als je regenafvoer verstopt is wil je dit uiteraard zo snel mogelijk oplossen. Maar hoe veel kost het om een regenpijp verstopping te verhelpen? In dat geval zal je een vakman per uur moeten betalen en zullen de kosten sterk afhangen van hoe verstopt je regenpijp is.

Bij Zoofy geldt de vaste prijs van €99,- voor het ontstoppen van de regenpijp. Handig om weten: de meeste vakmannen hanteren een startarief en rekenen na het eerste half uur een extra prijs aan per kwartier. Is je regenpijp niet enkel verstopt, maar ook beschadigd? Dan zal het je uiteraard heel wat meer kosten, want je moet hierbij de prijs van de regenpijp rekenen. Hieronder een overzicht van de regenpijp kosten!

Type regenpijp  Kosten 
Ronde, zinken regenpijp  7,90 euro per m²
Vierkante, zinken regenpijp  vanaf 32 euro per m²
Ronde, koperen regenpijp  vanaf 20 euro per m²
Vierkante, koperen regenpijp  vanaf 50 euro per m²

Zelf regenpijp ontstoppen of laten doen?

Je regenpijp en dakgoot ontstoppen kan erg gevaarlijk zijn als je hier geen verstand van hebt. Er is een groot risico dat je uitglijdt en valt. Dit risico wil je niet nemen! Bovendien is het schoonmaken van je dakgoot en regenpijp een zware klus. Kies voor je eigen veiligheid én gemak en laat het werk over aan een ervaren professional!

Maak het jezelf nog makkelijker met een vakman van Zoofy

Zie je het niet zitten om je leven te riskeren voor een propere dakgoot? Of zie je op tegen het zware werk? Wat de reden ook mag zijn, een vakman van Zoofy biedt je altijd dé perfecte oplossing. Door voor een vakman van Zoofy te kiezen maak je het jezelf zelfs nog makkelijker, want in slechts enkele minuten vind je de beste vakman uit je buurt!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach