Regel nu jouw vakman

Dakbedekking aanleggen / vervangen

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 181 dakdekkers bij jou in de buurt

Een dak kan op veel manier met veel verschillende manier worden bedekt. Afhankelijk van het type gebouw kun je kiezen voor enkellange of meerlaagse dakbedekking. Omschrijf je wensen en maak direct een afspraak met een dakdekker bij jou in de buurt.

Regel nu jouw vakman
6 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
 • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
 • Er zijn vandaag 132 klusaanvragen.
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

 

Veel geboekte klussen  
Onderhoud CV-ketel Tuin onderhoud
Boomstronken verwijderen Grond egaliseren
Plafond schilderen Kraan plaatsen
Lekkage opsporen Stukadoor Amsterdam
Schilder Amsterdam Leidingwerk plaatsen

 

 

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Dakbedekking aanleggen of vervangen

Zo kan je zelf je dakbedekking aanleggen en/of vervangen


Ben je een doe-het-zelver en leg je het liefst zelf je eigen dakbedekking aan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres gekomen! Hieronder volgt een uitgebreid stappenplan.

 1. Reken eerst uit hoeveel dakbedekking je nodig zal gaan hebben. Houd hierbij rekening met de openstaande randen en omlijstingen van je dak.
 2. Maak het dak vervolgens vrij van stof, vuil en vocht. Door dit te doen kan het folie later goed gaan hechten.
 3. Rol het folie uit op zijn plek en laat het hierna even een uurtje liggen. Op deze manier kan de folie even ontspannen. Het is belangrijk dat je de folie zo goed mogelijk verdeelt over het gehele dak, want aan weerszijde moet je eventueel folie kunnen overhouden.
 4. Vouw hem daarna voor de helft weer terug zodat je het dak vrij maakt om te kunnen gaan lijmen.
 5. Lijm vervolgens het dak in met speciale lijm die je met behulp van een kitspuit netjes en mooi kunt verdelen.
 6. Om de 50 centimeter kun je deze kitlijnen netjes recht op je dak spuiten. Door met een smetlijn strakke krijtstreepjes te maken, kun je de kitlijn goed recht krijgen. Het kan namelijk nog wel eens gebeuren dat je die lijnen door het kan heen kan gaan zien. Daarom is het natuurlijk heel fijn om het netjes te houden. Houd wel een beetje een afstand van de randen, want die ga je later vasthechten.
 7. Als de kit eenmaal is aangebracht, kun je het folie terug vouwen.
 8. Met een aandrukroller zorg je dat het folie goed aan het dak kan gaan hechten. Als dat gebeurt is herhaal je deze en de vorige stap voor de andere helft van je dak.
 9. u kun je verder gaan met de randen. Bij de dakranden is het zeer belangrijk om meerdere rechte strepen kit aan te brengen.
 10. De hoekjes vouw je als een puntzak, om zo ook de hoeken waterdicht te kunnen krijgen.
 11. Plaats hierna ook de dakrandprofielen en de afvoer terug.
 12. Plaats vervolgens de profielen niet te strak tegen elkaar aan, want als ze warm worden gaan deze profielen uitzetten.

Hopelijk is het je allemaal goed af gegaan bij het volgen van dit stappenplan! Is het toch niet helemaal gelukt of wil je deze klus liever niet zelf uitvoeren? Dat kan! Maak gemakkelijk en snel een afspraak via Zoofy.nl. Geef de gewenste datum en tijd door, dan plannen we gelijk een afspraak voor je in.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af