Regel nu jouw dakdekker

Boeidelen vervangen

Vanaf €69 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2773 dakdekkers in jouw regio

Laat je boeidelen of windveren vervangen door een dakdekker van Zoofy. Kom eenvoudig in contact met de beste dakdekkers uit je eigen regio. Wij leveren vakmannen door heel het land. In verband met de veiligheid werken dakdekkers vaak met 2 man. Het aangegeven tarief is op basis van 1 persoon.

Regel nu jouw dakdekker
12 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Boeidelen of windveren laten vervangen

Het belang van een stevige dakrand

De dakrand is een zeer belangrijk onderdeel van een woning. Veel mensen staan er niet bij stil dat de dakrand het dak van de woning noodzakelijk is, omdat het de woning veel bescherming biedt. Zo biedt het bescherming tegen vocht, maar ook tegen het komen van kou tussen de gevel en de dakbedekking van je woning. Als de dakrand niet goed wordt onderhouden of kapot is, kunnen er lekkages voorkomen. Ook wanneer de dakrand versleten is en niet goed meer kan functioneren, is het belangrijk om de dakrand op de juiste wijze te repareren of vervangen. Een dakrand kan gerepareerd op verschillende manieren. Denk hierbij aan de windveren vervangen, rabatdelen te plaatsen of boeidelen vervangen.

Hoe gaat de vakman te werk

Doordat de rabatdelen, windveren en de boeidelen een belangrijk onderdeel uitmaken van de dakrand van de woning, is goed onderhoud erg van belang. Wanneer je over een dakrand beschikt met onderdelen die van hout zijn gemaakt, is het risico dat de rand gaat rotten nóg groter. In dat geval kun je het beste de windveren laten nakijken en een dakdekker inschakelen om de klus te klaren. Het is namelijk een klus die op een grote hoogte moet plaatsvinden en de klus moet zeer nauwkeurig worden uitgevoerd. Omdat een vakman beschikt over een professionaliteit en ervaring, zullen de rabatdelen en de boeidelen op de juiste wijze worden aangesloten op het dak. Het is sterk aan te raden om de klus door een vakman uit te laten voeren, omdat bij een zeer klein foutje het risico op een lekkage zeer groot wordt. Je wilt natuurlijk niet dat je binnen de kortste keren de dakrand opnieuw moet gaan repareren.

De boeidelen en windveren vervangen kosten

In de onderstaande tabel staan de gemiddelde kosten van windveren vervangen vermeld, maar ook de gemiddelde kosten van boeidelen vervangen staan in de tabel weergegeven. Het gaat hierbij om de geschatte kosten die door een specialist worden gevraagd voor de reparatie of vervanging van de boeidelen of windveren. Houd er hierbij wel rekening mee dat iedere vakman verschillende prijzen hanteert voor de klus en dat de prijzen slechts een schatting zijn van de gemiddelde kosten van boeidelen vervangen of windveren vervangen. Bij de schatting van de prijzen is nog geen rekening gehouden met het schilderen van materialen wanneer je kiest voor houten onderdelen.

Kostenoverzicht van boeidelen en windveren per m²

Type Kosten per m²
Multiplex €50,-
Red cedar hout €70,-
Meranti hout  €75,-
Trespa  €130,- tot €210,-
Keralit  €135,-

De boeidelen vervangen of de windveren vervangen bedraagt een prijs tussen de €50,- en de €110,- per meter. Hierbij zijn de manuren en het materiaal dat gebruikt wordt door de specialist al meegerekend. De kosten zullen verschillend zijn per situatie. De boeidelen vervangen of de windveren vervangen bedragen een andere prijs afhankelijk van de situatie, omdat niet iedere woning hetzelfde is. Zo kun je over een grotere woning beschikken dan de gemiddelde woning, waardoor de kosten al een stuk hoger kunnen zijn. Wanneer je van tevoren goed inschat welke prijs je kunt verwachten en de verschillende mogelijkheden overweegt, voorkom je wellicht een verrassing na het uitvoeren van de klus. Bovendien kun je op deze manier de vakman vinden die bij je past en de verschillende prijzen afwegen.

 

rabatdelen en boeidelen vervangen

Waarop zijn de kosten gebaseerd?

De kosten voor de boeidelen vervangen of de windveren vervangen hangen af van een aantal factoren. Denk hierbij aan het materiaal dat er gebruikt wordt, maar denk ook aan eventueel het laten beschilderen van het gebruikte materiaal. Bovendien kan de afmeting van de onderdelen zoals de boeidelen, rabatdelen en windveren ook een grote rol spelen bij het bepalen van de kosten. De windveren vervangen, rabatdelen en boeidelen worden hieronder verder toegelicht.

De afmeting

Het is logisch dat de afmeting van de grootte van de windveren, boeidelen of rabatdelen een grote rol speelt wat betreft de kosten van de klus. Wanneer de vakman de kosten bepaald, houdt diegene rekening met de afmeting van de benodigde onderdelen voor de klus. Door het aantal meters van de windveren, rabatdelen en de boeidelen te berekenen, kan de vakman een speciale prijs samenstellen die past bij jouw woning.

Een bitumen dakbedekking

Een bitumen dakbedekking is een materiaal dat gebruikt wordt voor het beleggen van platte daken. Denk hierbij aan een schuur, uitbouw, aanbouw of een veranda. Het is mogelijk om bij het repareren van het dak, te kiezen voor het plaatsen van een bitumen dakbedekking. Een ervaren vakman kan je advies geven over het plaatsen van de dakbedekking en je een inzicht geven over de kosten.

Keuze in materialen van windveren

Wanneer je boeidelen, rabatdelen of windveren gaat repareren of plaatsen, is het mogelijk om uit verschillende soorten materialen te kiezen. Er zijn verschillende voor- en nadelen verbonden aan ieder materiaal. Hieronder worden een aantal mogelijke materialen besproken.

Het vervangen van houten windveren

Houten windveren worden al jaren gebruikt. Tegenwoordig worden houten windveren nog steeds door verschillende mensen gekozen, omdat ze de unieke look van de houten windveren erg aantrekkelijk vinden. Het is mogelijk om uit verschillende houten windveren te kiezen, bijvoorbeeld uit multiplex of hardhout red cedar. Welke houten windveren je kiest, hangt af van je budget. Het hardhout red cedar is een duurder materiaal dan het goedkopere materiaal multiplex. Het is belangrijk om jezelf te realiseren dat wanneer je kiest voor houten windveren, het noodzakelijk is om de windveren regelmatig te laten onderhouden. Als dit niet gebeurt, bestaat er het risico dat het hout gaat rotten.

Windveren van kunststof

Wanneer je niet teveel onderhoud wilt laten verrichten aan je woning, dan kun je ook kiezen voor windveren gemaakt van kunststof. Het verschil met houten windveren is dat het een andere uitstraling geeft, onderhoud niet nodig is en dat kunststoffen windveren wat goedkoper zijn dan houten windveren. Het is maar net wat je budget is en voor wat voor uitstraling je wilt gaan.

Windveren van zink

Wanneer je windveren van zink gebruikt, krijgt je woning een zeer authentieke uitstraling. Deze uitstraling is niet voor niets, want er hangt een hoog prijskaartje aan het gebruiken van zinken windveren. Het voordeel van zinken windveren is dat zink een zeer sterk materiaal is dat erg lang mee kan gaan. Het is belangrijk om van tevoren na te denken over of de windveren wel goed bij de uitstraling van je woning passen. Wanneer je over een woning beschikt met een erg landelijke stijl, is het aan te raden om toch voor houten windveren te gaan. Toch is het een persoonlijke keuze, want zinken windveren geven je woning een wat authentiekere uitstraling dan houten windveren.

De afwerking van de windveren

De afwerking van de dakrand speelt een grote rol bij het bepalen van de uiteindelijke prijs van de klus. Het is mogelijk om de boeidelen of windveren in een bepaalde kleur naar jouw voorkeur te laten schilderen. Wanneer je kiest voor houten windveren, is dit sterk aan te raden. Het zorgt ervoor dat de houten windveren langer mee kunnen gaan. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een sierlijst bij de afwerking van de windveren.

Wat doet de dakdekker?

De boeidelen vervangen en de windveren vervangen is een klus die nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Een ervaren vakman weet precies waar die moet beginnen en zal ervoor zorgen dat er geen fouten worden gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je niet binnen de kortste keren opnieuw de boeidelen en windveren moet laten vervangen.

De oude windveren laten verwijderen

Wanneer de vakman te werk gaat, zorgt de vakman ervoor dat de oude windveren eerst goed verwijdert worden. Daarnaast wordt de dakrand geïnspecteerd. Wanneer de vakman erachter komt dat er nog meer zaken zijn die het beste vervangen kunnen worden, zal de vakman dit met je bespreken. Het kan voorkomen dat de dakgoot vervangen moet worden, omdat deze ervoor zorgen dat er vocht wordt doorgelaten. Hier zit een flink prijskaartje aan. De kosten van het vervangen van een dakgoot kan namelijk tussen de 50 euro en de 200 euro liggen.

Het monteren en inmeten van de nieuwe boeidelen

De vakman zal vervolgens verdergaan met het inmeten van de nieuwe boeidelen. Wanneer dit gebeurt is, kunnen de boeidelen gemonteerd worden. Het is van groot belang dat de boeidelen goed aangesloten worden op de dakrand. Dit voorkomt dat het dak niet beschadigd wanneer er sprake is van diverse weersomstandigheden.

De afwerking

De laatste stap die de vakman verricht, is het zorgen voor een nauwkeurige afwerking. Deze afwerking wordt aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Zo kan het hout geschilderd worden of er kan een sierlijst worden geplaatst. Op deze manier zal je zeker weten tevreden zijn met je nieuwe dakrand.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach