Als je het over iets typisch Nederlands hebt, dan worden natuurlijk klompen, kaas en windmolens genoemd.
Maar Nederland is ook een fietsland bij uitstek. Zo zijn er in Nederland een slordige 23 miljoen fietsen, een hoger aantal dan het aantal inwoners. Per jaar fietsen we samen liefst 15 miljard kilometer, wat neerkomt op 888 kilometer per inwoner per jaar.
Inhoudsopgave
Als je het over iets typisch Nederlands hebt, dan worden natuurlijk klompen, kaas en windmolens genoemd.
Maar Nederland is ook een fietsland bij uitstek. Zo zijn er in Nederland een slordige 23 miljoen fietsen, een hoger aantal dan het aantal inwoners. Per jaar fietsen we samen liefst 15 miljard kilometer, wat neerkomt op 888 kilometer per inwoner per jaar.
Inhoudsopgave
Met zoveel fietsen en zoveel kilometers is het niet zo verwonderlijk dat je met een fietsreparatie te maken gaat krijgen. De meeste fietsreparaties komen helaas bijna altijd onverwacht en op het moment dat het jou helemaal niet gelegen komt. Zeg eens eerlijk, is banden plakken je favoriete bezigheid? Heb je zin in smerige handen omdat je ketting weer eens van de fiets is gelopen? Rijd jij al lang rond met slecht werkende remmen? Gelukkig kun je altijd snel en eenvoudig hulp via Zoofy inschakelen om je banden te plakken. Jij kunt gewoon doorgaan waar je mee bezig was terwijl je fietsreparatie aan huis intussen plaats vindt. Er zijn geen fietsvoorrijkosten, daarom zijn de kosten van banden plakken niet hoog.
Onze klushulpen zijn hele handige studenten met tenminste twee rechterhanden. Vriendelijk, vakkundig, ervaren en laagdrempelig. Zeg maar een soort van klussende (schoon-)zoon, zijn enige minpunt is dat die je de kosten voor banden plakken in rekening moet brengen. Je zou hem zo in je familie opnemen, al was het alleen maar vanwege alle fietsreparaties. Hoe makkelijk is dat?
Wat zijn de meest voorkomende fietsreparaties?
Heb je er wel eens aan gedacht wat er allemaal aan je fiets stuk kan gaan? Niet om je bang je maken maar wel om je geheugen op te frissen, zetten we de meest voorkomende fietsreparaties even op een rijtje.
Banden plakken
Een van de ongemakken die je als fietser kunnen overkomen is het krijgen van een lekke band, een vaak voorkomende fietsreparatie. Een lekke band krijg je meestal ver van huis, in de regen of als je een afspraak hebt waarvoor je niet te laat mag komen. Zaak is het om direct die lekke band te laten plakken. Rijd er liever niet op verder om verdere schade te voorkomen. De klushulp van Zoofy regel je heel makkelijk online. Binnen no time staat er al een handige student bij je op de stoep om de fietsreparatie aan huis, in dit geval het banden plakken, uit te voeren. De kosten om banden te plakken zijn relatief laag, terwijl het gemak van een fietsreparatie aan huis groot is. We komen je fiets natuurlijk ook graag op je kantoor adres repareren. Een kleine moeite.
Lekke banden en dus een fietsreparatie kun je trouwens grotendeels voorkomen. Let daarom op de volgende punten:
- Koop altijd een goede kwaliteit (anti-lek-)band
- Zorg voor voldoende profiel. Een kale band rijd je eerder lek
- Fiets niet van een stoep af en vermijd stoepranden
- Let op gaten in de weg, je kunt zelfs vallen
- Controleer je bandenspanning regelmatig. Een te lage of te hoge bandenspanning veroorzaakt slijtage
- Let op afval op de weg, een leeg blikje frisdrank kan al een lekke band opleveren
Ondeugdelijke remmen
Als fietser en dus zwakkere verkeersdeelnemer moet je extra alert op het weggedrag van anderen zijn. Dat betekent niet alleen dat je overal ogen en oren moet hebben en zo nodig direct moet kunnen remmen om daadwerkelijk op tijd stil te kunnen staan, maar ook dat je fiets ook werkelijk stilstaat op het moment dat het cruciaal is. Laat je remblokjes dus tijdig vervangen en de remkabels controleren. Het is voor je eigen veiligheid. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Een klushulp kost € 39,00 per uur. Dit uur word je altijd in rekening gebracht. Na dit uur wordt elk kwartier met je afgerekend. Fietsvoorrijkosten ben je niet verschuldigd. Regel daarom via Zoofy gemakkelijk en goedkoop een klushulp. Ook wanneer je met spoed een fietsreparatie moet laten uitvoeren is Zoofy er voor je om je snel aan een klushulp te koppelen.
Defecte of haperende versnellingen
Versnellingen op onze fietsen zijn er om het ons gemakkelijker te maken. Het aantal versnellingen kan variëren van drie tot wel 30 versnellingen. Als je er eenmaal aan bent gewend, wil je niet meer zonder. Maar werken je versnellingen nog wel allemaal? Trap jij met tegenwind evengoed nog in een te hoge versnelling omdat de eerste drie versnellingen niet meer werken? Of gaat het overschakelen van de ene naar de andere versnelling niet smooth and easy maar met knarsen en piepen? Verspringt je versnelling spontaan zonder dat jij dat wilt? Elke fietser krijgt er vroeg of laat met een probleem met schakelen te maken. Er is dan sprake van een technisch mankement, slijtage of een niet goed afgestelde versnelling. Dat kan met een eenvoudige fietsreparatie worden verholpen. Laat die snel en goedkoop door een van de klushulpen van Zoofy uitvoeren. Dan kom je snel weer in de juiste versnelling.
Defecte verlichting? Laat je zien!
Zeker net zo belangrijk als goed werkende remmen, is het voeren van deugdelijke verlichting op je fiets. Je bent echt een gevaar op de weg en zeker voor een ander, als je zonder verlichting of slecht werkende verlichting rondfietst. Verlichting is gewoon van levensbelang. Ook je verlichting kan door een klushulp worden gecontroleerd en uiteraard kan ook deze fietsreparatie aan huis plaatsvinden.
Voorkomen is beter dan genezen
Een schot voor open doel. Toch wordt het onderhoud aan een fiets vaak vergeten. Terwijl wij onze auto´s koesteren, poetsen en onderhouden, fietsen we vaak krakend en piepend op onze tweewieler rond. Geef je fiets daarom minstens één keer per jaar een onderhoudsbeurt en laat een fietsreparatie tijdig uitvoeren. Met name in de winter heeft je fiets (en jij waarschijnlijk ook) te lijden onder regen, kou, pekel en wind. Met preventief onderhoud voorkom je de kans op problemen en onnodige slijtage. De klushulp van Zoofy neemt deze onderhoudsbeurt, een relatief eenvoudige fietsreparatie, graag op zich.
Reserveonderdelen
Nadat je Zoofy hebt bezocht, komt jouw klushulp heel snel om met spoed je fietsreparatie uit te voeren. Houd er rekening mee dat je wel over de benodigde materialen beschikt. Het is daarom raadzaam om altijd tenminste één buitenband, twee binnenbanden en een fietsreparatiesetje in huis te hebben. Zo gaat er geen onnodige tijd verloren voor het aankopen van deze materialen en spring je in no time weer op de fiets.
Heb je geen fietsonderdelen thuis of op kantoor op voorraad? Overleg in dat geval even met je klushulp over hoe dat het eenvoudigst kan worden opgelost. Je kunt ook direct bij je aanvraag via Zoofy even aangeven of het mogelijk is dat de klushulp de materialen regelt.