Regel nu jouw vakman

Behang verwijderen

Vanaf €29 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 42 klushulpen bij jou in de buurt

Past de kleur van je muren niet langer bij je meubilair of ben jij je muren beu gezien? Dan wordt het tijd om je behang te vernieuwen! Voor het mooiste resultaat kan je het best eerst je oud behang afhalen. Wil je graag weten hoeveel dit je zal kosten en waarom het verwijderen van je behang zo belangrijk is? Lees dan snel verder!

Regel nu jouw vakman
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 165 klusaanvragen.
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

 

Veel geboekte klussen  
Onderhoud CV-ketel Tuin onderhoud
Boomstronken verwijderen Grond egaliseren
Plafond schilderen Kraan plaatsen
Lekkage opsporen Stukadoor Amsterdam
Schilder Amsterdam Leidingwerk plaatsen

 

 

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Behang verwijderen

Waarom behang laten verwijderen?

Misschien is je oud behang versleten of misschien is het gewoon tijd voor verandering. Wat de reden voor vernieuwing ook is, je kan beter eerst je behang afhalen voordat je nieuw behang aanbrengt. Als je dit niet doet, dan kunnen er blaren in het behang ontstaan en dat zorgt voor een onverzorgde uitstraling. Bovendien wordt opnieuw behangen zo moeilijker. Het nieuwe behangpapier hecht niet goed, waardoor je zal sukkelen om het aan te brengen.

Oud behang verwijderen werkwijze

Behang afhalen kan je zelf doen, maar dat is niet altijd even eenvoudig. Sommige behangsoorten zijn moeilijker verwijderen dan anderen. Je kan jezelf heel wat gesukkel en frustraties besparen door je behang te laten verwijderen door een ervaren klusjesman. Ben je benieuwd hoe het verwijderen van behang in zijn werk gaat? We geven je een overzicht:

Voorbereiding

Hoe een klusjesman je behang zal verwijderen hangt af van het soort behang, maar er gaat altijd een goede voorbereiding aan vooraf. De vakman gaat de ruimte beschermen met een afdekzeil om waterschade te voorkomen. Hij zal ook je meubels opzij schuiven en stopcontacten afplakken.

Bouwbehang verwijderen

Wil je bouwbehang verwijderen? Dan zal de vakman je behang afhalen met behulp van een stoommachine. Soms kan het bouwbehang eerst wat losgeweekt worden. Na het stomen wordt een spatel gebruikt om het behang los te krijgen.

Vinyl behang verwijderen

Vinyl behang verwijderen is net iets lastiger. Dit soort behang bestaat uit twee lagen, waardoor het in lagen loslaat. Bij het verwijderen van vinylbehang wordt een stoomapparaat gebruikt in combinatie met een staalborstel of spijkerrol.

Vliesbehang verwijderen

Vliesbehang verwijderen is daarentegen een simpele klus. Dit soort behang kan je makkelijker van de muur scheuren, waardoor het de klusjesman weinig tijd zal kosten en jou weinig geld.

Glasvezel behang verwijderen

Glasvezel behang verwijderen doe je niet zomaar. Meestal moeten er eerst inkepingen of gaatjes in het behang gemaakt worden. Dat komt omdat het stevig vastgelijmd is aan de muur. Dit behang wordt bovendien bijna altijd overschilderd met latex en dat maakt stomen en afweken moeilijker. Gelukkig weet een expert precies hoe hij glasvezel behang moet verwijderen.

Afwerking

Na het behang verwijderen zal de vakman je muren voorzien van een mooie nieuwe afwerking. Dit kan behang zijn, schilderwerk, maar ook een combinatie van beiden. Als je niet goed weet welke optie je het best kan kiezen, dan zal de vakman je graag advies geven!

Kosten behang verwijderen

Wil je je behang laten verwijderen? Dan is het wel zo handig dat je eerst weet wat het je zal kosten. De kosten behang verwijderen zijn afhankelijk van enkele factoren. Daarom is het moeilijk om je een exacte prijs te geven, maar we kunnen je wel al een goed idee geven!

Behang laten verwijderen kan bij Zoofy al vanaf €29,- deze prijs is inclusief de btw. De prijs hangt sterk af van het te behangen oppervlakte. Vaak betaal je voor grotere oppervlaktes in verhouding minder, omdat de vakman sneller de behang van grotere oppervlaktes kan verwijderen. Vaak wordt er gerekend met een een m² prijs van behang verwijderen. Je betaalt vaak voor een oppervlakte van 50 m² tussen de 300 en 600 euro en voor een oppervlakte van 100 m² tussen de 500 en 700 euro.

Een kale muur zonder verf of behang is natuurlijk ook niets. Hou er dus rekening mee dat je deze zal moeten laten behangen of sauzen. Het spreekt voor zich dat je hier extra voor zal moeten betalen. Reken hiervoor op een kostprijs tussen de 25 en 90 euro per uur. Dit kun je ook laten doen door een schilder van Zoofy.

Kosten behang verwijderen - welke factoren bepalen de prijs

De kostprijs van behang verwijderen is afhankelijk van een aantal factoren. Het is handig om hier een zicht op te hebben om een nog beter idee te krijgen van de prijs.

Oppervlakte

Hoeveel behang verwijderen je precies zal kosten hangt af van het te behangen oppervlakte, zoals je hierboven kon lezen. In vele gevallen komt het voordeliger uit om een groot oppervlakte te laten behandelen. Het is dus een goed idee om meerdere ruimtes in een keer te laten aanpakken.

Soort behang

De kosten van behang verwijderen zullen ook sterk afhangen van welk soort behang er verwijderd moet worden. Vliesbehang is bijvoorbeeld veel makkelijker te verwijderen dan glasvezel behang en kost daardoor minder geld.

Ondergrond van het behang

Oud behang verwijderen is niet op elke ondergrond even makkelijk. Behang op een betonnen muur is bijvoorbeeld makkelijker te verwijderen dan behang op gipsplaat. Hierdoor kost het voor de vakman meer tijd, waardoor het jou meer zal kosten. Daarnaast kan het zijn dat er meerdere behanglagen op je muur zitten. Ook in dat geval zal de vakman langer bezig zijn om alle lagen mooi weg te krijgen en zal je dus meer betalen.

Behang laten verwijderen of zelf doen?

Behang verwijderen kan je zelf doen, maar in de meeste gevallen is je behang laten verwijderen door een professional de beste keuze. Sommige behangsoorten zijn eenvoudig te verwijderen, maar de meeste zijn erg lastig om af te halen. Hierdoor zal je heel wat tijd verliezen en vaak ook gefrustreerd rondlopen. Het is bovendien belangrijk dat behang verwijderen op een professionele manier gebeurt voor het mooiste resultaat.

Maak het jezelf makkelijk en laat je behang verwijderen door een professional. Gelukkig hoef je niet lang te zoeken naar een goede professional, want bij Zoofy vind je slechts in enkele klikken de beste vakman uit je buurt. Als dat niet handig is!

Nieuw behang kiezen

Wil je je behang laten verwijderen? Dan zal het waarschijnlijk de bedoeling zijn om je muur opnieuw te laten behangen. De vakman kan na het behang verwijderen, je muur opnieuw voorzien van mooi behang. Welke behangsoort kies jij?

Voordelig papierbehang

Wil je een nieuwe, frisse uitstraling voor je interieur, maar wil je hiervoor liever niet teveel betalen? Dan kan je kiezen voor papierbehang. Papierbehang is voordelig en makkelijk aan te brengen. Hierdoor betaal je bijna geen arbeidskosten. Als je kiest voor papierbehang, dan kies je het best voor duplex papierbehang. Dit bestaat uit twee lagen, waardoor het beter bestand is tegen vocht.

Duurzaam vliesbehang

Als je graag behang wilt kiezen dat lang meegaat dan is vliesbehang een goede keuze. Het is gemaakt van papier-, kunststof- en textielvezels waardoor het erg sterk is. Dit soort behang is makkelijk aan te brengen en eenvoudig te overschilderen. Het is wel iets prijziger dan andere soorten.

Waterbestendig vinylbehang

Wil je behangen in vochtige ruimtes? Dan is het belangrijk om te kiezen voor behang dat hiertegen kan. Vinyl behang is dan de beste keuze. Dit soort behang is echter niet eenvoudig om aan te brengen en tamelijk prijzig.

Glasvezelbehang als ideale basis voor schilderwerk

Wil jij je interieur graag schilderen, maar is je muur beschadigd? Dan kies je het best voor glasvezelbehang. Dit behang verbergt oneffenheden in de muur. Ook is het erg sterk, kan het tegen vocht en is het ideaal om te overschilderen.

Of toch liever laten verven?

Na het verwijderen van je behang, kan je er ook voor kiezen om de muur te laten schilderen. In dat geval moet de muur goed schoongemaakt zijn en moeten oneffenheden weggewerkt zijn. Je kan dit doen met behulp van glasvezelbehang, maar ook vliesbehang kan overschilderd worden. Als je muur teveel beschadigd is dan zal er eerst stucwerk aan te pas komen. Weet je totaal niet meer wat voor jou de beste optie is? Laat je dan adviseren door een van onze specialisten!

Voordelig behang laten verwijderen? Dat kan dankzij Zoofy!

De ideale vakman vinden is niet altijd even evident. Vaak vragen vakmannen teveel geld of missen ze ervaring. Toch moet je de moed niet opgeven, want bij Zoofy vind je eenvoudig een voordelige klushulp met de nodige ervaring en expertise. Bij ons vind je enkel vakmannen met een hoge klanttevredenheid. Hierdoor weet je zeker dat je kan rekenen op een mooi en betrouwbaar resultaat!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af