Regel nu jouw klushulp

Behang verwijderen

Vanaf €45 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 4025 klushulpen in jouw regio

Past de kleur van je muren niet langer bij je meubilair of ben jij je muren beu gezien? Dan wordt het tijd om je behang te vernieuwen! Voor het mooiste resultaat kan je het best eerst je oud behang afhalen. Wil je graag weten hoeveel dit je zal kosten en waarom het verwijderen van je behang zo belangrijk is? Lees dan snel verder! Een Klushulp is een student of gepensioneerde klusser. Zij beschikken niet over certificaten of een-KVK nummer. Ze zijn geschikt om in te zetten voor makkelijke klusjes

Regel nu jouw klushulp
22 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je behang afhalen door een vakman via Zoofy

Waarom behang laten verwijderen?

Misschien is je oud behang versleten of misschien is het gewoon tijd voor verandering. Wat de reden voor vernieuwing ook is, je kan beter eerst je behang afhalen voordat je nieuw behang aanbrengt. Als je dit niet doet, dan kunnen er blaren in het behang ontstaan en dat zorgt voor een onverzorgde uitstraling. Bovendien wordt opnieuw behangen zo moeilijker. Het nieuwe behangpapier hecht niet goed, waardoor je zal sukkelen om het aan te brengen.

Behang verwijderen

Boek nu een klushulp

Oud behang af halen werkwijze

Behang afhalen kan je zelf doen, maar dat is niet altijd even eenvoudig. Sommige behangsoorten zijn moeilijker verwijderen dan anderen. Je kan jezelf heel wat gesukkel en frustraties besparen door je behang te laten verwijderen door een ervaren klusjesman. Ben je benieuwd hoe het verwijderen van behang in zijn werk gaat? We geven je een overzicht:

Voorbereiding

Hoe een klusjesman je behang zal verwijderen hangt af van het soort behang, maar er gaat altijd een goede voorbereiding aan vooraf. De vakman gaat de ruimte beschermen met een afdekzeil om waterschade te voorkomen. Hij zal ook je meubels opzij schuiven en stopcontacten afplakken.

Bouwbehang eraf halen

Wil je bouwbehang verwijderen? Dan zal de vakman je behang afhalen met behulp van een stoommachine. Soms kan het bouwbehang eerst wat losgeweekt worden. Na het stomen wordt een spatel gebruikt om het behang los te krijgen.

Vinyl behang eraf halen

Vinyl behang verwijderen is net iets lastiger. Dit soort behang bestaat uit twee lagen, waardoor het in lagen loslaat. Bij het eraf halen van vinylbehang wordt een stoomapparaat gebruikt in combinatie met een staalborstel of spijkerrol.

Vliesbehang verwijderen

Vliesbehang verwijderen is daarentegen een simpele klus. Dit soort behang kan je makkelijker van de muur scheuren, waardoor het de klusjesman weinig tijd zal kosten en jou weinig geld.

Glasvezelbehang verwijderen

Glasvezelbehang afhalen doe je niet zomaar. Meestal moeten er eerst inkepingen of gaatjes in het behang gemaakt worden. Dat komt omdat het stevig vastgelijmd is aan de muur. Dit behang wordt bovendien bijna altijd overschilderd met latex en dat maakt stomen en afweken moeilijker. Gelukkig weet een expert precies hoe hij glasvezelbehang moet verwijderen.

Afwerking

Na het behang eraf halen zal de vakman je muren voorzien van een mooie nieuwe afwerking. Dit kan behang zijn, schilderwerk, maar ook een combinatie van beiden. Als je niet goed weet welke optie je het best kan kiezen, dan zal de vakman je graag advies geven!

Kosten behang verwijderen

Wil je je behang laten verwijderen? Dan is het wel zo handig dat je eerst weet wat het je zal kosten. De kosten behang verwijderen zijn afhankelijk van enkele factoren. Daarom is het moeilijk om je een exacte prijs te geven, maar we kunnen je wel al een goed idee geven!

Behang laten verwijderen kan bij Zoofy al vanaf €29,- deze prijs is inclusief de btw. De prijs hangt sterk af van het te behangen oppervlakte. Vaak betaal je voor grotere oppervlaktes in verhouding minder, omdat de vakman sneller de behang van grotere oppervlaktes kan verwijderen. Vaak wordt er gerekend met een een m² prijs van behang eraf halen. Je betaalt vaak voor een oppervlakte van 50 m² tussen de 300 en 600 euro en voor een oppervlakte van 100 m² tussen de 500 en 700 euro.

Een kale muur zonder verf of behang is natuurlijk ook niets. Hou er dus rekening mee dat je deze zal moeten laten behangen of sauzen. Het spreekt voor zich dat je hier extra voor zal moeten betalen. Reken hiervoor op een kostprijs tussen de 25 en 90 euro per uur. Dit kun je ook laten doen door een schilder van Zoofy.

Welke factoren bepalen de prijs

De kostprijs van het afhalen is afhankelijk van een aantal factoren. Het is handig om hier een zicht op te hebben om een nog beter idee te krijgen van de prijs.

Oppervlakte

De oppervlakte van de muur is ook bepalend  voor de prijs, zoals je hierboven kon lezen. In vele gevallen komt het voordeliger uit om een groot oppervlakte te laten behandelen. Het is dus een goed idee om meerdere ruimtes in een keer te laten aanpakken.

Soort behang

De kosten van behanger afhalen zullen ook sterk afhangen van welk soort behang er verwijderd moet worden. Zo is glasvezelbehang verwijderen een andere prijs dan normaal. Vliesbehang is bijvoorbeeld veel makkelijker af te halen dan glasvezel behang en kost daardoor minder geld.

Ondergrond van het behang

Oud behang afhalen is niet op elke ondergrond even makkelijk. Behang op een betonnen muur is bijvoorbeeld makkelijker te verwijderen dan behang op gipsplaat. Hierdoor kost het voor de vakman meer tijd, waardoor het jou meer zal kosten. Daarnaast kan het zijn dat er meerdere behanglagen op je muur zitten. Ook in dat geval zal de vakman langer bezig zijn om alle lagen mooi weg te krijgen en zal je dus meer betalen.

Behang laten afhalen of zelf doen?

Behang afhalen kan je zelf doen, maar in de meeste gevallen is je behang laten afhalen door een klushulp de beste keuze. Sommige behangsoorten zijn eenvoudig te verwijderen, maar de meeste zijn erg lastig om af te halen. Hierdoor zal je heel wat tijd verliezen en vaak ook gefrustreerd rondlopen. Het is bovendien belangrijk dat behang eraf halen op een goede manier gebeurt voor het mooiste resultaat.

Maak het jezelf makkelijk en laat je behang afhalen door een professional. Gelukkig hoef je niet lang te zoeken naar een goede professional, want bij Zoofy vind je slechts in enkele klikken de beste vakman uit je buurt. Als dat niet handig is!

Of toch liever laten verven?

Na het afhalen van je behang, kan je er ook voor kiezen om de muur te laten schilderen. In dat geval moet de muur goed schoongemaakt zijn en moeten oneffenheden weggewerkt zijn. Je kan dit doen met behulp van glasvezelbehang, maar ook vliesbehang kan overschilderd worden. Als je muur teveel beschadigd is dan zal er eerst stucwerk aan te pas komen. Weet je totaal niet meer wat voor jou de beste optie is? Laat je dan adviseren door een van onze specialisten!

Voordelig behang laten afhalen? Dat kan dankzij Zoofy!

De ideale vakman vinden is niet altijd even evident. Vaak vragen vakmannen teveel geld of missen ze ervaring. Toch moet je de moed niet opgeven, want bij Zoofy vind je eenvoudig een voordelige klushulp met de nodige ervaring en expertise. Bij ons vind je enkel vakmannen met een hoge klanttevredenheid. Hierdoor weet je zeker dat je kan rekenen op een mooi en betrouwbaar resultaat!

Boek nu een klushulp

Andere klushulp klussen:

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach