Regel nu jouw klushulp

Wifi instellen

Vanaf €45 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2477 klushulpen in jouw regio

Ben je zoek naar een klushulp die je kan helpen bij het instellen van jouw wifi netwerk? Regel direct via Zoofy een hulp bij het instellen van je modem. Een Klushulp is een student of gepensioneerde klusser. Zij beschikken niet over certificaten of een-KVK nummer. Ze zijn geschikt om in te zetten voor makkelijke klusjes.

Regel nu jouw klushulp
5 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wifi netwerk laten instellen door een klushulp van Zoofy

Tegenwoordig kan je bijna niet meer zonder internet. Met een goede en stabiele internetverbinding kun je surfen op het web, werken vanuit huis, muziek en series streamen of films downloaden. Dit kan vanaf je laptop of tablet doen, maar steeds vaker wordt de smartphone daarvoor gebruikt. Om dan niet te snel door je internetbundel heen te gaan is het verstandig om wifi te gebruiken. Zo kun je je wifi instellen voor als je series en films vanaf je telefoon wilt bekijken. Maar wat als je wel wifi hebt, maar geen internet? Op het moment dat je geen goed werkende internetverbinding hebt, kan dat allerlei oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat er een storing bij de internetprovider is, verkeerde netwerkinstellingen waardoor je wifi instellen opnieuw moet uitvoeren, een blokkering door een firewall of bijvoorbeeld verkeerde configuratie van het IP-adres. Het is soms best lastig om de oorzaak te ontdekken of zelf de problemen op te lossen. Heb jij geen verstand van opnieuw internet aansluiten, wifi instellen of een modem instellen? Geen nood, onze klushulpen zorgen er dan voor dat je zo weer online bent.

Verschillende internetproblemen

Je kunt tegen verschillende internetproblemen aanlopen. Eén van de meest voorkomende internetproblemen is dat je geen verbinding meer kunt maken met het internet. Dit kan veel verschillende oorzaken hebben. De meest simpele manier om dit op te lossen is door je modem te resetten en opnieuw het modem instellen. Werkt daarna je internet nog niet naar behoren? Dan kan de oorzaak liggen op het gebied van verkeerde instellingen of dat de kabels niet goed zijn aangesloten. Als je jouw router of modem bekijkt zie je altijd veel lampjes groen of rood knipperen en zijn er verschillende aansluitingen beschikbaar. Voor een succesvolle internetverbinding is het van belang dat deze allemaal correct zijn ingesteld. Wanneer er iets niet klopt, kan het gebeuren dat je wifi traag is, steeds wegvalt of dat je helemaal geen verbinding meer hebt. Weet jij niet precies waar alle lampjes voor staan of raak je in de war van alle kabels? Schakel dan een klushulp in en hij kijkt naar wat de oorzaken kunnen zijn.

Internet aansluiten

Wil jij internet aansluiten? Dan heb je daar een aantal dingen voor nodig, natuurlijk een computer, maar ook een router, modem, internetabonnement en de juiste software om het internet en vervolgens wifi in te stellen. Het internet aansluiten, een modem instellen en wifi instellen kan soms nog best ingewikkeld zijn. Lukt het jou niet om een goed werkende internetverbinding te maken of heb je alles aangesloten, maar je hebt nog steeds geen verbinding? Schakel dan de hulp van onze klushulpen in. Met onze deskundige en ervaren klushulpen wordt binnen een mom van tijd jouw internet aangesloten. Zo controleren ze de internetverbinding en controleren of alle kabels op de juiste manier zijn aangesloten. Daarnaast maken ze verbinding met jouw modem en laptop, tablet of computer. Onze klushulpen hebben ervaring met een KPN modem, weten hoe ze een Ziggo modem instellen en zijn bekend met routers van verschillende merken. Nadat de modem instellen is gelukt, zorgen ze ervoor dat ze de wifi instellen en aansluiten, zo kan je dan ook met mobiele apparaten verbinding maken met het internet. Hierna voeren ze een snelle test uit om te kijken of alles correct is aangesloten. Onze klushulpen gaan pas weg als alle apparaten correct zijn ingesteld en er een stabiele internetverbinding is.

modem

Een internetverbinding maken

Wil jij het internet aansluiten en wil je weten hoe je dat doet? Voor internet aan te sluiten, dan heb je een aantal dingen nodig:

 • Een actieve internetverbinding op jouw adres
 • Modem voor het signaal te ontvangen
 • Router voor het doorgeven van het signaal
 • UTP-kabel naar een laptop of vaste computer
 • Optioneel: een mobiel apparaat om wifi te gebruiken


Allereerst heb je een actieve internetverbinding op jouw adres nodig. Heb jij een internetabonnement bij KPN, Ziggo of een andere provider? Check dan eerst of dit goed werkt. Op he moment dat deze verbinding niet goed werkt of niet actief is, kom kan dat verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat er nog een kabel moet worden gelegd of dat er een probleem is bij je internetprovider, dan moet je soms nog contact opnemen met je provider om dit op te lossen. Op het moment dat de actieve aansluiting wekt is het tijd om je modem instellen en je router aan te sluiten.

Deze twee apparaten zorgen ervoor dat je het signaal voor internet kunt ontvangen en kunt doorgeven. Bij de moderne apparaten zijn deze twee functies soms gebundeld, maar het kan ook zijn dat je twee losse apparaten moet installeren. De router en het modem hebben diverse knipperende lampjes en hebben verschillende aansluitingen aan de achterkant. Je Ziggo modem instellen kan soms een complex geheel zijn. Je kunt niet zonder modem om het internet te gebruiken, maar aansluiten daarvan valt niet mee. Duizelt het je door alle lampjes en aansluitingen die er aanwezig zijn? Mocht je er niet uitkomen, vraag dan de klushulpen om helpen. Zij weten precies hoe ze een KPN router of Ziggo modem instellen werkt. Op een moment dat er een lampje niet brandt, weten ze wat ze moeten doen om ervoor te zorgen dat het internet wordt aangesloten. Ook op het moment dat je een nieuw glasvezel modem wilt aansluiten of het niet lukt het met een ander model verbinding te maken staan de klushulpen voor je klaar. Onze klushulpen checken de instellingen of helpen bij het aansluiten, afhankelijk van wat er moet gebeuren.

Werkt de router en modem succesvol, dan moet er een UTP-kabel worden aangesloten op een vaste computer of laptop om verbinding te maken. Vanaf het moment dat deze stap ook afgerond is kun je het internet instellen en ook de wifi instellen. Je kan er ook voor kiezen om draadloos internet beschikbaar te maken. Je kan dan op het wifi netwerk verschillende mobiele apparaten zoals een tablet, smartphone of printer aansluiten.

Wifi netwerk laten instellen

Op het moment dat je internet werkt, kan je daarna wifi instellen. Het goed instellen van wifi is belangrijk, zo kun je dagelijks ongestoord werken, maar kun je ook veilig internetten. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je gebruik maakt van een open netwerk, waardoor ook anderen met je mee kunnen kijken. Dit kan gevaarlijk zijn en risico’s met zich meebrengen, wanneer je op open netwerk zit kunnen hackers toegang krijgen tot jouw computer en andere apparaten, net als tot het netwerk dat je gebruikt. En dat wil je natuurlijk niet, daarom is wifi instellen van groot belang. Bij wifi instellen is de eerste stap om het wachtwoord van jouw router te wijzigen. Op het moment dat je het niet doet, ben je een eenvoudige prooi voor hackers die jouw netwerk of computer willen overnemen. Daarna is het slim om jouw netwerk een naam te geven en te zorgen voor een wachtwoord. Op die manier kan niemand anders zomaar van jouw internet gebruik maken. Ook onze klushulpen kunnen helpen met jouw router of Ziggo modem instellen zodat je goed kunt gebruik. Ze kunnen jouw router instellen en ervoor zorgen dat je zowel via de UTP-kabel als wifi gebruik kunt maken van internet.

Internetproblemen oplossen?

Heb jij problemen met het internet,wil je hulp met wifi instellen of een modem instellen? Dan kun je een klushulp inschakelen. Je weet zeker dat dan alle instellingen correct zijn ingesteld en dat het jou geen uren kost om te controleren welke instellingen er verkeerd stonden of welk kabeltje verkeerd is aangesloten. Bij ons kun je voor alle klussen omtrent internet een klushulp vinden. Zoek jij iemand je jouw help met een wifi verbinding aanleggen of wil je een nieuwe kabelverbinding naar je werkkamer leggen? Of heb je problemen met een router die niet werkt? Want het ook is, je kunt in plaats van de klantenservice van jouw internetprovider te bellen ook kiezen om onze klushulpen in te schakelen. Op de website kun je gemakkelijk verschillende experts vinden voor verschillende klussen. Zo ook voor het wifi instellen of je computer gereed maken voor een internetverbinding.

De klushulpen beschikken over de technische kennis van diverse internetproviders, kennen verschillende modems en routers van binnen en buiten en weten hoe ze internet moeten aansluiten. Het grote voordeel van een van onze deskundige klushulpen inhuren is dat het jou geen tijd kost. Ook weet je zeker dat het snel en vakkundig wordt opgelost. Ze gaan namelijk niet weg voordat alles weer naar behoren werkt en alle digitale apparaten helemaal goed zijn ingesteld. Daarnaast hebben onze klushulpen als voordeel dat wij geen voorrijkosten rekenen, je betaalt enkel voor de klus waarvoor je de klushulp hebt ingehuurd. Heb jij last van internetproblemen en wil je snel weer online zijn? Kijk dan eens op de site of bel een klusjesman op om te vragen naar de mogelijkheden. Zo kan jij binnen de kortste keer weer moeiteloos internetten, films streamen of muziek downloaden via de wifi.

Andere klushulp klussen:

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af