Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakmanVul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

Spoed

--,-

incl BTW

Morgen

--,-

incl BTW

Later moment

--,-

incl BTW

Geen voorrijkosten.
Beste vakmannen van NL.
Altijd garantie.

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Bespaar tijd en geld

Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

Alleen de beste vakmannen

Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

Alleen lokale vakmannen

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

Zo leg je zelf laminaat

Zo moet je laminaat leggenMet een laminaatvloer geef je een kamer op een snelle manier weer een frisse look. De vraag is alleen: Hoe moet ik laminaat leggen? Laminaat komt in allerlei soorten en maten. En ook de prijs per m2 kan verschillen. Wanneer je een ervaren doe-het-zelver bent is het een klusje dat je zelf kan doen. Maar een goede professionele klusjesman of vloerenlegger is de investering waard om ervoor te zorgen dat je laminaatvloer er snel en strak bij ligt. Ga je zelf laminaat leggen, doe het dan zo.

  1. Vloer controleren. Voordat je het laminaat gaat leggen is het belangrijk om de ondervloer goed te controleren. Het oppervlak moet vlak zijn. Anders loop je het risico dat je straks geen mooie egale laminaatvloer hebt. Een verschil van meer dan 2 millimeter is al te groot.
  2. Vaak wordt er een zachte ondervloer gebruikt. Die kan zijn gemaakt van spaanplaat, usb-platen en ander materiaal. Alle oneffenheden worden dan op een simpele snelle manier weggewerkt. Een ervaren klusjesman kan je altijd adviseren welke ondervloer het best te gebruiken is.
  3. Schoon en droog oppervlak Naast dat de ondervloer goed vlak moet zijn is het ook belangrijk dat het oppervlak droog is voordat het laminaat gelegd wordt. Net als bij een houten vloer kan er vocht in het laminaat trekken. Dit kan zorgen voor kromme planken en dat ziet er natuurlijk niet mooi uit. Vocht onder en tussen de laminaatvloer kan bovendien later zorgen voor het ontstaan van schimmel. Om dat soort problemen te vermijden kun je overwegen om een vochtbestendige laag aan te brengen. Deze vochtschermen houden de laminaatvloer droog aan de onderkant. Vaak zit zoín vochtbestendige laag bij een ondervloer geleverd. Zorg er ook voor dat de ondervloer goed schoon is voordat je het laminaat gaat leggen. Zand en kleine steentjes kunnen later een krakend geluid veroorzaken. Alles bij elkaar is de onderlaag zeker net zo belangrijk als het leggen van het laminaat zelf.
  4. Laat de vloer acclimatiseren. Voordat het laminaat gelegd gaat worden is het aan te raden om de verpakkingen zeker 24 uur van te voren open te maken. De vloerdelen kunnen zo acclimatiseren en het voorkomt dat de planken krom gaan staan.


  5. Laminaat is een zogenoemde zwevende vloer. Dat betekent dat laminaat niet wordt vastgemaakt aan de ondervloer. Er wordt dus geen lijm gebruikt en ook geen nietjes om de laminaatvloer permanent vast te zetten. Zorg er bij het leggen voor dat er tussen het laminaat en de muur 8 tot 10 millimeter ruimte is. Laminaat kan namelijk net als een houten vloer gaan werken. De ruimte die je vrijlaat kun je afdekken met bijvoorbeeld plinten. Ook bij het aanbrengen van die plinten kan een professionele klusjesman je overigens goed helpen.