Regel nu jouw vloerspecialist

Vinyl vloer leggen

Vanaf €49 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1068 vloerspecialisten bij jou in de buurt

Als je op zoek bent naar een vloersoort die zowel goedkoop als trendy is, dan is een vinyl vloer een goede optie. Regel hier direct de vloerspecialist die de klus voor jou kan uitvoeren.

Regel nu jouw vloerspecialist
6 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Vinyl laten leggen door een specialist van Zoofy

Een vinyl vloer is verkrijgbaar in ontzettend veel uitvoeringen, waardoor het geschikt is voor elke interieurstijl. Wil je graag meer weten over de vinyl vloer leggen kosten weten van dit type vloer en de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Wat is een vinyl vloer?

Vinyl vloer is een benaming voor een vloerbedekking die gemaakt is uit soepele en veerkrachtige kunststof. Het is echter niet te verwarren met linoleum, vinyl is synthetisch terwijl linoleum natuurlijk is. Het is daardoor beter bestand tegen water.

Een vinyl vloer bestaat uit meerdere lagen: een onderlaag, een versterklaag, een decoratielaag en een slijtvaste toplaag. Deze soort vloerbedekking is vooral populair omdat het verkrijgbaar is in ontzettend veel uitvoeringen én omdat de kosten van een vinyl vloer erg interessant zijn.

Wat is het verschil tussen een linoleum, PVC en vinyl vloer?

Linoleum, PVC en vinyl worden vaak door elkaar gehaald. Toch zijn het drie heel verschillende vloersoorten. Zowel een vinyl vloer als een PVC vloer is verkrijgbaar in verschillende motieven. Linoleum is daarentegen enkel beschikbaar in verschillende kleuren. Maar er zijn nog meer verschillen tussen de drie materialen. Hieronder een overzicht!

Prijs

Allereerst is er een prijsverschil. Als je op zoek bent naar de goedkoopste optie dan kies je het best voor een vinyl vloer leggen. Een vinyl vloer is namelijk het goedkoopst. Linoleum is de duurste keuze, maar dat heeft een reden, het is veel duurzamer dan de andere twee vloeren.

Levensduur

Er zijn ook enkele verschillen op vlak van duurzaamheid. Een vinyl vloer zal gemiddeld zo'n 10 jaar meegaan. Na deze tijd kan je te maken hebben met kleurverschillen. Linoleum gaat daarentegen tot wel zo'n 30 jaar mee maar is duurder in aankoop. Ook een pvc vloer gaat zo'n 20 tot 30 jaar mee. De reden waarom zowel een pvc vloer als een linoleum vloer langer meegaan is dat ze wat harder zijn. Hierdoor zijn ze iets minder aangenaam om op te lopen.

Toepasbaarheid

Niet elke soort vloer is geschikt voor elke ruimte. Vinyl kan je bijvoorbeeld perfect laten leggen in vochtigere ruimtes, terwijl linoleum niet goed tegen vocht kan. Een pvc vloer is een goede keuze in ruimtes die je intensief gebruikt.

Vinyl vloer leggen

Wat zijn de mogelijkheden

Wil je vinyl leggen? Dan zal je kunnen kiezen uit heel wat mogelijkheden, want het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen. Daarom is dit ook dé ideale keuze voor elk interieur. Ontdek hieronder meer over de verschillende opties!

Vinyl vloer leggen als imitatie

Een van de populairste keuzes is vinyl vloer leggen met een imitatielook. Zo kan je het leggen met een houtmotief, een stenen structuur, de imitatie van een marmeren vloer, enzovoort. Dit is de ideale keuze om de vloer van je dromen te kiezen zonder er te veel geld voor te moeten betalen. Tegenwoordig lijkt het patroon zo echt dat het nog nauwelijks van het echte materiaal te onderscheiden is.

Fantasiemotieven en kleurtjes

Als je niet zo te vinden bent voor de imitatielook kan je ook kiezen om een vinyl vloer te leggen met leuke fantasiemotiefjes op. Dit is vooral een leuke keuze voor de kinderkamer of voor de hobbykamer. Daarnaast is de vloer verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. Kiezen voor een opvallend kleurtje is dus ook mogelijk!

Plaatsen en onderhouden van vinyl

Vinyl leggen is niet zo heel moeilijk, maar voor een mooi resultaat moet je toch de nodige kennis hebben. Het wordt in de meeste gevallen op maat gesneden en gekleefd op een ondervloer. De ondervloer moet eerst egaal en schoon zijn voordat je het kunt plaatsen. Sommige soorten zijn verkrijgbaar in kliksysteem. Deze plaats je dan zoals je laminaat zou plaatsen.

Het onderhoud van de vloer is erg eenvoudig. Nog een goede reden om voor vinyl te kiezen! Deze vloer heeft geen naden, waardoor je het gewoon makkelijk kan stofzuigen en dweilen. Je kiest het best voor een speciaal reinigingsproduct. Vermijd schuurproducten en gebruik ook geen was of glansproducten anders zou de vloer te glad kunnen worden.

Wat zijn de kosten van een vinyl vloer

De vinyl vloer leggen kosten vind je hier. Dan ben je vast erg benieuwd naar de kosten van een vinyl vloer. De kosten van een vinyl vloer zijn afhankelijk van een aantal factoren, maar over het algemeen liggen de kosten van een vinyl vloer tussen de 15 en 25 euro per vierkante meter. Hou er wel rekening mee dat er hierbij nog extra kosten kunnen komen. Hieronder een overzicht van de extra kosten.

Type Kosten
Losliggende vloerbedekking verwijderen  1 tot 4 euro per m²
Gelijmde vloerbedekking verwijderen  4 tot 12 euro per m²
Gelijmde trapbedekking verwijderen  150 tot 350 euro per trap

vinyl vloer leggen kosten vergeleken met andere vloersoorten

Nu weet je meer over de kosten van een vinyl vloer, maar hoe verhouden deze kosten zich tot de andere vloersoorten? We geven hieronder een overzicht van de kosten van deze vloer in vergelijking met andere vloersoorten.

Type vloer Kosten per m²
Vinyl vloer  15 tot 25 euro per m²
Houten vloer  15 tot 60 euro per m²
Bamboe vloer  60 tot 100 euro per m²
Pvc vloer  20 tot 30 euro per m²
Parket vloer  50 tot 150 euro per m²
Laminaat  10 tot 30 euro per m²
Linoleum  25 tot 55 euro per m²


Als je een beperkt budget hebt is vinyl leggen dus zeker een goede optie. Door een vinyl vloer te leggen kan je elke vloer nabootsen die je maar wilt zoals een houten vloer, parket, laminaat, enzovoort. Ook laminaat nabootsen is interessant, want hoewel de kosten van een vinyl vloer hoger starten dan die van laminaat is de kostprijs voor vinyl gemiddeld gezien veel lager dan die van laminaat.

Zelf vinyl leggen of laten doen?

Vinyl leggen is over het algemeen niet zo heel moeilijk, maar als je niet handig bent dan kan het resultaat er erg slordig uitzien. Als je zeker wilt zijn van een mooi resultaat dan kan je vinyl vloer leggen beter overlaten aan een echte vakman. Op die manier verlies je geen tijd en kan je sneller genieten van een mooi interieur!

De beste vloerspecialist uit je buurt vind je bij Zoofy in slechts één klik

Is zelf vinyl leggen totaal geen optie voor jou? Laat dan vinyl leggen door een van onze vloerspecialisten. Onze specialisten hebben een hoge klanttevredenheid waardoor jij altijd zeker kan zijn van een mooi resultaat. Bovendien is het vinden van een vakman erg makkelijk, want met slechts één klik word je verbonden met de beste vakman uit je buurt!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af