Regel nu jouw smart home installateur

Huis beveiligen

Vanaf €69 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 640 smart home installateurs in jouw regio

Wil jij je huis beveiligen? Regel dan via Zoofy een installateur die jouw huis kan beveiligen tegen inbraak. Plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt en laat ons weten naar wat voor beveiliging je opzoek bent.

Regel nu jouw smart home installateur
5 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.

Laat je huis goed beschermen tegen inbraak

Het beveiligen van je huis is erg belangrijk. Inbraken komen namelijk steeds vaker voor. Is je huis nog niet inbraakveilig? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Maar wat zijn de mogelijkheden om je huis te beveiligen en wat zijn de kosten van de beveiliging van je huis?

Waarom is je huis beveiligen zo belangrijk

Bespaar nooit op beveiligingskosten, want een goede beveiliging is erg belangrijk. Als je huis goed beveiligd is, dan zal je je dierbaren beschermen alsook je waardevol bezit. Bovendien zorgt een goede beveiliging voor een gevoel van gerustheid, waardoor je niet langer moet wakker liggen met zorgen.

Verschillende manieren om je huis te beveiligen

Wil je je huis beveiligen? Dan zijn er verschillende manieren waarop je dit kan doen. Welke mogelijkheden van beveiliging voor je huis zijn er en wat is voor jou de beste keuze?

Deur- en raambeveiliging

De eerste manier om je huis te beveiligen is door deur- en raambeveiliging. Deze soort beveiliging zou eigenlijk standaard aanwezig moeten zijn in elke woning. Slecht beveiligde deuren en ramen vergroten de kans op inbraak aanzienlijk. Er zijn verschillende manieren om je ramen en deuren te beveiligen. Zo is het vooral belangrijk dat je voor veilig deurbeslag kiest. Een cilinderslot is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van de beveiliging voor je huis. Een goed slot maakt het de inbreker veel moeilijker om in te breken, waardoor jij meer tijd hebt om de politie te waarschuwen.

Daarnaast kan het helpen om je ramen te voorzien van HR+++ glas. Dit glas is bijna onbreekbaar, waardoor inbrekers niet zomaar binnen kunnen komen. Ook bijzetsloten zijn een optie om extra beveiliging aan je ramen en deuren toe te voegen. Bijzetsloten kan je plaatsen in combinatie met het originele slot.

deur beveiling

Buitenverlichting

Een andere manier om je huis te beveiligen is door buitenverlichting. Dit wordt vooral veel gebruikt bij bedrijven. Wanneer er iemand dichtbij het huis komt, springt de verlichting automatisch aan. Dit zorgt ervoor dat de inbreker gaat lopen, uit angst om gevat te worden. Alleen buitenverlichting volstaat natuurlijk niet, maar het kan een goede aanvulling zijn!

Bekabeld alarmsysteem

Als je echt wilt genieten van een optimale beveiliging, dan is een alarmsysteem een goede optie. Als je kiest voor een alarmsysteem dan kan je kiezen tussen een bekabeld alarmsysteem en een draadloos alarmsysteem. Bij een bekabeld alarmsysteem worden al de verschillende onderdelen met elkaar verbonden met behulp van kabels. Hoewel het systeem met kabels niet altijd even handig is, is dit wel een erg betrouwbaar systeem met een grote reikwijdte. Het is dus zeker het overwegen waard!

Of je nu kiest voor een bekabeld alarmsysteem of een draadloos systeem, er is altijd de optie om het systeem aan te vullen met enkele extra's, zo'n geavanceerd alarmsysteem kost wel wat meer, maar zal nog effectiever werken. Extra's die je kan kiezen zijn een sensor, een brandherkenningssysteem, camera's, enzovoort. Meestal wordt er meer voor extra opties gekozen bij een draadloos systeem.

Slim alarmsysteem

Er wordt steeds vaker gekozen voor een slim alarmsysteem, omdat dit systeem erg handig is. Een slim alarmsysteem kan verbinding maken met je telefoon, waardoor je ook op afstand goed in de gaten kan houden of er iets verdacht gebeurt. Zoals je hierboven kon lezen zijn er een aantal extra opties die je kan kiezen, om je systeem nog vollediger te maken. Welke opties zijn er allemaal?

Camera's

Een alarmsysteem maakt je huis erg veilig, maar als je ook een camera op je systeem laat aansluiten dan zal je de inbreker beter kunnen herkennen. Dit zal je heel wat geruster stellen. Zeker voor bedrijven is het interessant om een camerasysteem aan te sluiten. Er zijn twee soorten beveiligingscamera's: IP-camera's en stand- alone camera's. Als je al een slim alarmsysteem in huis hebt kies je het best voor IP-camera's en als je nog een alarmsysteem moet laten installeren is de stand-alone camera een goede optie. Je kan met je smartphone je camera's in het oog houden. Handig voor op reis!

Bewegingsmelder

Een bewegingsmelder zit vaak in het basispakket inbegrepen en is zeker geen overbodige luxe. Een bewegingsmelder detecteert bewegingen in je woning via een infrarood signaal. Het past zich aan de temperatuur van een kamer aan, dus als er een verstoring in die temperatuur waargenomen wordt, dan krijg je een melding.

Rookmelder

Je kan ook een rookmelder laten installeren. Dat is wel handig, want op die manier is je woning ook brandveilig. Een rookmelder heeft een sensor waarmee de rookwaarde in de lucht en de temperatuur wordt waargenomen. Wanneer de waarde te hoog is, zal het alarm afgaan.

Glasbreukmelder

Een andere optie is om een glasbreukmelder te installeren. Dit component geeft je een waarschuwing als er glas breekt tot op een afstand van 9 meter.

Magneetcontact

Een magneetcontact wordt geplaatst op een raam of deur, zodat je meteen kan zien of ze gesloten zijn of niet. Je krijgt een melding als er een raam of deur opengaat.

Sirene

De sirene zit standaard inbegrepen in het basispakket. Dit is een component dat zeker niet mag ontbreken. Het is de sirene die zorgt voor het geluid dat afgaat wanneer iemand probeert in te breken. Met de sirene wordt aandacht getrokken. Het schrikt de inbreker af en waarschuwt mensen in de buurt.

Lekkagemelder

Als je een slim alarmsysteem laat installeren, dan is het ook mogelijk om een lekkagemelder bij te installeren. Een lekkagemelder houdt je op de hoogte als er sprake is van grote lekken. Bij enkele druppels zal hij niet afgaan, maar als er dreiging is tot overstroming, zal het een melding geven.

Gasmelder

Een ander nuttig component is de gasmelder. Hoewel je in het geval van een gaslek, gevaar kan ruiken, is het mogelijk dat je niet aanwezig bent op het moment van de lekkage. In die situatie kan een gasmelder je waarschuwen en kan een grote ramp voorkomen worden.

Welk alarmsysteem moet je kiezen?

Kies je nu het best voor een draadloos of bekabeld systeem? Als de kabels er al liggen, dan is een bekabeld systeem een goed idee, omdat dit systeem het betrouwbaarste is. Als dat echter nog niet het geval is, dan is het beter om een draadloos systeem te installeren. Dan bespaar je jezelf het sloopwerk!

Als je het juiste systeem gekozen hebt, dan zal je nog de keuze moeten maken over hoeveel extra componenten dat je kiest. De meeste mensen hebben voldoende met een basispakket. Dit omvat meestal een bedieningspaneel, bewegingssensoren en een sirene. Een uitgebreid pakket is aangeraden als een strengere beveiliging noodzakelijk is, zoals bijvoorbeeld bij bedrijven.

Wat zijn de kosten voor de beveiliging van je huis?

De kosten voor de beveiliging van je huis zullen sterk afhangen van de opties die je allemaal kiest voor de beveiliging van het huis. Wil je je huis beveiligen op een grondige manier? Dan zal je een alarmsysteem moeten voorzien en moet je er dus ook de kosten van een alarminstallatie bijrekenen. De kosten van de alarminstallatie zullen sterk afhangen van het type die je kiest. Maar hoeveel kost je huis beveiligen je gemiddeld gezien? Gemiddeld kost een volledig systeem tussen de 1.000 en 2.000 euro. Hieronder een overzicht van de prijzen per onderdeel

Type beveiliging Kosten
Beveiligingscamera  150,- tot 1.100,-
Magneetcontact  35,-
Tuinverlichting  10,- tot 50,-
Infraroodmelder  45,- tot 65,-
Bekabeld alarmsysteem  150,- tot 500,-
Draadloos alarmsysteem  125,- tot 900,-
Kostprijs installatie  65,- per uur

Zelf huis beveiligen of laten doen?

Wil je je huis beveiligen? Dan zal je moeten kiezen of je het werk zelf doet of laat doen. Sommige klusjes zijn makkelijker dan ander als het op het beveiligen van je huis aankomt. Zo zal je misschien een bijzetslot zelf kunnen plaatsen als je een beetje handig bent. Andere dingen om je huis te beveiligen zijn moeilijker om zelf te doen, zoals je ramen en/of deuren vervangen of een volledig alarmsysteem installeren.

Als je je huis goed wilt beveiligen, dan kan je er beter voor kiezen om een specialist in te schakelen. Op die manier ben je er zeker van dat de beveiliging van je huis optimaal gebeurt. Ver hoef je niet te zoeken naar een betrouwbare vakman, want bij Zoofy vind je eenvoudig de beste man voor de klus!

Altijd veilig, dankzij Zoofy!

Als je er zeker van wilt zijn dat je altijd veilig bent, dan is het een goed idee om de beveiliging van je huis te laten doen door een ervaren professional. Bij Zoofy vind je eenvoudig de beste professionals uit je buurt en door de hoge klanttevredenheid kan je er helemaal zeker van zijn dat de installatie volledig in orde zal zijn. Dankzij een vakman van Zoofy kan je dus terug op beide oren slapen!

Andere smarthome klussen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach