Regel nu jouw smart home installateur
Nest Learning Thermostat installeren

Nest Learning Thermostat installeren

Vanaf €95 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 6000 smart home installateurs in jouw regio

Hupsakkee! Je hebt een splinternieuwe Nest Thermostaat besteld. Nu nog installeren! Wist je dat je dan de cv-ketel moet open schroeven? Laat het over aan een van onze installateurs. De installatie is inclusief klein materiaal dat nodig is voor de installatie.

Regel nu jouw smart home installateur
585 recensies
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Nest thermostaat installeren via Zoofy

Nest learning thermostat

Boek nu een smart home specialist

Van alle slimme thermostaten die verkocht worden, is de Nest Learning Thermostat waarschijnlijk de bekendste en misschien ook wel de slimste. Zie je door de bomen de slimme apparaten niet meer? Wij hebben de bekendste Smart-producten voor je op een rijtje gezet in de blog 'Are you getting smart?' Een Nest thermostaat kun je eenvoudig zelf aanschaffen. Online bestel je een exemplaar vanaf circa €250,-. Het apparaat wordt dan bij je thuisbezorgd. Maar dat is slechts stap 1. De thermostaat moet vervolgens worden aangesloten.

Wanneer je een beetje handig bent krijg je de installatie waarschijnlijk zelf voor elkaar. Je hoeft geen elektricien te zijn, maar enige kennis van elektra is wel een vereiste. Je kunt er voor kiezen om de installatie van jouw nieuwe nest thermostaat te laten uitvoeren door een van onze smart home monteurs.

Met name voor het plaatsen van een Nest Learning Thermostaat is het geen slecht idee om een vakman in te schakelen. Tijdens een van de stappen moet je de cv-ketel openmaken. Daar heb je geen cv monteur voor nodig, maar je moet wel zeker weten dat je de draden goed aansluit. Anders werkt de thermostaat niet.

Nest thermostaat installeren

Ga je de nest zelf installeren? In de verpakking zit alles wat nodig is voor een succesvolle aansluiting van de thermostaat. Op de ronde grondplaat wordt de Nest gemonteerd. Hierbij zit een Heat Link. Dat is een klein vierkant kastje en is erg belangrijk. De Heat link sluit je namelijk aan op de cv-ketel. De bijgeleverde USB kabel en adapter heb je alleen nodig als je de Nest niet wilt aansluiten op dezelfde plek als waar de huidige thermostaat aan de muur hangt.

De nest installateur - Wat doet hij precies?

Zeker wanneer je geen standaard cv-ketel hebt maar een complexere verwarmingsinstallatie (of vloerverwarming) is het aan te raden om de hulp in te schakelen van een installateur.

Kies je ervoor om de Nest Learning Thermostat te laten installeren dan zal de vakman in het kort dit voor je doen:

  1. Hij controleert of de Nest Thermostaat compatibel is met jouw verwarmingssysteem;
  2. Hij zal het verwarmingssysteem testen om te kijken of alles goed werkt voor de installatie;
  3. De heatlink om de juiste manier bevestigen aan de cv-ketel;
  4. De oude thermostaat verwijderen;
  5. De Nest Learning Thermostaat monteren aan de muur;
  6. Wanneer alles is aangesloten testen of het verwarmingssysteem goed werkt;
  7. De Nest Thermostaat verbinden met het WiFi-netwerk, of uitleggen hoe je dat zelf kan doen;

Nest thermostaat laten installeren door een nest installateur

Elke monteur van een nest thermostaat weet dat er twee manieren zijn waarop een thermostaat met een verwarmingsketel communiceert. Dat kan zijn via een aan/uit-regeling. De brander van de verwarmingsketel wordt daarmee simpelweg in en uitgeschakeld.

Sommige cv-ketels gebruiken echter een ander protocol. Dat heet modulering wat betekent dat de branderintensiteit wordt bijgestuurd. In de meeste gevallen is dit het OpenTherm protocol. Dat maakt de installatie wat ingewikkelder.

De Nest thermostaat werkt namelijk alleen op basis van de aan/uit-regeling. Om alles werkend te krijgen zal de vakman de thermostaaldraad daarvoor aansluiten op twee andere schroefcontacten in de ketel. Voor een smart home installateur een koud kunstje. Is dat gebeurd, dan is het tijd om de heat link te plaatsen.

De heat link moet worden geïnstalleerd tussen de Nest thermostaat en de verwarmingsketel. De thermostaatdraad moet vanaf de thermostaat naar de heatlink lopen. Daarnaast loopt er een draad van de heatlink naar de cv-ketel.

Let op: het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat de cv ketel niet langer is aangesloten op de stroom. Trek voor de installatie van de heatlink altijd de stekker in het stopcontact!

De monteur zal daarna de cv-ketel openen. Hij zal de draad losmaken van de huidige thermostaat. In plaats daarvan brengt hij een nieuwe draad aan op de aan/uit schroefcontacten van de ketel.

De heatlink wordt vlakbij de ketel gemonteerd. De net aangebrachte draad sluit de installateur aan op de twee schroefcontacten van de heatlink. De thermostaat draad die eerder is losgemaakt van de ketel sluit je nu aan op de contacten T1 en T2.

Als dit goed gebeurd kan de Nest thermostaat nu goed contact maken met de cv-ketel via de heatlink. De vakman kan je nu gaan helpen met de afronding van de installatie via de Nest app. Hij zal verbinding maken met WIFI en het stappenplan in de app volgen.

Test altijd of alles echt goed werkt direct na de installatie en voordat de monteur vertrekt. Zet met behulp van je telefoon de temperatuur lager en hoger en check of de cv-ketel aan/uitslaat. Als dit gebeurt ben je verzekerd van een correcte installatie van jouw nieuwe Nest Learning Thermostat.

De monteur van de Nest thermostaat

De monteurs van onze smart home apparaten, bijvoorbeeld voor de installatie van de Nest thermostaat, helpen je graag. Door onze landelijke dekking hebben we altijd een monteur beschikbaar die jou kan helpen de Nest thermostaat te installeren. Zoals bijvoorbeeld steden als; Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Door onze landelijke dekking kunnen we jou ook ver buiten de randstad helpen deze klus te fiksen. Onze nest pro installateurs kunnen jou niet alleen helpen met de installatie van de Nest thermostaat, maar ook met klussen als de Nest hello installeren (de Nest deurbel), installatie van de Nest protect of de Nest Cam Outdoor

Volg je ons al op social? De Zoofy Instagram pagina en de Facebook van Zoofy vind je hier.

Boek nu een smart home specialist

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af