Nest Learning Thermostat installeren

Nest Learning Thermostat installeren

Vanaf €75 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 131 Smart Home Installateurs bij jou in de buurt

Hupsakkee! Splinternieuwe Nest Thermostaat besteld. Nu nog installeren! Wist je dat je dan de cv ketel moet open schroeven? Laat het over aan een van onze installateurs. De installatie is inclusief klein materiaal dat nodig is voor de installatie.

Nu regelen
7 recensies

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Smart Home Installateurs die gewerkt hebben aan Nest Learning Thermostat installeren

Nest Learning Thermostat installeren wordt gemiddeld beoordeeld als 4,7 van 5 sterren met meer dan 7 recensies

Louise uit Tilburg
zaterdag 6 juli 2019

Alles prima in orde. Was op tijd, moest nog extra materialen ophalen wegens een onvoorziene situatie. Alles pico bello in orde gemaakt. Zou bel-aziz zo weer inschakelen.

Bart uit Eindhoven
donderdag 30 mei 2019

Goede service! Flexibel en perfecte nazorg. Ontzettend bedankt.

Rick uit Strijen
zaterdag 11 mei 2019

Binnen een half uur was mijn probleem met de thermostaat opgelost, tevens een hele aardige man! Zeker een aanrader.

Onze Smart Home Installateurs zijn hier aan het werk

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Installatie van een Nest Learning thermostaat

Van alle slimme thermostaten die verkocht worden is de Nest Learning Thermostat waarschijnlijk de bekendste en misschien ook wel de slimste. Een Nest thermostaat kun je eenvoudig zelf aanschaffen. Online bestel je een exemplaar vanaf circa €250,-. Het apparaat wordt dan bij je thuisbezorgd. Maar dat is slechts stap 1. De thermostaat moet vervolgens worden aangesloten.

Wanneer je een beetje handig bent krijg je de installatie waarschijnlijk zelf voor elkaar. Maar enige kennis van elektra is daarbij wel een vereiste. Je kunt er dus ook voor kiezen om de installatie van jouw nieuwe nest thermostaat te laten uitvoeren door een van onze monteurs.

Met name voor het plaatsen van een Nest Learning Thermostaat is het geen slecht idee om een vakman in te schakelen. Tijdens een van de stappen moet je de CV ketel openmaken. Je moet dan wel zeker weten dat je de draden goed aansluit. Anders werkt de thermostaat niet.

Zeker wanneer je geen standaard cv ketel hebt maar een complexere verwarmingsinstallatie (of vloerverwarming) is het aan te raden om de hulp in te schakelen van een installateur.

Kies je ervoor om de Nest Learning Thermostat te laten installeren dan zal de vakman in het kort dit voor je doen:

  1. Hij controleert of de Nest Thermostaat wel echt te gebruiken is met jouw verwarmingssysteem;
  2. Hij zal het verwarmingssysteem testen om te kijken of alles goed werkt voor de installatie;
  3. De heatlink om de juiste manier bevestigen aan de cv ketel;
  4. De oude thermostaat verwijderen;
  5. De Nest Learning Thermostaat monteren aan de muur;
  6. Wanneer alles is aangesloten testen of het verwarmingssysteem goed werkt;
  7. De Nest Thermostat verbinden met het wifi-netwerk of uitleggen hoe je dat zelf kan doen;

In de verpakking zitten alles wat nodig is voor een succesvolle aansluiting van de thermostaat. Dit zijn een ronde grondplaat. Daarop wordt de Nest gemonteerd. Ook zit er een Heat Link bij. Dat is een klein vierkant kastje en is erg belangrijk. De Heatlink sluit je namelijk aan op de cv ketel. De bijgeleverde USB kabel en adapter heb je alleen nodig als je de Nest niet wilt aansluiten op dezelfde plek als waar de huidige thermostaat aan de muur hangt.

Elke professionele monteur weet dat er twee manieren zijn waarop een thermostaat met een verwarmingsketel communiceert. Dat kan zijn via een aan/uit-regeling. De brander van de verwarmingsketel wordt daarmee simpelweg in en uitgeschakeld.

Sommige CV ketels gebruiken echter een ander protocol. Dat heet modulering wat betekent dat de branderintensiteit wordt bijgestuurd. In de meeste gevallen is dit het OpenTherm protocol. Dat maakt de installatie wat ingewikkelder.

De Nest thermostaat werkt namelijk alleen op basis van de aan/uit-regeling. Om alles werkend te krijgen zal de vakman de thermostaaldraad daarvoor aansluiten op twee andere schroefcontacten in de ketel. Voor een installateur een koud kunstje. Is dat gebeurd dat gebeurd dan is het tijd om de heat link te plaatsen.

De heat link moet worden geïnstalleerd tussen de Nest thermostaat en de verwarmingsketel, het Meestal hand de link dichtbij of naast de ketel. Dat betekent dat er een themostaatdraad moet lopen van de thermostaat naar de heatlink. Daarnaast loopt er een draad van de heatlink naar de cv ketel.

Let op: het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat de cv ketel niet langer is aangesloten op de stroom. Trek voor de installatie van de heatlink de stekker er altijd uit!

De monteur zal daarna de cv ketel openen. Hij zal dan de draad losmaken van de huidige thermostaat. In plaats daarvan brengt hij een nieuwe draad aan op de aan/uit schroefcontacten van de ketel.

De heatlink wordt vlakbij de ketel gemonteerd. De net aangebrachte draad sluit de installateur aan op de twee schroefcontacten van de heatlink. De thermostaat draad die eerder is losgemaakt van de ketel sluit je nu aan op de contacten T1 en T2.

Als dit goed gebeurd kan de Nest thermostaat nu goed contact maken met de cv ketel via de heatlink. De vakman kan je nu gaan helpen met de afronding van de installatie via de Nest app. Hij zal verbinding maken met WIFI en het stappenplan in de app volgen.

Test altijd of alles echt goed werkt direct na de installatie en voordat de monteur vertrekt. Zet met behulp van je telefoon de temperatuur lager en hoger en check of de CV ketel aan/uitslaat. Als dit gebeurt ben je verzekerd van een correcte installatie van jouw nieuwe Nest Learning Thermostat.