Regel nu jouw smart home installateur
Nest Cam Outdoor installeren

Nest Cam Outdoor installeren

Vanaf €99 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1130 smart home installateurs in jouw regio

Nest Cam Outdoor aangeschaft? Laat de camera installeren door een installateur uit de buurt. Maak een afspraak wanneer het jou uitkomt. De vakman installeert de camera binnen 7 meter van een stopcontact. Boort een gat in de muur, bevestigt de camera en zorgt voor de installatie op de mobiele telefoon.

Regel nu jouw smart home installateur
12 recensies
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Nest Cam Outdoor installatie

Soms kan het fijn zijn om een bewakingscamera laten installeren om buiten in de gaten te houden. Bijvoorbeeld als je in een buurt woont waar al meerdere inbraken geweest zijn, of als je zelf regelmatig van huis bent en een extra oogje in het zeil wilt houden. Ook kan het handig zijn om van een afstandje met de mensen die voor jouw deur staan te communiceren. Zo kun je bijvoorbeeld de pakketbezorger vertellen waar hij je pakketje achter kan laten. Voor al deze dingen is de Nest cam outdoor een goede toevoeging aan jouw woning. Maar hoe kun je een Nest cam outdoor installeren? Is het verstandig om de Nest cam installatie zelf uit te voeren of kun je beter een vakman inhuren? En is deze bewakingscamera voor buiten voor iedereen geschikt? Je leest er hier alles over.

Boek nu een smart home installateur

Wat is de Nest cam outdoor?

De Google Nest cam outdoor is, zoals de naam ook al aangeeft, een bewakingscamera voor buiten. Het is een stijlvolle witte camera, die er niet uitziet als de gemiddelde bewakingscamera. Met deze camera kun je dag en nacht in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt. Je kunt de Nest cam outdoor inzetten om je voordeur of tuin in de gaten te houden en ziet via de app direct wat er zich bij jouw huis afspeelt. Door de infrarood optie, kun je ook 's nachts eenvoudig zien wat er gebeurt. Ook heeft de camera een terugspreekfunctie, waardoor je van afstand mee kunt luisteren en terug kunt praten. Het is mogelijk om in de app meldingen in te schakelen, waardoor jij automatisch een melding krijgt als er beweging wordt gesignaleerd. Dat is wel zo'n veilig gevoel als je van huis bent, of als je alleen thuis bent.

nest cam outdoor

Is deze camera geschikt voor iedereen?

De Nest outdoor cam is niet geschikt voor elk huis. Als je aan een drukke weg woont, zou je wel erg veel valse meldingen kunnen krijgen. Maar in een omheinde achtertuin of goed afgesteld op een balkon of dakterras kan de camera echt meerwaarde bieden. Ook als je een voortuin hebt, kun je de camera zo afstellen dat deze op de voordeur gericht staat en niet per ongeluk onschuldige voorbijgangers registreert. Het is dus wel belangrijk dat de camera goed afgesteld en geïnstalleerd wordt, om zo valse meldingen te voorkomen.

Gemiddelde kosten installatie Nest cam outdoor

De Nest cam outdoor installeren is een klusje dat door een vakman redelijk snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd. Een vakman zal alle stappen doorlopen om de camera goed werkend af te leveren. Hiervoor moet hij vaak een gat in de muur boren, kabels aansluiten en wegwerken en de app installeren op jouw telefoon of tablet.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Aanschaf Nest cam outdoor €200,-
Nest cam outdoor installeren Vanaf €80
Wegwerken van kabels in kabelgootjes Vanaf €7,50 per meter

Nest buitencamera installeren

Het installeren van de Nest cam outdoor is op zich niet zo heel moeilijk, maar er zijn een paar punten waar rekening mee moet worden gehouden. Bij een Nest cam outdoor installeren moeten de volgende stappen worden doorlopen om de camera goed werkend te krijgen.

Stroomkabel aansluiten

Om de bewakingscamera buiten te installeren zal deze op het stroomnet moeten worden aangesloten. Gelukkig wordt de camera geleverd met een waterbestendige stroomkabel. Je zult wel een manier moeten verzinnen om deze bij een stopcontact te krijgen. Heb je een buitenstopcontact? Dan is het probleem eenvoudig opgelost. Anders zul je al snel een gaatje moeten boren in de muur en de kabel op een mooie manier moeten wegwerken. Bij een betonnen muur kan dit wel een uitdaging zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om gebruik te maken van een opening die al in jouw huis zit. Dit kan er echter wel wat minder mooi uitzien en hoe meer kabel er zichtbaar is, hoe groter de kans is dat een inbreker de kabel door kan knippen en op die manier de camera onklaar kan maken. Een vakman kent de beste manieren om een kabel netjes en veilig weg te werken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van kabelgootjes. Voor dit gedeelte van een klus kan het dus zeker handig zijn om hulp in te schakelen van een expert.

Nest buitencamera

De daadwerkelijke Nest cam installatie is erg eenvoudig te voltooien. De camera wordt vastgemaakt door middel van een super sterke magneet. De magnetische houder van de camera schroef je vast op de gevel van je huis. Hier kun je de camera vervolgens aan vast laten kleven. De magneet is zo sterk dat de camera zelfs tijdens een storm goed blijft zitten. Het is dan dus wel belangrijk dat de houder goed en stevig vastgeschroefd zit en dat deze op de meest logische plaats bevestigd wordt.

Goed afstellen van de camera

Als je de camera vast hebt gemaakt moet je ervoor zorgen dat deze goed wordt afgesteld, waardoor je geen onnodige valse meldingen zult krijgen als er mensen langs lopen. Valse meldingen zijn nooit helemaal te voorkomen. Het is altijd mogelijk dat er een kat of vogel voor de camera langsloopt of vliegt, waardoor deze beweging detecteert. Als je een Google Nest Aware abonnement afsluit is het wel mogelijk om dit soort meldingen te voorkomen. Als je dit abonnement hebt, zal de camera onderscheid kunnen maken tussen mensen en andere vormen van beweging. Zo voorkom je meldingen van langslopende katten of de bal van het buurkindje dat per ongeluk in jouw tuin terecht komt. Het kan lastig zijn om precies de juiste hoek te vinden. Een vakman weet precies hoe de camera afgesteld moet worden, om het aantal valse meldingen tot een minimum te beperken en tegelijkertijd de veiligheid te waarborgen.

Installatie van de app

Als de Nest cam installatie voltooid is, kun je deze pas gebruiken als je de app geïnstalleerd en ingesteld hebt op jouw telefoon of tablet en de camera via de app hebt aangesloten op jouw WiFi netwerk. In de app heb je verschillende instellingen, die je naar wens kunt veranderen. Zo kun je ervoor kiezen om de camera uit te laten schakelen als je zelf thuis bent. Ook heb je via de app toegang tot de live beelden van de camera. Afhankelijk van het abonnement dat je afsluit kun je in de app ook beelden uit het verleden terugkijken.

De voor- en nadelen van de Nest cam outdoor

Voordelen Nadelen
Goede beelkwaliteit Niet draadloos te gebruiken
Goede bewegingsdetectie Abonnement afsluiten voor alle opties
Op afstand communiceren met mensen die voor de deur staan Beelden niet op een lokale harde schijf op te slaan
Altijd live beelden via de app  
Snelle installatie  

Laat de Nest beveiligingscamera installeren via Zoofy

Wil jij ook met een veilig gevoel van huis weg kunnen? Laat dan snel deze Nest bewakingscamera voor buiten bij jou thuis installeren. Met een Nest cam outdoor heb je altijd zicht op wat er bij jouw huis gebeurt en kun je zelfs met de pakketbezorger communiceren als deze voor jouw deur staat. Zo heb je altijd alle controle over je eigen huis en tuin. Om de installatie zo snel en goed mogelijk uit te laten voeren, kun je eenvoudig de hulp van een vakman inschakelen. Zo weet je zeker dat de camera perfect wordt afgesteld en dat de kabels netjes en veilig worden weggewerkt. Via Zoofy kom je makkelijk in contact met een vakman bij jou uit de buurt die de installatie snel voor je in orde kan maken. Je betaalt geen voorrijkosten en we verzekeren je dat je tevreden bent met de uitvoering. Zo kun jij straks altijd met een veilig gevoel van huis.

Boek nu een smart home installateur

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af