Regel nu jouw smart home installateur

Domotica specialist per uur

Vanaf €69 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 441 smart home installateurs in jouw regio

Ben jij op zoek naar een domotica of smart home specialist. Plaats je klus dan op Zoofy en kom in contact met goede domotica specialisten in jouw omgeving.

Regel nu jouw smart home installateur
4 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Smart home specialist

Onze huizen worden steeds slimmer. We houden ons huis in de gaten met slimme beveiligingscamera's en deurbellen, de thermostaat zetten we hoger of lager via onze smartphone en ook de lampen doen we aan of uit via een app. Dat is allemaal al erg handig, maar al deze apparaten werken met hun eigen app en systeem. Als je veel gebruik maakt van smart home producten ben je dus constant aan het wisselen tussen apps. Dat kan gelukkig veel eenvoudiger. Laat een domotica systeem installeren in je huis en beheer alle slimme apparaten via één systeem. Dat is nog eens handig! Maar wat zo'n systeem precies en hoeveel kost het om een domotica installatie bij jou thuis uit te laten voeren?

Wat is domotica?

Het woord domotica is een samentrekking van het Latijnse woord 'Doma', dat huis betekent, en de termen informatica, telematica en robotica. Alle slimme technieken in en rondom het huis die het wooncomfort verhogen vallen onder domotica. Hierbij kun je dus denken aan een slimme thermostaat, maar ook aan slimme buitenverlichting. Hoe meer slimme apparaten je in en rondom je huis hebt, hoe hoger het wooncomfort zal liggen. Maar om alles uit je smart home ervaring te halen is het handig als de verschillende apparaten aan elkaar gekoppeld kunnen worden in één systeem. Hier komt een domotica systeem om de hoek kijken. Met zo'n systeem kun je probleemloos alle verschillende smart home producten met elkaar samen laten werken en volledig afstemmen op jouw voorkeuren. Zet bijvoorbeeld 's avonds met één druk op de knop jouw verwarming lager, de lampen uit en het beveiligingssysteem aan.

Wat kost een domotica systeem installeren?

Voor een uitgebreid domotica systeem zul je flink wat moeten investeren. De precieze kosten zijn afhankelijk van de omvang van het systeem, van het soort systeem en van de kwaliteit van de apparatuur. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te beginnen met een eenvoudige domotica installatie en deze in de loop der tijd steeds verder uit te breiden met nieuwe apparaten. Of begin direct met een zeer uitgebreid systeem en geniet van alle mogelijkheden die domotica je te bieden heeft. In onderstaande tabel zie je met welke kosten je ongeveer rekening moet houden. De arbeidskosten van de smart home specialist, de materiaalkosten en de btw zitten bij deze prijzen in.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Elektrische installatie €600 – €700
Groepenkast geschikt maken €700 – €800
Installatie standaard domotica systeem €3000
Verwarming toevoegen €1000 – €1500
Beveiligingssysteem toevoegen €1800 – €2500
Audiosysteem toevoegen €2500 – €3000

Standaard installatie

Als je kiest voor een standaard installatie van een domotica systeem kun je met het systeem de verlichting en de rolluiken van je woning bedienen. Dit systeem is de goedkoopste optie en kan vaak binnen een dag geïnstalleerd worden. In totaal ben je hier zo'n €4500 voor kwijt.

Het domotica systeem uitbreiden

Voor elke uitbreiding van het systeem betaal je ook extra. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen welke apparaten je sowieso op het domotica systeem aangesloten wil hebben. Het is natuurlijk altijd mogelijk om het systeem op een later moment verder uit te laten breiden, maar het zal je iets schelen in kosten als je zoveel mogelijk tegelijkertijd laat installeren. De domotica specialist hoeft dan immers maar één keer te komen, in plaats van meerdere keren.

Domotica in een nieuwbouwwoning

Heb jij een nieuwbouwwoning gekocht die nog gebouwd moet worden? Dan is het verstandig om de installatie van een domotica systeem meteen te laten voltooien. Hiervoor ben je gemiddeld 3% tot 5% van de totaalprijs van de woning voor kwijt. Voor een woning van €200.000 zul je dus gemiddeld €6.000 – €10.000 kwijt zijn voor het domotica systeem.

domotica specialist per uur

Hoe haal je domotica in huis?

Om domotica in huis te installeren heb je behoorlijk wat technische kennis nodig. Niet alleen moeten alle verschillende apparaten naadloos met elkaar kunnen samenwerken, ook moet het geheel goed beveiligd zijn om hackers buiten de deur te houden. Een domotica systeem biedt uitkomst voor mensen die van gemak houden en voor liefhebbers van gadgets, maar is ook zeker handig voor mensen met een beperking. De diverse apparaten in huis bedienen wordt immers een heel stuk eenvoudiger. Wil jij ook een domotica systeem in huis, maar heb je hier zelf te weinig kennis van? Neem dan contact op met een domotica specialist en creëer samen het slimme huis dat jij voor ogen hebt.

Wat doet de domotica specialist?

Als je besloten hebt dat je domotica in huis wilt, maar hier zelf niet zo heel veel verstand van hebt, is het verstandig om een domotica specialist in te huren. Maar wat doet deze smart home specialist dan precies?

Persoonlijk advies

Ten eerste zal een domotica specialist je altijd voorzien van persoonlijk advies. Jullie zullen samen jouw wensen in kaart brengen en kijken wat er in jouw situatie mogelijk is. De smart home specialist kijkt naar de slimme apparaten die je al in huis hebt en geeft je vervolgens advies om jouw woning zo slim mogelijk te maken. Misschien raadt hij je aan om extra apparaten aan te schaffen of moet er eerst een aanpassing in de meterkast gedaan worden voordat de domotica installatie plaats kan vinden. Zo ben jij straks verzekerd van het beste systeem voor jouw situatie.

Domotica installatie

Als de domotica specialist een advies heeft uitgebracht is het aan jou om te bepalen wat je met dit advies wil doen. Weet je definitief welke apparaten er gekoppeld moeten worden en heb je ook de rest van de domotica apparatuur uitgekozen? Dan kan de domotica specialist aan de slag met de daadwerkelijke installatie. Hoe lang hij hiermee bezig is hangt af van hoe uitgebreid het systeem is. Als je alleen de verlichting en zonwering wil kunnen bedienen zal het minder geld en tijd kosten dan als je jouw hele huis smart home proof wil maken.

Uitbreiding van het huidige systeem

Ook als je al een domotica in huis hebt kun je nog een domotica specialist nodig hebben. Wil je nieuwe apparaten koppelen aan het systeem? Dan kan de specialist dit voor je komen doen. Zo weet je zeker dat het systeem goed en veilig blijft werken.

Kies voor de toekomst met een domotica systeem

Een domotica systeem zal in de komende jaren steeds meer de standaard worden. Wil jij ook klaar zijn voor de toekomst? Laat dan snel een domotica systeem in jouw huis installeren. Het fijne is dat je het systeem in de toekomst desgewenst steeds verder uit kunt breiden. Zo geniet je van steeds meer wooncomfort. Als je een domotica specialist inhuurt via Zoofy weet je ook nog eens zeker dat de installatie netjes en snel geregeld wordt. Plaats eenvoudig jouw klus en kom in contact met smart home specialisten uit de buurt. Je betaalt geen voorrijkosten en we bieden 100% kwaliteitsgarantie. Zo ben jij zonder moeite helemaal voorbereid op de toekomst.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af