Regel nu jouw smart home installateur
Nest Thermostat E installeren

Nest Thermostat E installeren

Vanaf €99 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2730 smart home installateurs in jouw regio

Hatsa! De nieuwe Nest Thermostaat E besteld en in huis. Top! Nu nog even installeren! Bij deze thermostaat hoef je niets aan te passen in de CV ketel. Dat scheelt. Wel moet je iets aansluiten op de plek van de oude thermostaat. Lukt het niet? Geen probleem. Maak eenvoudig een afspraak met een installateur uit de buurt voor het moment dat het jou het beste uitkomt.

Regel nu jouw smart home installateur
35 recensies

Installatie Nest Thermostat E

Een slimme thermostaat moet ook slim te installeren zijn, dachten ze bij thermostatenproducent Nest. En voila: Oktober 2018 lanceerden Nest een nieuwe eenvoudigere en ook goedkopere thermostaat. Het apparaat ziet er iets anders uit dat zijn oudere broertje, de Nest Learning Thermostat, maar is volgens de producent net zo slim. De aanschaf prijs ligt op zo'n €209,- a €219,- en dat maakt de E bereikbaarder voor meer mensen. De thermostaat is te besturen via je mobiele telefoon maar nu ook via bijvoorbeeld een slimme speaker zoals Google Home.

Eenvoudige installatie van het E-model

De installatie van het E model is een stuk eenvoudiger geworden. Het einddoel blijft hetzelfde: meer controle krijgen over je energieverbruik zonder dat je zelf aan de knoppen hoeft te draaien. Zo lukt het je energie te besparen. Dat is goed voor het milieu en zeker voor de portemonnee. De Thermostat E wordt geleverd inclusief een Heat Link en alle benodigde kabels. Veel gereedschap komt er bij de installatie niet kijken. De Nest app leidt je door de belangrijkste stappen en de meeste mensen hebben voor de installatie een uur nodig.

Losse thermostaten

De losstaande thermostaat zet je in de bijgeleverde standaard op een plek waar je maar wilt. Een ingebouwde wifi module zorgt ervoor dat er verbinding met internet wordt gemaakt. De meeste voor de hand liggende plek om de E thermostaat neer te zetten is in de woonkamer. De CV ketel hoef je bij deze thermostaat niet langer open te draaien. Dat scheelt! Wel moet je nog steeds een aantal draden op de juiste manier verbinden om het apparaat werkend te krijgen. Een van onze vakmannen kan je hierbij helpen tegen een vooraf bepaald tarief. Je weet daardoor waar je aan toe bent.

Welke stappen neemt de monteur bij de installatie

De monteur zal de gehele installatie voor zijn rekening nemen. Stap 1 is de Nest app installeren op je telefoon. Zo zijn alle stappen eenvoudig te doorlopen. Verbinding met het internet is dus wel noodzakelijk. Belangrijkste onderdeel van de installatie is het plaatsen van de heat link e. Voorheen moest de heat link worden verbonden aan de cv ketel en was er een aanpassing van de bedrading nodig. Dat hoeft niet meer. Deze heat link van de Thermostat E plaats je simpelweg op de plek van de oude thermostaat.

Hoe gaat de vakman te werk

Voordat de vakman dit doet zorgt hij ervoor dat de CV ketel en thermostaat zijn uitgeschakeld. Er mag geen spanning meer op staan. De oude thermostaat wordt verwijderd. De heat link kan worden geplaatst door de bedrading op de juiste manier aan te sluiten. Daarna moet de CV ketel weer worden ingeschakeld. Een voordeel van de Thermostat E is dat er ondersteuning is voor zowel OpenTherm als aan/uit. Dat is bij de Learning Thermostat niet het geval. OpenTherm is doorgaans beter voor de levensduur van je CV ketel want zorgt voor minder belasting. De monteur kan je hier meer over vertellen.

Wat doet de Nest-pro

De Nest-pro zorgt er voor dat de thermostaat verbinding maakt met de heatlink. Als dat is gebeurd kan de thermostaat verder worden ingesteld. Meestal voldoet het vooraf ingestelde standaard verwarmingsschema. Dat is afgesteld voor het gemiddelde in Europa. Maar natuurlijk kun je zelf ook de gewenste temperatuur bepalen.

Boek nu een smart home specialist

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach