Regel nu jouw smart home installateur
Philips Hue Starterkit installatie

Philips Hue Starterkit installatie

Vanaf €125 incl. btw

De bovengenoemde prijs is gebaseerd op het installeren van de Philips Hue starterskit en het verbinden van de brdige. De lampen worden vervolgens ook verbonden en gekoppeld met de app.

Wanneer je een Philips Hue Starterkit hebt gekocht wil je deze natuurlijk gelijk professioneel laten installeren. De Smart Home installateur plaatst de lampen, sluit de bridge aan op de router met de netwerkkabel en helpt met de installatie van de Philips Hue app. Plan een afspraak in voor wanneer het jou uitkomt.

Regel nu jouw smart home installateur
12 recensies
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Philips Hue Starterkit installeren

Heb jij slimme verlichting in huis gehaald zodat je nooit meer in het donker hoeft thuis te komen of zodat jij gewoon vanaf de bank de verlichting kunt bedienen in vorm van een Philips hue Starterkit?  Voordat je de verlichting kunt gebruiken moet je nog Philips Hue installeren. De Philips Hue lampen zijn een energiezuinige oplossingen waardoor je de Hue-lampen vanaf je mobiele telefoon of tablet kunt aansturen. Zo kun je een tijdsschakelaar instellen, een dimmer gebruiken of de verlichting aan- of uitzetten via de tablet of smartphone. De Philips Hue lampen zorgen ook nog eens voor een bijzondere sfeer. Hue betekent namelijk “kleurschakering” of “tinten”. Je kunt deze lampen namelijk in iedere gewenste sterkte of kleur laten branden. De lampen van Philips Hue installeren is niet heel moeilijk. Wil jij ook gelijk een Philips Hue brigde installeren? Je kan dit zelf doen via het stappenplan wat wij hieronder uitleggen. Maar zit jij liever niet in de knoop met de verschillende elektriciteitsdraden? Huur dan een van onze klusjesmannen in en daarna kun je simpelweg de verlichting met de app op je telefoon of tablet bedienen.

Een Philips Hue systeem aanschaffen

Als je van je huis een smart home wilt maken is de slimme verlichting van Philips een goed beginpunt. Nadat je Philips Hue hebt geïnstalleerd kun je daarna de verlichting uitbreiden met meerdere lampen of andere accessoires. Ook kun je later bijvoorbeeld kiezen voor een slimme thermometer of een slimme speaker waarmee je je lichten bedient. Als je begint met de slimme verlichting moet je een aantal dingen aanschaffen. We noemen ze hier voor je op:

 • Philips Hue lampen
 • Philips Hue brigde
 • Een mobiele telefoon of tablet om de Philips Hue app te kunnen gebruiken
 • Router
 • Wifi verbinding in je huis

Philips Hue installeren in 4 stappen

Philips Hue installeren en de Philips Hue bridge installeren kan eenvoudig in een paar stappen. De stapppen die je moet doorlopen zijn als volgt:

 • Schakel de stroom uit en vervang alle traditionele lampen door Hue lampen. Nadat je alle lampen hebt vervangen kun je de stroom weer inschakelen
 • Hierna kun je de Philips Hue brigde installeren. Plaats de Hue brigde in de buurt van je router en sluit de bridge aan op het stroomnetwerk met de meegeleverde adapter. Sluit daarna de brigde aan op de router via een ethernetkabel. Zodra alle LED lampjes blauw knipperen is de Hue bridge correct geïnstalleerd.
 • Download de Philips Hue app downloaden en installeer de app op je telefoon of tablet. Volg de instructie in de app om de Philips Hue installatie af te ronden.
 • Bedien de lampen via de Philips Hue app en stel diverse scenes in voor de verlichting

Lampen vervangen


Voordat je Philips Hue kunt installeren moet je eerst de traditionele lampen vervangen door de slimme lampen van Hue. Bij het vervangen van de lampen werk je met elektriciteit, het is dus van groot belang voordat je begint met Philips Hue installeren eerst de stroom uitschakelt. Je kan de stroom van desbetreffende lichtbron gemakkelijk uitschakelen door de stekker uit het stopcontact te halen of door in de meterkast even deze groep uit te schakelen. Nadat je de stroom hebt verwijderd kun je de oude lampen uit de lichtbron halen en vervangen door de slimme Hue lampen. Ga je op meerdere plaatsen slimme verlichting gebruiken, vervang dan eerst alle lampen voordat je weer de stroom inschakelt. Wanneer je een Philips Hue lamp hebt gekocht waar al een armatuur omheen zit, dan kan je gewoon de stekker in het stopcontact steken Overigens hoef je nu nog niet gelijk te beslissen waar je de Hue lampen allemaal gebruikt. Je kunt ook later na de Philips Hue installeren is afgerond nog slimme verlichting toevoegen.

De Philips Hue Bridge installeren


De volgende stap bij Philips Hue installeren is de Philips Hue bridge installeren. De Hue bridge is het hart van je slimme verlichting. De Hue brigde zorgt er namelijk voor dat er een connectie wordt gelegd tussen al je accessoires en de Hue lampen. Ook kan de Hue Brigde een koppeling zijn tussen de slimme spraakassistenten zoals Google Assistent, Alexa of Apple Homekit en de slimme verlichting. Het is dus van belang dat je de Philips Hue bridge installeren op de juiste manier wordt gedaan, anders kan het voorkomen dat je de verlichting alsnog niet vanaf de bank kunt aansturen. De hue bridge installeren is niet moeilijk. Je moet de Philips Hue bridge installeren in de buurt van de router. Allereerst sluit je de bridge aan op het stroomnet door de meegeleverde adapter. Hierna verbindt je de hue bridge met de router door middel van de UTP-kabel. De ene kant van de UTP-kabel steek je in de LAN-poort van de Hue brigde, de andere kant van de kabel steek je in de LAN-poort van de router. Heb je de Hue brigde correct geïnstalleerd? Dan zullen de drie Ledlampen blauw gaan knipperen. Op het moment dat een van deze drie lampje niet continue blauw knippert is er nog iets niet helemaal goed gegaan met de installatie. Voer de stappen van een Phillips Hue bridge installeren opnieuw uit of vraag een van onze klusjesmannen om jou te helpen met Philips Hue installeren.

philips hue

Het downloaden en installeren van de Philips Hue app

Nadat je de Philips hue lampen en bridge hebt geïnstalleerd kun je de Philips Hue app downloaden en installeren op de je tablet of mobiele telefoon. De app is zowel verkrijgbaar voor iOS en Adroid en je hem dan ook in de Google Play store of Apple App store downloaden. Nadat je de app hebt gedownload en geïnstalleerd kun je de app open en de instructies volgen om de installatie af te ronden. Het meest handige is om dit te doen als je nog in de buurt van de Hue bridge staat. Tijdens de configuratie van de app en de lampen zal de app namelijk vragen of je op de ronde button van de brigde wilt drukken. Zo kan hij de hue bridge identificeren. Het is namelijk van belang dat zowel je tablet of smartphone en de Hue bridge met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Is de verbinding actief? Dan kun je daarna de smartverlichting verder gaan instellen.

Verlichting instellen

Nadat je de app correct hebt verbonden komt het leukste gedeelte, namelijk de verlichting instellen. Met de app kun je alle lampen bedienen en instellen. Zo kun je er voor kiezen om elke lamp een aparte naam te geven of ze te groeperen per ruimte of in scenes. Zo zijn er in de app vooraf ingestelde scenes waar je gebruik van kunt maken. Zo is er een scene die geschikt is als je morgens op staat of als avonds de schemering valt. Ook kin je zelf scenes aanmaken en aanpassen. Daarnaast zijn er ook vier verschillende lichtconcepten waar je gebruik van kunt maken. Hierbij wordt er gekeken naar de kleur van het licht. Zo heeft elk lichtconcept een ander kleurwit licht welke geschikt is voor lezen, studeren, werken, ontspannen of bewegen. Je kunt deze concepten zelf aapassen of zelf een lichtconcept instellen.

Philips Hue starterspakket plaatsen

Als je begint met de slimme verlichting van Philips kun je ervoor kiezen om het Philips Hue starterspakket te plaatsen. Het Philips Hue starterspakket bestaat uit alle onderdelen die jij nodig hebt als je wilt beginnen met de slimme lichting. Zo kun jij met het Philips Hue starterspakket plaatsen van je verlichting een smartverlichting maken. Zo bevat het starterspakket verschillende Philip Hue lampen, een hue bridgde en handleiding voor een hue bridge installeren en de hoe je de Hue lampen kunt gebruiken. Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om los de producten aan te schaffen en zelf de Philips bridge installeren.

Philips Hue installeren, ga je zelf aan de slag of laat je het doen?

Het installeren van Philips hue systeem is dus op zich niet moeilijk, maar het is wel van belang dat alle onderdelen op de correcte manier zijn geïnstalleerd. Heb jij zelf geen tijd om uit te zoeken hoe je de Philips Hue lampen kunt installeren, of wil je er zeker van zijn dat het allemaal op de juiste manier is geinstalleerd? Kies dan ervoor om een van onze klusjesmannen in te schakelen. Wij hebben voor elke klus de geschikte vakman in huis. Op de website kun je gemakkelijk zoeken bij de smart home klussen naar een geschikte expert voor de klus. Andere voordelen zijn dat je bij ons geen voorrijkosten hoeft te betalen, je betaalt alleen de uren dat de klusjesman bezig is in jouw huis. Daarnaast bespaart het jou ook nog eens tijd. De klusjeman klaart voor jou de klus en zo kun je daarna vanaf je bank of in de auto onderweg je lampen bedienen. Wil jij ook een van onze klusjesmannen inschakelen voor het installeren van Philips Hue?

Philips Hue installeren

Met de Philips Hue Starterkit voorzie je jouw woning van een sfeervolle ambiance met een ongeëvenaard gebruiksgemak. De installateur houdt rekening met alle wensen en zorg in een handomdraai voor optimaal gebruik. Hiervoor worden kort samengevat de volgende stappen doorlopen:

 • De Hue lichtbronnen worden in bestaande lampen gedraaid

 • Indien gewenst worden Hue lampen met ingebouwde lichtbron geplaatst en aangesloten

 • De bridge wordt met een netwerkkabel aangesloten aan de internetrouter

 • De installateur verleent hulp bij de installatie van de app op jouw telefoon

 • De verbinding tussen de bridge en jouw telefoon wordt tot stand gebracht

 • De installateur verleent nazorg en kan helpen bij het kiezen van jouw favoriete lichtinstellingen

Na het doorlopen van deze stappen is de verlichting in jouw woning gemakkelijk in te stellen naar jouw wens. Wanneer er twijfels zijn over de plaatsing van de lampen dan kan de installateur hierbij adviseren zodat het eindresultaat perfect aansluit bij de sfeer die jij in huis wil bereiken.

Via de app zijn er vooraf ingestelde scenes die je kunt gebruiken. Je vindt hier ook de intensiteit en kleur van alle Hue lichtbronnen. Je kunt ook zelf scenes aanpassen of aanmaken zodat je deze later op elk gewenst moment kunt aanroepen.

Ook zijn er 4 lichtrecepten die al vooraf staan ingesteld waar je eenvoudig gebruik van kunt maken. Deze hebben betrekking op de verschillende tinten van wit licht die zich lenen voor concentreren, ontspannen, lezen en bewegen. Het is ook mogelijk zelf lichtrecepten aan te maken.

De installateur helpt graag bij het instellen van de scenes en lichtrecepten. Hierbij kan ook een timer worden ingesteld om lampen in- en uit te schakelen of een bepaalde kleur of intensiteit te hanteren. Ook kunnen wij van dienst zijn bij het koppelen en plaatsen van extra lampen.

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af