Regel nu jouw smart home installateur
Nest Protect installeren

Nest Protect installeren

Vanaf €99 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 559 smart home installateurs in jouw regio

Hoppa, nieuwe Nest Protect rookmelder besteld. Je huis wordt weer een stukje slimmer. Nu alleen nog even installeren. Lukt dat niet? Geen probleem. Laat het over aan een van onze Nest installateurs bij jou in de buurt. Tarief is incl arbeid en alle benodigde materialen. Plan een afspraak in en jouw Nest Protect hangt zo op zijn plek.

Regel nu jouw smart home installateur
6 recensies
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Nest Protect installeren

De Nest Protect is een slimme rookmelder. Een nieuwe generatie apparaten die onderscheid maakt tussen stoom en echte rook, weet wanneer het daadwerkelijk nodig is om een alarm te laten loeien en je informeert over de luchtkwaliteit in huis. Behalve rook houdt ie voor jou ook nog eens in de gaten of er niet stiekem koolmonoxide vrij komt. De Nest Protect werkt op batterijen maar kun je ook aansluiten op netvoeding. Dat is wel zo handig want dat scheelt weer gedoe met het vervangen van batterijen. Het installeren is volgens Nest een kwestie van minuten en wanneer het apparaat niet op de stroom wordt aangesloten kun je het waarschijnlijk prima zelf.

Nest protect plaatsen

Wanneer je de Protect liever op de netvoeding wilt aansluiten of er meerdere tegelijk geïnstalleerd wilt hebben, schakel je misschien liever de hulp in van een installateur. Geen probleem. Wij helpen je daarbij graag. Het belangrijkste aan de hele installatie is waarschijnlijk de juiste plek kiezen. Wanneer de slimme rookmelder op de verkeerde plek wordt geïnstalleerd zal de effectiviteit afnemen. Een expert kan je daarin adviseren. Het helpt vaak al als je de oude rookmelders vervangt door een nieuwe Nest Protect. Over de plek hoef je dan al niet meer na te denken. 

Stap 1 voor de installatie is het downloaden van de Nest app. De vakman kan dit voor je doen. Installeer deze op de mobiele telefoon, maak eventueel een account aan, en voeg de nieuwe Protect toe. Dit werkt eenvoudig door een code op het apparaat te scannen. Heb je meerdere rookmelders van Nest aangeschaft? Dan zal de installateur deze eerst koppelen en testen. De volgende stap is het plaatsen van de Nest Protect. Sluit je deze aan op netvoeding, dan schakel je altijd eerst de stroom uit. Zo loop je niet het risico een schok te krijgen. 

Voor het aansluiten op netstroom moet er uiteraard wel een bestaande aansluiting beschikbaar zijn in het plafond. Vaak is dit de plek waar nu ook al een rookmelder is aangesloten of anders een plek waar je ook een lamp zou kunnen aansluiten. Zo’n aansluiting bestaat uit twee of vier draden met verschillende kleuren. De kleuren kunnen soms variëren. Meestal zie je een zwarte of bruine draad, een groen gele en een blauwe. 

De vakman zal een aansluitklem gebruiken om de fasedraden uit het plafond of muur te verbinden met de elektriciteitsdraden van de Nest 230 V kabelstekker. De installateur sluit de juiste draden op elkaar aan. Wanneer alle draden netjes zijn opgeborgen in de lasdoos schroeft hij de Nest Protect netjes vast op zijn plek met behulp van de meegeleverde houder. Tot slot kun je Nest rookmelder testen door op de grote knop te drukken. Controleer ook in de app op je mobiele telefoon of alles naar behoren functioneert. 

Boek nu een smart home specialist

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af