Insurance with Zoofy gives peace of mind

Vloerspecialist gezocht

Soorten vloeren

We beginnen bij het begin van vloer legggen, het grondwerk. Want je kunt natuurlijk allemaal wensen hebben voor die prachtige vloerbedekking of een tegelvloer leggen, maar het echte vloer legggen begint al veel eerder, namelijk onder de vloer.

Betonvloer

Een betonvloer is vaak een ondervloer, voor bijvoorbeeld vloerbedekking. Een betonvloer bestaat uit stevig en hard materiaal. Je kunt een het uiteraard ook als gewone vloer plaatsen. Maar een deze is niet echt flexibel en het kan slecht tegen temperatuurwisselingen. Dat betekent dat het voor een afgewerkte vloer in een woning niet altijd het meest geschikt is. Daarom wordt een dit soort vloer vaak als ondergrond gebruikt. Je kunt er dus voor kiezen beton te laten storten als basis voor bijvoorbeeld je vloerbedekking.

Vloerverwarming

Wil jij er in de winter warmpjes bij zitten? Dan kun je een vloerverwarming aanleggen. Een vloerverwarming aanleggen is wel echt een klus voor een professional. Een klus die de Zoofy vloerspecialist dus graag voor jou oppakt. Een vloerverwarming is onder vrijwel elke vloer te realiseren. Het is een klus die gemiddeld 50 euro per vierkante meter kost. Maar deze prijs is zeer afhankelijk van het soort vloer dat je hebt en welke vloerverwarming je wilt aanleggen. De specialisten van Zoofy helpen je graag met deze beslissing.

Ondervloer


Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor het soort vloer, bijvoorbeeld een houten vloer of een vloerbedekking, dan is het tijd om over de ondervloer na te denken. Een ondervloer leggen is een belangrijk onderdeel van het proces. Hierdoor zorg je er namelijk voor dat de vloer die er bovenop komt egaal komt te liggen. Bovendien werkt het als extra isolatiemateriaal. Tijdens het proces van ondervloer leggen is het belangrijk te weten wat voor soort ondervloer je nodig hebt voor de vloer die jij gaat leggen. Voor een ondervloer leggen ben je ongeveer 12 per vierkante meter kwijt. Je kunt dit overigens zelf doen, maar je kunt er ook een vloerspecialist voor inhuren.

Het leggen van de vloer

Nu je de ondervloer voor elkaar hebt is het tijd voor het echte werk: de vloer legggen. Er zijn ontzettend veel verschillende opties voor vloer legggen. Dat zorgt ook voor een grote variëteit in prijzen. Het is namelijk nogal een verschil of je bijvoorbeeld een tegelvloer wilt leggen of vinyl wilt leggen. We zetten het voor je op een rijtje.

Vloerbedekking

Heb je gekozen voor vloerbedekking? Dan zijn er veel verschillende soorten vloerbedekking om uit te kiezen. Een vloerbedekking bestaat doorgaans uit drie delen. De onderkant, die ook wel de ‘rug’ wordt genoemd is vaak gemaakt van schuimrubber of jute. Daarna komt een tweede laag, die de ‘tuftdoek’ of de ‘draagdoek’ wordt genoemd. Dit is het deel waar de stof op bevestigd is. Daar bovenop ligt de ‘pool’. Dit is het gedeelte waar je op loopt en dit gedeelte kan van verschillende materialen gemaakt worden. Zo kun je gaan voor een zeer luxe uitvoering van je vloerbedekking met bijvoorbeeld een frissétapijt. Maar vloerbedekking kent ook goedkopere opties zoals een vloerbedekking in de vorm van een lussentapijt. De kosten variëren van 35 tot 125 euro.

Houten vloer leggen

Is het jouw grote droom om een houten vloer te legggen? Dan weet je waarschijnlijk ook dat daar een prijskaartje aan vastzit. Zo ben je voor een echte houten vloer tussen de 35 en de 65 euro per vierkante meter kwijt. Mocht jouw budget daar onder zitten maar wil je toch graag een houten vloer legggen, dan is het ook een optie om een tweedehands vloer aan te schaffen. Heb jij er wel een flinke duit voor over, dan kun je voor een visgraat vloer kiezen. Een visgraat vloer is een houten vloer die in de vorm van een visgraat, met schuine latjes, om en om is gelegd. Een visgraat vloer is een flinke investering omdat het een heel precieze klus is. Daarvoor betaal je 125 tot 150 euro per vierkante meter.
houten vloer

Vinyl leggen

Dan is er ook nog de optie om vinyl te leggen. Vinyl is een van de meest goedkope oplossingen. Je kunt al een vinyl vloer legggen vanaf 15 euro per vierkante meter. Deze vloer zal absoluut hip staan in je huis en het is een echte ster in de keuken. Bij vinyl is de ondervloer van extra groot belang, want deze moet precies egaal zijn. Kleine oneffenheden kunnen doordringen in het vinyl en deze beschadigen. Je kunt heel gemakkelijk zelf vinyl leggen. Je koopt de vloer bij een klus- of vloerenwinkel en kunt hem heel gemakkelijk op maat laten snijden. Zorg voor een wat dikker vinyl als je schade wilt voorkomen.

Gietvloer leggen

Tot slot kun je ook nog kiezen voor een gietvloer. Een gietvloer is in feite zelf geen vloer, maar een afwerklaag. De gietvloer wordt op een bestaande vloer gegoten, waardoor de onderlaag wordt uitgehard. Gietvloeren kunnen bestaan uit bijvoorbeeld beton, maar ook epoxy of polyurethaan. Daarnaast kun je er ook voor kiezen een gietvloer tapijt te leggen. Een gietvloer tapijt leggen houdt in dat je een ‘tapijt’ van iets anders heb liggen, bijvoorbeeld van heel kleine steentjes of stukjes marmer, waar je dan vervolgens die gietvloer overheen gooit. Hierdoor hardt het tapijt uit en kan er een prachtig effect ontstaan. Overigens is een gietvloer leggen vaak ook een zeer prijzige optie. Je betaalt hiervoor gemiddeld 30 tot 50 euro per vierkante meter, los van de ondergrond zelf.

Afwerking

En dan, wanneer alles achter de rug is, dan kun je heerlijk met de voetjes van de vloer en genieten van het mooie werk. Maar blijf met beide benen op de grond staan, want met vloer leggen is nog niet alles gedaan. Helaas vergen alle vloeren onderhoud. Gelukkig kun je ook hiervoor de klusjesmannen van Zoofy inschakelen. Dan kun jij die voeten heerlijk van die vloer afhouden.

Vloer reparatie

Vloer reparatie is soms onvermijdelijk. Daarbij kun je denken aan een beschadiging in het hout van jouw houten vloer, krassen of butsen in de gietvloer of gaten in het vinyl. Misschien weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken of twijfel je over de kosten. Wij raden je aan niet langer te wachten en een vakman van Zoofy in te schakelen. Samen met jou wordt er gekeken naar de betreffende beschadigingen en wordt een inschatting gemaakt van het werk en de kosten. Zo geregeld!

Dat geldt ook voor houten vloer lakken. Wanneer je een houten vloer moet lakken kun je hier met alle gemak een van onze vakmensen voor inhuren. De voordelen van lakken via Zoofy? Echt vakwerk voor een eerlijke prijs. En wij zoeken altijd een vakman bij jou in de buurt en een tijdstip dat in jouw schema past. Zo ligt die vloer er binnen de kortste keren weer glanzend bij.

Vloer verwijderen

Het kan natuurlijk ook zijn dat je een vloer wilt verwijderen. Dit is het geval wanneer jij van plan bent een nieuwe vloer te leggen en de oude daarvoor eerst verwijderd moet worden. Weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Een vloer verwijderen is een klus die moeilijker lijkt dan het is, omdat je bepaalde elementen moet behouden en ervoor moet zorgen dat er een egaal vlak overblijft. Er kunnen bijvoorbeeld resten van ondervloeren en lijmresten overblijven, die ook verwijderd moeten worden. Niet getreurd, de vakmannen van Zoofy staan binnen no-time voor jouw deur en komen graag jouw vloer verwijderen.

Een vloerspecialist via Zoofy

Een vloer legggen kan je veel kopzorgen geven. Het is nu eenmaal niet iets wat je zomaar even doet en bovendien is het een heel precies werk dat de grond legt voor alles wat er in jouw huis komt te staan. Wat heb je dus nodig? Precies, een vloerspecialist. En bij Zoofy hebben we die gelukkig te over! De voordelen? Wij werken alleen met ervaren vloerspecialisten. Zo kun jij er altijd op vertrouwen dat er goed en precies werk wordt geleverd. Over de prijzen doen we ook niet ingewikkeld. Die zijn transparant en eerlijk. Juist daaraan kun je zien dat jouw vakman ervaren is en de klus perfect zal klaren. En voorrijdkosten? Verleden tijd. Via Zoofy heb je altijd een vloerspecialist bij jou in de buurt!

Onze vloerspecialist neemt altijd de tijd voor jou. Heb je advies nodig of wil je dat iemand meedenkt? Voor onze vakmensen geen probleem. Bij Zoofy ben je voorzien van advies en vakwerk op maat. Is er achteraf toch iets niet in orde? Laat het ons dan weten. En wist je trouwens al dat de klussen bij Zoofy gewoon verzekerd zijn? Twijfel dus niet langer en plaats vandaag nog een aanvraag voor een vloerspecialist op onze website. Zo geregeld.

Bekijk de top 108 beste vloerspecialisten

5/5 - 2 reviews

Onderhouds bedrijf L.J.M. Valentin Loek Valentin vloerspecialist

5/5 - 2 reviews

Monster
2 klussen uitgevoerd
Goeie vakman stipt op tijd netjes heel secuur aardig denkt mee een echte vakman doet de klus met plezier wij zijn blij met Loek ????

Boek een vloerspecialist

5/5 - 1 reviews

Jaos Onderhoud Jan Vogel vloerspecialist

5/5 - 1 reviews

Enschede
1 klussen uitgevoerd
Prima werk. Vakman. Zeer kundig. Vriendelijk en correct. Zeker een blijver en aanrader. Ik ben heel tevreden.

Boek een vloerspecialist

4/5 - 1 reviews

MBT klussenbedrijf Mohamed Tahri vloerspecialist

4/5 - 1 reviews

Amsterdam
1 klussen uitgevoerd
Mohammed is een aardig, op tijd en levert behoorlijk goed werk. Zijn tijdsinschatting vooraf was redelijk maar wel met 2 man ipv 1. Dit was mij vooraf niet duidelijk en had ook consequenties voor de prijs. Laminaat is niet overal 100% netjes gelegd dat kan beter.

Boek een vloerspecialist

4/5 - 1 reviews

Voordelige Traprenovatie John de Lange vloerspecialist

4/5 - 1 reviews

Vlaardingen
1 klussen uitgevoerd
Administratief erg rommelig

Boek een vloerspecialist

5/5 - 1 reviews

Klussenbedrijf Gubbels Rob Gubbels vloerspecialist

5/5 - 1 reviews

Maastricht
1 klussen uitgevoerd
Vriendelijk, vlug en eerlijk

Boek een vloerspecialist
Alle vloerspecialisten

Vloerspecialist (met spoed) beschikbaar

Jij wilt graag een vloer legggen? Welkom in de wondere wereld van de vloerspecialist. Er zal van alles op je afkomen, want er zijn veel keuzes die je moet maken. Vloerbedekking? Vinyl? Hout? Laat je vooral niet vloeren door de hoeveelheid informatie. Wij zetten de opties voor het vloer legggen hieronder graag voor je op een rijtje. En geven je meteen het advies om een vloerspecialist in te huren. Vloer legggen kun je zelf doen, maar er komt veel bij kijken. En jij wilt natuurlijk wel dat je straks waterpas je bank en tafel neer kunt zetten. Met een vloerspecialist erbij voel jij je met dit project met beide benen op de grond staan.

Alle klussen

Betonlook vloer leggen
120 keer aangevraagd
Vanaf €59 per uur incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 6067 vloerspecialisten in jouw regio
Cement vloer leggen
120 keer aangevraagd
Vanaf €59 per uur incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 6974 vloerspecialisten in jouw regio
Gietvloer aanbrengen
120 keer aangevraagd
Vanaf €99 per m2 incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 6718 vloerspecialisten in jouw regio
Granieten vloer leggen
120 keer aangevraagd
Vanaf €59 per uur incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 6894 vloerspecialisten in jouw regio
Houten vloer lakken
12 keer aangevraagd
Vanaf €39 per m2 incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 5658 vloerspecialisten in jouw regio
Houten vloer leggen
24 keer aangevraagd
Vanaf €29 per m2 incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 1851 vloerspecialisten in jouw regio
Alle klussen