Regel nu jouw vloerspecialist

Houten vloer leggen

Vanaf €29 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 465 vloerspecialisten in jouw regio

Ben je aan het bouwen en ben je op zoek naar de ideale vloer voor jouw woning? Laat een houten vloer leggen door een vloerspecialist van Zoofy

Regel nu jouw vloerspecialist
2 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Parketvloer laten leggen door een vloerspecialist van Zoofy

Ben je aan het bouwen en ben je op zoek naar de ideale vloer voor jouw woning? Of voer je renovatiewerken uit en wil je je huis graag van een tijdloos interieur voorzien? Een houten vloer leggen biedt veel huiselijke warmte en geeft bovendien een mooie, luxueuze look die pure klasse uitstraalt aan jouw woonst. Ben je zelf nu eenmaal geen manusje-van-alles en heb je twee linkerhanden als het op parket leggen aankomt? Onze professionele vakmannen staan in heel Nederland klaar om jou te helpen bij deze klus!

Wat zijn de voordelen van een houten vloer leggen?

 • Enorm groot assortiment: Houten vloeren hebben de laatste decennia wereldwijd een gigantisch succes gekend. Wie een houten vloer gaat leggen, kan kiezen uit honderden verschillende houttypes, ontwerpen, plankgroottes, kleuren...enzovoort. Hout wordt vanuit alle hoeken van onze planeet naar ons land geïmporteerd. Zowel uit de tropische gebieden zoals de Caraïben en verschillende andere Zuid-Amerikaanse landen als uit het verre Oosten en zelfs uit het land van de Aboriginals, worden dagelijks tientallen houtsoorten naar Nederland uitgevoerd. Daarom is een parketvloer leggen mogelijk voor iedereen, wat je persoonlijke smaak ook is.
 • Makkelijk om te onderhouden: Tijdens de huiselijke schoonmaakbeurten, zal je het je niet beklagen als je gekozen hebt om parket te leggen. Het stof op een houten vloer kan snel en eenvoudig met een swiffer doekje verwijderd worden of met een klassieke stofzuiger. Binnen de kortste keren is je vloer weer kraaknet.
 • Stijlvol: Een houten vloer leggen is van alle tijden en geraakt nooit uit de mode. Hout zorgt voor een familiale sfeer en dat voel je meteen bij het betreden van een woning die uitgerust is met houten vloer.
 • Geschikt voor ieder interieur: Dankzij de grote variëteit die er bestaat om houten vloeren te leggen, is er geen enkel interieur waarvoor er geen geschikte houten vloer te vinden valt. Heb je een huis met lichte meubels en pastelkleurige muren? Ga dan voor een houten vloer in een lichtere tint om zo je interieur volledig tot zijn recht te laten komen. Bestaat jouw woning overwegend uit antiek, donker meubilair? Ga dan ook voor een houten vloer in een donkere kleur om geen vreemde contrasten te krijgen.
 • Optimale duurzaamheid: Een houten vloer leggen betekent niet alleen genieten van een mooie vloer, het is eveneens een investering in de toekomst. Hout is van nature uit een zeer stevig materiaal met een heel lange levensduur. Met een regelmatig en juist onderhoud, gaat een houten vloer een leven lang mee.

houten vloer leggen

Zelf een houten vloer leggen of een parketvloer laten leggen?

Hoewel een houten vloer leggen op het eerste zicht misschien niet zo moeilijk lijkt, komt hier heel wat bij kijken. Vooral als het gaat om een zolderruimte of een kamer met moeilijk bereikbare hoeken, is het niet zo simpel om hier zelf aan te beginnen. Daarom is het sterk aanbevolen om deze klus uit te besteden aan onze vakmannen, zij doen overigens niets anders en kennen dan ook alle geheimen van het vak.

Wat zijn de kosten voor een houten vloer te leggen?

De prijs voor een houten vloer varieert, afhankelijk van verschillende elementen. De volgende factoren bepalen hoeveel de kosten voor een houten vloer te leggen, precies bedragen.

1) Bereikbaarheid

Wanneer je parket gaat leggen in je woonkamer en onze vakman kan alle materialen binnendragen door middel van een groot tuinraam, kost dit hem zo goed als geen tijd en maakt dit het werk direct een pak gemakkelijker. Als het echter gaat om een houten vloer leggen in de slaapkamers die zich op de bovenverdieping van je woning bevinden en enkel toegankelijk zijn via een smalle trap, neemt het verplaatsen van de benodigde materialen automatisch meer tijd in beslag en dit zal je dan ook terugzien op je factuur.

2) Vorm van de kamer

Het spreekt vanzelf dat een houten vloer laten leggen in een rechthoekige ruimte, voor onze vakman vrij simpel is. In dit geval zal de prijs voor de houten vloer dan ook relatief laag zijn. Als je kiest om een houten vloer te leggen in een ruimte met een uitdagende vorm die over veel kleine hoekjes en kantjes beschikt, zullen er veel meer uren gewerkt moeten worden. Onze vloerspecialist heeft in dergelijke gevallen veel meer snijwerk en ook het leggen van de vloer zelf, moet veel gedetailleerder gebeuren waardoor er meer tijd overheen gaat. Uiteraard worden de kosten voor een houten vloer te leggen hierdoor aanzienlijk verhoogd.

3) Manier waarop de houten vloer gelegd wordt

Een houten vloer laten leggen, kan in de praktijk op twee manieren gedaan worden.

Zwevend leggen

Deze legwijze houdt in dat de houten vloer bovenop een onderlaag van folie gelegd wordt. Zwevend leggen wordt vooral gedaan ten gunste van geluiddemping of wanneer er om een bepaalde reden niet geplakt te worden. De folie die onder de houten vloer ligt, werkt geluidwerend en vangt mogelijke oneffenheden op. Daarom hoeft een vloer die zwevend gelegd is, niet geëgaliseerd te worden. Deze techniek wordt dikwijls gebruikt voor parket te leggen. Lamelparket bijvoorbeeld, is een veel voorkomende toepassing van deze legmethode. De prijs voor een houten vloer, schommelt in dit geval tussen € 8 en € 14 per vierkante meter.

Houten vloer leggen door verlijming

Als jouw voorkeur uitgaat naar massief houten planken, zal onze vakman je aanraden om de vloer te laten verlijmen. Verlijming vermindert het holle geluid dat ons allen bekend is wanneer we over een houten vloer lopen. In tegenstelling tot bij de techniek van het zwevend leggen, dient de vloer hier wel geëgaliseerd te worden en dit is niet altijd even gemakkelijk maar werkt wel een zeer lange levensduur in de hand. Een houten vloer verlijmen, is omwille van al het extra werk dat hierbij komt kijken, een beetje duurder dan het zwevend leggen. Als je hiervoor kiest, houd dan rekening met een prijskaartje tussen € 14 en € 21 per vierkante meter.

4) Soort houten vloer

Houten vloeren zijn er voor ieders budget. De prijs voor een houten vloer wordt echter sterk beïnvloed door het soort hout. Een massief eiken vloer bijvoorbeeld, is een heel pak duurder dan een lamelparket die dan op zijn beurt weer duurder is als een laminaatvloer. Deze verschillen zitten in het aantal lagen waaruit de vloer opgebouwd is, de dikte van de verschillende lagen, de levensduur, de moeilijkheidsgraad van de legging, het gevoel dat de houten vloer afgeeft, de mogelijkheid tot renovatie...enzovoort.

5) Soort plint

 • Hoge plint: Een hoge plint wordt rechtstreeks aan de muur gelijmd en kost tussen € 6 en € 8 per meter.
 • Platte plint: Een platte plint is een plint die direct op de vloer aangebracht wordt en daarom is de montage hiervan ook veel eenvoudiger. De kosten hiervoor liggen tussen € 2,50 en € 4,50 per meter.

Welke voordelen biedt Zoofy voor jou als klant?

 • Verzekering tot 2.5 miljoen euro: Je houten vloer laten leggen door één van onze vakmannen, betekent profiteren van een verzekering tot maar liefst 2.5 miljoen euro! Is er tijdens het uitvoeren van de klus iets misgegaan dat gevolgschade berokkent heeft aan jouw woning? Breng ons dan zo snel mogelijk op de hoogte en wij handelen dit dan onmiddellijk verder af. Bij Zoofy ben je tenslotte verzekerd voor gevolgschade tot 2.5 miljoen euro. Uiteraard moet deze gevolgschade wel duidelijk aantoonbaar zijn.
 • Ervaren vakmannen: Voordat een klusjesman bij ons aan de slag kan, wordt hij van top tot teen gescreend en dient hij zijn ervaring uitvoerig aan te tonen. Op deze manier ben jij als klant zeker van een correct uitgevoerd karwei.
 • Altijd snel iemand beschikbaar: Wij werken in heel Nederland. Waar jij ook woont, wij hebben altijd een ervaren vloerspecialist in de buurt die jou vrijwel direct kan komen helpen.
 • Eenvoudige werkwijze: Een vakman reserveren kan je gewoon via een online aanvraagformulier doen. Je kan zelf aanduiden op welke data en tijdstippen je onze klusser kunt ontvangen.Denk jij er zelf ook aan om een houten vloer te laten leggen in jouw huis of in jouw appartement? Boek dan direct een klus via het formulier voor een uitstekende en vlotte uitvoering van deze klus!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach