Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakman

De enige site in Nederland waar je online je loodgieter bestelt.

Geen voorrijkosten. Vakkundig & snel geholpen. Kies of zoek je klus. Afspraak wanneer je wil! 😀

Top loodgieterklussen

Alle loodgieterklussen

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Vragen of hulp met boeken? Bel ons
085-0471277


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Direct 'n top loodgieter.

Start door je postcode in te vullen

De gemiddelde beoordeling van onze loodgieters

4.6/5 sterren gebasseerd op 7369 reviews

Zoofyhttps://zoofy.nl/zoofy_logo_white.png

Zo werkt Zoofy

Snel de juiste vakman

1

Welke klus moet er gebeuren?

Zoek je klus op of klik door naar de juiste categorie. Staat jouw klus er niet tussen? Kies dan de klus die er het meest op lijkt, of klik de "per uur" klus aan.

2

Wanneer komt het uit?

Geef aan wanneer je geholpen wil worden. Is het dringend? Of kan het even wachten? Jij bepaalt. Onze vakmannen passen zich aan aan jouw agenda. Dat regelen wij voor je!

3

Vul je gegevens in

We regelen zsm een afspraak met goede lokale vakman. Spoed? Binnen 20 minuten reactie en vaak al eerder. Morgen of een later moment, dan krijg je binnen 1 uur reactie.

Alle informatie over loodgieter lees je hier

Hieronder vind je de onderwerpen die aan bod komen. Klik er op als je direct naar het onderwerp toe wil dat jou het meest interesseert. We schrijven onder andere over hoe het loodgietersvak is ontstaan, wat de verschillende loodgieters doen, welke tarieven loodgietersbedrijven hanteren, hoe je een goede loodgieter kunt vinden, en wat je vergoed kunt krijgen door je verzekering, etc. etc.Zoek je een loodgieter bij jou in de buurt? Scroll dan iets naar boven. We hebben een groot netwerk met loodgieters die dichtbij jou wonen en je snel kunnen helpen.
Hoe is het vak loodgieter ontstaan?
Wikipedia vertelt je er al veel over. Ik vertel je graag op een iets menselijke manier hoe het loodgietersvak is ontstaan en wat het tegenwoordig inhoudt.

Ten tijden van de Romeinen is het woord loodgieter ontstaan. Plumbum is Latijns voor Lood. Vroeger goten de loodgieters zelf loden stroken en pijpen. Er werd lood gebruikt op de Romeinse daken en loden leidingen in badkamers. Sinds de Middeleeuwen is het ook op schrift teruggevonden dat iemand die met lood werkte, loodgieter genoemd werd.

Tot 50 tot 100 jaar geleden werd er nog veel lood gebruikt bij loodgieterswerk. Oude herenhuizen bevatten vaak nog steeds loden leidingen uit die tijd. Het is duurzaam, was makkelijk te vormen en zeer geschikt voor het verplaatsen van water. Het roest namelijk niet.

Sinds een jaar of 50 wordt lood niet meer gebruikt in woningen. Loden leidingen geven heel langzaam lood af. En dat is niet gezond. Geen paniek, het is niet zo dat als je nu in een huis woont dat je daar per direct alle leidingen moet vervangen. Het is gewoon beter om op termijn naar koper of kunststof te gaan.

Tegenwoordig is het loodgietersvak veel meer dan alleen maar werken met lood. Als er met lood gewerkt wordt, dan is dat vaak omdat bestaande loden leidingen zijn gaan lekken en die dan bijvoorbeeld gesoldeerd moeten worden. Hier komt het woord pijpfitter vandaan zoals loodgieters ook nog steeds wel worden genoemd. Het fitten van een pijp houdt in dat verschillende buizen of pijpdelen aan elkaar worden gemaakt. Dat kan door de twee pijpen of leidingen aan elkaar te lassen of door ze te solderen.

Loodgieters van nu gebruiken eigenlijk alleen nog maar leidingen van koper en kunststof. Met name het gebruik van kunststof leidingen is in opkomst. Vooral voor het aanleggen van waterleidingen zijn deze makkelijk te gebruiken. Ze zijn zeer zeer flexibel, licht, en daardoor eenvoudig aan te leggen. Ook worden dit soort leidingen met eenvoudige kliksystemen verbonden waardoor loodgieters er veel sneller mee kunnen werken.

Het loodgietersvak is door de jaren heen veel uitgebreider geworden. Loodgieters worden gebeld voor de volgende zaken: verstoppingen, CV problemen, rioleringsproblemen, dakwerk, leidingproblemen, lekkages, badkamer renovaties, het plaatsen van kranen en ander sanitair en nog veel meer..


Welke opleiding doen loodgieters?
Loodgieter is geen beschermd beroep. Dus iedereen die denkt dat ie het kan, mag zichzelf loodgieter noemen of een loodgietersbedrijf beginnen. Dat is ook direct het grote probleem in Nederland. Je weet gewoon niet goed of je een fatsoenlijke loodgieter op je stoep hebt staan. Gelukkig zijn er wel opleidingen die er voor zorgen dat je het verdient om het woord loodgieter te gebruiken bij je naam. Daarvoor kunnen mensen die graag loodgieter willen worden het beste de de MBO opleiding installatietechniek bijvoorbeeld bij GoFlex volgen. Dat bestaat uit een theorie en praktijk onderdeel. Zo'n opleiding wordt gevolgd op niveau 2, 3 of 4. En afhankelijk van de onderwijsinstelling is een aspirant loodgieter 2 of 3 jaar met zijn opleiding bezig. Veel jonge mensen die zo’n opleiding volgen kunnen hun kennis verbreden. Wanneer ze de opleiding installatietechniek volgen kunnen ze installateur worden. Installateurs zijn de vakmannen die gewoon wat verder hebben doorgeleerd en daardoor bijvoorbeeld ook aan airco-installaties of grotere industriële apparaten kunnen werken.

Voor de vakmannen die eerder een andere vooropleiding hebben gevolgd is er ook de mogelijkheid om een opleiding tot loodgieter te volgen. Zij volgen vaak dit soort dagcursussen. Vakmannen die zich willen omscholen tot loodgieter kunnen op die manier ervaring opdoen met koppelingen, verschillende type materialen (lood, koper, kunststof) en type gereedschap. Je kan tegenwoordig geen loodgieter meer zijn, zonder dat je van een heleboel verschillende zaken, veel af weet.

Een vak apart waar veel loodgieters zich tegenwoordig in specialiseren is het verhelpen van verstoppingen. Er zijn loodgietersbedrijven die niets anders doen dat dit. Kennis van gereedschap is daarbij het belangrijkste. Met de juiste instrumenten zijn WC verstoppingen vrij eenvoudig op te lossen. Gootsteen verstoppingen zijn doorgaans wat lastiger aan te pakken, zeker als je moet gaan "veren". Dat is iets dat je echt tientallen keren gedaan moet hebben, voor je het een beetje begint te snappen. Loodgieters die zich als zelfstandige willen specialiseren in verstoppingen moeten bij de start van hun bedrijf vooral investeren in de aanschaf van het juiste gereedschap. Dat is vaak een investering van duizenden euro’s. Natuurlijk hoort de aankoop van een bestelbus daar ook bij. Veel gespecialiseerde ontstoppingsbedrijven leiden hun loodgieters intern op.

Een ander specialisme van veel loodgieters is het verleggen of aanleggen van leidingen voor zowel gas als water. Voor leidingwerk is ervaring en handigheid nodig. Ook hiervoor geldt uiteraard dat een goede loodgieter moet beschikken over het juiste materiaal en gereedschap. Voor het werk aan koperen leidingen gebruikt de loodgieter ander gereedschap dan leidingwerk met kunststof leidingen.


Wat moet een loodgieter nog meer kunnen?
Natuurlijk, het allerbelangrijkste vinden wij dat een loodgieter echt zijn vak verstaat. Dat betekent dat leidingwerk voor de vakman een fluitje van een cent is. Ook moet hij zonder problemen een kraan of sanitair kunnen plaatsen. Is de loodgieter gespecialiseerd in het verhelpen van verstoppingen dan gaan wij er van uit dat hij het probleem snel en permanent oplost.

Maar er is meer wat wij van de bij ons aangesloten loodgieters en loodgietersbedrijven vragen. Loodgieter ontmoeten elke dag nieuwe mensen. Ze komen op veel plekken en zijn altijd op pad. Het leuk vinden om veel te rijden hoort dus ook bij het loodgietersvak. Je zit soms best wel wat in de auto als je van plek naar plek moet om te werken. Als je autorijden leuk vindt, dan maakt dat het loodgieterswerk alleen nog maar leuker.

Een loodgieter moet flexibel zijn en zich snel kunnen aanpassen aan veranderen omstandigheden en problemen. De reden dat zij bij jou langskomen is vaak niet leuk. Maar als een loodgieter snel ter plekke kan zijn, ben je natuurlijk wel blij. Zeker als het gaat om spoedklussen wat binnen het loodgieterswerk nogal vaak voorkomt. Ga maar na. Verstoppingen, gesprongen leidingen, leidingen waar doorheen is geboord, lekkages etc. Het is allemaal werk dat meteen gedaan moet worden en het liefst zo snel mogelijk gerepareerd moet worden.

Veel bij verschillende mensen over de vloer komen, dat vraagt nog een andere vaardigheid van een loodgieter. Communicatie is misschien wel net zo belangrijk als het goed uitvoeren van een klus. 80 procent van het werk komt doorgaans aan op communicatie. Wij zoeken dus voortdurend naar loodgieters die goed met klanten overweg kunnen. Een vakman hoort altijd te vragen wat er precies gedaan moet worden. Alleen dan weet de loodgieter welke spullen hij nodig heeft en kan hij deze vooraf aanschaffen bij de groothandel. Een loodgietersbedrijf dat goed communiceert met de klant zorgt voor heldere afspraken over het tijdstip en duur van een klus. Mocht een loodgieter onverhoopt toch te laat dreigen te komen, dan vragen wij ze altijd netjes vooraf de klant te informeren. Hetzelfde geldt voor een klus die groter blijkt te zijn dan eerder gedacht. Een loodgieter moet de klant hierover altijd tijdig over inlichten. Beide partijen weten op die manier waar ze aan toe zijn. Dat voorkomt irritatie mocht de factuur achteraf hoger uitpakken dan verwacht.


Wat is het uurloon van een loodgieter?
Loodgieters in de randstad vragen een stuk meer dan in de wat landelijke gebieden en in het oosten en noorden van het land. Waar je in Amsterdam ongeveer 65 - 70 Euro per uur betaalt, betaal je in een stad als Nijmegen ergens tussen de 60 en 65 per uur. Tarieven in Rotterdam en Den Haag liggen op ongeveer hetzelfde niveau. Daar betaal je ook al gauw 65 per uur. Dat is een beetje het gemiddelde. Utrecht lijkt weer wat meer op Amsterdam. Er zijn uitschieters. Zeker als je in de avond of in het weekend een loodgieter nodig hebt, betaal je een stuk meer. En echte oplichters vragen natuurlijk ook een stuk meer. Een heel stuk meer.

Als je buiten de gangbare werktijden een loodgieter nodig hebt, dan betaal je al snel 50% meer dan overdag. In het weekend op zondag kan dat zelfs oplopen tot 100% meer. Kan je klus even wachten? Dan loont het al heel snel om het gewoon op een doordeweekse dag uit te laten voeren.

In de randstad is er een grotere schaarste dan in de landelijke gebieden. Daar kan gewoon wat meer gevraagd worden voor dezelfde dienst. Mensen verdienen iets meer. Er is meer vraag. En dat zie je een beetje terugkomen in de prijs van de loodgieters.


Hoe kun je een goede loodgieter vinden?
Of anders gezegd: wat zijn nou de kenmerken van een goede loodgieter? Niet iedereen die op nummer 1 staat in Google is een goede loodgieter. Sterker nog, vaak zijn loodgieter die op nummer 1 staan in Google niet eens loodgieter. Het is een website die gerund wordt door een online marketing nerd en die er voor kan zorgen dat die website goed scoort in de zoekresultaten. Hij verhuurt zijn website dan weer door aan een loodgieter die leads ontvangt. En je weet dus niet goed of het wel een goede loodgieter is.

Wat belangrijk is om te doen op zo'n website, is kijken of je een bedrijfsnaam kunt vinden. Of een naam kunt vinden van de loodgieter die er achter zit. Een foto van het team. Dat soort zaken. Als je zo'n website hebt gevonden, dan weet je in elk geval dat je al direct met een loodgieter te maken hebt en niet met iemand die leads verkoopt.

Het volgende dat je kunt doen is op zijn naam zoeken in de zoekmachines in combinatie met reviews, beoordelingen, ervaringen. Dan kun je eens kijken of er over hem geschreven is op andere websites dan alleen op die van zichzelf. Op zijn eigen website staan natuurlijk alleen maar goede reviews. Hij bepaalt namelijk wat er op staat.

Heb je een naam gevonden, dan kun je natuurlijk ook altijd even op onze site kijken of je hem er bij ziet staan. We hebben natuurlijk niet alle loodgieters van Nederland op ons platform, maar wel een heleboel. En op ons platform laten we alleen maar goede loodgieters toe. En alleen maar loodgieters die klanten blijven blij maken, mogen op ons platform staan. Als ze onder de 4 sterren zakken, dan halen we ze van ons platform af. We hebben inmiddels een meer dan 30 loodgieters weer van ons platform verwijderd. De cijfers die in reviews en beoordelingen van onze klanten zijn gegeven was niet hoog genoeg. We doen er alles aan om jou als klant zo goed mogelijke loodgieters te kunnen aanbieden.

Zie je de loodgieter er bij ons ook niet op staan? Wil je checken of we hem kennen en even wat advies krijgen of je wel met hem in zee zou moeten gaan? Dan mag je altijd het contactformulier gebruiken. We kunnen dan even kijken of we hem kennen en zo ja en hij staat niet op onze site. Dan weet je al wat ons antwoord zal zijn.

Er zijn best wat loodgieters aangesloten bij brancheorganisaties zoals UNETO-VNI. Dat wil overigens niet altijd zeggen dat ze dan ook echt goed zijn. Als een loodgietersbedrijf een stagiaire stuurt dan werkt hij ook onder de UNETO-VNI vlag. Wat wel fijn is, is dat er een klachtenregeling is en daarmee weet je wel zeker dat er naar je klacht geluisterd wordt. Dat hebben we gelukkig bij Zoofy ook. Als er ooit iets is met je loodgieter waar je niet met hem uitkomt, neem dan contact met ons op. Wij gaan kijken naar een oplossing voor je!

Hoe krijg je loodgieterswerk vergoed door de verzekering?
Veel dingen die een loodgieter voor je doet met spoed, zou weleens vergoed kunnen worden door de verzekering. Het ligt er natuurlijk heel erg aan wat voor type verzekering je hebt bij wat voor type verzekeraar, maar we hebben een opsomming gemaakt van loodgietersklussen die je heel waarschijnlijk vergoed kunt krijgen en bij wat voor type verzekering je die vergoed kunt krijgen. Nogmaals, pin ons er niet op vast. Kijk altijd zelf ook even in de polisvoorwaarden en ga er zeker niet vanuit dat de rekening wel betaald zal worden. Zeker niet als je even krap bij kas zit. Je weet namelijk maar nooit. Van te voren overleggen met de verzekeringsmaatschappij is altijd een goed idee.

Met een inboedelverzekering zou het volgende vergoed kunnen worden:
  • Als er plotseling een leiding barst en er raakt bijvoorbeeld een laptop of ander apparaat beschadigd
  • Als er bij een daklekkage spullen beschadigd raken
  • Als je riolering of wc overstroomt doordat de wc verstopt is en je spullen raken beschadigd (behalve vloeren)
  • Spullen die in de kelder liggen als je kelder overstroomt


En deze werkzaamheden van de loodgieter horen daarbij. het is wel heel belangrijk dat er een duidelijk link is tussen de inboedel van je woning en wat er gerepareerd wordt. Als voorbeeld: een kelder laten leegpompen waar geen spullen staan, zal niet vergoed worden.
  • Leegpompen van kelders en woningen
  • (Spoed)reparatie van leidingen
  • (Spoed)reparatie van daken


Veel waarschijnlijk dat je dingen vergoed krijgt door een verzekering qua loodgieterswerkzaamheden, is als je een opstalverzekering hebt. De opstalverzekering is namelijk veel meer voor de vaste dingen. Muren, vloeren, daken, dat soort dingen. En die raken beschadigd als je leiding is gebarsten, of je dak lekt.

Dezelfde type werkzaamheden worden vergoed. De kans is veel groter dat je ook daadwerkelijk wat vergoed krijgt.

Het is geen verzekering, maar als je in een VVE zit, dan kun je sommige kosten weer op de VVE verhalen. Als er een verstopping is in de gemeenschappelijk leiding waar jij last van hebt, dan kun je de rekening laten terugbetalen door de VVE. Ook als er een lekkage zit in een gemeenschappelijk muur of plafond, dan kun je dat ook weer door de VVE laten betalen. Het is niet zo dat alleen omdat jij er last van hebt, jij het dan maar moet betalen. Als het in een gemeenschappelijk deel zit, dan heeft iedereen er last van omdat hoe langer de lekkage of verstopping aanhoudt, vaak, hoe meer schade er ontstaat aan gemeenschappelijk muren, plafonds en vloeren.


Hoe kan ik met spoed een goede loodgieter vinden?
Het simpele antwoord is natuurlijk: Gewoon Zoofy gebruiken! Wij hebben bijna in elke stad in Nederland tientallen goede loodgieters voor je. En daar is er altijd wel eentje bij die beschikbaar is voor jou. Zelfs dag en nacht. Scroll helemaal naar boven toe, vul je postcode in en je weet direct of we iemand voor je hebben. Vul daarna je gegevens in en we sturen een amber-alert uit naar alle loodgieters die in jouw regio jouw klus kunnen doen. Vaak heb je binnen 1 minuut al antwoord dat er iemand je komt helpen! Super relax!

Maar hoe zoek je nou met spoed een vakman als je Zoofy niet wilt of kunt gebruiken. Het makkelijkste is waarschijnlijk gewoon op Google zoeken naar een spoedloodgieter in jouw regio. Vaak kun je, als je op je smartphone surft, direct op een telefoonnummer klikken en een loodgieter bellen. Neemt hij niet op, of kan hij niet, dan bel je de volgende, en de volgende. Tot je iemand hebt gevonden.

Wat natuurlijk ook altijd kan, is gewoon een vriend of familielid bellen en vragen of hij of zij nog iemand kent die een loodgieter kent. Het vervelende is wel dat die loodgieter dan maar net nu moet kunnen.

Let op dat loodgieters die met spoed komen, vaak een flink stuk meer komen. Wij bij Zoofy vinden dat onzin. Ze mogen best wat meer vragen omdat ze hun werk dat ze aan het doen zijn op dit moment even aan de kant moeten schuiven en naar je toe moeten komen, maar vraag altijd wat ze vragen aan tarief. Soms komen ze met zijn tweeën en rekenen ze zonder reden 200 Euro, terwijl dat bij de meeste klussen echt onzin is. Vergeet dus nooit te vragen wat ze je gaan rekenen, anders kun je veel pijn in je portemonnee voelen. Bij Zoofy zie je van te voren wat je gaat betalen.


Ben jij een loodgieter? Hoe kun jij dan een baan of werk vinden?
Ben je al wat langer loodgieter? Heb je interesse om voor jezelf te beginnen (Vergeet je dan trouwens niet hier aan te melden! Zoofy is altijd op zoek naar goede loodgieters! :)) Je krijgt dan direct klussen binnen en meestal verdien je dan een stuk meer dan wanneer je zelf op zoek moet gaan naar opdrachten.

Het grote nadeel van voor jezelf beginnen is dat je wel eerst een flinke spaarpot nodig hebt voor je dat kunt doen. Je hebt geld nodig voor een bus (kleine bestelauto), voor je gereedschap en je hebt natuurlijk klanten nodig. Daar kunnen wij je wel bij helpen. Maar met een auto en gereedschap niet. Een oude bestelbus koop je voor niet al te veel geld en wellicht heb je de afgelopen jaren wat oud gereedschap van je werkgever mogen meenemen. Maar dat kost best wat geld.

Heb je een spaarpot van 10.000 Euro? Dan is voor jezelf beginnen misschien helemaal geen slecht idee. Je zult een stuk meer verdienen dan als je in dienst bent. Je krijgt je eigen klanten. Mag (en moet) je eigen broek ophouden en bent zelf verantwoordelijk voor wat je wel en niet doet. Jij bepaalt wat voor werk je waar doet. Heb je een dagje geen zin, zie je volgende week een warme dag aankomen en wil je er ff tussenuit en heb je geen afspraken staan die je niet kunt verzetten? Dan kun je als loodgieter die voor zichzelf werkt, er makkelijk tussenuit. Je verdient die dag niks, maar je kan wel altijd weg wanneer jij wil!

Landelijk verdient een loodgieter ergens tussen de 50 en 75 Euro per uur incl BTW. Je bent BTW plichtig als loodgieter en dat betekent dat je BTW moet afdragen. Je kunt dus alles minus de BTW zelf houden. Alles wat je over houdt nadat je je kosten hebt betaald, is voor jou! Vergeet niet ook nog geld apart te zetten voor de inkomstenbelasting. Dat moet je alsnog betalen. Zet zeker 30% apart van je inkomsten, dan heb je in de meeste gevallen genoeg apart gezet.

Minus de BTW is je uurtarief ergens tussen de 40 en 60 Euro per uur. Reken 50 cent per KM aan onkosten voor je bus en reserveer 5% van je inkomsten voor het vervangen van gereedschap. Dan kom je al een heel end.

Als zelfstandig loodgieter kun je ook wat verdienen op het materiaal dat je gebruikt bij je klanten. Jij hebt het tenslotte moeten halen. En daar mag je wel iets voor vragen. Als zelfstandig loodgieter is het niet raar om meer dan 6000 Euro omzet te maken per maand. Minus je kosten houd je toch nog best een aardige boterham over. Zo'n 4000 Euro aan bruto salaris zou wel moeten kunnen.

Als loodgieter heb je bijna altijd wel werk. Op hele warme dagen kan het soms best rustig zijn. Maar vanaf dat het weer wat wisselvalliger wordt, heb je vaak al snel weer werk. Zorg altijd voor een potje! Want je kan in periodes komen te zitten dat je een paar weken echt wat minder te doen hebt.

Wil je toch liever werken voor een loodgietersbedrijf? Google is your best friend ;) Begin gewoon daar en zoek op baan, vacature, stage icm loodgieter. En kijk eens wat je tegenkomt. Er is best veel vraag naar loodgieters. Zeker als je goed bent, kun je zo een baan krijgen. Ook als beginnende loodgieter heb je een goede kans om snel aan de bak te kunnen. Meestal zijn de wat grotere loodgieter- en installatiebedrijven op zoek naar meer personeel. Er zijn ook veel loodgieters die alleen werken, als ZZPer. Dat zijn minder waarschijnlijke plekken om een baan te krijgen. Kijk altijd even op hun site om te zien of ze een vacature hebben. Zie je dat niet staan? Bellen kan nooit kwaad. Vraag gewoon of ze nog een goede loodgieter kunnen gebruiken.

Verder zijn er nog wel een aantal websites waar ze vaak technische vacatures hebben. Dat is bijvoorbeeld: Aditech , Covebo, DIT Personeel of natuurlijk Indeed

Als laatste goede tip kunnen we nog zeggen: het is vaak niet wat je kent, maar wie je kent. Ken jij een loodgieter? Bel hem dan op en zeg dat je een baan zoekt. Ken je er geen? Vraag dan rond bij vrienden of familie of zij iemand kennen. Het moet natuurlijk geen loodgieter zijn die een keer ergens over de vloer is geweest. Degene die die loodgieter kent, moet em ook echt kennen. En jou aan hem kunnen voordragen. Er moet dus wat vertrouwen zijn tussen jouw vriend / familielid en de loodgieter. Anders heb je er niet zo veel aan. Dan kun je beter gewoon op internet verder zoeken.

Als je voor jezelf wilt beginnen of net bent begonnen, dan hebben we werk voor je! Heb je interesse om voor jezelf te beginnen? Heb je een bus en gereedschap? Heb je minimaal 3 jaar ervaring? Meld je dan hier aan. We kunnen je waarschijnlijk morgen al werk geven.

Mis je nog wat? Gebruik het contactformulier en mail ons. We zoeken het dan voor je uit en voegen het toe!