Zoek hier je klusje
Laminaat verven Schilder

Kun je laminaat verven?

maandag 03 januari 2022

Wanneer jij een mooie en goede kwaliteit laminaatvloer hebt liggen, dan heb je hier levenslang plezier aan. Maar de kwaliteit van laminaat kan per merk verschillen. Daarnaast kan ook jouw smaak in de loop der jaren veranderen en je hebt te maken met veranderende vloertrends. Op een gegeven moment ben je de kleur van jouw vloer misschien zat en wil je een andere kleur. Je kunt dan overwegen om een laminaat vloer te schilderen. Maar laminaat schilderen, is dat wel mogelijk? En hoe kun je laminaat verven?

Kun je ieder soort laminaat schilderen?

In principe zijn alle soorten laminaatvloeren te schilderen. Maar er is wel een belangrijke voorwaarde. De vloer moet uiteraard perfect schoon zijn en de toplaag van het laminaat moet in een goede conditie verkeren. Als de toplaag beschadigt is, dan moet je overwegen of het laminaat schilderen wel zin heeft. Beschadigingen blijf je namelijk zien, ook na het schilderen. Een andere voorwaarde, is dat de laminaatvloer stabiel moet liggen. De vloer mag niet doorbuigen, want dan springt de verflaag eraf.

Laminaat schilderen of nieuw laminaat leggen?

Het kan een lastige afweging zijn, als jij overweegt om het laminaat te verven. Is schilderen echt de juiste oplossing voor jou of kun je beter een hele nieuwe laminaatvloer leggen? Als de toplaag van het laminaat versleten is, dan is schilderen altijd een optie. Hoe aftands een laminaatvloer er ook uitziet, met een nieuwe verflaag krijg je de vloer altijd weer mooi. Anders is het als de laminaatvloer overduidelijk beschadigingen laat zien. Krassen kunnen eventueel nog verholpen worden met een nieuwe verflaag, maar met stukken uit het laminaat kun je beter kiezen voor het vervangen van de vloer.

Wat zijn de voordelen van laminaat verven?

Laat een laminaat vloer schilderen en je geniet van enkele voordelen. Je hoeft namelijk niet de laminaatvloer eruit te slopen en af te voeren. Dit scheelt een hoop werk en overlast. Daarnaast hoef je geen nieuwe en dure laminaatvloer aan te schaffen. Een laminaatvloer van de hoogste kwaliteit is erg prijzig. Het laminaat schilderen is meestal toch een stuk goedkoper. Wanneer de laminaatvloer er al een tijdje ligt en de kwaliteit is goed, dan kan een nieuwe kleur de vloer eigentijdser maken. Er zijn geen beperkingen in kleur. Door een oude laminaat vloer te schilderen, voldoet deze weer helemaal aan de stijl van de huidige tijd. En niet alleen de kleur is aan te passen, ook de glans kun je kiezen. Is na jarenlang gebruik de glans van de vloer verdwenen? Je kunt de vloer met een lak weer helemaal laten glanzen. De meest gekozen soorten lak zijn zijdemat en zijdeglans.

laminaat verven

Met welke verf kun je laminaat schilderen?

Het is niet zo dat laminaat verven met iedere soort verf kan. Een laminaatvloer wordt vaak intensief gebruikt en een sterke verfsoort is daarom vereist. Hiervoor is een slijtvaste verfsoort nodig. Een 2-componentenverf is hiervoor de beste oplossing. De twee componenten bestaan uit een verf en een harder op basis van polyurethaan. Zodra de componenten met elkaar worden vermengd, zal de verf gaan uitharden. Het is daarom van belang dat de verf direct goed wordt aangebracht. Het is ook mogelijk om een 1-componentenverf te gebruiken, maar dan moet er van te voren een goed hechtende primer worden aangebracht. Ook een goede voorbereiding is noodzakelijk. Het laminaat moet opgeschuurd worden met een 180 korrel. Daarna is het stofvrij maken en ontvetten erg belangrijk, voordat de verf wordt aangebracht.

Zelf het laminaat verven of laten doen?

Wanneer je de vloer goed weet voor te bereiden en de juiste verf gebruikt, dan kun je zelf het laminaat schilderen. De uitdaging zit hem in het glad schilderen van de vloer, zodat je een egale verflaag krijgt. Verven is een specifiek vakgebied, wat niet iedereen kan. Als je twijfels hebt over jouw verfkwaliteiten, waag het er dan niet op en ga op zoek naar een professionele schilder. Het gaat immers niet om een klein wandje die je moet schilderen, maar om een complete vloer die weer jarenlang mooi moet blijven. Als jij zelf niet professioneel kunt schilderen, huur dan een vakman in. Een vakman zoeken hoeft helemaal niet zoveel werk te zijn. Op Zoofy vindt je een vakman voor iedere klus, waaronder voor het schilderen van een laminaatvloer. Door jouw laminaat te laten schilderen, weet je zeker dat je een vakkundig geschilderde vloer krijgt die jarenlang meegaat.

Wat kost een laminaat vloer schilderen?

Met het laten schilderen van jouw laminaatvloer door een professionele vakman, krijg je een prachtige laminaatvloer die er als nieuw uitziet. Uiteraard kost een vakman wel iets. Daarom is het belangrijk om prijzen te vergelijken. Gelukkig kan dit op Zoofy heel gemakkelijk. Kies hier de vakman voor het schilderen van jouw laminaatvloer en bepaal zelf wat voor jou een acceptabele prijs is.

Kies een vakman voor laminaat verven bij Zoofy

Met Zoofy is het vinden van een vakman nog nooit zo gemakkelijk geweest. Plaats jouw opdracht online op Zoofy, zodat deze onder ogen komt van professionele schilders uit jouw omgeving. Wanneer je overeenkomt met een schilder dan kan deze beginnen op het moment dat het jou uitkomt. Je geniet hierbij van diverse voordelen. Zo is jouw klus verzekerd en betaal je geen voorrijkosten. Betalen gaat heel gemakkelijk via iDeal of met een QR-code en je hebt altijd te maken met een professionele vakman, die door het team van Zoofy wordt goedgekeurd. Plaats jouw opdracht op Zoofy, dan geniet jij binnenkort van een prachtige geschilderde laminaatvloer.

Andere schildersklussen op Zoofy
Tegels verven
Hele dag
Trap schilderen
Tegels verven
Dordrecht
Gang verven
Plafond witten