Lente tuin zomerklaar

Jouw tuin zomerklaar laten maken

maandag 22 maart 2021

Je tuin zomerklaar maken hoef je niet helemaal uit te besteden, je kan de eerste dingen alvast zelf doen. Maar er zijn een reeks tuinklussen waarbij je het beste een vakman kunt inschakelen, een hovenier in dit geval.

Planmatig aan de slag

Denk eerst eens na over wat je eigenlijk wil met je tuin. Wat stoorde jou het meest aan jouw tuin vorig jaar? Was dat het missen van een mooi stukje gras? Wil je al jaren dat hekwerk of die schutting vervangen? Of misschien was je die hitte op je terras op een gegeven moment helemaal zat? Loop eens door je tuin, haal wat onkruid en bladeren weg, neem ook de planten mee die de winter niet hebben overleefd en ruim wat op. Stel jezelf ook de vraag waar jij je tuin het meest voor gebruikt, of nu gaat gebruiken. Daarna weet je al snel voor welke arbeid jij jouw hovenier gaat benaderen.

Groener gras

Gras is een prachtig natuurproduct, maar als het dor is of je meer zand ziet dan gras, dan gaat de lol er snel van af. Met graszoden leggen, krijgt jouw tuin een metamorfose. Van de ene op de andere dag heb jij opeens een prachtige grasmat. Moet je eens opletten hoe de buren kijken als ze buiten komen. Als echte tuinvakman weet de hovenier met zijn brede ervaring exact waar hij op moet letten bij jouw graszoden leggen. Hij zal je ook voorzien van tips voor de verzorging, vooral de eerste dagen en weken. Laat je liever kunstgras leggen? Jij je zin. Net zo prachtig, en gegarandeerd geen onderhoud.

Nieuw hekwerk of schutting?

Een verroest hekwerk, een half vervallen schutting, een slecht functionerende poort: het kunnen enorme bronnen van irritatie zijn. Zeker in de maanden dat je veel buiten bent, stoor je je er aan. Wat zou je er van denken om dat dit jaar eens aan te pakken? Laat jouw hovenier een mooi, nieuw hekwerk plaatsen. Of zoek nieuwe schuttingdelen en laat die door hem zetten. Als hij toch komt, vraag dan of hij ook de poort opnieuw kan afstellen. Je zal zien dat je achteraf ontzettend blij ben dat je dit hebt laten opknappen door jouw hovenier. Niet alleen dat hekwerk plaatsen is eindelijk uitgevoerd, maar zo maar even drie klussen van je tuin-to-do-list. Check!

Beschut zitten

Heerlijk, dat fijne terras in de zon. Echt genieten. Maar het wordt minder fijn als die zon wel heel erg fel schijnt, of als het erg waait. Je hebt er al een paar keer aan gedacht dat daar iets moet gebeuren. Nu vlucht je te vaak naar binnen. Zonde van dat geweldige terras. Met een terrasoverkapping maak je zeker weten nog meer gebruik van je tuin, die straks ook nog eens helemaal zomerklaar is. Onderschat een terrasoverkapping maken ook niet. De constructie moet precies doen waarvoor jij hem maakt, maar ook veilig zijn. De hovenier heeft daar, door wat hij gezien en gedaan heeft bij andere klanten, vast ook goede ideeën over, met hun voor- en nadelen.

Laat hem maar snoeien

Als er iets is wat je absoluut aan een hovenier kunt overlaten, dan zijn het al die andere tuinwerkzaamheden. Hij heeft kennis en verstand van zaken van dat wat groeit en bloeit. Waar jij de mist in zou kunnen gaan, door verkeerd, te vroeg of te laat snoeien, weet hij precies van wanten. Dus laat die snoeiklussen maar aan hem over. Hij heet niet voor niets hovenier. En als dan eenmaal het voorjaar en zomer echt op gang komen, kijk dan maar eens hoe dat uitpakt bij jouw planten en bloemen.

Straatwerk

Wil je je terras opnieuw laten leggen, of wil je er een terras bij? Wil je nu eindelijk eens een mooi pad naar de schuur, naar de poort of naar dat tweede terras? Informeer er naar bij je hovenier. Indien gewenst maakt hij een ontwerp voor je, en adviseert hij je over de klinkers of andere straatstenen. En moet je maar eens zien als het klaar is: een pad dat strak recht ligt, waar geen water op blijft staan en dat jarenlang een sieraad blijft in jouw tuin. Waar zouden we toch zijn zonder een vakkundige, meedenkende hovenier?

Boek direct jouw hovenier bij Zoofy

Bij Zoofy boek je eenvoudig een betrouwbare hovenier bij jou uit de regio. Selecteer de gewenste klus. Vul in enkele minuten jowu wensen in en wij regelen zo spoedig mogelijk een hovenier die langskomt; op de door jouw gewenste dag. Zo gefikst.