Welke klus moet worden gedaan?
#Domotica Smarthome Tips & Tricks Trends

Deurbel met camera - waar let je op bij de aanschaf?

donderdag 29 augustus 2019

29 augustus 2019, door Charmayne Sluis

Zonder de deur te openen, toch weten wie er voor de deur staat? Met een deurbel met camera ontloop jij iedere hardnekkige deur-tot-deur verkoper en mis jij nooit meer een postpakket. Dit technologisch hoogstandje is behoorlijk de markt aan het overwinnen. En dat is niet voor niets, want buiten dat het heel handig is om te weten wie er voor je deur staat, geeft het ook een gevoel van veiligheid. Natuurlijk kun je via een simpele deurspion ook al zien wie er voor de deur staat, maar de draadloze deurbel met camera heeft heeft vele extra vernuftige snufjes. In dit blog laten we je zien wat ze kunnen, waar je op moet letten bij de aanschaf en wat de beste wifi deurbel met camera op de markt is.

Draadloze deurbel met camera steeds populairder

De deurbel met camera wordt steeds populairder. Het aanbod in slimme deurbellen wordt daarom ook steeds groter en ze hebben veel verschillende functionaliteiten. Lees je daarom goed in, voordat je over gaat op de aanschaf van een draadloze deurbel met camera. We helpen je graag je en eindje op weg.

Uiteraard hebben ze allemaal één functie gemeen; ze laten je zien wie er voor de deur staat. De uitgebreidere bellen met camera’s hebben functies waarmee je ook foto’s of video’s kunt maken. Daarvoor heb je een deurbel met camera wifi nodig. Zo kun je, op afstand, via het internet of app live meekijken wie er voor jouw deur rondhangt, en kun je zelfs met diegene praten. Dit kan door de ingebouwde bewegingssensor in de deurbel met camera.

deurbel met camera

Deurbel met camera draadloos

Sommige deurbellen met camera’s zijn draadloos en andere sluit je aan op het lichtnet. Dat kan nog wel eens een klusje zijn. Je zult zelf aan de slag moeten met de boor en het wegwerken van de draden, of je laat het een smart home installateur voor je doen. Dan is het zo gefikst. Veel van de modellen van deurbellen met camera wifi zijn echter ook uitgerust met (oplaadbare) batterijen. Het voordeel hiervan is dat je niet vast zit aan de vaste plek van je huidige bel. Het nadeel is dat die batterijen op ten duur leeg gaan. Het kan slim zijn om een tweede accu bij je wifi deurbel met camera aan te schaffen, zodat je in ieder geval niet zonder bel komt te zitten.

Deurbel met camera en intercom

Er zijn drie verschillende uitvoeringen bij deurbellen met camera’s: Er is een standaard uitvoering met een intercom functie, een deurbel met een camera, intercom en een deuropener, en als laatste heb je dan nog een deurbel met camera en intercom zonder deuropener.

Slimme deurbel met camera ter beveiliging

Gemak dient de mens. Buiten dat zo’n draadloze deurbel met camera bijdraagt aan comfort van je slimme woning, kan het ook een bijdrage geven aan veiligheid van je huis. Veiligheid is belangrijk, want volgens het Centraal bureau voor statistiek (CBS), gebeuren er alleen in Nederland al zo’n 144 inbraken per dag. Dat komt neer op een inbraak iedere tien minuten! Wil je meer info over hoe je je huis inbraak proof maakt? Lees dan het blog 11 anti-inbraak tips - Hoe boeven denken. Overigens is niet alleen zo’n slimme deurbel met camera en toevoeging voor de veiligheid in huis, maar ook andere slimme apparaten zoals smart sloten of de Nest Cam Outdoor. Meer informatie over deze apparaten lees je hier. Let wel op: de installatie van deze apparaten de gemiddelde doe-het-zelver uit het veld kunnen slaan. Een smart home installateur of een slotenmaker heeft deze klussen binnen een mum van tijd voor je gefikst.

Deurbel met camera koppelen aan smart apparaten

Nog zo’n mooie functie is dat je een deurbel met camera smartphone kan je koppelen aan andere smart home apparaten. Je kunt bijvoorbeeld de lampen op de hal verbinden met je deurbel, zodat deze aanspringen als er iemand voor de deurbel. Met een slimme deurbel Google home koppeling kun je zelfs via je smart speaker een signaal ontvangen wanneer er iemand aanbelt. Je kunt dan via de app met degene die voor de deur staat aanspreken. Of niet.

Wifi deurbel met camera en gezichtsherkenning

Hoewel wij deze functie toch wel een tikkeltje creepy vinden, zijn er deurbellen met camera’s die over deze functionaliteit beschikken. Wil je een specifiek angstaanjagend muziekje als je schoonfamilie weer eens op de stoep staat? Dat kan.

De beste wifi deurbel met camera

Zoals al eerder gezegd: de keuze is reuze. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en daarom hebben wij twee deurbellen met camera’s uitgelicht, die naar onze mening er tussenuit springen. Dat zijn de Ring Video deurbel en de Nest Hello. In de volgende alinea’s lichten we uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een wifi deurbel met camera en waarom wij de Ring en de Nest als beste uit de test vinden komen.

deurbel met camera

Een deurbel met camera smartphone app kopen - Waar let je op?

Check de aansluiting: Check altijd goed als je een deurbel met camera koopt, wat de huidige aansluiting en stoomvoorziening van je huidige deurbel is. Normale bellen werken vaker met een lager stroomvermogen. Je kunt een videodeurbel alleen aansluiten als je genoeg stroomvermogen hebt. Als je niet genoeg vermogen hebt om een deurbel met camera bedraad te nemen, kies je natuurlijk voor een draadloze camera deurbel.
Meten is weten: Als je voor een deurbel met camera gaat, hoor je waarschijnlijk onder de categorie ‘de luie mens’, maar toch raden we je aan om even naar buiten te lopen en eerst even op te meten hoeveel ruimte je precies hebt. Draadloze deurbellen met camera’s staan nou niet bepaald bekend om hun kleine formaat. Daardoor kan het plekje wat jij in gedachte had, wellicht wel anders uitpakken dan verwacht.
Big brother is watching you: Er zijn slimme deurbellen met camera, die 24 uur per dag opnemen. Wel zo veilig zou je misschien denken, maar de Nederlandse wetgeving verbiedt het om dit 24/7 te doen op openbaar terrein. Check dus goed waar je de camera ophangt.
Goedkoop is duurkoop: Zoals het spreekwoord verklapt: ga niet voor de goedkopere, goedkopere varianten van slimme deurbellen. Deze zijn vaak nalatig in de beveiliging. Er zijn boeven die jouw pas gekochte deurbel kunnen hacken als ze niet voorzien zijn van een wachtwoord. Dit wil je niet.
Recensies lezen: Zoals bij elke online aankoop, raden we je aan recensies te lezen voordat je meteen naar de winkel rent om een wifi deurbel met camera te kopen. Met een goede research vind jij je deurbel-match made in heaven.

Ring Video deurbel & Nest Hello

Waarom wij de Ring Video deurbel & Nest Hello aanraden als de beste wifi deurbel met camera? Omdat zij verreweg de beste beeldkwaliteit hebben. De beeldkwaliteit van de deurbel met camera is belangrijk. Bij vele andere merken zie je daarin kwaliteitsverschil in het donker of slecht zicht. Bijvoorbeeld wanneer het slecht weer is. En dat is het in Nederland nog wel eens. We willen graag voorkomen dat je een hoop geld uitgeeft aan een bel met camera, waarmee je de voordelen niet kan benutten. Bovendien zijn zowel de Ring Video deurbel als de Nest Hello eenvoudig in gebruik. We houden niet van moeilijk gedoe.

Smart home installatie

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog weer een stukje wijzer geworden wat betreft de aanschaf van een deurbel met camera. Als je wel een slimme hand kunt gebruiken, hebben wij heel wat mannetjes voor je klaar staan die je snel kunnen helpen. Met onze landelijke dekking, is er altijd wel een vakman bij jou in de buurt. Dus of je nou een loodgieter in Rotterdam wilt, een klusjesman in Amsterdam of een elektricien in Den haag; we got 'em. Natuurlijk zijn we buiten de Randstad ook binnen een Zoof bij je.

Nog meer van dit soort blogs zien? Volg onze Zoofy Instagram pagina en de Facebook van Zoofy.