Regel nu jouw vloerspecialist

Betonvloer leggen

Vanaf €125 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1595 vloerspecialisten in jouw regio

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Dan is een betonvloer een goede keuze. Met een betonvloer in huis creëer je een stoere en stijlvolle look.

Regel nu jouw vloerspecialist
2 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 7 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Betonvloer laten leggen door een vloerspecialist

Met een betonvloer in huis creëer je een stoere en stijlvolle look. Ben je benieuwd naar de kosten van betonvloer en wil je graag meer weten over betonvloer leggen? Dan ontdek je hieronder alles wat je moet weten! 

Waarom een betonvloer storten

Tegenwoordig zijn er heel wat vloersoorten waaruit je kan kiezen, maar een betonvloer heeft net dat ietsje extra. Het is daarom geen wonder dat steeds meer mensen voor een betonvloer kiezen. Maar wat maakt een betonvloer zo bijzonder?

Een betonvloer leggen komt met heel wat voordelen. Allereerst is het een van de beste keuzes die je kunt maken op vlak van hygiëne. Een betonvloer is namelijk naadloos en dat maakt deze vloer bijzonder eenvoudig in onderhoud. Vuil kan niet in vervelende hoekjes en kantjes en jij kan steeds genieten van een schone woning. Bovendien kan je een beschermlaag laten aanbrengen op je betonvloer, waardoor de vloer nog makkelijker schoon te maken is.

Daarnaast is een betonvloer erg duurzaam. Deze harde vloer is bestand tegen krimpen en uiteenzetten en blijft er een hele lange tijd even mooi uitzien. Een ander groot voordeel is de tijdloze uitstraling van deze vloer. Een betonvloer is hierdoor ideaal om te leggen in verschillende interieurtypes. Het fijne is dat een betonvloer er erg strak en hip uitziet, maar toch niet te veel kost. Zeker als je grotere oppervlaktes onder handen laat nemen zal je kunnen genieten van een scherpe prijs!
betonvloer plaatsen

Betonvloer leggen: wat zijn de mogelijkheden?

Wil je een betonvloer leggen? Dan zal je kunnen kiezen uit verschillende soorten. Ontdek hieronder wat voor jou de beste keuze is!

Gepolierde betonvloeren

Een van de populairste keuzes is de gepolierde betonvloer. Dit is een betonlaag van ongeveer 7 cm dat mooi afgewerkt wordt met een beschermlaag. Dit type betonvloer wordt vaak gekozen bij nieuwbouw woningen, terrassen en opritten. Het is vooral een interessante keuze om toe te passen bij grote oppervlaktes met voldoende opbouwhoogte.

Printbeton

Een andere optie is printbeton. Deze soort vloer wordt op dezelfde manier opgebouwd als een gepolierde betonvloer. Het verschil is dat de toplaag afgewerkt wordt met een andere techniek met als gevolg dat er op die manier een imiatielook van natuursteen, hout, klinkers of kasseien gecreëerd kan worden. Het voordeel van dit type betonvloer is dat het een pak goedkoper is dan de materialen die worden nagebootst.

Betonlook vloer

In plaats van te kiezen voor een betonvloer leggen kan je ook kiezen voor een gietvloer met betonlook. Een betonlook vloer is dunner dan een betonvloer en is cementgebonden. Het is de ideale keuze als je een betonlook vloer wilt die je kan aanbrengen op bestaande tegels. Een betonlook vloer is ook een goede keuze als je opbouwhoogte beperkt is of wanneer er veel hoeken zijn. Er zijn verschillende merken van cementgebonden gietvloeren. Zo is er een betonlook vloer van beton cire ook wel betonstuc genoemd. Daarnaast kan je ook kiezen voor de Mortex betonlook vloer. Mortex bevat geen polyurethaan of epoxyhars en is erg waterdicht.

Betonvloer egaliseren

Heb je al een betonvloer, maar is deze aan vervanging toe? Dan kan je je betonvloer egaliseren. Als je kiest voor betonvloer egaliseren zullen krasjes en vlekken weggewerkt worden en kan je opnieuw genieten van een mooie betonvloer zonder te veel geld te moeten uitgeven.

Een betonvloer egaliseren gebeurt met een speciaal product, egaline genaamd. Egaline is een vloeibaar cement dat uit kunststoffen bestaat. De betonvloer egaliseren kan je eventueel zelf doen. Een betonvloer egaliseren is namelijk niet heel moeilijk, maar je moet natuurlijk wel weten hoe je het moet doen. Als je zelf niet zo handig bent kan je er beter voor je kiezen om je betonvloer te laten egaliseren door een professional.

Hoe moet je een betonvloer onderhouden?

Als je een betonvloer gaat leggen is het nuttig om te weten hoe je een betonvloer moet onderhouden. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Door je betonvloer goed te onderhouden zal je vloer veel langer mooi blijven en zal het ook veel langer meegaan. Maar wat houdt de onderhoud van je betonvloer juist in?

Als je een betonvloer hebt doe je er goed aan om je vloer af en toe in te smeren met bijenwas. Het zorgt voor een mooi glanzend effect en gaat vlekken tegen. Je betonvloer schoonmaken doe je eenvoudig, omdat het geen naden heeft. Het volstaat om je vloer regelmatig te stofzuigen en dweilen met een natte doek. Gebruik geen agressieve middelen op dit soort vloer! Javel en zure schoonmaakmiddelen moeten vermeden worden. Vermijd ook schuursponsjes en schuurmiddelen. Deze producten kunnen schade aanrichten aan je vloer.

Wat zijn de kosten van een betonvloer?

Een betonvloer leggen doe je niet zomaar zonder op de hoogte te zijn van de kosten van een betonvloer. De kosten van een betonvloer kunnen echter erg verschillend zijn naargelang het soort betonvloer je kiest als ook de afwerking dat je kiest en enkele andere factoren. De gemiddelde prijs van een betonvloer leggen ligt tussen de 50 en 130 euro per vierkante meter. Hieronder geven we je een overzicht van de kosten van beton vloer leggen per type vloer.

Type betonvloer Kosten
Gepolierde betonvloer leggen  50 tot 130 euro per m²
Print betonvloer leggen  70 tot 100 euro per m²
Cementgebonden gietvloer leggen  vanaf 75 euro per m²

Zelf betonvloer leggen of laten leggen?

Een betonvloer gieten lijkt misschien makkelijk, maar het goed doen kan best wel een uitdaging zijn. Bovendien is een betonvloer erg zwaar en is het belangrijk dat de ondergrond sterk genoeg is. Als je hier niet zeker van bent en je alsnog je betonvloer stort op een zwakke vloer, dan kan dit voor problemen zorgen. Door voor een professional te kiezen bespaar je jezelf dus heel wat zorgen!

De beste vloerspecialist? Die vind je bij Zoofy!

Een goede vloerspecialist vinden is al een hele klus op zich, maar dat hoeft het niet te zijn. Bij Zoofy vind je bijvoorbeeld in slechts enkele minuten de beste vakman uit je buurt. Op die manier bespaar je tijd én kosten!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af