Unieke ZONDAG korting: Alleen vandaag €24,95 korting op alle klussen via code ZOOFYZONDAG (code toevoegen na je boeking)

Sierhekwerk - tuinhek plaatsen

Sierhekwerk prijzen

Bijgewerkt op: 18-06-2024

 

Sierhekwerk prijzen: Wat kost het plaatsen van een sierhek?

Heb je besloten dat een afscheiding om je tuin wil? Maar dan geen saaie schutting of simpel hek? Een sierhekwerk is een prachtige manier om je tuin af te sluiten. Het is stijlvol, het gaat tientallen jaren mee en het zorgt dat niet iedereen zo maar je tuin in kan lopen. Hoog tijd dus om te kijken naar de kosten. Een sierhek geeft een hele nieuwe uitstraling aan je tuin of oprit en is daarom best de investering waard. Maar je moet er wel op rekenen dat het een behoorlijke investering zal worden, zeker als je een lang sierhek nodig hebt. Gelukkig zijn er verschillende keuze die je kan maken, waardoor het hekwerk duurder of juist goedkoper wordt, zodat je binnen je gestelde budget kunt blijven. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de gemiddelde sierhekwerk prijzen, zodat je gemakkelijk de juiste keuzes kunt maken.

Sierhekwerk prijzen

Als je een sierhekwerk laat plaatsen, komen hier verschillende kosten bij kijken. Allereerst natuurlijk de kosten van het hekwerk zelf. Daarbij komen de kosten voor het maken en plaatsen van het hekwerk, oftewel het arbeidsloon. Gemiddeld kost een sierhekwerk zo’n 2000 euro, maar dit is natuurlijk afhankelijk van welk hekwerk je wil laten plaatsen en hoeveel meter hek er nodig is. Ook de afwerking van het hekwerk heeft invloed op de totale kosten. Door het hekwerk bijvoorbeeld alleen te laten verzinken ben je veel goedkoper uit dan wanneer je het hekwerk laat voorzien van een coating. Een niet standaard kleur voor de coating brengt nog meer kosten met zich mee. Daarnaast is het ontwerp van het hekwerk van belang. Hoe meer versiering aan het hek, des te hoger zullen de kosten zijn. Als je afwijkt van standaard maten voor het hekwerk, moet je ook rekenen op extra kosten. Kortom, er is een hoop waar je aan moet denken en waardoor de sierhekwerk prijzen kunnen veranderen.

Overzicht sierhekwerk prijzen

Om je toch een indicatie te geven van de kosten waar je rekening mee moet houden, hebben we een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen per meter. Als je weet hoe groot jouw nieuwe sierhekwerk moet worden, kan je op deze manier zelf uitrekenen wat de verwacht kosten zijn.

Product Sierhekwerk prijzen per meter
Verzinkt sierhekwerk 35 tot 90 euro
Verzinkt sierhekwerk met standaard coating 40-120 euro
Verzinkt sierhekwerk met coating in andere kleur 60 tot 160 euro

Overzicht sierhekwerk poorten prijzen

Bij een sierhekwerk hoort ook een poort. Hoewel je er ook voor kunt kiezen om de oprit of de ingang van je tuin gewoon open te laten, geeft een mooie poort wel iets extra’s aan het hekwerk. Daarbij is je tuin dan volledig afgesloten als de poort gesloten is. Ook in poorten heb je verschillende varianten. Van een kleine looppoort die alleen geschikt is voor voetgangers tot een brede poort waar je ook met de auto doorheen kan. En wil je dan een poort die je open draait of schuift? Een elektrische poort is ook handig, want deze kan je openen zonder de auto uit te hoeven stappen, maar dat brengt natuurlijk wel extra kosten met zich mee.

Product Sierhekwerk poorten prijzen
Looppoort voor voetgangers 130 tot 300 euro
Draaipoort voor auto’s 450 tot 900 euro
Elektrische draaipoort voor auto’s 600 tot 6300 euro
Schuifpoort voor auto’s 1.500 tot 2.000 euro
Elektrische schuifpoort voor auto’s 4.000 en 5.500 euro

Hoe zijn de sierhekwerk prijzen opgebouwd?

De prijzen voor een sierhekwerk bestaan voor het grootste deel uit materiaal, gemiddeld zo’n zeventig procent. De rest van de kosten zijn arbeidskosten. Als je een sierhekwerk een flinke besparing vindt, kan je dus ook het meeste besparen door het materiaal slim te kiezen. Een metalen hekwerk voor tuin moet altijd voorzien worden van een beschermende laag om te voorkomen dat het metaal gaat roesten. Je kan het metaal op verschillende manieren beschermen. Verzinkt metaal is het goedkoopst. Je hekwerk heeft dan een zilvergrijze kleur. Als je dat niet wil, dan kies je voor een coating. Er wordt dan poederverf op het metaal aangebracht. Een coating hoef je niet of nauwelijks te onderhouden en verlengt de levensduur van je hekwerk aanzienlijk. Je hek gaat met een coating langer mee dan wanneer het alleen verzinkt is. De standaard kleur van de coating is zwart of groen. Als je een andere kleur wil, kan dat wel, maar dan wordt de coating duurder. De poederverf in jouw favoriete kleur moet dan speciaal besteld of zelfs geproduceerd worden. Aan de andere kant gaat een sierhekwerk tientallen jaren mee. Het is dan wel belangrijk dat het hekwerk helemaal naar jouw zin is. Naast de afwerking en de kleur kan een sierhekwerk in verschillende designs worden gemaakt. Hoe ingewikkelder de vormen van het metaal, hoe duurder het zal zijn. Een ‘custom’ sierhekwerk met je eigen ontwerp is natuurlijk het duurst. Het plaatsen van een hekwerk kost meestal hetzelfde, welke variant of kleur je ook kiest. Dan maakt voor de hoeveelheid werk namelijk niet uit.

Waarom verschillen de sierhekwerk poorten prijzen zo erg?

Als je een poort wil aanschaffen om door het hekwerk de tuin in te gaan, zie je een nog groter verschil in prijzen. De goedkoopste poort is natuurlijk een looppoort. Deze is vaak slechts een of anderhalve meter breed, omdat je er alleen doorheen hoeft te kunnen lopen, eventueel met je fiets aan de hand. Zo’n smalle poort hoeft niet meer dan 300 euro te kosten. Als je een poort voor je oprit zoekt, dan moet deze breed genoeg zijn voor de auto. Je hebt daarbij keuze uit twee soorten poorten, een draaihek of een schuifhek. Een draaihek opent net als een deur. Het hek kan naar voren of naar achteren draaien. Daarbij kan de poort uit één of twee deuren bestaan. Daarvoor heb je wel voldoende ruimte voor of achter het hek nodig. Een schuifpoort schuift opzij. Je hebt dan dus geen ruimte voor je hek nodig, maar moet wel voldoende ruimte aan de zijkant van het hek hebben. Beide hekken kan je handmatig openen, maar een elektrische poort is ook mogelijk. Dan wordt het hekwerk door middel van een elektrische motor geopend. Het openen van een metalen poort kan namelijk behoorlijk zwaar zijn, dus laat je het zware werk lekker door de motor doen. Bovendien kan je bij een elektrische poort een afstandsbediening aanschaffen, zodat je niet uit de auto hoeft te stappen om de poort te openen. Je hebt keuze uit verschillende soorten motoren, vandaar dat de prijzen zo kunnen verschillen. Een specialist kan je adviseren welke motor het beste is voor jouw hekwerk.

Vind je vakman voor je sierhekwerk bij Zoofy

Een sierhekwerk gaat jaren mee. Het is daarom belangrijk dat jouw hekwerk volledig aan je wensen voldoet, want je moet er nog lang tegenaan kijken. Bovendien is het een flinke investering. Alle reden om een echte vakman te zoeken om jouw sierhekwerk te laten plaatsen. Bij Zoofy vind je die. Wij hebben de specialist met uitstekende beoordelingen al voor je gevonden. Er is er altijd een bij jou in de buurt. Onze specialisten adviseren je graag over welk hekwerk bij jou past en zijn eerlijk over de prijs. Ze berekenen geen voorrijkosten, dus je hebt niet al veel kosten gemaakt voordat de werkzaamheden beginnen. De werkzaamheden worden nauwkeurig uitgevoerd en ze gaan niet weg voordat jouw hekwerk staat en functioneert. Met een specialist van Zoofy ben je verzekerd van een schitterend sierhekwerk om jouw tuin.

Waarom Zoofy?

  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren een 9.2
  • Geen voorrijkosten
  • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code