Plafond laten spuiten
Schilder Kostenoverzicht

Kosten plafond spuiten

woensdag 15 mei 2024

Is jouw plafond dringend aan een make-over toe? Een plafond spuiten gaat veel sneller dan een plafond schilderen en levert bovendien een mooi en glad resultaat op zonder dat de schilderstructuur zichtbaar blijft. Hoeveel betaal je voor een plafond te spuiten bij Zoofy en hoe komt het prijskaartje hiervoor tot stand? We vertellen het je in dit artikel.

Plafond spuiten prijzen

In het algemeen kunnen we stellen dat je voor spuiten van een plafond tussen € 9 en € 14 per m² betaalt. Hoeveel de exacte kosten bedragen is voornamelijk afhankelijk van het soort verf dat je kiest. Onderstaande tabel biedt meer duidelijkheid hieromtrent.

Gratis offertes aanvragen »

Plafond spuiten: kostenoverzicht

Bekijk hieronder het kostenoverzicht voor het spuiten van het plafond.

Type spuitwerk Kosten
Plafond spuiten met latex   € 10 tot € 13 per m² 
Plafond spuiten met spack   € 9 tot € 14 per m² 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Plafond spuiten met latexverf

Latexverf bestaat in alle denkbare kleuren, droogt snel en staat garant voor een streeploos resultaat. En daar komt nog eens bij dat deze verf vrij goedkoop is. Nadelig aan deze verf is het feit dat ze dunne nevel vlekken kan maken en dat er behoorlijk wat tijd over de voorbereiding heen gaat. Latexverf kost je gemiddeld tussen € 10 en € 13 per m².

Plafond spuiten met spack

Spack is iets duurder dan latexverf en is daarnaast ook moeilijker te repareren. Wel is deze stuc snel aan te brengen, heb je de keuze uit verschillende kleuren en variaties in de korrels en kan je plafond met structuur afgewerkt worden. Voor spack betaal je tussen € 9 en € 14 per m².

Plafond spuiten: werkwijze

Waarschijnlijk ben je niet enkel benieuwd naar de kosten om je plafond te spuiten, maar wil je ook graag weten hoe dit precies in zijn werk gaat. In onderstaand stappenplan leggen we het je uit.
Gratis offertes aanvragen »

1) Afplakken van raam- en deurwerk, vloeren en muren

Wanneer onze schilder gebruikmaakt van een verfspuit voor het spuiten van jouw plafond is het dikwijls nodig om de verf eerst te verdunnen. Hierdoor is het risico op ongewenste verfspatten erg groot. Daarom zal onze schilder al jouw vloeren, ramen, deuren en muren afplakken met een plastic folie en tape. Als je graag wilt besparen op de kosten voor de werkuren kan je dit zelf ook al doen voordat onze klusjesman bij jou thuis aankomt.

2) Stroom uitschakelen

Zelfs wanneer de stopcontacten goed afgeplakt zijn, is het verstandig om de stroom uit te schakelen voordat de spuitwerkzaamheden van start gaan. Latexverf is nogal vloeibaar en kan bijgevolg gemakkelijk in jouw stopcontacten dringen. In het ergste geval kan dit leiden tot kortsluiting.

3) Plafond spuitklaar maken

Eens de voorbereidingen op de begane grond en aan de muren gedaan zijn, is het tijd om het plafond voor te bereiden. En dat begint bij het ontvetten van je plafond. Onze schilder maakt daarvoor gebruik van een beetje lauw water en een ontvettingsmiddel. Vertoont jouw plafond grote vlekken ten gevolge van eerder opgelopen waterschade? Deze worden direct na het ontvetten dichtgemaakt om een zo glad mogelijk resultaat te garanderen. Is je plafond ontvet en zijn alle vlekken, scheuren en gaten dichtgemaakt en/of overschilderd met renovatieverf? Dan kan het echte werk nu beginnen.

4) Spuiten van het plafond

De tijd van het spuiten is aangebroken. Onze vakman start in de hoeken en werkt zo naar het midden van je plafond toe. Afhankelijk van het materiaal van je plafond en het soort latexverf dat je gekozen hebt, kan het zijn dat er één of twee lagen nodig zijn. In de praktijk wordt er in de meeste gevallen hoe dan ook een tweede laag gespoten om een extra lange levensduur van de verf te verzekeren.

Hoe wordt een plafond gespoten?

Het woord zegt het eigenlijk zelf al: wanneer je je plafond laat spuiten, wordt de verf letterlijk op je plafond gespoten waardoor de structuur van je plafond er fantastisch glad uitziet. Onze schilder maakt gebruik van twee soorten spuiten om jouw plafond te spuiten: een air-assisted verfspuit of een airless verfspuit. In beide gevallen wordt de verf aan een hoge snelheid op je plafond gespoten. Kleur aanbrengen op je plafond met behulp van de spuittechniek kan op vrijwel alle plafonds toegepast worden.

Plafond spuiten vs. plafond verven: voordelen

Snelle techniek

Met een latex verfspuit bereik je snel grote oppervlakken. Met een traditionele verfrol doe je er veel langer over om hetzelfde oppervlak te schilderen.

Goedkoper dan schilderen

Doordat onze schilder in minder tijd een groter oppervlak kan bereiken, liggen de totale kosten voor een plafond te spuiten beduidend lager dan het geval is wanneer je je plafond laat schilderen. Dat komt omdat er aan het spuiten van een plafond veel minder werkuren voorbijgaan.

Duurzame plafondbehandeling

Wanneer je je plafond laat spuiten, worden er standaard twee lagen verf aangebracht. Hierdoor is de dekking veel beter en gaat jouw plafond veel langer mee dan een plafond dat op de klassieke manier geschilderd wordt.

Egaal resultaat

Wanneer de schilder met een verfrol aan het werk gaat, zie je altijd oneffenheden als je goed kijkt. Wanneer je je plafond laat spuiten daarentegen, levert dat een mooie, gladde structuur op.

Gratis offertes aanvragen »

Plafond spuiten: zelf of uitbesteden

Zelfs wanneer je meerdere webpagina's raadpleegt en je laat bijstaan door een ervaren verkoper wanneer je op jacht gaat naar latexverf, is het geen goed idee om zelf aan deze klus te beginnen. Een plafond spuiten vraagt om specifieke vakkennis die je alleen verkrijgt na jarenlange ervaring in het vak. Daar komt nog eens bij dat je hoogstwaarschijnlijk ook niet over al het bijbehorende gereedschap beschikt dat je nodig hebt voor het spuiten van jouw plafond. De schilders van Zoofy nemen deze taak graag van jou over.

Waarom Zoofy?

Je hebt intussen gelezen hoe de kosten voor jouw plafond te spuiten tot stand komen en hoe dit precies in zijn werk gaat. De schilders van Zoofy hebben een uitgebreide kennis van dit karwei. En voor Zoofy kiezen, betekent genieten van nog veel meer, exclusieve voordelen:

Economische voordelen

 • Voorrijkosten bestaan niet bij ons: Bij Zoofy hoef je je hier geen zorgen over te maken, want deze worden niet doorberekend
 • Vaste uurtarieven: of het nu gaat om het spuiten van jouw plafond, om het vervangen van een kraantje in jouw badkamer of om het aanbrengen van vloerisolatie, bij Zoofy kan je rekenen op vaste uurtarieven voor eender welke klus. Op deze manier is het voor jou direct een pak gemakkelijker om de kosten voor jouw plafond te spuiten (of voor een andere klus) netjes in te plannen in je budget.

Voordelen voor jouw gemak

Niet enkel financieel, maar ook gemakshalve krijg je bij Zoofy een heleboel voordelen:

 • Eenvoudig een klus boeken: bij Zoofy hoef je je niet druk te maken over lange wachttijden aan de telefoon. Boek direct een vakman wanneer het jou uitkomt.  Vul je gegevens in, vertel ons wat er dient te gebeuren en geef aan wanneer jij precies wenst wij regelen de rest.

Gratis offertes aanvragen »

Andere prijsgidsen
Kosten hor plaatsen
carport prijzen

 

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code