Zoek hier je klusje
Elektricien Kosten krachtstroom aanleggen

Kosten krachtstroom aanleggen

woensdag 28 december 2022

 

Wil je weten waarom je in sommige situaties krachtstroom moet laten aanleggen en wat de kosten om krachtstroom aan te leggen bedragen? ben je benieuwd wie je het beste kunt inschakelen om je de groepen in je meterkast uit te breiden en wat er eventueel nog meer bij het aanleggen van krachtstroom kan komen kijken? Lees dan snel verder.

Krachtstroom, wat is dat?

Het woord zegt het al, krachtstroom is stroom met meer power, kracht. Het verschil met “gewone” stroom zit alleen in de manier van levering via het stopcontact. Daar waar “gewone” stroom via twee draden wordt geleverd, gebeurt dat bij krachtstroom via drie spanningsdraden en een nuldraad. Door het grotere aantal draden kan meer vermogen worden geleverd en dus kunnen er apparaten die meer vermogen vragen op krachtstroom worden aangesloten. Dat betekent in de praktijk dat via een krachtstroom aansluiting tot drie keer zoveel vermogen geleverd kan worden als via een gewoon stopcontact.

Boek een elektricien

Kosten aanleg krachtstroom

Heeft jouw woning nog geen krachtstroom en moet dat voor het eerst worden aangelegd, dan mag je rekening houden met kosten die varieëren van € 750 tot € 1.100. Wat de kosten precies gaan bedragen, is afhankelijk van de aanpassingen die er moeten worden getroffen. In de onderstaande tabel staat een overzicht van gemiddelde kosten waar je rekeningen mee zou kunnen houden. Genoemde kosten zijn inclusief btw.

Soort werkzaamheden Kosten gemiddeld
Extra groep meterkast € 175 tot € 200 per groep
Vaste prijs krachtstroom aanleggen  €249,-

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Waarom je soms krachtstroom nodig hebt

Sommige huishoudelijke apparaten gebruiken meer stroom dan andere apparaten. Dat wil niet zeggen dat je dan direct krachtstroom moet laten aanleggen. Je zou al gebaat kunnen zijn met een hoger vermogen van je aansluiting. Dat kan de netbeheerder voor je regelen. Wanneer deze apparaten echter niet alleen veel stroom gebruiken maar ook meer spanning dan normaal, heb je wel krachtstroom nodig. Overleg bij twijfel of vragen altijd even bij een specialist, bijvoorbeeld de vakmannen van Zoofy, raadplegen.
Als je de volgende apparatuur in huis hebt of je wilt dergelijke apparatuur aanschaffen, is er vaak wel een krachtstroom aansluiting nodig:

Aanpassing meterkast voor krachtstroom

Als er in jouw meterkast krachtstroom moet worden aangelegd, moet dit bij jouw energieleverancier worden aangevraagd. Er worden dan 3 x 25 Ampère kabels aangesloten. De kosten hiervoor worden via jouw energieleverancier in rekening gebracht.
Om je een indicatie van de kosten aanleg krachtstroom te geven, in dit geval aanpassing meterkast, volgt hier een indicatie van de prijzen van een willekeurige energieleverancier.

Boek een elektricien

Elektriciteitsmeter Tarief aansluiting
tot en met 3 x 25 Amp. € 750
3 x 25 Amp. tot en met 3 x 35 Amp. € 900
3 x 35 Amp. tot en met 3 x 50 Amp. € 900
3 x 50 Amp. tot en met 3 x 63 Amp. € 1.100
3 x 63 Amp. tot en met 3 x 80 Amp. € 1.100

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

De meeste (oudere) meterkasten hebben meestal een hoofdschakelaar die maar op 1 x 25 Ampère is berekend. In dat geval zal de hoofdschakelaar ook moeten worden vervangen. Hiervoor zijn speciale 3 fase hoofdschakelaars verkrijgbaar. De elektricien kan deze voor je installeren.

Waarom je voor aanpassingen van de meterkast het beste Zoofy kunt inschakelen

Alleen een echte professional kan op een veilige manier ervoor zorgen dat jouw meterkast van krachtstroom wordt voorzien en kan eventueel andere bijkomende werkzaamheden direct uitvoeren. Denk aan het installeren van speciale drie fasen stopcontacten. Als deze vakman de aanpassingen heeft uitgevoerd, weet je ook zeker dat het systeem veilig functioneert en in alle behoefte voorziet.
De vakmannen en vakvrouwen van Zoofy zijn stuk voor stuk professionals. Want bij het platform van Zoofy is alleen plaats voor goed scorende professionals. Die scoren dan ook maar liefst een 9,2, iets waar we bij Zoofy enorm trots op zijn.
Een elektricien bij jou in de buurt boek je snel en eenvoudig via Zoofy. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is drie momenten door te geven waarop er contact met je mag worden opgenomen. Voor je het weet is jouw klus al naar volle tevredenheid uitgevoerd. Meer dan 200.000 tevreden klanten gingen je al voor. Voorrijkosten? Daar doen we bij Zoofy niet aan en betalen hoeft pas achteraf. Dat gaat heel gemakkelijk via iDeal of een Tikkie.

Boek een elektricien

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code

Klussen scoren