Zoek hier je klusje
Timmerman Kosten stalen deuren kostenoverzicht

Wat kosten stalen deuren

dinsdag 28 december 2021

Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor een stalen deur. Deuren in staal zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en sluiten perfect aan op een modern interieur. Maar wat zijn de kosten voor stalen binnendeuren en wat is de verhouding tussen stalen deuren en de prijs die hiermee gepaard gaat? Wij, van Zoofy, leggen het jou uit in dit artikel.

Boek een timmerman

Boek nu met €20,- korting met kortingscode: PG2022

Kosten stalen deuren

Je begrijpt dat we je niet direct kunnen vertellen wat het exacte kostenplaatje voor een stalen deur is. Dat komt omdat de kosten voor stalen binnendeuren afhankelijk zijn van het soort stalen deur dat jij kiest. Wil jij een enkele deur of droom jij van een dubbele schuifdeur, wil jij een stalen deur met glas en ben je tevreden met een standaard stalen deur of wens je één of meerdere stalen deuren op maat te laten maken? Al deze factoren spelen een belangrijke rol in de eindprijs.

Stalen deuren prijzen: overzicht

Type stalen deur Kosten
Enkele deur met scharnieren   € 1.500,- tot € 2.400,- 
Dubbele deur met scharnieren   € 3.500,- tot € 5.500,- 
Dubbele schuifdeur met twee schuifpanelen   € 7.000,- tot € 9.500,- 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt. In de stalen deuren prijzen uit bovenstaande tabel is er reeds rekening gehouden met de btw en de bijkomende kosten voor de montage.

stalen binnendeur

Boek een timmerman

Enkele deur met scharnieren

Wie graag wil genieten van de luxe die een stalen deur uitstraalt zonder daarvoor al te veel geld uit te moeten geven, gaat voor een enkele stalen deur. De enkele stalen deur prijs begint bij € 1.500,- en kan oplopen tot zo'n € 2.400,-.

Dubbele deur met scharnieren

Om zo weinig mogelijk last van tocht te hebben, doe je er goed aan om een dubbele deur met scharnieren te plaatsen. Dubbele stalen deuren kunnen overal geplaatst worden, zelfs in combinatie met vloerverwarming. De stalen deur prijs van dit type deur schommelt tussen € 3.500,- en € 5.500,-.

Dubbele schuifdeur met twee schuifpanelen

Een schuifdeur bespaart ruimte en staat luxueus in eender welke moderne woning. Wanneer je kiest voor een schuifdeur moet onze vakman rails installeren en deze al dan niet wegwerken (afhankelijk van jouw wensen). Daarom is de stalen deuren prijs in het geval van een schuifdeur beduidend hoger dan het geval is voor een gewone deur. Gemiddeld betaal je tussen € 7.000,- en € 9.500,- voor een dubbele stalen schuifdeur.

Stalen deuren prijs: andere factoren

Naast het soort stalen deur zijn er nog veel meer factoren die bepalend zijn voor de eindprijs van jouw stalen deur met glas. Hoe groot is de deur, welke draaimechanisme heeft ze en wat zijn jouw eisen voor de afwerking?

1) Afmetingen

Hoe groter je stalen deur, hoe meer je betaalt. Dat is logisch. Wil jij graag een bijpassend zijpaneel? Ook dan betaal je meer naarmate de afmetingen van het zijpaneel groter worden. Verder moet je een keuze maken tussen een stalen deur met standaard afmetingen of een op maat gemaakte deur.

2) Draaimechanisme

Taatsdeur

Een taatsdeur is een stalen deur die zowel naar de binnen- als naar de buitenkant geopend kan worden, meestal tot in een hoek van 90 graden en met een zelf te bepalen snelheid voor het openen en sluiten. Taatsdeuren worden direct in het plafond en in de vloer bevestigd en zijn daarom niet altijd te combineren met vloerverwarming. Omdat ze zelfsluitend zijn, spaar je je een aardig bedrag uit op stookkosten. De stalen deuren prijs in het geval van een taatsdeur begint bij € 2.500,-.

Scharnierdeur

Stalen scharnierdeuren zijn over het algemeen duurder dan taatsdeuren omdat het nodig is om een stalen kozijn te voorzien. Een houten kozijn is immers niet stevig genoeg om een stalen deur te dragen. De deur wordt met behulp van scharnieren in het kozijn gehangen. Het kozijn maakt dat een scharnierdeur beter sluit dan een andere stalen deur. De meerprijs voor het kozijn begint bij € 100,- en kan oplopen tot € 1.200,-, afhankelijk van het type staal, de grootte van het kozijn etc.

Schuifdeur

Een schuifdeur is ruimtebesparend en werkt op basis van een railsysteem. Afhankelijk van de door jou gewenste afwerking (zichtbare of onzichtbare rails) en het type rails betaal je meer of minder voor dit soort stalen deur. De prijzen voor de rails variëren tussen € 100,- en € 400,-.

3) Stalen deur met glas

De meeste mensen kiezen voor stalen deuren met gehard veiligheidsglas. Er bestaat zowel enkel als dubbel gehard veiligheidsglas. Voor enkel gehard glas betaal je tussen € 300,- en € 400,- per m². Het spreekt vanzelf dat de kosten voor stalen deuren met dubbel gehard glas hoger liggen. En de prijs voor een stalen deur met glas wordt niet alleen bepaald door de dikte van het glas maar ook door het soort glas. Wil jij graag gelakt glas, isolatieglas, zonwerend glas of ben jij tevreden met standaard glas? Al deze elementen oefenen invloed uit op de totaalprijs.

4) Afwerking

Voor de afwerking van je stalen deur heb je de keuze uit talloze mogelijkheden. Wil je een stalen deur met handgrepen, wil je een stalen deur met heel veel of juist heel weinig vlakken, wens je je deur te laten poedercoaten of is standaard blanke lak goed voor jou? Hoe meer extra opties je wilt, hoe meer je betaalt.

5) Stalen binnen- of buitendeur?

Naast stalen binnendeuren kan je er ook voor kiezen om je woning van een stalen buitendeur te voorzien. Een buitendeur in staal is enkel nuttig wanneer de deur goed geïsoleerd is omdat staal van nature veel warmte verloren laat gaan. En dit isolerend effect wordt verkregen door stalen buitendeuren van dubbel of zelfs driedubbel glas te voorzien. Je begrijpt dus ook meteen waarom een stalen buitendeur een hoger prijskaartje heeft dan een stalen binnendeur.

Waarom Zoofy?

Wij, van klusplatform Zoofy, staan garant voor een uitzonderlijke service en een uitstekende kwaliteit. Maar onze klantgerichtheid uit zich niet alleen in onze dienstverlening. Bij ons heb jij, als klant, ook behoorlijk wat financieel voordeel.

Boek een timmerman

Boek nu met €20,- korting met kortingscode: PG2022

Financiële voordelen

 • Wij kennen geen voorrijkosten: bij zo goed als alle Nederlandse klusbedrijven dien je rekening te houden met een extra budget voor de zogenaamde voorrijkosten. Dit zijn de kosten die het bedrijf aanrekent voor het transport tussen het magazijn en het adres waar de klus uitgevoerd wordt. Zoofy neemt deze kosten steeds voor zijn eigen rekening.
 • Vaste uurtarieven: bij Zoofy begrijpen wij maar al te goed dat iedereen met een budget leeft en daarom werken wij voor al onze klussen met vaste uurtarieven. Op die manier kan jij de kosten voor jouw klus veel gemakkelijker opnemen in je budget.

Klantgerichte voordelen

 • Professionals met jarenlange expertise: wil jij graag een stalen deur laten plaatsen, wens je een extra buitenkraan aan te laten sluiten of heb je hulp nodig bij het herstel van je centrale verwarmingsketel? Wat jouw klus ook is, Zoofy stuurt je een vakman met jarenlange ervaring. Al onze klussers ondergaan een diepgaande screening om hun kennis te testen vooraleer dat ze bij ons in dienst genomen worden.
 • Korte wachttijden: wanneer er een karwei in of rondom je huis gedaan moet worden, is het nooit leuk om lang te moeten wachten op een vakman. Omdat Zoofy een zeer groot klusbedrijf is, hebben wij werkmannen beschikbaar in alle hoeken van Nederland. Of jij nu in Groningen, Brabant of aan de zee woont, je kan je altijd snel aan een vakman verwachten.
 • Wij hebben spoedklussen: heb jij overmorgen een familiefeest gepland en moet jouw stalen deur daarom echt heel dringend geïnstalleerd worden? Reserveer een Zoofy spoedklus en wij sturen jou dezelfde dag nog een klusjesman.
 • Eenvoudige reservatieprocedure: bij ons hoef je echt geen urenlang aan de telefoon te wachten om een klus te boeken. Maak handig gebruik van ons online invulformulier en geef aan welke klus jij door ons uit wenst te laten voeren, vul je adresgegevens in en laat ons weten wanneer je onze vakman precies wenst te ontvangen.
 • Moderne betaalmogelijkheden: Zoofy is een klusbedrijf van deze tijd. Dat betekent dat je je factuur bij ons kan betalen met moderne betaalmiddelen die je in een-twee-drie van je schuld verlossen. Gebruik je iDeal- of Tikkie- account om snel en eenvoudig te betalen. Betaal jij toch liever met een gewone bankoverschrijving of heb je nog geen Tikkie of iDeal-account? Dat kan uiteraard ook altijd.

De stalen deur prijs is afhankelijk van het soort stalen deur, van de afmetingen, van het draaimechanisme en van de gewenste afwerking. Ben jij woonachtig in Nederland en ben je op zoek naar een ervaren klusjesman om jouw stalen deuren te komen plaatsen? Neem contact op met het Zoofy team via het invulformulier of bel ons en boek onmiddellijk een vakman!

Andere prijsgidsen

 

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code