Trapbekleding aanpassen of verwijderen
Timmerman

Trapbekleding verwijderen kosten

dinsdag 09 april 2024

In plaats van een nieuwe trap te plaatsen, kan je ook de trapbekleding verwijderen en nieuwe bekleding voorzien. Dat is mogelijk indien enkel je trapbekleding beschadigd is. Maar wat bedragen de trapbekleding verwijderen kosten precies? Dat ontdek je in dit artikel!

Algemene trapbekleding verwijderen kosten

De kosten van de vloerbedekking van de trap verwijderen, hangen af van verschillende factoren, zoals of het nodig is om lijm van de trap te verwijderen of niet. Om die reden is het moeilijk om er een vaste prijs op te kleven. Algemeen rekenen bedrijven echter een prijs aan tussen de 250 en 350 euro per trap. Hieronder een overzicht van de trapbekleding verwijderen kosten per vierkante meter. Deze kosten zijn inclusief de afvoering van het materiaal.

Kosten trapbekleding verwijderen per vierkante meter

Vloerbedekking van de trap verwijderen  9 euro per m²
Losliggende vloerbedekking verwijderen  tussen de 2 en 3 euro per m²
Vastgelijmde vloerbedekking verwijderen  tussen de 5 en 6 euro per m²
Tapijtlijm verwijderen  4 euro per m²

Waarom vloerbedekking van je trap verwijderen?

In plaats van je trap te vernieuwen, kan je ook kiezen voor een traprenovatie. De trapbekleding verwijderen is daar onderdeel van. Afhankelijk van de staat van je trap dien je ook overzettrappen aan te brengen en eventueel andere herstellingen te doen.

Indien enkel de trapbekleding verouderd is of niet meer naar je smaak is, is het ook mogelijk om alleen maar je trapbekleding te verwijderen en te vervangen door nieuwe bekleding. Het is een goedkope manier om te genieten van een mooie trap en dus aangeraden als je trap niet heel erg versleten is!

Gelijmde bekleding verwijderen

Zoals je in bovenstaand prijsoverzicht kan zien, kost het heel wat meer om vastgelijmde trapbekleding te verwijderen dan om bekleding te verwijderen dat losligt. Dat is logisch, want het is heel wat moeilijker om lijmresten te verwijderen. En dat is belangrijk voor een mooi effen resultaat. Houd er dus rekening mee dat je meer betaalt als je bekleding aan je trap gelijmd is.

Gespijkerde bekleding verwijderen

Het kan ook zijn dat de bekleding op je trap gespijkerd is. In dat geval hoef je enkel de spijkers te verwijderen en dat gaat vrij vlot. Tenminste als je dit doet met een klauwhamer, nijptang of koevoet. Let op, want in sommige gevallen is de bekleding zowel gespijkerd als gelijmd. Nadat je de spijkers verwijderd hebt, kan je dus nog lijmresten bespeuren. Als je dan je trapbekleding moet laten verwijderen, zullen de kosten nog meer oplopen.

trapbekleding verwijderen en nieuwe kiezen

Nieuwe bekleding plaatsen kosten

Als je je oude trapbekleding verwijdert, is het waarschijnlijk de bedoeling om vervolgens nieuwe bekleding aan te brengen. Daarvoor betaal je uiteraard extra. De trapbekleding kosten hangen echter veel af van het soort materiaal dat je kiest. Bekijk hier de kosten voor nieuwe trapbekleding.

Welke trapbekleding moet je kiezen?

Welke trapbekleding je moet kiezen, hangt af van je voorkeuren, de mate van veroudering van je trap en je budget. Als je trap in een nog goed staat is, kan je het laten schilderen. Dit is de goedkoopste manier om van een prachtige trap te genieten. Schilderen is echter niet de beste keuze als je veel oneffenheden hebt.

Een goed alternatief is laminaat, omdat het sterk en onderhoudsvrij is. Toch kost dit materiaal niet heel erg veel. Het heeft dus een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Hetzelfde geldt voor vinyl oen pvc. Pvc is ook nog eens geluiddempend en dus de ideale optie als je kinderen in huis hebt. Eikenhout is wat duurder, maar geeft je woning een warme en luxueuze uitstraling. En zo heeft elk materiaal zijn voor- en nadelen. Vind je het moeilijk om te kiezen? Vraag dan raad aan een van onze professionals. Zij kunnen je helpen met het maken van de juiste keuze!

Kan je zelf je lijm van trapbekleding verwijderen?

Je kan besparen op de trapbekleding verwijderen kosten door alles of een deel zelf te doen, maar is dat wel aangeraden? Het verwijderen van trapbekleding is niet heel erg moeilijk indien het losliggend is. Maar het verwijderen van verlijmde trapbekleding is meestal een lastige taak. Het is namelijk een heel gedoe om lijm van een trap te verwijderen, zeker als je dit erg nauwkeurig wilt doen. En dat is belangrijk, want alleen zo zorg je voor een mooie nieuwe ondergrond voor je nieuwe trapbedekking. Als je het jezelf dus makkelijk wilt maken, is het een goed idee om dit aan een professional over te laten.

Wanneer je trapbekleding verwijdert, is het meestal ook de bedoeling om nieuwe bedekking te plaatsen. Dat is niet iets dat je makkelijk zelf doet. Als je een professional inschakelt, kan je dit allemaal door hem laten doen. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken en kan je in een mum van tijd genieten van een mooie trap!

Laat je vloerbedekking verwijderen door een professional van Zoofy

Vloerbedekking van een trap verwijderen, is geen makkelijke klus. Het is dus belangrijk dat je dit laat doen door iemand die hier kennis van heeft. Er zijn uiteraard heel wat vakmannen die de klus voor je uit handen kunnen nemen, maar niet iedere vakman is even bekwaam. Kies daarom voor Zoofy. Op onze site ben je altijd zeker van een kwaliteitsvakman, omdat wij professionals steeds grondig screenen.

Kiezen voor een vakman van Zoofy heeft ook als groot voordeel dat je nooit voorrijkosten hoeft te betalen. Bij het invullen van je gegevens word je namelijk automatisch doorgestuurd naar de beste vakman uit je buurt. Het is dus een goed idee om te vertrouwen op een professional van Zoofy om je vloerbedekking van je trap te verwijderen!

 

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code