Wat kost het ophangen van raambekleding
Tenzij je een doorkijkwoning wilt zonder enige privacy en zonwering, kom je voor de vraag te staan op welke raamdecoratie voor binnen de juiste keuze is. In deze kostengids beschrijven we diverse soorten raambekleding voor je en de behorende kosten voor het plaatsen van raambekleding. Zodat je hierin een weloverkeuze kunt maken. Of het nu gaat om raambekleding van woonkamer of raambekleding van badkamer, mogelijkheden te over. Raamdecoratie is uiteindelijk altijd een kwestie van persoonlijke smaak en het beschikbare budget voor de raamdecoratie zelf en de kosten voor het ophangen van de raambekleding. Sommige opties zijn meer geschikt dan andere. Bekijk hieronder de kosten voor raambekleding.
Inhoudsopgave
Bekijk hieronder het prijsoverzicht van de verschillende type raambekleding
Type raambekleding | Kosten voor het ophangen | Gemiddelde duur project |
Gordijnrails ophangen | 55 euro per uur | 1 uur |
Gordijnen | 42 euro vaste prijs | Prijs per gordijn |
Rolgordijnen | 55 euro per uur | 1 uur |
Duo rolgordijnen | 55 euro per uur | 1 uur |
Vouwgordijnen | 55 euro per uur | 1 uur |
Duette gordijnen | 55 euro per uur | 1 uur |
Jaloezieën | 55 euro per uur | 1 uur |
Lamellen | 55 euro per uur | 1 uur |
Shutters | 55 euro per uur | 1 uur |
Fractions | 55 euro per uur | 1 uur |
* De bijbehorende kosten voor het ophangen van de raambekleding verschilt niet zo per type raambekleding. Dit zijn indicatieve prijzen en hebben betrekking tot het ophangen van één raamdecoratie. Het kan zijn dat de klusjesman meerdere kan ophangen binnen het uur. Minimale afname is één uur.
Type Raambekleding
Bekijk hieronder de eigenschappen van de verschillende type raambeklding.
Gordijnen
De oudste vorm van raambekleding is natuurlijk gordijnen. Het zijn lappen stof die aan een horizontale gordijnroede worden bevestigd. Dat kan met ringen of met speciale gordijnhaakjes. Door de grote variatie aan patronen, kleuren, diktes, doorzichtigheid en maten, zijn gordijnen nog altijd een goede keuze voor de woon- en slaapkamer. Gordijnen zijn behalve sfeerverhogend ook isolerend en hebben een absorberende werking, wat de akoestiek ten goede komt. Gordijnen worden doorgaans niet als raambekleding badkamer toegepast maar kunnen wel prima als raambekleding van schuifpui.
Rolgordijnen
De naam verraadt het al, een rolgordijn is een gordijn dat je niet openschuift maar dat je kunt oprollen. Een rolgordijn neemt, in tegenstelling tot gordijnen, niet veel plaats in. Je bedient een rolgordijn met een koord of een ketting, waarmee je ze omhoog of naar beneden kunt laten. Een rolgordijn bestaat uit een buis met palletjes. In de buis is doek/stof geklemd. De palletjes voorkomen dat het rolgordijn ongewenst omhoog rolt. Door even zachtjes aan het koord of de ketting te trekken kunnen deze palletjes weer los springen en rolt het gordijn naar boven. Je kunt kiezen uit transparante, lichtdoorlatende of verduisterende rolgordijnen. Rolgordijnen geven minder sfeer dan gordijnen en kunnen prima als raambekleding slaapkamer, keuken, logeerkamer of raambekleding woonkamer dienen. Gezien de breedte waarin rolgordijnen doorgaans verkrijgbaar zijn, zijn ze minder geschikt als raambekleding voor schuifpui.
Duo rolgordijnen
Een modernere en luxere variant op rolgordijnen zijn duo rolgordijnen. De stof heeft horizontale verduisterende banen die om en om met transparante banen wordt afgewisseld. Deze twee soorten stof bewegen langs elkaar heen. Hierdoor kun je drie standen creeëren, namelijk een gesloten stand, een half open stand en een open stand. Hiermee bepaal jij zelf de lichtinval en de mate van privacy.
Vouwgordijnen
Vouwgordijnen rollen niet op maar worden als het ware met behulp van horizontale balleinen als een pakketje stof netjes opgevouwen. Een vouwgordijn in opgetrokken toestand is slechts horizontaal, strak pakketje stof aan de bovenkant van een raam. Vouwgordijnen worden met een ketting of een koord bediend. Dit type gordijn
Vouwgordijnen kunnen desgewenst worden gevoerd, waardoor ze een betere isolerende werking hebben én een nog luxere uitstraling. Vouwgordijnen hebben een vele luxere uitstraling als rolgordijnen, die vaak basic zijn.
Plissé gordijnen
Plissé gordijnen worden uit één stuk stof geplooide stof gemaakt. Een plissé gordijn vouwt zichzelf in kleine, smalle plooien op als je het gordijn omhoog trekt. Ze zijn lichtdoorlatend en je kunt ze met een koort of een greep bedienen.
Deze raambekleding heeft nog iets extra´s ten opzichte van andere soorten raambekleding. Plissé gordijnen zijn in twee systemen verkrijgbaar:
1. Top-down. Dit is het traditionele systeem waarbij je het gordijn van boven naar beneden kunt laten zakken en sluiten
2. Top-down/bottom up. Behalve van boven naar beneden, kan het plissé gordijn ook van beneden naar boven worden gesloten. Hierdoor kun je de bovenzijde of een deel van de bovenzijde van een raam vrij laten en het onderste deel met het plissé gordijn bedekken.
Duette gordijnen
Dit type raambekleding lijkt erg op plissé gordijnen. Duette gordijnen bestaan echter uit twee stukken stof. Daardoor ontstaat een typische honingraatstructuur (goed zichtbaar aan de zijkanten van een duette gordijn). Door de honingraatstructuur kan het geleide touw onzichtbaar worden weggewerkt. Door de dubbele stof zijn duette gordijnen over het algemeen ook meer verduisterend.
Jaloezieën
Jaloezieën worden ook wel Luxaflex genoemd. Dit is echter een merknaam. Jaloezieën is een raambekleding die (in) veel (ruimtes) wordt toegepast. Jaloezieën zijn niets anders dan horizontale lamellen of stroken die met behulp van touwtjes onder elkaar hangen. Met behulp van deze touwtjes en een tuimelsysteem kun je het deze lamellen helemaal naar wens openen, sluiten of laten tuimelen. Het is een kwestie van spelen. Verder kun je de jaloezieën helemaal of slechts gedeeltelijk omhoog trekken of omlaag laten. Je hebt dus maximale vrijheid om zelf de daglichttoetreding te regelen.
Normaliter worden de lamellen van jaloezieën van aluminium gemaakt maar ze zijn ook in hout verkrijgbaar.
Ook de breedte van de jaloezieën is variabel. Neem daarbij nog de verschillende kleurstellingen, waarmee gesteld kan worden dat jaloezieën bijna overal toepasbaar zijn. Zo combineer je moeiteloos sfeer en functionaliteit. Wat een bepaalde kleur jaloezie voor je inrichting doet?
Zwarte jaloezieën (hout, aluminium) -> deze krachtige kleur trekt de aandacht naar zich toe
Witte jaloezieën (hout, aluminium) -> elegant en sober, brengt extra licht in je interieur
Grijze jaloezieën (hout, aluminium) -> dé perfecte kleur voor een industriële inrichting
Crème jaloezieën (aluminium) -> deze neutrale kleur draagt bij aan een sfeervolle uitstraling
Bruine jaloezieën (hout) -> deze kleur benadrukt de natuurlijke schoonheid van hout
Lamellen
Lamellen worden ook wel als verticale jaloezieën aangeduid. Net zoals gordijnen, hangen ze aan een rail en ze worden met behulp van runners open en dicht getrokken. De lamellen zijn over het algemeen vrij breed en net zoals bij jaloezieën het geval is, kun je met de stand van de lamellen spelen. Zo bepaal jij zelf de hoeveelheid lichtinval. Lamellen zijn ideaal wanneer je grote oppervlaktes van raamdecoratie moet voorzien. Denk bijvoorbeeld aan raamdecoratie voor schuifpui.
Shutters
Shutters is de engelse naam voor luiken. Shutters zijn een dus een soort luiken waarin verstelbare jaloezieën of houten lamellen zijn geplaatst. Meestal zijn ze van sfeervol hout gemaakt, maar andere materialen komen ook voor. De grote kracht van shutters is dat ze een ongekende zonwerende kracht hebben. Bovendien zijn shutters echte blikvangers. Je kunt de shutters overdag bijvoorbeeld helemaal wegklappen en ´s avonds weer voor de ramen terugplaatsen. Met de lamellen of jaloezieën bepaal jijzelf de sfeer of je privacy. Shutters zijn een ideale raambekleding voor in woonkamer. Shutters passen perfect in een moderne, landelijke en industriële inrichting. Shutters zijn doorgaans ook het duurste in aanschaf.
Fractions
Fractions is een relatief nieuw product op de markt. Je kunt ze een beetje met shutters vergelijken. Het zijn als het ware dunne design shutters. Fractions zijn ook een soort luiken die op of in de dag worden gemonteerd. Ze worden van aluminium gemaakt. Het systeem bestaat uit twee aluminium panelen met een schuifmechanisme dat verticaal langs elkaar heen kan schuiven. Fractions worden in vele motieven aangeboden. Zo kun je een strakke, een romantische of zelfs oosterse sfeer binnen creëren, waarbij de functionaliteit natuurlijk voorop blijft staan. Je kunt de lichtinval geheel naar eigen wens regelen. Van volledig verduisterend tot “open”. Net zoals luiken en shutters, kunnen fractions ook volledig van het raam worden weggeklapt.
Deze raambekleding behoort tot de duurste opties.
Raambekleding in de badkamer
De badkamer is natuurlijk een plaats waar je allereerst privacy wenst. Daarom is het kiezen van de juiste raambekleding ook zo belangrijk. Verder is de badkamer natuurlijk een vochtige ruimte. Niet alle raambekleding is namelijk voortdurend tegen deze vochtige omgeving bestand. Aluminium jaloezieën zijn dat in elk geval wel. Als je voor een ander type raambekleding kiest, houd er dan rekening mee dat deze niet of veel minder tegen vocht bestand zullen zijn.
Waarom Zoofy voor het bevestigen van raamdecoratie
Als je je keuze voor raamdecoratie hebt bepaald en je hebt de raamdecoratie inmiddels ontvangen, wil je die natuurlijk zo snel mogelijk degelijk en professioneel (laten) ophangen. Hoe duur en exclusief je raamdecoratie ook is, alles valt en staat met het ophangen ervan. Heb jij twee linkerhanden, geen zin in deze klus of het gereedschap er niet voor? De vakmannen en vakvrouwen van Zoofy hebben deze klus zo geklaard. Voor je het weet kun je van je nieuwe raambekleding én privacy genieten. Want als je drie momenten via Zoofy.nl doorgeeft waarop er contact met je kan worden opgenomen, is de vakman bij jou in de buurt zo geregeld.
Bij het platform van Zoofy zijn alleen professionals aangesloten. Onze vakmensen scoren gemiddeld dan ook maar liefst een 9,2, iets waar we bij Zoofy bijzonder trots op zijn!