Keuken schilderen verven
Schilder

Kosten keuken schilderen

woensdag 12 juni 2024

Als je geen budget hebt om je hele keuken te vervangen, dan kan je ook je keukenkastjes verven. Door de deurtjes van de keuken te laten overschilderen of overspuiten krijgt je keuken direct een hele nieuwe uitstraling voor een fractie van de kosten van een nieuwe keuken. Dit is een uitstekende optie als de deurtjes en apparatuur in je keuken nog in goede staat zijn, maar je gewoon bent uitgekeken op de kleur of het design van de keuken. Natuurlijk kan je ook zelf je keukenkastjes schilderen, maar meestal valt het resultaat dan tegen. Daarom kan je beter een vakman inhuren, zodat je zeker weet dat jouw gerenoveerde keuken er strak en schitterend uit zal zien. De schilder kan je ook informeren over de beste verf en de beste manier om de keuken te schilderen.

➡️ Ik boek direct een schilder

 
Keukenkastjes schilderen/ verven

Mogelijkheden en kosten keuken schilderen

Een hele nieuwe keuken kost al snel zo’n tien tot vijftienduizend euro. Door de keukenkastjes te verven kan je dus veel geld besparen, want gemiddeld kost dat zo’n duizend euro. Bovendien is het een milieuvriendelijke manier om je keuken te vernieuwen, want je blijft je oude keukenkastjes en keukenapparatuur gewoon gebruiken en gooit niets onnodig weg. Zelfs als je voor de meeste luxe uitvoering en verf gaat, ben je veel goedkoper uit dan wanneer je een volledig nieuwe keuken koopt. Als je een nieuw huis hebt gekocht of gaat huren, dan heb je vaak al genoeg kosten. Door je keuken te schilderen in plaats van te vervangen kan je het huis naar je zin maken zonder diep in de buidel te moeten tasten. Bovendien zijn alle kleuren die je kan bedenken mogelijk als je je keukenkastjes verft. Of je kiest voor een metallic verf voor een echt bijzondere keuken. Daarnaast kan je ervoor kiezen op de keukenkastjes te laten lakken of te laten overspuiten. Om de renovatie van je keuken helemaal af te maken laat je boven het plafond en de muren van de keuken schilderen.

➡️ Ik boek direct een schilder

Kostenoverzicht van een keuken schilderen

De totale kosten van de keuken schilderen hangen natuurlijk af van hoeveel keukenkastjes je hebt en hoe groot deze kastjes zijn. Daarnaast is het afhankelijk van welke verf je gebruikt en of de keukenkastjes worden gespoten of geschilderd. Een goede schilder adviseert je hierover. Vraag voordat je een schilder kiest daarom altijd naar de kosten en naar welke materialen hij wil gaan gebruiken. Zo kan je het beste vergelijken. Gemiddeld gezien kan je voor de keuken schilderen van deze prijzen uitgaan.

Soort en afmeting keukendeur Gemiddelde keuken schilderen prijzen
Keukendeurtje 40 x 60 centimeter 40 tot 70 euro
Front van keukenlade 20 tot 40 euro
Koelkastdeur 40 x 180 centimeter 60 tot 90 euro
Fronten hoekkast 65 x 90 euro
Plinten per meter 15 tot 25 euro

Hoe bereken je de prijs  van de keuken verven

Om de prijs voor het schilderen van je keuken te berekenen tel je dus het aantal keukenkastjes, lades en andere deuren en reken je voor elke afmeting de prijs uit. Vergeet ook de plinten en andere oppervlakken die geschilderd moeten worden niet. Vervolgens tel je alles bij elkaar op en weet je op welke kosten voor keuken schilderen je moet rekenen. Gemiddeld is de keuken schilderen prijs zo’n 1.000 euro. Maar zoals gezegd hangt dat natuurlijk af van de grootte van je keuken. Als je ook de muren en plafonds wil laten schilderen, dan komen hier natuurlijk nog kosten bij, maar we raden je wel aan op alles in een keer te laten doen. Op het moment dat je keukenkastjes er namelijk weer helemaal als nieuw uitzien, valt het ineens extra op als je plafond en muren er niet meer strak uitzien. Bovendien is het mogelijk om de muren van de keuken met een speciale afneembare verf te behandelen. Dat maakt het schoonmaken van je keuken een stuk makkelijker.

Werkzaamheden Gemiddelde keuken schilderen prijzen
Keuken van vier meter breed schilderen 700-1.000 euro
Keuken schilderen inclusief plafond en deuren in de ruimte 1500 tot 3000 euro
Open keuken schilderen inclusief plafond, deuren en kozijnen in ruimte 2.000 tot 5.000 euro

➡️ Ik boek direct een schilder

Hoe zijn de kosten van keuken schilderen opgebouwd?

Als je de keuken laat schilderen, dan bestaan de kosten vooral uit arbeid. Gemiddeld genomen betaal je zo’n 85 procent van de totale kosten voor arbeid en is het materiaal slechts 15 procent van de kosten. De kosten van de verf zijn dus niet zo erg belangrijk. Omdat een groot deel van de kosten bestaan uit arbeid is het uurtarief van de schilder die je wil inhuren veel belangrijker. Daarnaast wil je weten hoeveel uren de schilder zal berekenen voor de klus. Ondanks dat het voor de kosten van het materiaal niet zo veel uitmaakt, is de keuze van de soort verf toch belangrijk, omdat dit voor een deel bepaalt hoe lang de schilder met de klus bezig is. Voor sommige soorten verf moeten de keukenkastjes namelijk eerst voorbehandeld worden, wat extra tijd kost. Het is wel belangrijk om altijd een slijtvaste verf te kiezen, want keukenkastjes krijgen in het gebruik veel te verduren. De verf moet hier wel tegen bestand zijn. De schilder kan je adviseren welke verf het beste is en kan je dan ook direct informeren over de kosten.

Wat zijn de kosten van de hele keuken schilderen?

Als jouw keukenkastjes opnieuw in de lak zijn gezet, dan zien ze er weer prachtig en strak uit. Vaak zullen dan de andere dingen in de keuken pas op gaan vallen, zoals de verkleurde verf op je plafond, wat vlekken op de muren en de beschadigde verf op je deuren en kozijnen. Je kan opnieuw een schilder inhuren om deze problemen op te lossen, maar je kan beter alles in een keer laten opknappen. Uiteraard zijn hier extra kosten aan verbonden, maar als de schilder alles in een keer doet, is het goedkoper dan wanneer hij twee keer bij je lang moet komen. Bovendien zit je dan twee keer in de rommel. Hoeveel de volledige keukenrenovatie kost, hangt natuurlijk af van wat je wil laten doen en hoe groot de ruimte is. Hou er rekening mee, dat als je bij een open keuken het plafond laat verven, dat dit dan in de hele ruimte moet gebeuren om kleurverschil te voorkomen. Voor deuren en kozijnen in de ruimte geldt hetzelfde. De kosten kunnen dus snel oplopen. Vraag daarom altijd naar de kosten van keuken schilderen en van het schilderen van de rest van de ruimte, voordat je de schilder inhuurt. Dan komt je niet voor vervelend verrassingen te staan.

➡️ Ik boek direct een schilder

Laat je keuken schilderen door een schilder van Zoofy

Als je je keuken wil laten schilderen, dan kies je natuurlijk voor een echte vakman. De schilders van Zoofy zijn speciaal geselecteerd om hun vakmanschap. Je bent er dus zeker van dat de klus goed wordt uitgevoerd en de communicatie goed verloopt. Wij hebben vakmannen in het hele land, dus er is er altijd een bij je in de buurt. Ze geven ze het juiste advies en zijn eerlijk over de kosten. Gun jezelf dus een mooi afgewerkte keuken en plaats je klus op Zoofy voor een vakbekwame schilder.

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code