Zoek hier je klusje
Loodgieter Kosten droogbouw vloerverwarming Kostenoverzicht

Kosten droogbouw vloerverwarming

vrijdag 16 december 2022

Wil je graag warme voeten als je binnenshuis op sokken of blote voeten loopt? Dan kan vloerverwarming ideaal zijn. Voor het aanleggen van vloerverwarming heb je verschillende mogelijkheden, zo kan je kiezen uit droogbouw vloerverwarming en natbouw droogverwarming. Het grootste verschil tussen deze twee werkwijzen is dat bij droogbouw vloerverwarming geen beton of zandcement (natte producten) worden gebruikt. De verwarmingselementen worden daarentegen op een droge constructie geplaatst zodat de vloerverwarming geen last heeft van droogtijd. Wil jij deze methode toepassen dan is het slim om het door een vakman te laten uitvoeren. Je bent dan natuurlijk benieuwd naar de kosten droogbouw vloerverwarming. Wij leggen uit aan welke prijzen je moet denken en welke factoren het tarief voor vloerverwarming droogbouw beïnvloed.

Boek een loodgieter

Prijzen droogbouw vloerverwarming

Je weet nu dat de kosten droogbouw vloerverwarming dus van verschillende factoren afhangt. Het heeft te maken met het aantal oppervlakte van de ruimte en of je er voor kiest om het als bijverwarming of hoofdverwarming te gebruiken. Daarnaast zijn de arbeidskosten, materialen en voorrijkosten een factor in de totale prijs. Om je een schatting te geven van de tarieven staan hieronder de kosten droogbouw vloerverwarming. Let op, bij deze kosten worden ook de arbeidskosten en voorrijkosten meegerekend/
Oppervlakte Bijverwarming Hoofdverwarming

Aaantal m² Kosten bijverwarming Kosten hoofdverwarming
5 m²   €300-350  €450-500
10 m²   €600-700  €900-1.000
20 m²   €1.200-1.400  €1.800-2.000
30 m²   €1.800-2.100 €2.700-3.000
40 m²   €2.400-2.800  €3.600-4.000
60 m²   €3.600-4.200  €6.300-7.000
100 m²   €6.000-7.000  €9.900-11.000

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek een loodgieter

Voordelen droogbouw vloerverwarming

Het toepassen van vloerverwarming droogbouw kent meerdere voordelen. Een van de grootste voordelen heeft te maken met de werkwijze. Je hebt namelijk geen last van droogtijd zodat je bij het leggen van de vloer daar geen rekening mee hoeft te houden. Daarnaast warmt een vloer sneller op als je de verwarming hebt aangezet. Dit vergroot het wooncomfort omdat je snel kunt genieten van een warme ondergrond. Daarnaast kun je ook energie besparen. Natte vloerverwarming moet je op een hoger temperatuur zetten om een comfortabele warmte te krijgen, dat is bij deze methode niet nodig. Hierdoor kun je dus besparen op energiekosten en denk je ook nog eens aan het milieu.

Vloerverwarming droogbouw

Verschillende mogelijkheden voor een droogbouw systeem

Wanneer je kiest voor een droogbouw systeem kan je kiezen uit drie opties. De eerste opties is het in te zetten als bijverwarming. Het is dan ideaal als je in een ruimte graag warme voeten wilt, maar zal de ruimte verder niet verwarmen. Hiervoor heb je nog radiatoren nodig. De tweede optie is uitgebreide verwarming. Bij deze optie zorgt de vloerverwarming niet alleen voor warme voeten maar wordt de ruimte ook nog verwarmt. Ook bij deze optie zijn radiatoren nog nodig. De laatste optie is hoofdverwarming. Zoals het woord doet vermoeden zorgt het droogbouw systeem ervoor dat de gehele ruimte wordt verwarmt. Radiatoren of kachels zijn nu niet meer nodig.

Wat zijn de kosten droogbouw vloerverwarming?

De kosten droogbouw vloerverwarming kunnen variëren, de prijsopbouw wordt namelijk door verschillende factoren beïnvloedt. Maar daar later meer over. Gemiddeld kun je er van uitgaan dat het tarief voor zo’n 10 vierkante meter tussen de 600 en 800 euro liggen. Reken maar uit dan hoeveel het kost voor een woonkamer. Voor een ruime woonkamer kom je algauw op een prijs van 2.500 tot 3.500 euro. De kosten droogbouw vloerverwarming zijn dus onder andere afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte. Maar er zijn nog meer factoren die de prijzen voor dit systeem beïnvloeden.

Hoe de prijs voor droogbouw systeem is opgebouwd

Het tarief voor droogbouw verwarming laten plaatsen wordt bepaald aan de hand van de verschillende factoren. Natuurlijk heeft het te maken met het aantal vierkante meters van een ruimte, maar er zijn nog een aantal andere factoren die moeten worden meegenomen. We zetten ze op een rij voor jou.

 • Materiaalkosten: Het materiaal wat wordt gebruikt wordt voor het droogbouw systeem bepaalt voor het grootste gedeelte de totaalprijs.
 • Arbeidskosten: Het plaatsen en installeren van een droogbouw systeem kost veel tijd. Het is aan te raden om dit door een ervaren vakman te laten doen. De arbeidskosten zijn de twee grote kostenposten die de prijs voor de kosten droogbouw vloerverwarming bepaalt.
 • Afvoerkosten: Niet geheel onbelangrijk, het is ook de bedoeling dat het puin en andere materialen weer wordt afgevoerd. Ook het verwijderen en afvoeren van radiatoren kan hier onder vallen. Je kan natuurlijk ook zelf er voor kiezen om alles af te voeren. Maar wellicht vind je het wel handig als dit voor je wordt gedaan.
 • Géén voorrijkosten: Die betaal je niet bij Zoofy.

Andere factoren die de prijs droogbouw verwarming bepaalt

De bovenstaande kostenposten zijn vrij algemeen. Kies je voor een droogbouw systeem dan zijn er nog een aantal specifieke onderdelen die invloed hebben op de uiteindelijke prijs. Zo kun je denken aan de volgende factoren:

 • Het type verwarming: Ook bij droogbouw vloerverwarming heb je keuze uit verschillende soorten. Je kunt het aanleggen in een specifieke ruimte zoals de woonkamer of door heel het huis. In het laatste geval fungeert vloerverwarming als hoofdverwarming. In huis wordt dan geen gebruik meer gemaakt van een kachel of radiatoren. Wanneer je ook nog radiatoren gebruikt wordt vloerverwarming alleen gebruikt als bijverwarming. Het tarief is lager dan als je kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Verwijderen radiatoren: Op het moment dat je kiest voor hoofdverwarming, moeten ook de raditoren worden verwijderd. Dit is vaak een meerprijs die wordt gerekend
 • Bypass: Wil je voorkomen dat je cv-ketel gaat pendelen dan kun je een bypass langs de cv-ketel aanleggen. De prijs voor een bypass aan te leggen ligt zo tussen de 50 en 75 euro.
 • Opbouwhoogtes systeem: Bij het plaatsen van droogbouw verwarming kun je kiezen uit verschillende opbouwhoogtes. De opbouwhoogte heeft invloed op de mate van isolatie. De meest voorkomende opbouwhoogte varieert tussen de 15 mm en 30 mm.
 • Materiaal nadat het droogbouw systeem is geïnstalleerd moet je nog kiezen wat voor bovengrond je neerlegt. Vaak wordt er gekozen om tegels neer te leggen maar je kunt er ook voor kiezen om parket of laminaat te leggen. De combinatie van vloerbedekking en een droogbouw systeem is ook mogelijk, maar daardoor zal het wel langer duren voordat het oppervlakte is verwarmt.
 • Aanvullende functionaliteiten: Je kunt een droogbouw systeem combineren met een warmtepomp om nog duurzamer en milieuvriendelijker te leven. Zo zorgt een warmtepomp ervoor dat je nog meer kunt besparen op je energierekening. Het plaatsen en installeren van een warmtepomp kan algauw een paar honderd euro extra kosten.

Bespaartips op vloerverwarming

Wil jij graag nog extra besparen bij het aanleggen van dit systeem. Dan zijn er een aantal handige tips. De eerste twee hebben te maken met een lagere energierekening. Wanneer je ervoor kiest om een droogbouw systeem aan te leggen is een goede isolatie ook belangrijk. Zo voorkom je dat de warmte van de vloerverwarming niet in de grond verdwijnt. Daarnaast kun je het ook inzetten als hoofdverwarming waardoor je geen gebruik meer hoeft te maken van radiatoren. Hierdoor heb je minder stookkosten. Wil je besparen op de kosten voor het aanleggen van dit systeem? Dan loont het om offertes te vergelijken en te kijken naar vakmannen in de buurt.

Boek een loodgieter

Andere prijsgidsen

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code