Welke klus moet worden gedaan?
Klusjesman Kostenoverzicht

Buitenkeuken plaatsen kosten

woensdag 05 juni 2024

De populariteit van een buitenkeuken stijgt aan een razendsnel tempo. Dat is ook niet verwonderlijk als je je bedenkt hoe zalig het is om op je eigen stukje natuur te kunnen genieten van jouw favoriete maaltijd. Maar wat kost het om een buitenkeuken te laten maken en welke factoren oefenen invloed uit op de kosten voor een buitenkeuken? We leggen het je uit in onderstaand artikel.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Kosten buitenkeuken maken

Je begrijpt dat we je niet zomaar kunnen vertellen hoeveel je precies betaalt om een buitenkeuken te laten maken. Het exacte kostenplaatje is nl. afhankelijk van de grootte van de buitenkeuken, van de (extra) voorzieningen die aangebracht moeten worden, van het soort buitenkeuken, etc. Wel kunnen we je de richtprijzen voor een buitenkeuken geven. Je vindt hier een keurig overzicht van in onderstaande tabel.

Kosten buitenkeuken maken: overzicht

Type werkzaaheden Kosten
Aanschaf kant-en-klare buitenkeuken   € 250 tot € 2.500 
Aanleggen van kabels, afvoeren, etc.   € 500 tot € 750 
Installatie van de buitenkeuken   € 300 tot € 400 
Uurtarief van de vakman   € 49 tot € 60 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een keukenspecialist

Buitenkeuken plaatsen kosten

Aanschaf kant-en-klare buitenkeuken

Het is aangewezen om een kant-en-klare buitenkeuken te kopen omdat dit vaak goedkoper en veel minder tijdrovend is dan het kopen van een buitenkeuken die je zelf in elkaar moet zetten. Hoeveel jouw kant-en-klare buitenkeuken precies kost, is vnl. afhankelijk van het materiaalsoort van de keuken. Standaard buitenkeukens worden vaak in hout of in beton gemaakt terwijl luxe buitenkeukens in graniet gemaakt worden. Daar betaal je dan uiteraard ook wel meer voor. De prijs van een kant-en-klare buitenkeuken begint al bij € 250 en kan, naargelang jouw persoonlijke wensen, oplopen tot € 2.500.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Aanleggen van kabels, afvoeren, etc.

Is er elektriciteit en water in de buurt van de plaats waar jij jouw buitenkeuken wenst te zetten of moeten er (lange) kabels en leidingen voorzien worden opdat jij gebruikt kunt maken van jouw buitenkeuken? Hoe meer kabels, buizen en/of afvoeren er gelegd moeten worden, hoe hoger het prijskaartje hiervoor. Gemiddeld betaal je hier tussen € 500 en € 750 voor.

Installatie van de buitenkeuken

Heb jij jouw buitenkeuken gekocht inclusief installatie? Dan zijn de kosten om jouw buitenkeuken te maken logischerwijze hoger dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Afhankelijk van de complexiteit van de installatie betaal je tussen € 300 en € 400 voor deze klus.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Uurtarief van de vakman

Voor de kosten voor jouw buitenkeuken dien je ook rekening te houden met het uurtarief van de keukenspecialist. Dit is gemiddeld tussen € 49 en € 60, afhankelijk van het weekend- of spoedtarief.

Kosten buitenkeuken maken: prijsbepalers

Naast de eerder genoemde factoren, zijn er nog andere zaken die van invloed zijn op het totale prijskaartje voor jouw buitenkeuken:

1) Grootte van jouw buitenkeuken

Net zoals dat voor een keuken binnen het geval is, zijn ook de buitenkeukens verkrijgbaar in diverse groottes. Wil jij graag een enorm grote buitenkeuken of ben jij tevreden met een compacte keukenblok voor buiten? Hoe groter jouw buitenkeuken, hoe hoger de prijs hiervoor.

2) Soort overkapping

Wie in Nederland wil genieten van een eigen buitenkeuken moet rekening houden met de wisselende weersomstandigheden. Dat betekent concreet dat je jouw buitenkeuken van een overkapping zal moeten voorzien. Een overkapping beschermt je niet alleen tegen regenbuien, maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat jouw buitenkeuken optimaal beschermd wordt waardoor ze langer meegaat. Wat je precies betaalt voor je overkapping, is afhankelijk van de grootte en van het materiaal van de overkapping. Zo is een overkapping bedekt met dakpannen een pak duurder dan een bitumen overkapping bijvoorbeeld. Heb jij ervoor gekozen om de overkapping van jouw buitenkeuken direct tegen jouw woning of garage aan te plaatsen? Dan betaal je minder dan wanneer je kiest voor een vrijstaande overkapping.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

3) Keuze van de apparatuur

Wanneer je op zoek gaat naar een keuken voor binnen, heb je de keuze uit diverse keukenapparatuur. En dat is niet anders in het geval van een buitenkeuken. Heb jij gekozen voor standaard apparatuur, installeer je de apparatuur zelf of laat je dit over aan de vakman, van welk merk zijn jouw keukentoestellen, etc.? Al deze zaken spelen een rol in het uiteindelijke prijskaartje.

Buitenkeuken met barbecue

Een buitenkeuken zonder barbecue is zo goed als ondenkbaar. En een barbecue bestaat de dag van vandaag in alle prijsklassen. Wil jij graag een elektrische barbecue of geef jij de voorkeur aan een traditionele barbecue die op hout of kolen werkt? Inbouwbarbecues bestaan in alle afmetingen en prijsklassen.

Buitenkeuken met gasfornuis of inductieplaat

Wil jij toch geen barbecue buiten of wil jij naast jouw barbecue ook graag een gewone kookplaat buiten? Dat kan door te kiezen voor een buitenkeuken met gasfornuis of inductieplaat. De kosten om een buitenkeuken te maken, kunnen in dit geval wel een beetje hoger liggen omdat er dikwijls nog extra leidingen en elektrische voorzieningen aangelegd moeten worden. Indien er weinig extra kabels nodig zijn, kan een buitenkeuken met gasfornuis of inductieplaat zelfs goedkoper zijn dan een buitenkeuken met barbecue.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Buitenkeuken met koelkast

Wil jij ook in jouw buitenkeuken genieten van optimaal gebruiksgemak? Dan ga je voor een buitenkeuken met koelkast. Houd er wel rekening mee dat je voor een buitenkeuken met koelkast een meerprijs zult betalen. En dat is niet alleen o.w.v. de koelkast zelf, maar ook ten gevolge van de bijkomende elektriciteit die hier nodig voor is.

Buitenkeuken zelf maken of uitbesteden aan een vakman?

Ben jij een echte doe-het-zelver en denk jij eraan om zelf de handen uit de mouwen te steken en de droom van jouw buitenkeuken eindelijk waar te maken? Hoewel dit op het eerste gezicht misschien de goedkoopste optie lijkt, is dit in de praktijk meestal toch niet zo. Denk maar eens aan de kosten van al het materiaal dat je zult moeten kopen om nog maar te zwijgen over alle werkuren die hieraan voorbij zullen gaan. Daarnaast is het zo dat een vakman uitgerust is met al het nodige gereedschap en over de correcte ervaring beschikt om dit karwei tot een goed einde te brengen. 

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Waarom Zoofy?

Er zijn tegenwoordig zodanig veel klusbedrijven actief in Nederland dat wij ons voor kunnen stellen dat het voor jou, als consument, niet altijd gemakkelijk moet zijn om er eentje uit te kiezen. Wel is het zo dat je bij Zoofy van eindeloze voordelen geniet. En dat zowel voor jouw portemonnee als voor jouw gemak.

Voordelen voor jouw portemonnee

 • Wij hanteren uitsluitend vaste uurtarieven: of het nu gaat om het laten maken van een buitenkeuken, om het vellen van een boom of om het repareren van een wasmachine, bij ons kan je voor elke klus rekenen op vaste uurtarieven of zelfs vaste all-in prijzen. Zo is het voor jou, als klant, veel gemakkelijker om de kosten voor onze werkzaamheden netjes in jouw budget in te plannen.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Voordelen voor jouw gemak

 • Vlotte uitvoering van de werkzaamheden: Zoofy heeft veel aangesloten vakmannen. Daarom kunnen wij moeiteloos in heel Nederland werken. Dat betekent concreet dat of jij nu in Groningen, in Amsterdam of kort bij de Duitse grens woont, wij jou altijd snel een vakman kunnen sturen. Bij ons hoef je niet bang te zijn voor lange wachttijden.
 • Wij hebben ook spoedklussen: vier jij volgende week een jubileum, heb jij binnenkort een verjaardagsfeestje gepland of staat er een andere belangrijke gebeurtenis op de agenda waarvoor jij jouw buitenkeuken dringend nodig hebt? Bij Zoofy heb je de kans om een spoedklus aan te vragen. In dat geval sturen wij jou dezelfde dag nog een specialist om aan de werken te beginnen.
 • Snel en eenvoudig een klus boeken: klantvriendelijkheid begint bij de manier waarop je een vakman kunt aanvragen. Lang moeten wachten aan de telefoon is voor niemand aangenaam en precies daarom kan je bij Zoofy handig gebruikmaken van ons online invulformulier. Vul je adresgegevens in en laat ons weten wat er precies gedaan moet worden bij jou thuis. Ben jij in de namiddag altijd uit werken? Op het formulier kan je snel en eenvoudig aangeven wanneer je graag hebt dat wij langskomen.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Ben jij op zoek naar een betrouwbare firma om een buitenkeuken te laten maken? Doe beroep of Zoofy!

Andere prijsgidsen
carport prijzen

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code