Zoek hier je klusje
Klussen in huis No DIY

De 10 vervelendste klusjes in huis om op te pakken

maandag 18 januari 2021

Klussen in huis? In ieder huishouden komen na verloop van tijd kleine klusjes tevoorschijn. Het verhelpen hiervan wordt door veel mensen uitgesteld. Dit komt met name om dat de vervelendste klusjes wel wat ongemak geven. Niet zo extreem dat ze onmiddellijk verholpen moeten worden, toch denk je er geregeld aan. Bij meer tijd binnenshuis doorbrengen, door thuiswerk of door het winterse weer, vallen deze klusjes je meer op.
In dit artikel gaan we verder in op hoe je het ongemak snel en effectief op kunt lossen.

Top 10 vervelendste klusjes

Aan welke vervelende of saaie klussen kun je zoal denken?

 • druppende of lekkende kraan
 • het ophangen van lampen i.p.v. kale peertjes aan het plafond
 • stopcontact aanleggen
 • muur of plafond witten
 • ramen zemen ( ook de bovenramen )
 • Onkruid verwijderen
 • stukje laminaat verder leggen op die kale kamer
 • gras maaien/ klein tuinonderhoud
 • lekkende dakgoot
 • daktegels terugleggen

Zo maak je een einde aan uitstelgedrag wat de klusjes betreft

Als je wel eens to-do lijstjes maakt, herken je vast het voldane gevoel dat je hebt als een klusje gedaan is. Uitstelgedrag aanpakken doe je door een lijstje met klusjes te maken. Het is handig als je deze ordent op prioriteit. Ook is het verstandig om naar het seizoen te kijken.
Zo kun je een bestaande laminaatvloer die nog geen plinten heeft, afmaken als het buiten regent en stormt. Maar het snoeien van je treurwilg is met dit weer niet aan te bevelen.

Op eenvoudige wijze kun je een klusjesman inhuren voor deze klusjes. Het fijne is dat deze professional het werk uit handen neemt. Ook hoef je niet zelf in de bouwmarkt te zoeken naar onderdelen. Deze heeft de klusjesman zelf al bij zich.
Op Zoofy zijn ontzettend veel klusdiensten te vinden. Verdeeld in handige categorieën, voor extra zoekgemak. Daarbij zie je ook meteen de regio waarin een vakman werkzaam is en het gevraagde uurtarief.

Klusjes voor in de winter

Een lekkende binnenkraan is voor veel mensen irritant. Daarbij kost het ook behoorlijk wat water als je te lang wacht met het verhelpen hiervan. Loodgieters draaien hun hand niet om voor het vervangen van een kraan of het verhelpen van een lekkage.
Afvoeren die verstopt zijn verhelpen ze ook voor je. En hierdoor verdwijnen vieze luchtjes ook uit je huis.

Voor het ophangen van lampjes is de winterperiode ook geschikt. Zeker omdat het in deze periode sneller donker wordt. Een klusjesman maakt snel een einde aan de kale peertjes aan je plafond en installeert eenvoudig een mooie lamp.

Door tijdsgebrek kan het zijn dat je de plinten bij die ene kamer nog niet hebt vastgemaakt. Of dat het laminaat in huis nog niet overal is aangelegd. Een vloerspecialist kan helpen om de vloer snel compleet te leggen. Ook een krakende vloer of het verhelpen van beschadigingen is iets waar je de vloerspecialist voor kunt raadplegen.

Klusjes voor in de lente

Het snoeien van bomen en struiken is iets wat veel in de lente gedaan wordt. Het kan ook in het najaar. Vaak is hier speciaal gereedschap voor nodig. Heb je dit niet en wil je de expert dit laten doen? Dan kun je bij een hovenier hiervoor terecht.

In de lente kun je ook een lekkende dakgoot door de dakdekker laten repareren. Goed onderhoud van je dakgoten is belangrijk om lekkages te voorkomen. Ook voor de bescherming van houtwerk in je huis is het beter je dakgoten bij te houden.

Losse tegels en dakpannen kunnen ook door de dakdekker weer vastgemaakt of teruggelegd worden. Ook dit klusje draagt bij aan goed onderhoud van je huis.dakpannen terugleggen

Bron/Credits: EasyPeasyRoofing

Klusjes voor in de zomer

In de zomer kunnen veel klusjes opgepakt worden. Het is wel fijn als het niet te heet is. Overleg ook gerust met een klusprofessional over een goed moment voor je klus.

Een mogelijke klus om in de zomer te doen is het witten van je plafond. Vooral na enkele jaren raken veel plafonds verkleurd. Ook roken binnenshuis kan van invloed zijn op de kleur. Schilders draaien hun hand niet om voor het verven van een muur of het witten van een plafond. Daarmee nemen ze je veel ongemak en werk uit handen!

De tuinman kan in de zomer helpen met het verwijderen van onkruid dat huizenhoog staat. Zodat je optimaal van de tuin kunt genieten en weer visite kunt ontvangen. Of laat het gazon maaien.

Klusjes voor in de herfst

In de herfst kan het meer regenen en stormen als de andere seizoenen. Elk seizoen is het wassen van je ramen nodig. Maar die bovenramen blijven vaak liggen. Laat een glazenwasser je helpen bij die hoge ramen. Of alle ramen meteen.

Het schoonmaken van de dakgoten is ook een taak waar je zelf geen zin hebt. Je moet vaak een ladder beklimmen. Niet iedereen vind dit even fijn om dit zelf te doen. Bij Zoofy boek je snel een dakdekker die jouw dakgoten schoonmaakt.

dakgoot schoonmaken

 

Voordelen als je iemand inhuurt voor de vervelendste klussen in huis via Zoofy

 • het neemt werk uit handen
 • tijdsbesparing
 • er wordt vakkundig werk geleverd
 • de hulp is eenvoudig geregeld
 • je hoeft niet zelf niet de ladder op