Kast op maat inspiratie

Alles over extra opbergruimte laten creëren

maandag 11 oktober 2021

Waar laat ik het? Dat is een vraag die veel mensen stellen, zeker als ze klein behuisd zijn. Toch biedt een woning vaak meer mogelijkheden om opbergruimte te scheppen dan je denkt. Met de volgende tips lukt het je zeker om meer opbergruimte te creëren.

Extra ruimte onder een schuine wand

Ruimte onder een schuine wand wordt vaak niet benut. Wanneer je er een kastenwand voor laat plaatsen, krijg je er extra ruimte bij. Maak de kastenwand niet te diep zodat je de achterste spullen gemakkelijk kunt bereiken en de kast niet teveel de kamer “binnenkomt”.

Kast op maat onder schuin dak

Extra ruimte onder een trap

Kleine ruimte onder een trap

De ruimte onder een trap wordt meestal óf niet gebruikt óf het is er een rommeltje. Door het plaatsen van een deur ziet het er niet alleen strak uit, achter de deur kun je van alles kwijt. Maak er bijvoorbeeld een schoenenkast van of een voorraadkast.

Grote ruimte onder een trap

Heb je de luxe van een grote ruimte onder een trap en heb je die nog niet benut? Dat is jammer. Je kunt er bijvoorbeeld een thuiswerkplek onder maken, je fietsen er onder plaatsen, of er zelfs een kleine badkamer, bijvoorbeeld voor gasten, in maken. Ben je een wijnliefhebber zonder kelder? Bouw de ruimte onder de trap tot wijnkelder om maar doe iets met deze mooie ruimte.

Gangkast op maat

Herken je dat? Je komt de gang binnen en je moet je een weg langs jassen, tassen en schoenen banen. Een kast op maat brengt niet alleen rust en orde, maar ook heel veel extra opbergruimte. Wil je een gangkast op maat laten maken? Deze klus kun je prima aan de vakmensen van Zoofy uitbesteden. Die zijn hierin gespecialiseerd. Voor je het weet kun jij je gangkast inrichten.

Boven het bed

Heb je een kleine slaapkamer en ontbreekt het je aan extra kastruimte? Heb je er al eens aan gedacht om boven en eventueel rondom je bed een kastenwand te plaatsen? Als je de kastenwand in dezelfde kleur als muren neemt, maakt die de slaapkamer niet onnodig klein.

Wandvullende kasten

Denk groots! Heb je een grote wand ter beschikking én budget? Laat dan een wandvullende kast plaatsen van vloer tot plafond en van wand tot wand. Dat zet pas echt zoden aan de dijk. Je kunt voor deze klus snel en eenvoudig een klusjesman via Zoofy inschakelen. Wil je voor een inloopkast inspiratie? Plaats er eens twee tegenover elkaar.

Roomdivider

Heb je een grote ruimte ter beschikking en wil je daar een gedeelte op een eenvoudige manier van afscheiden? Dan is een roomdivider ideaal. Die biedt ook nog eens extra opbergruimte. Twee vliegen in één klap. Heb je speciale wensen ten aanzien van een roomdivider? Je kunt kasten op maat laten maken. Bijvoorbeeld door een timmerman bij jou in de buurt. Die vind je eenvoudig via Zoofy.

Op zolder

Gebruik jij je zolder niet of is het een onoverzichtelijke plek geworden?Denk er eens aan om de zolder tot een functionele ruimte te verbouwen. Dan krijg je er behalve een extra leefruimte, ook meer opbergruimte bij. Onder de schuintes kun je schuifkasten laten aanbrengen waarachter je, bijvoorbeeld, kerst- en kampeerspullen opbergt. Je kunt de zolder natuurlijk ook volledig gebruiken als opslag- en voorraadruimte.Heeft je zolder een spitse nok? Maak een verlaagd plafond en creëer op die manier een vliering. Daar kun je extra opbergruimte mee winnen. Wanneer je het plafond volledig verlaagd, zul je een vlizotrap moeten laten plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om het plafond maar deels te verlagen en er een slaapplek te maken.

Ontspullen

De allerbeste manier om nog meer ruimte te scheppen is om te ontspullen. Kijk eens kritisch wat je echt nodig hebt of hoe vaak je iets gebruikt. Heb je echt zes verschillende serveerkommen nodig? Draag je die jas van drie seizoenen geleden nog? Hoe groot is de kans dat je nog dat mooie boek leest of staat het alleen leuk in je boekenkast? Het mooie aan opruimen is dat je er zelf wel bij vaart, maar een ander ook. Geef overbodige huisraad weg via gratis sites of zet ze te koop op Marktplaats. Dan levert het nog wat geld op.