Regel nu jouw witgoed reparatie

Vaatwasser reparatie

Vanaf €89 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 295 witgoed reparaties in jouw regio

Hoe goed de apparaten tegenwoordig ook zijn, soms wil de vaatwasser ineens niet meer werken. Vaak komt het door de stroomtoevoer, sluit de deur niet meer goed, of is er iets mis met de schakelaar of pomp. Maak direct een afspraak met een witgoedmonteur bij jou in de buurt. Is een reparatie niet mogelijk dan betaal je enkel €50,- onderzoekskosten.

Regel nu jouw witgoed reparatie
486 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Vaatwasser repareren via Zoofy

Een vaatwasser is één van de apparaten die je misschien bijna wel dagelijks gebruikt. Pas op het moment dat deze defect is, merk je pas hoe vaak je een vaatwasser wel niet gebruikt. De aanschaf van een nieuwe vaatwasser is vaak een dure aangelegenheid en je wilt dan ook wel een aantal jaar met een vaatwasser voor uit kunnen. Is je vaatwasser kapot en is deze nog niet heel oud? Een vaatwasser reparatie is dan een goede oplossing. Ga je zelf aan de slag om het probleem te verhelpen of laat je een monteur komen voor een reparatie vaatwasser?

Een vaatwasser repareren

Een vaatwasser reparatie wil je zo snel mogelijk achter de rug hebben, zodat je niet nog langer met de hand hoeft af te wassen. Een monteur bellen is de vaak de snelste oplossing, maar meestal niet de goedkoopste oplossing. Voor een erkende monteur ben je zo minimaal al een paar honderd euro kwijt, de meeste monteurs rekenen namelijk voorrijkosten. Gelukkig hoef je daar bij onze monteurs niet bang voor te zijn, wij rijden gratis naar jou toe voor een vaatwasser reparatie. Daarnaast is het ook goed om eerst zelf na te gaan wat het probleem is, wellicht kun je het ook zelf oplossen. Is het een té technisch probleem of heb je gewoon geen zin een waterballet in de keuken? Dan kun je een monteur inschakelen voor een vaatwasmachine te repareren. Voordat je een vaatwasser laat repareren en een monteur laat komen is het ook verstandig om te kijken naar de leeftijd van je vaatwasser. Heb je een ouder model thuis staan, dan is het de vraag of de kosten vaatwasser reparatie nog rendabel zijn. Een monteur kan vaak ook meekijken naar het probleem en aangeven of het rendabel is om de vaatwasser te repareren of dat je beter een nieuwe kunt kopen.

Boek nu een witgoed reparateur

Wat kost een vaatwasser reparatie?

Nu je weet waaruit het tarief van een monteur voor een vaatwasser repareren bestaat wil je misschien ook graag weten aan welke bedragen je dan kan denken. In de onderstaande tabel staan de meest voorkomende problemen met daarbij de gemiddelde bedragen.

installatie product Kosten
Nieuw verwarmingselement  €39 tot €65 euro per stuk
Nieuwe toevoerslang  €10 tot €20 euro per stuk
Nieuwe sproeiarm  €30 tot €55 euro per stuk
Nieuwe pomp  €40 tot €205 euro per stuk

Garantieperiode vaatwasser

Op het moment dat je vaatwasser kapot is en je de vaatwasser wilt gaan laten repareren is het handig om eerst te kijken naar de garantie. Op het moment dat jouw vaatwasser nog binnen de garantieperiode valt, kun je gratis een monteur laten komen voor een reparatie vaatwasser. De monteur rekent namelijk geen kosten voor een vaatwasser reparatie binnen de garantieperiode. Kapotte onderdelen worden dan kosteloos vervangen. Is de garantieperiode al afgelopen en gaat jouw vaatwasser kapot? Dan kun je natuurlijk een monteur laten komen, een nieuwe vaatwasser aanschaffen of de problemen zelf verhelpen. Zo zijn er namelijk ook veel kleine problemen die je misschien zelf met behulp van de handleiding kan oplossen.

Een klein defect aan de vaatwasser

Soms is een vaatwasser maken niet meteen nodig. Er kunnen ook kleine defecten of problemen aan de vaatwasser zijn die je zelf kunt oplossen als je een beetje handig bent. Er zijn een aantal veelvoorkomende problemen. Hieronder worden de meest voorkomende kleine defecten uitgelicht.

 • Een kapotte toevoerslang: De toevoerslang zorgt ervoor dat de vaatwasser wordt voorzien van het water. Deze slangen zijn behoorlijke kwetsbaar, het is dan ook net zo gek dat deze naar een tijdje kapot kan gaan. Het probleem herken je doordat de vaatwasser wel begint met draaien, maar halverwege – op met moment dat er water moet worden toegevoerd– mee ophoudt. Het enige wat je dan hoeft te doen is een nieuwe toevoerslang kopen en deze omwisselen met de oude.
 • Geen schone vaat: Een ander probleem wat vaak voorkomt is dat de spullen niet schoon uit de vaatwasser komen. Dat kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld dat het glansspoelmiddel moet worden bijgevuld of dat het filter vervuild is waardoor de vaat niet meer goed schoongemaakt wordt. Een andere oorzaak is dat bijvoorbeeld de sproeiarmen -die zowel boven als onderin de vaatwasser zitten - verstopt zijn. Je merkt dat de sproeiarmen kapot zijn als de vaat na meerdere malen draaien met een schone filter nog steeds niet schoon is. Je kunt dan nieuwe sproeiarmen kopen om het probleem te verhelpen. Vaak kun je online voor elke type vaatwasser nieuwe sproeiarmen kopen.
 • Kapotte rubbers bij de deur: Wanneer de vaatwasmachine water lekt tijdens het draaien van de vaat kan het voorkomen dat de rubbers langs de zijkanten van de machine niet meer helemaal stevig vast zitten. Op het moment dat deze niet meer goed vast zitten of er zitten gaten in de rubbers kun je deze zelf vervangen.
 • Water blijft staan: Nadat de vaatwasser klaar is met zijn programma blijft er nog steeds water staan in de vaatwasser. Dit kan een teken zijn dat de afvoerpomp verstopt zit, bijvoorbeeld omdat het filter te vol zit of niet goed zit. Je kan dit defect makkelijk verhelpen door de filter uit de vaatwasser te halen en goed te reinigen. Ook kun je de afvoerbuis reinigen en vettigheid of vuil weghalen. In de meeste gevallen is het probleem daarna verholpen. Staat er nog steeds water in de vaatwasser? Dan kan het probleem liggen bij een kapotte afvoer pomp en kun je de vaatwasser repareren beter overlaten aan een vakman.
 • Vaatwasser ontstoppen: Laat via Zoofy eenvoudig de vaatwasser ontstoppen. Zoofy regelt zo spoedig mogelijk een loodgieter voor deze klus, zodat je spoedig weer gebruik kunt maken van je vaatwasser.

vaatwasser reparatie

Een monteur inschakelen voor een grotere reparatie vaatwasser

De voorgaande problemen zijn nog makkelijker te verhelpen, maar het kan ook zijn dat een vaatwasser repareren meer kennis en kunde vereist. Bijvoorbeeld op het moment dat er onderdelen in de machine zelf moeten worden vervangen. Het is dan slim om een monteur in te schakelen voor de reparatie vaatwasser. Grotere mankementen waarvoor een monteur vaak wordt ingeschakeld zijn bijvoorbeeld:

 • Het verwarmingselement repareren: Op het moment dat de schone vaat uit de vaatwasser koud aanvoelt kan het zijn dat het verwarmingselement kapot is. Omdat deze binnen in de machine zit is, het voor de doe-het-zelver vaak niet op te lossen en is er specialistische kennis voor nodig. Ook kan het zijn dat je temperatuursensor kapot is. Op het moment dat je merkt dat de vaatwasser niet meer goed verwarmt kan je een monteur laten komen om het probleem vast te laten stellen. Het is handig als je dan te voren al aangeeft wat voor type en merk vaatwasser je hebt, zo kan hij – bij het daadwerkelijk repareren van de vaatwasser - de juiste onderdelen gelijk meenemen.
 • Defecte pomp: Het kan ook voorkomen dat het water niet goed wordt afgevoerd. Op het moment dat je de filter al hebt vervangen en er ook niks mis is met de afvoerslang, kan de pomp kapot zijn. Een monteur kan deze ook vaak vervangen, maar dit onderdeel is vaak behoorlijk prijzig. Een vaatwasser repareren kan dan een dure grap zijn en het is wellicht dan een betere optie om een nieuwe vaatwasser te kopen.

Wat rekent een monteur voor vaatwasser reparatie?

Heb je grotere problemen aan je vaatwasser die je zelf niet kunt oplossen of wil je niet gaan stoeien met een afvoerslang, rubbers en andere onderdelen? Dan kun je een monteur laten komen voor een vaatwasser repareren uit te besteden. Wat kost een vaatwasser reparatie? De kosten vaatwasser reparatie bestaan uit verschillende onderdelen zoals de voorrijkosten, een startprijs en de onderdelen. Daarnaast speelt ook het type vaatwasser mee bij de totale kosten die een monteur rekent voor een vaatwasser problemen oplossen.

 • De voorrijkosten: Bijna alle monteurs rekenen voorrijkosten. Vaak ligt het minimale bedrag voor de voorrijkosten rond 60 euro, de precieze prijs is meestal afhankelijk van jouw eigen woonplaats en de locatie waar de monteur vandaan komt. Bij Zoofy betaal je géén voorrijkosten!
 • Vaste startprijs: Daarnaast rekenen de monteurs vaak een vaste startprijs. Deze bestaat uit de voorrijkosten en het vaststellen van de problemen van jouw vaatwasser. Op het moment dat hij nog een keer moet terugkomen voor de vaatwasser repareren af te maken rekent hij niet nogmaals de voorrijkosten. Hij rekent dan alleen de tijd die hij nodig heeft voor de reparatie vaatwasser en de onderdelen. Hiervoor is geen vaste prijs te noemen omdat de kosten van de onderdelen verschillen per type merk vaatwasser. Ook bij zoofy betaal je deze niet. Wij hebben vaste transparante uurtarieven.
 • Onderdelen: Zijn er onderdelen kapot en moet deze worden vervangen? Dan rekent de monteur deze kosten voor het aanschaffen van nieuwe onderdelen aan jou door. Wil je hierop besparen kun je aangeven dat je geen originele onderdelen wilt gebruiken, maar dat je de universeel onderdelen wilt gebruiken. Ook kun je natuurlijk zelf de onderdelen aanschaffen.
 • Merk en type vaatwasser: Daarnaast worden de kosten voor een reparatie vaatwasser bepaalt door het type vaatwasser en de plek waar hij staat. Op het moment dat jij een dure vaatwasser van een duur merk in huis hebt zal staan, kan een reparatie ook behoorlijk prijzig zijn. Zo kunnen de onderdelen duurder zijn of bestaat deze uit allerlei technische hoogstandjes waardoor de monteur langer kwijt is aan de vaatwasser reparatie. Ook is een inbouw model moeilijker bereikbaar voor een monteur dan een vrijstaand model.

Boek een witgoed monteur via Zoofy

Wil jij je vaatwasser reparatie laten uitvoeren voor een ervaren vakman? Via onze website heb jij zo een vakman in de buurt gevonden. Het grootste voordeel – naast niet meer zelf afwassen – is dat onze vakmannen geen voorrijkosten rekenen. Daarnaast kan je er van op aan dat de reparatie vakkundig wordt uitgevoerd en de vakman deskundig is. Je kan elk moment van de dag contact opnemen voor het inhuren van een vakman voor een reparatie vaatwasser. Kijk op de website en neem contact op met een van onze klusjesmannen.

Boek nu een witgoed reparateur

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af