Regel nu jouw witgoed reparatie

Wasmachine reparatie

Vanaf €89 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 196 witgoed reparaties in jouw regio

Door slijtage of teveel kalkaanslag kunnen onderdelen van de wasmachine kapot gaan. Het apparaat geeft dan vaak een storing aan. Maak direct een afspraak met een witgoedmonteur bij jou in de buurt.

Regel nu jouw witgoed reparatie
362 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.

Wasmachine laten repareren door een vakman

Lagers kapote wasmachine, reparatie

Boek nu een wtigoed reparateur

Het is van diverse factoren afhankelijk hoe lang jouw wasmachine meegaat. Gemiddeld gezien heeft een wasmachine een levensduur van 10 jaar. Er zijn ook wasmachines die 15 tot 20 jaar meegaan. Twee belangrijke factoren die de levensduur bepalen zijn het onderhoud en het aantal wasbeurten per week. Ook de kwaliteit en duurzaamheid van de wasmachine en het model spelen mee. Zo heeft een wasmachine met minder onderdelen in de motor minder delen die kunnen slijten en uiteindelijk kapot gaan. Is jouw wasmachine ermee opgehouden? Dan is kun je kiezen voor wasmachine repareren of de aanschaf van een nieuwe wasmachine.

Voordelen van wasmachine reparatie

Er zitten verschillende voordelen aan een wasmachine reparatie. Zo laat je jouw wasmachine repareren voor een fractie van de prijs van een nieuwe wasmachine. Vaak is er een onderdeel versleten en werkt je wasmachine weer prima na vervanging van het kapotte onderdeel. Daarnaast is wasmachine herstellen een stuk duurzamer dan de aanschaf van een nieuwe wasmachine. Repareren is goed voor het milieu omdat er onder andere minder nieuwe apparaten geproduceerd en vervoerd hoeven te worden.

Wat kost een wasmachine reparatie?

De kosten voor een witgoed reparatie lopen uiteen, omdat dit onder andere afhankelijk is van het precieze probleem. Over het algemeen betaal je rond de €79,- euro per uur voor een wasmachine reparatie. Hier komen nog servicekosten à €24,95 bovenop. Heb je een spoedklus? Voor €103,- per uur + €24,95 servicekosten komt er vandaag nog een specialist naar je toe. Het kan soms gebeuren dat het probleem dat je met de wasmachine hebt niet op te lossen valt. Indien de monteur jouw wasmachine niet kan repareren betaal je €50,- aan arbeidsloon voor de onderzoekskosten.

Hoe lang gaat een wasmachine mee?

Je wilt natuurlijk dat je wasmachine zo lang mogelijk meegaat. Gelukkig heb je de levensduur van de wasmachine voor een deel zelf in de hand. De vraag "hoe lang gaat een wasmachine mee" valt niet eenvoudig te beantwoorden, want dit is onder andere afhankelijk van het aantal wasjes dat jij iedere week doet en in hoeverre je de wasmachine onderhoudt. Tegenwoordig hebben wasmachines een levensduur van minimaal 10 jaar. De duurdere varianten beloven een levensduur van 15 tot 20 jaar. De levensduur wordt berekend voor een gezin met een gemiddeld aantal wasbeurten.

Levensduur wasmachine verlengen

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de levensduur van jouw wasmachine te verlengen. Hierdoor kun je na de reparatie van jouw wasmachine weer een tijdje vooruit. Allereerst valt het aan te raden om geen onnodige wasbeurten te draaien. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. De meeste nieuwe wasmachines zijn voorzien van een beladingssensor. Hierdoor zorgt de wasmachine er zelf voor dat het programma op de inhoud van de wasmachine wordt afgestemd. Let altijd goed op het programma dat je kiest. Een korter en duurzamer programma is beter voor de wasmachine zelf en voor het milieu.

Controleer ook regelmatig dat de wasmachine van binnen schoon is. Zitten er resten in de randen van de wasmachine? Verwijder deze voordat je een nieuw wasje gaat draaien. Reinig ook routinematig de wastrommel. Neem deze bijvoorbeeld iedere maand af met een vochtige vaatdoek en draai een heet wasprogramma met Dreft of azijn. Hierdoor wordt de wasmachine goed gereinigd tussen de wasbeurten voor. Aangekoekt wasmiddel heeft niet alleen invloed op de levensduur van je wasmachine, maar ook op de waskwaliteit.

Check de handleiding

In sommige gevallen kun je jouw wasmachine zelf repareren. Nieuwe wasmachines zijn namelijk erg slim en weten in sommige gevallen zelf wat er mis is. Op het display komt een foutcode te staan, deze correspondeert met een bepaalt mankement. Pak de handleiding erbij om op te zoeken of dit een storing is die je zelf kunt verhelpen. Zo niet kun je eenvoudig en snel een vakman bij jou uit de buurt inschakelen. Heeft je klus haast? Zet dan een spoedopdracht uit zodat je dezelfde dag nog geholpen wordt.

Vakman voor jouw wasmachine reparatie

Maakt jouw wasmachine ontzettend veel geluid tijdens het wassen? Krijg je een error te zien op het scherm? Of neemt de wasmachine geen wasmiddel meer op? Als jouw wasmachine niet meer naar behoren werkt is het tijd voor een wasmachine reparatie. Gelukkig vind je in een handomdraai de juiste vakman voor jouw klus. Wasmachine repareren is niet langer een moeilijk en kostbaar op te lossen probleem. Met een paar klikken zet je jouw klusopdracht online. Zo vind je een monteur bij jou in de buurt. Deze geeft betrouwbaar advies en komt op de door jouw opgegeven datum en tijd bij je langs om de wasmachine reparatie zo snel mogelijk uit te voeren.

Boek nu een wtigoed reparateur

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach