Regel nu jouw vloerspecialist

Tapijt leggen

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2256 vloerspecialisten in jouw regio

Wil je graag nieuwe vloerbedekking in jouw woning? Laat via Zoofy jouw tapijt leggen. Regel hier eenvoudig de geschikte vakman voor jouw klus.

Regel nu jouw vloerspecialist
15 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Tapijt leggen door een vloerspecialist van Zoofy

Als je van plan bent om je vloer te vernieuw zal je kunnen kiezen uit tal van verschillende vloersoorten. Het grote aanbod maakt kiezen niet makkelijk. Als je echter op zoek bent naar vloerbedekking die gezellig en trendy is en uiterst comfortabel aanvoelt dan is tapijt leggen een échte aanrader. Wil je graag weten of tapijt leggen ook de beste keuze is voor jou? Lees dan snel verder!

De vele voordelen van tapijt

Tapijt leggen kent vele voordelen. Het meest gekende voordeel is het comfort dat het geeft wanneer je er met blote voeten op wandelt. Tapijt is heerlijk zachte vloerbekleding waar je met volle teugen van kan genieten. Maar tapijt leggen kent nog vele andere voordelen.

Mooi in elk interieur

Tapijt zal je interieur er gezelliger doen uitzien. Ideaal voor een landelijk interieur, waar sfeer een grote rol speelt! Maar doordat er zoveel soorten tapijt verkrijgbaar zijn, is er een uitvoering voor elk interieur. Ook als je vooral weg bent van een modern interieur en je een luxueus gevoel wilt creëren is tapijt dus een goede keuze.

Minder geluidsoverlast

Een ander groot voordeel is dat het zorgt voor een betere geluidsisolatie. Met tapijt hoef jij je nog weinig zorgen te maken over geluidsoverlast en ook je kinderen kunnen zorgeloos ravotten, zonder dat jij je druk hoeft te maken. Hoe dikker het tapijt, hoe beter het isoleert. Doorgaans kan tapijt loopgeluiden met 25 tot 30 decibel verminderen.

Je bespaart geld

Naast een goede geluidsisolatie is ook de thermische isolatie van tapijt een groot voordeel. Niet alleen zal je het tijdens de koude winterdaggen altijd lekker warm aan de voetjes hebben, je zal ook je verwarming wat lager kunnen zetten en dat is goed voor je portefeuille!

Een goede keuze voor een gezin met kinderen

Tapijt is tevens de beste keuze als je kleine deugnieten rondlopen hebt, want zij doen niets liever dan met hun blote voeten in het huis rondlopen met alle ergernissen van dien. Tapijt is door zijn antislip functie veel veiliger voor je kinderen om op te lopen. Zorgen en ergernissen zijn dus verleden tijd!

Tapijt leggen

Dit zijn de toepassingsmogelijkheden

Wil je tapijt laten leggen? Dan is het handig om eerst de toepassingsmogelijkheden te ontdekken. Wedden dat deze uitgebreider zijn dan je in eerste instantie denkt? Als je denkt aan tapijt leggen, dan denk je waarschijnlijk aan tapijt voor in de kinderkamer of tapijt voor in de woonkamer. Toch zijn er veel meer mogelijkheden dan dat. Ontdek ze hieronder!

Tapijt leggen op je trap

Aan deze optie wordt niet altijd meteen gedacht, maar het is perfect mogelijk om tapijt te leggen op je trap. Een tapijt op je trap geeft je trap een luxueuze uitstraling én zorgt voor meer veiligheid. Tapijt is namelijk antislip en hierdoor zal het de kans dat je van de trap glijdt verkleinen.

Trappen kunnen erg gehorig zijn en wakker worden door zware voetstappen op de trap is nu eenmaal niet zo fijn. Maar dat is met tapijt helemaal verleden tijd! Het is de ideale oplossing om nog meer te genieten van je interieur én je nachtrust! Als je op zoek gaat naar een tapijt voor op je trap moet je wel voorzichtig zijn. Niet elk tapijt is hiervoor even geschikt. Zorg er dus op voorhand voor dat je er zeker van bent dat je de juiste tapijtsoort kiest. Uiteraard kan je je altijd laten adviseren door een professional.

Tapijt leggen in vochtige ruimtes

Het is niet algemeen gekend, maar je kan ook tapijt laten leggen in natte ruimtes zoals je badkamer of keuken. Er is namelijk speciaal vochtbestendig tapijt verkrijgbaar. En als je erover nadenkt is dat zo gek nog niet, want hoe gezellig zou het niet zijn om te genieten van tapijt onder je voeten wanneer je net uit je bad of douche komt?

Verschillende tapijtsoorten

Wil je tapijt laten leggen? Dan zal je kunnen kiezen uit verschillende soorten tapijt. Allereerst zijn er verschillende kleurtjes en patronen waaruit je kan kiezen, maar ook de samenstelling en de structuur kan verschillend zijn. De beste keuze voor jou, is afhankelijk van je interieur, je budget, enzovoort. Ontdek de mogelijkheden!

Wollen tapijt

Als je vooral tapijt wil laten leggen voor het comfort dan is een wollen tapijt een goede keuze. Niets zo zacht als een tapijt uit wol. Heerlijk om op te wandelen! Ook de uitstraling van dit soort tapijt is bijzonder.

Linnen tapijt

Een linnen tapijt is ideaal voor een landelijk interieur of een andere interieurstijl waar een natuurlijke sfeer erg belangrijk is. Een alternatief hiervoor is het katoenen tapijt. Als je nog natuurlijker wilt gaan dan zijn er ook kokos-, zeegras- en jutetapijten. Deze tapijtsoorten voelen over het algemeen wel wat robuuster aan.

Polyester tapijt

Synthetische tapijten zoals tapijten uit polyester zijn een goede keuze omdat ze erg duurzaam zijn. Daarnaast zijn ze beschikbaar in allerlei kleuren en/of prints. Synthetische tapijten passen mooi in elk interieur.

Kortpolig of hoogpolig tapijt?

Naast het materiaal en de kleur zal je belangrijkste keuze zijn of je voor een hoogpolig of kortpolig tapijt kiest. Deze keuze is belangrijker dan je denkt, want de pool is voor een groot deel bepalend voor de uitstraling. Hoe hoger de polen zijn hoe weeldiger het tapijt zal zijn. Als je dus vooral wat gezelligheid in je huis wilt brengen dan is een hoogpolig tapijt een goede keuze, maar voor een strakke, nette look kies je beter een kortpolig tapijt. Hou er wel rekening mee dat een hoogpolig tapijt veel moeilijker zal zijn om te reinigen en dat het minder lang zal meegaan.

Ook de plaats is bepalend voor je keuze. Hoogpolige tapijtsoorten zijn beter geschikt voor de slaapkamer, terwijl een laagpolig tapijt een betere keuze is voor de woonkamer. Dit komt omdat de woonkamer veel meer belopen wordt en een laagpolig tapijt is hier beter tegen bestand.

Hoe moet je tapijt schoonmaken?

Als je tapijt gaat laten leggen is het handig dat je weet hoe je je tapijt kan reinigen. Veel mensen vinden de gedachte van een tapijt fijn, maar haken af omdat ze denken dat een tapijt reinigen te veel werk in beslag neemt. Toch valt dit nog veel beter mee dan je in de eerste instantie zou denken. We vertellen je hoe je je tapijt weer makkelijk mooi krijgt!

Wanneer er vlekken op je tapijt zijn kan je simpelweg de vlekken reinigen met lauw water, dit bij voorkeur meteen na het ontstaan van de vlekken. Probeer nooit op de vlekken te wrijven, maar dep voorzichtig met het doekje. Als water alleen niet helpt dan is er tapijtshampoo of andere tapijtreiniger waarmee je de vlekken gegarandeerd weg krijgt.

Moet het hele tapijt gereinigd worden? Deze klus zal iets intensiever zijn, maar het is niet alsof je dit dagelijks moet doen. Als je een tapijt hebt is het handig om te investeren in een stoomapparaat, maar je kan er ook een huren of dit laten doen door een professional. Met een stoomapparaat zal je tapijt er in enkele uurtjes weer als nieuw uitzien.

Wat zijn de kosten van tapijt leggen?

Wil je tapijt leggen? Dan is het fijn om de tapijt leggen kosten per m2 te kennen. De tapijt leggen kosten per m2 zijn uiteraard afhankelijk van enkele factoren. Als je zelf je oud tapijt gaat verwijderen zal je uiteraard minder betalen dan wanneer de professional het tapijt gaat verwijderen. Dit zijn extra werkuren waar je uiteraard voor moet betalen. De gemiddelde tapijt leggen kosten per m2 liggen tussen de 5 en 10 euro per vierkante meter. Vaak komen daar echter nog enkele andere klusjes bij kijken die je extra zullen kosten. Hieronder een overzicht van de extra tapijt leggen kosten per m²!

Werkzaamheden Kosten
Ondervloer leggen  1 tot 3 euro meerprijs
Rondom verlijmen  1,75 euro meerprijs
Volledig verlijmen  2, 50 euro meerprijs
Moeilijke ruimte  1 tot 3 euro meerprijs

 

Zelf tapijt leggen of laten leggen?

Hoe moeilijk het is om zelf tapijt te leggen is afhankelijk van de ruimte, het soort tapijt, de bevestigingsmethode en je eigen kunnen en ervaring. Je kan dus proberen om zelf je tapijt te leggen, maar hou er rekening mee dat dit over het algemeen geen eenvoudige klus is. Het laatste wat je wilt is dat er iets verkeerd loopt. Dit kan je vermijden door een goede professional in te schakelen. Zoals je ziet vallen de tapijt leggen kosten erg goed mee. Voor deze prijs kan je beter het risico niet nemen dat er iets verkeerd zou kunnen lopen!

Altijd tevreden met een vloerspecialist van Zoofy

Kan je niet wachten om te genieten van tapijt in je huis? Vul dan je gegevens in en je wordt meteen gekoppeld aan de beste vakman uit je buurt. Bij Zoofy vind je snel én makkelijk de geschikte vakman. Zo kan je meteen genieten van je tapijt!

Maar kiezen voor een vakman van Zoofy heeft nog een ander groot voordeel: je zal altijd tevreden zijn met het resultaat. De vakmannen van Zoofy worden grondig gescreend. Hierdoor komen enkel de beste vakmannen op onze site terecht. Kiezen voor Zoofy is dus kiezen voor zekerheid!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach