Kunststof schuifpui

De voordelen van een kunststof schuifpui

donderdag 07 juli 2022

Ben je van plan binnenkort een nieuwe schuifpui aan te schaffen? Dan zul je flink overspoeld worden met het aanbod online. Kunststof, hout, aluminium… Er is genoeg keuze op de markt. Toch springt een schuifpui van kunststof er met kop en schouders bovenuit met zijn groot aantal voordelen die hieraan vasthangen. Benieuwd? In dit artikel bespreken we ze met je door!

Wat zijn de voordelen van een kunststof pui

Energie besparen met een kunststof schuifpui

Met een kunststof schuifpui bespaar je op de stookkosten. Dit kan wel oplopen tot honderden euro’s per jaar. Wanneer je goed isolerende kozijnen met HR++ of HR+++ glas hebt, kun je er zeker van zijn dat je geld overhoudt aan het einde van de maand.

Veiliger wonen met een kunststof schuifpui

Met kunststof is je woning veiliger. Dit komt omdat het beslag in kunststof inbrekers de kans ontneemt om snel binnen te kunnen komen.

Waardevermeerdering met een kunststof schuifpui

Wist je dat je woning meer waard wordt met een kunststof schuifpui? Dit komt omdat de woning goed geïsoleerd wordt door kunststof, en het daarnaast ook onderhoudsarm is. Dit levert bij de verkoop meer geld op.

Milieuvriendelijk met een kunststof schuifpui

Doordat je minder stookkosten hebt en minder onderhoud nodig hebt aan een kunststof schuifpui, is het ook direct beter voor het milieu. Daarnaast zijn kunststof kozijnen recyclebaar en blijven ze levenslang in de woning zitten.

Niet te onderscheiden van hout

Een kunststof schuifpui is daarnaast bijna niet te onderscheiden van hout. Het is in meerdere kleuren beschikbaar en in veel verschillende draai-, val- en draaivalramen. Mocht je het willen, dan bouwen ze er een ventilatierooster of roedeverdeling bij in. Eigenlijk heb je alles wat je verwacht bij een houten schuifpui, maar dan met veel minder minder schilderwerk, brandvertragende eigenschappen en warmte- en geluidsisolatie. Meer wooncomfort dus!