Welke klus moet worden gedaan?

Een hogedrukreiniger de diverse toepassingen

dinsdag 30 mei 2023

De hogedrukreiniger is een veelzijdig apparaat. Het is niet alleen handig voor het reinigen van de tegels in je tuin, maar ook in het bedrijfsleven wordt het veel gebruikt. De professionals van provareiniging.nl hebben hier veel ervaring mee. Het is namelijk zo dat beton, straatwerk en silo's voortdurend te maken hebben met allerlei soorten vervuiling, door bijvoorbeeld luchtverontreiniging en extreme weersomstandigheden. Prova zet dan ook vaak hogedrukreinigers in om deze oppervlakken schoon te maken. Maar er zijn nog veel meer toepassingen voor dit handige apparaat. In dit artikel vertellen we je hier meer over en kom je meer te weten over hoe de hogedrukreiniger nog meer wordt ingezet.

Hoe de hogedrukreiniger de bestrating weer als nieuw maakt

De meesten van ons hebben waarschijnlijk nog nooit een volledig schone straat gezien. Overal is wel wat viezigheid te vinden, zoals kauwgom, graffiti en/of remsporen. Gelukkig is er de hogedrukreiniger; een perfect hulpmiddel om de bestrating weer schoon te krijgen. Bij Prova maken ze eerst gebruik van een stoomborstel en andere apparatuur om het hardnekkige vuil te verwijderen. Vervolgens wordt de hogedrukreiniger ingezet voor een verfrissende uitstraling. Dit apparaat is niet alleen geschikt voor het schoonmaken van bedrijfsbestrating, maar ook voor het straatwerk rondom woningen. Benieuwd naar de resultaten van een hogedrukreiniger? Probeer het zelf en zie direct het verschil!

Hoe de hogedrukreiniger helpt bij het reinigen van buitenmuren

Net als bestrating kunnen buitenmuren na verloop van tijd vies worden. Dit kan zich uiten in een groene aanslag van algen en mos, maar soms is er ook sprake van zwaardere vervuiling. Zo kan de hele gevel een andere kleur krijgen of kan er graffiti op worden gespoten. Het is belangrijk om de juiste reinigingsmethode te kiezen om de gevels goed te reinigen zonder deze te beschadigen. Er zijn verschillende methodes, zoals chemisch reinigen en zandstralen, maar de hogedrukreiniger is de meest gebruikte optie. Met behulp van een hogedrukreiniger kun je je gevel weer fris en schoon laten ogen.

Hoe de hogedrukreiniger kan helpen bij het reinigen van daken

Naast het reinigen van de straat en de gevel, kun je ook het dak schoonmaken met een hogedrukspuit. Dakpannen, leipannen en damwanden zijn veel voorkomende materialen voor dakbedekking. Of het nu gaat om dit soort daken of juist om platte daken, de hogedrukreiniger kan ze er allemaal weer als nieuw uit laten zien. Door het reinigen van het dak wordt de oorspronkelijke kleur van de dakbedekking hersteld. Kies hiervoor altijd voor een expert, die over de juiste apparatuur beschikt, zodat jouw dak er weer mooi en schoon uitziet.

En nog meer…

Maar met een hogedrukspuit kun je uiteraard nog veel meer schoonmaken! Heb je bijvoorbeeld een boot of een zwembad? Dan is een hogedrukspuit onmisbaar. Maar ook je auto of andere voertuigen zijn hier geschikt voor. Of heb je een bedrijf met machines, waar bijvoorbeeld vet en olie verwijderd moeten worden? Ook dan is een hogedrukspuit de ideale oplossing! Zo zie je maar weer: er zijn veel toepassingen voor dit handige apparaat.