Welke klus moet worden gedaan?

De voordelen van ademende werkschoenen

dinsdag 30 mei 2023

Bij het kopen van zomer werkschoenen zijn er verschillende aspecten die belangrijk zijn om de juiste keuze te maken. Naast het bieden van veiligheid, moeten werkschoenen ook comfortabel zijn en passen bij je specifieke werkzaamheden. Daarnaast spelen externe omstandigheden een rol bij het maken van je keuze.

werkschoenen, ademende werkschoenen

Warme weersomstandigheden

Tijdens de warme zomermaanden is er vaak vraag naar werkschoenen die beter ademen dan standaard werkschoenen. Er zijn diverse soorten ademende werkschoenen die ideaal zijn voor buitenwerk in warm weer of binnenwerk met hogere temperaturen. Deze werkschoenen zorgen ervoor dat je voeten warmte kunnen afvoeren, waardoor je minder snel last krijgt van zweetvoeten, onaangename geuren en zelfs blaren.

Ademende eigenschappen van werkschoenen

We hebben een aantal werkschoenen met speciaal ontwikkelde materialen, zoals 'nylon mesh' en ‘microfiber’. Deze materialen bevatten kleine gaatjes die zorgen voor optimale ventilatie en luchtstroom, waardoor de werkschoenen ademend zijn. Daarnaast zijn er werkschoenen van natuurlijke materialen, zoals leer, die ook zorgen voor een ademend effect. Het materiaal van de binnenvoering is ook belangrijk bij ademende werkschoenen. Materialen zoals Cambrelle, Coolmax en Airplus 3D zorgen voor een snellere afvoer van vocht, waardoor je werkschoenen langer droog aanvoelen. Daarnaast zijn er verschillende binnenzooltjes beschikbaar die bijdragen aan frisse en droge voeten in je werkschoenen.

Nooit meer last van zweetvoeten?

Het dragen van ademende werkschoenen verkleint aanzienlijk de kans op zweetvoeten, maar helaas is het voorkomen ervan niet altijd mogelijk. Of iemand last heeft van zweetvoeten verschilt per persoon en hangt niet alleen af van de (werk)schoenen. Het dragen van ademende werkschoenen zal echter wel helpen om het probleem te verminderen.

Diadora werkschoenen met ademende GEOX-zolen

Werkschoenen van Diadora zijn voorzien van GEOX-technologie in de loopzool, waardoor je voeten aan de onderkant kunnen ademen. Transpiratievocht wordt direct afgevoerd via zeer kleine gaatjes in de zool. Werkschoenen met GEOX-zolen blijven hierdoor langer droog en fris, waardoor je minder last krijgt van zweetvoeten. Deze technologie is gepatenteerd door GEOX en geïntegreerd in onze sportieve Diadora werkschoenen.

Ademende Puma werkschoenen

Ook Puma heeft een aantal modellen die goed ademen en de kans op zweetvoeten verkleinen. Sommige Puma werkschoenen hebben namelijk een ‘Breath Active’’ voering, waardoor ze het vocht afvoeren, snel drogen en goed ademen. Daarnaast zijn deze safety shoes ook erg licht van gewicht. Al met al een ideal zomer werkschoen dus!

Werksokken zomer

Als je comfortabele zomer werksokken zoekt, dan zijn onze bamboe werksokken zeker aan te raden. Deze werksokken voelen zacht aan én zijn duurzaam! De sokken zijn voor 80% gemaakt van bamboe en zijn ademend en anti-bacterieel. Daarnaast bevatten deze bamboe werksokken ook een zogenaamd ‘thermo control’ waardoor ze geschikt zijn om gedragen te worden in zowel de zomer als in de winter. Je hebt namelijk minder kans op zweetvoeten in de zomer en in de winter behoud je warme voeten. Nóg een voordeel: deze werksokken bevatten geen naden en zijn geschikt voor zowel dames als heren!


Aanvullende onderhoudstips

Zorg ervoor dat je aan het einde van de werkdag je werkschoenen zo veel mogelijk laat luchten, zodat ze goed kunnen drogen. Plaats ze echter niet bij een verwarming of op een vochtige plek. Om onaangename geurtjes te bestrijden, zijn er speciale deodorants voor werkschoenen beschikbaar. Dankzij deze werkschoenen deodorant blijven je werkschoenen fris ruiken!