Zoek hier je klusje
Loodgieter Kosten kraan installeren Kostenoverzicht

Wat kost een kraan plaatsen

dinsdag 27 december 2022

Kraan installatie Kosten

De kosten voor het installeren van een kraan liggen tussen de €75 en €350, met een gemiddelde van ongeveer €200. Een gekwalificeerde professional kan een nieuwe kraan doorgaans snel plaatsen, afhankelijk van factoren zoals de staat van uw leidingen, de locatie van de gootsteen en het type kraan. Boek direct een loodgieter voor deze klus.

Boek een loodgieter

Het installeren van een kraan kan uw keuken of badkamer nieuw leven inblazen. Het lijkt misschien niet alsof een klein project veel verschil kan maken, maar het kan uw tevredenheid met uw huis enorm vergroten door te helpen met dagelijkse klusjes en het verbeteren van het uiterlijk van uw keuken of badkamer. Een nieuwe kraan kan een doe-het-zelfklus zijn als u hem alleen maar hoeft te vervangen, maar een algemene aannemer of erkende loodgieter moet alle loodgieter werkzaamheden uitvoeren.

Type kraan Gemiddelde kosten
Kosten keukenkraan plaatsen €260 tot €480,-
Kosten wastafelkraan €100 tot €150
Kosten badkraan €300 tot 400

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kraan plaatsen kosten aansluiten

Kosten voor het plaatsen van een keukenkraan

De arbeidskosten voor het plaatsen van een keukenkraan variëren van €260 tot €480, ervan uitgaande dat je geen upgrades zoals nieuw sanitair nodig hebt. Deze kosten zijn hoger dan voor badkranen, omdat keukenkranen meestal groter en dus duurder zijn. Ze hebben ook meer functies dan badkranen, dus het duurt langer om ze te installeren.

Kosten om een ​​keukenkraan te vervangen

Het vervangen van een keukenkraan is dezelfde taak als het installeren ervan, behalve dat het ook het verwijderen van een bestaande kraan omvat. De enige extra kosten zijn de tijd die nodig is om de kraan te verwijderen, die minder dan 30 minuten zou moeten zijn.

Installatiekosten keukenkraan per type

Keukenkranen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, wat de installatiekosten kan beïnvloeden. De meest voorkomende prijsklasse voor een uittrekbare kraan is €150 tot €200 , terwijl een uittrekbare kraan doorgaans €100 tot €150 kost. De meest populaire kraan installaties kosten tussen de €50 en €100.

 • Een uittrekbare kraan heeft een ingebouwde slang en snuit waarmee je hem dichter bij de gootsteen kunt trekken. Een uittrekbare kraan heeft een mondstuk en slang die naar buiten en weg van het armatuur worden getrokken. Deze kranen zijn vanwege hun flexibiliteit geweldig voor het reinigen van borden, het wassen van fruit of groenten.
 • Een bar- of prep-kraan heeft meestal een hoge zwanenhals waardoor glazen en kruiken er comfortabel onder passen. Ze hebben geen ingebouwde sproeiers en kunnen zich meestal niet verplaatsen.
 • Een potvuller heeft een lange, scharnierende arm waardoor deze kraan naar buiten kan zwaaien en wordt meestal boven een fornuis of in de buurt van een gootsteen gemonteerd.

Boek een loodgieter

Kosten voor het installeren van een badkamerkraan

De meest voorkomende prijsklasse voor een wastafelkraan in de badkamer ligt tussen €100 en €150, ervan uitgaande dat er geen nieuw sanitair nodig is. Anders kost het een paar honderd meer, afhankelijk van de hoeveelheid sanitair die moet worden vervangen. Functionaliteit is over het algemeen belangrijker dan flexibiliteit of upgrades voor een wastafelkraan in de badkamer.

Kosten voor het vervangen van een wastafel of wastafelkraan

Net als bij keukenkranen, vereist het vervangen van een badkuipgootsteen of wastafelkraan de extra stap om de bestaande kraan te verwijderen. De tijd die een klusjesman of loodgieter nodig heeft om deze kraan te verwijderen, moet minder dan 30 minuten zijn.

Prijs voor het installeren van wastafelkranen op type:

 • Wastafelkranen in de badkamer hebben een aantal soorten handgrepen voor warm en koud water, waaronder knoppen, hendels en kruisen. Deze kranen zijn het gemakkelijkst te installeren, met de laagste kosten. Knoppen en hendels kosten doorgaans tussen de €100 en €150, terwijl kruisen ongeveer €200 kosten.
 • Joysticks gebruiken een enkele armatuur voor zowel warm als koud water en kosten gemiddeld €400 tot €600. Kranen met drukknoppen zijn moeilijker te installeren, met typische kosten in het bereik van €200 tot €400. Aanraakloze kranen liggen gemiddeld tussen €300 en €400 en zijn ook complexer, dus ze vereisen een professionele installateur.

Boek een loodgieter

Kosten om een ​​badkuipkraan te vervangen 

De meest voorkomende prijsklasse voor een badkraan ligt tussen €300 en €400 , ervan uitgaande dat er geen nieuw sanitair nodig is. De belangrijkste reden dat ze meer kosten dan wastafelkranen in de badkamer, is dat ze een veel hogere stroomsnelheid moeten aankunnen, meestal ongeveer drie gallons per minuut. De kits voor deze kranen bevatten in de meeste gevallen ook de douchekop.

Badkamerkraan plaatsen

Prijs om badkranen per type te vervangen

Badkamerkranen zijn algemeen verkrijgbaar met knoppen, hendels en kruisgrepen. De meest voorkomende prijsklasse voor al deze typen handgreep ligt tussen €300 en €400. Andere handgreeptypes zoals joysticks, drukknoppen en touchless zijn niet gebruikelijk voor badkranen.

Kraan installatie kosten factoren

Waterbeheersing en efficiëntie zijn enkele van de meer complexe factoren die de materiaalkosten van een kraan beïnvloeden. Badkranen hebben een groter stroomvolume nodig, terwijl keukenkranen meer controle over het debiet nodig hebben. Bijkomende factoren die de kosten van de kraan kunnen beïnvloeden, zijn onder meer het type handgreep, materialen en afwerking.

Functies zoals verlichting en filtratiesystemen kunnen ertoe leiden dat u meer moet uitgeven aan de eerste installatie van de kraan. Bovendien kunnen de originele connectoren of bevestigingen schade oplopen tijdens het verwijderen van de originele kraan, of het nu door onvoorzichtigheid of noodzaak is.

De arbeidskosten zijn sterk afhankelijk van het feit of een algemene aannemer het werk kan doen, of dat u een erkende loodgieter nodig heeft. Een loodgieter kost doorgaans veel meer, wat nodig kan zijn voor complexe klussen waarbij u sanitair moet vervangen. Dit gebeurt vaak wanneer het bestaande sanitair niet aan de code voldoet. De staat van de huidige kraan is ook een factor van arbeidskosten, omdat het langer kan duren om het te verwijderen als het kapotte of verroeste onderdelen heeft.

Boek een loodgieter

Doe-het-zelf kraaninstallatie versus een professional inhuren

Huiseigenaren kunnen vaak zelf een kraan vervangen als het alleen maar gaat om het verwijderen van de oude kraan en het installeren van de nieuwe. Dit proces vereist echter vaak een professional om aanpassingen te maken, omdat de bevestigingen en connectoren van de twee kranen zelden hetzelfde zijn. Dit is waarschijnlijk het geval wanneer de kraan een upgrade is, in plaats van een eenvoudige vervanging van een defecte kraan.

Veelgestelde vragen

Heeft u een loodgieter nodig om een ​​kraan te installeren?

Een erkende loodgieter moet elke installatie uitvoeren die aanpassingen aan het eigenlijke sanitair vereist, waaronder over het algemeen alle werkzaamheden binnen de muren van uw huis. Hoewel dit over het algemeen een goede regel is om te volgen, kan het ook een wettelijke vereiste zijn, afhankelijk van de exacte kraan reparatie.

Hoe lang duurt het om een ​​kraan te vervangen?

De tijd die nodig is om een ​​kraan te vervangen, hangt af van de specifieke taken die deze omvat. Een ervaren doe-het-zelver moet een eenvoudige vervanging binnen een uur kunnen voltooien, zodra de gereedschappen en materialen beschikbaar zijn. Een complete installatie duurt gemiddeld ongeveer 7 uur en 10 minuten en omvat taken als het voorbereiden en beschermen van het gebied, het verwijderen van de oude kraan en het installeren van de nieuwe met nieuwe toevoerleidingen.

Hoeveel kost het om een ​​kraan te plaatsen?

De typische arbeidskosten van een loodgieter varieert van €65 tot €75 per uur. Fysieke locatie is een van de belangrijkste kostenvariabelen, wat meestal meer is in grote steden. De kosten van een algemene aannemer is minder dan die van een loodgieter.

Hoeveel kost een loodgieter voor het installeren of vervangen van een kraan?

De kosten voor het inhuren van een loodgieter voor een compleet project kost gemiddeld tussen €610 en €760. Dit totaal gaat uit van een project dat ongeveer 7 uur en 10 minuten kost en een tarief tussen €85 en €105 per uur voor een loodgieter bij jou in de buurt.

Loodgieter plamuur nodig om een ​​kraan te plaatsen?

Je kunt loodgieter plamuur gebruiken om waterdichte afdichtingen rond een kraan te maken, hoewel loodgieterstape ook een veel voorkomende oplossing is. Gebruik echter geen plamuur in toepassingen die hechtkracht vereisen.


Boek een loodgieter

Andere prijsgidsen
Dakgoot repareren
Toilet renovatie kosten
wespennest verwijderen kosten
trap schilderen kosten
kozijnen schilderen kosten
binnendeur schilderen kosten

 

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code