Zoek hier je klusje
Keukenspecialist Kosten keukendeurtjes vervangen

Kosten keukendeurtjes vervangen

maandag 03 januari 2022

Het vervangen van keukendeurtjes geeft je keuken een hele nieuwe uitstraling. Het is daarom een goed alternatief voor het plaatsen van nieuwe kastjes. Het is bovendien heel wat goedkoper. Maar wat kost keukendeurtjes vervangen, wanneer moet je ze vervangen en wat zijn de opties? Je komt het hier te weten!

Wanneer is het tijd voor nieuwe keukendeuren?

Misschien vraag jij je wel af of je je keukendeuren nog kan vervangen of dat het eerder tijd is voor nieuwe kasten. Dit is afhankelijk van de staat van je keuken. Als de opbouw van je keuken nog van goede kwaliteit en naar wens is, kan het blijven staan. Maar wanneer dat niet het geval is, kan je ze beter volledig laten vervangen.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een keukenspecialist

Wat kost keukendeurtjes vervangen?

Nu je weet wat de mogelijkheden zijn, is het natuurlijk ook handig om te ontdekken wat de kosten van keukendeurtjes vervangen zijn. Deze kosten hangen af van enkele factoren. De kosten voor keukendeurtjes vervangen, worden vooral bepaald door hoe lang de vakman erover doet. Hieronder een overzicht!

Kosten keukendeurtjes vervangen

Halve dag montage keukendeurtjes vervangen   150 en 250 euro
Volledige dag montage keukendeurtjes vervangen   350 en 500 euro
Kosten vakman keukendeurtjes vervangen   45 en 50 euro per uur

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een keukenspecialist

Soorten keukenfronten

Keukendeurtjes, ook wel keukenfronten genoemd, bestaan in diverse materialen en met verschillende afwerkingen. Welke fronten je kiest, is belangrijk voor de algemene uitstraling van je keuken. Daarom is het een goed idee om hieronder de mogelijkheden te bekijken. Houd niet alleen rekening met wat er mooi zou staan in je keuken, maar ook met de voor- en nadelen van elk materiaal!

Spaanplaat

Keukendeurtjes uit spaanplaat hebben een ruwe structuur. De vezels zijn grover dan bijvoorbeeld bij MDF hout het geval is. Dit materiaal is vooral een budgetvriendelijke keuze. Toch is het ook erg duurzaam, omdat het stevig is.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een keukenspecialist

Massief hout

Een andere optie zijn keukendeuren uit massief hout. Deze hebben een onevenaarbare elegante look en zijn goed als je warmte in je woning wilt brengen, zoals dat het geval is bij een landelijke of klassieke keuken. Onder massief hout vallen verschillende houtsoorten, waaronder eikenhout en beukenhout. Omdat er heel wat soorten zijn, staan ze eigenlijk mooi in elk interieur. Het is vooral belangrijk dat je ze goed combineert.

MDF

MDF is een van de populairste materiaalsoort voor keukenfrontjes. Dit dankzij de gladde structuur en de scherpe prijs. Net zoals spaanplaat is het materiaal kwalitatief. Daarover bestaat er soms weleens een misvatting. Er is daarnaast ook heel wat keuze op vlak van kleuren.

Kunststof

Keukenfronten van kunststof zijn iets duurder, maar kunststof gaat dan ook ontzettend lang mee. Bovendien heb je hier eindeloze mogelijkheden. Dat wil dus zeggen dat keukenfronten uit kunststof ook bij ieder interieur passen.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een keukenspecialist

Kosten keukenkastjes vervangen

Verschillende soorten afwerkingen

Als je gekozen hebt voor je favoriete materiaal voor de keukendeurtjes, zijn er ook nog eens heel wat manieren om ze mee af te werken. Er wordt bijvoorbeeld vaak gekozen voor een afwerking met hoogglans lak. Dit geeft de kasten een mooie luxueuze glans. Hoogglans is daarnaast heel eenvoudig schoon te maken.

He kan de keukendeurtjes ook afwerken met folie. Dat is de goedkopere optie die ook voor een mooie glans zorgt, zoals lak dat doet. Het nadeel is dat het gevoelig is voor blootstelling aan warmte en vocht. Een derde optie is afwerken met fineer. Er wordt in dat geval een dunne fineerlaag op je deurtjes geplakt. Je kan dit toepassen op MDF en spaanplaat. Er zijn heel wat kleuren en designs om uit te kiezen, dus er zit vast wel iets bij wat je mooi vindt!

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een keukenspecialist

Prijsbepalende factoren keukendeuren vervangen

Wil je graag een beter overzicht van de kosten van keukenfrontjes vervangen? Dan helpt het om te weten wat de prijs beïnvloedt. We sommen de belangrijkste prijsbepalende factoren hier voor je op!

Grootte van de keuken

Bij een kleine keuken is er minder werk. Het spreekt dus voor zich dat de kosten van keukendeuren vervangen lager liggen. Gemiddeld ligt de prijs tussen 350 en 950 euro. Dit zijn dus de kosten voor het vervangen van ongeveer 3 keukenkastjes en de ladefronten.

Bij een gemiddelde grote keuken liggen deze kosten uiteraard wat hoger. Doorgaans mag je dan rekenen op een kostprijs tussen de 900 en 2.000 euro. Voor die prijs laat je ongeveer 8 keukendeuren renoveren en vervang je je vaatwasser- of koelkastpaneel. Als dat laatste niet nodig is, zal het je dus niet zoveel kosten.

De prijs van een grote keuken renoveren, ligt nog hoger. Je hebt in dat geval nu eenmaal meer materiaal nodig. Je betaalt dan tussen de 1.000 en 3000 euro. Natuurlijk zijn de kosten nog afhankelijk van de prijzen van de keukendeurtjes en het beslag dat je ervoor gebruikt. De prijs is voor ongeveer 12 keukendeurtjes en een vaatwasser- of koelkastpaneel.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een keukenspecialist

Materiaal keukenfrontjes

Ook het materiaal dat je kiest heeft een invloed op de kosten. Massief hout is bijvoorbeeld veel duurder dan MDF hout. Met een beperkt budget kies je dus het best voor MDF of meubelspaanplaat. Een andere duurdere optie is kunststof. Houd er wel rekening mee dat de duurdere materialen meestal iets duurzamer zijn, waardoor ze langer meegaan. Je kan ze dus zien als een goede investering.

Keukendeurtjes laten vervangen door een vakman van Zoofy

Wil je er zeker van zijn dat je keukendeurtjes stevig bevestigd worden? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een vakman van Zoofy. Wij selecteren onze professionals erg grondig, waardoor jij je nooit geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit. Door het werk uit handen te geven, moet je bovendien zelf niet sukkelen en spaar je heel wat tijd uit.

En er is nog een groot voordeel: je vindt bij Zoofy eenvoudig de beste vakman uit je buurt. Al wat je hiervoor hoeft te doen, is enkele gegevens invullen. Nadien word je automatisch doorgestuurd naar de dichtstbijzijnde vakman. Zo hoef je ook geen voorrijkosten te betalen!

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een keukenspecialist

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code