Regel nu jouw ongediertebestrijder

Wespennest verwijderen

Vanaf €99 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 175 ongediertebestrijders in jouw regio

Zelf wespen bestrijden brengt een risico met zich mee. De beestjes kunnen agressief reageren. Laat het verwijderen van een nest over aan een vakman. Maak direct een afspraak met een ongediertebestrijder bij jou in de buurt.

Regel nu jouw ongediertebestrijder
106 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat het wespennest verwijderen via Zoofy

Je bent lekker aan het genieten van een gezellige barbecue op een zonnige middag met je vrienden, wanneer er plotseling meerdere wespen op het voedsel en de drankjes afkomen. Veel mensen zullen verschikt om zich heen slaan wanneer deze felgekleurde, brutale insecten op hen afkomen. Hun aanwezigheid kan de sfeer flink verpesten. Wanneer meerdere wespen op je maaltijd of zoete drankjes afkomen, is de kans groot dat er een wespennest in de buurt zit. Wil je deze wespen bestrijden, is het vaak het beste om professionele hulp in te schakelen. Via Zoofy kunnen wij jou helpen om de juiste professional bij jou in de buurt te vinden. Zo kun jij lekker genieten van het zonnige weer zonder je zorgen te maken over wespen in of rondom je huis. Lees hier verder om meer te leren over de wespen, wespennest verwijderen kosten, en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wat zijn wespen?

Deze mooie, slanke insecten zijn het beste te herkennen aan hun geel met zwarte strepen. Hun driedelig lichaam bestaat uit de kop, het borststuk en het achterlijf. Dit achterlijf eindigt in een scherpe punt, waar ook hun angel uit komt wanneer ze steken. De ‘wespentaille’ is tussen het borststuk en het achterlijf goed te zien. Daarnaast hebben wespen twee vleugels en drie paar poten. De twee meestvoorkomende wespensoorten in Nederland zijn beide Limonadewespen, namelijk de gewone wesp (Vespula vulgaris) en de Duitse wesp (Vespula germanica). De Duitse wesp is van de gewone wesp te onderscheiden door de karakteristieke zwarte puntjes op de kop en op ieder segment van het achterlijf.

Wespenecologie

Bij het wespen bestrijden is het belangrijk om zo veel mogelijk over de wespen te leren. Het is dus belangrijk om hun ecologie en levenscyclus te bestuderen. Zo kunnen we de beste methodes en periodes te achterhalen om wespen te bestrijden en het wespennest verwijderen met zo min mogelijk problemen.

Levenscyclus van wespen

In het voorjaar begint de koningin met het bouwen van het wespennest en legt hier de eerste eitjes in waar werksters uit zullen komen. Deze werksters bouwen het nest vervolgens verder uit, terwijl de koningin tot wel duizend eieren per dag legt. De larven die uit deze eieren komen worden door de werksters verzorgd. Uit de laatste eieren van het seizoen komen de jonge koninginnen. Ze laten zich door meerdere mannetjes bevruchten om vervolgens te overwinteren, terwijl de rest van het nest in de winter sterft. De nieuwe koninginnen zullen volgende zomer het levenscyclus van die wespenkolonie voortzetten.

Voedsel

Wespen zijn jagers die overdag actief op jacht zijn naar insecten zoals vliegen, muggen en spinnen. De eiwitten van de prooidieren worden niet alleen door de volwassene wespen gegeten, maar het meeste wordt naar de wespenlarven gebracht. Deze larven scheiden vervolgens een zoetstof uit die door de volwassene gegeten wordt. Dit is ook een van de redenen waarom wespen zo snel op zoete drankjes en ijsjes afkomen. Zoetigheid zoals de zoetstof van de larven, nectar, plantensap, en sap van rottende vruchten zijn de belangrijkste voedingsbronnen voor volwassen wespen. Dit zijn belangrijke feiten om te gebruiken bij wespen bestrijden of wespen verjagen.

Wespennest

Wespen leven in nesten die de koningin vaak op slimme plekken gebouwd heeft. Het lijkt alsof deze nesten van papier zijn gemaakt, dit komt doordat de koningin hier houtvezels voor verzameld en deze fijnkauwt tot een pulp. Dit gebruiken ze vervolgens om het nest te bouwen dat uit zeshoekige raten bestaat met een papierachtige wand, en meerdere openingen waar ze in en uit kunnen vliegen. Deze nesten hebben gemiddeld een diameter van 20 tot 40 centimeter en kunnen op verschillende plekken rondom je huis gebouwd zijn. De wespen gebruiken altijd dezelfde aanvliegroute naar dit nest, dus wanneer je wespen meerdere malen naar dezelfde locatie ziet vliegen is het waarschijnlijk dat het nest zich daar bevind. Je kunt dan stappen ondernemen en het wespennest verwijderen of laten verwijderen.

Wespennest verwijderen

Op welke locaties kun je vaak wespennesten vinden?

Bij het zoeken van een locatie om haar nest te bouwen, zorgt de koningin er vaak voor om een moeilijk te bereiken plek uit te zoeken. Rondom het huis zijn er enkele plekken waar wespen regelmatig hun nesten bouwen:

 • In de grond
 • In de schuur of in huis
 • Op zolder
 • In de schoorsteen
 • Onder de dakgoot of dakpannen
 • Tussen houten balken
 • In een boomholte

Het wespennest verwijderen kan gevaarlijk zijn, zeker wanneer deze op een moeilijk te bereiken plek gebouwd zijn of erg groot zijn. In die gevallen is het beter om professionele hulp in te schakelen. Bij Zoofy helpen wij jou graag om een afspraak maken met een professional om het wespennest zo snel mogelijk te laten verwijderen.

Overlast van wespen

In het voorjaar komen de eerste wespen weer tevoorschijn. Wanneer je ze ziet weet je dat het dit jaar weer een groot probleem kan worden bij jou in de buurt. Wanneer en op wat voor manieren zorgen wespen voor overlast?

Wespenseizoen

 • Het wespenseizoen begint rond april, wanneer de wespenkoninginnen eropuit trekken om hun nesten te bouwen.
 • Halverwege de zomer zijn de nesten helemaal klaar en gaan alle wespen op zoek naar voedsel, net wanneer wij het regelmatig barbecueën of op terrasjes zitten.
 • Het hoogtepunt van de overlast komt in de maand augustus. Door de groeiende populatie en competitie om eten, worden de wespen steeds agressiever en brutaler om zo veel mogelijk voedsel te kunnen verzamelen. De kans dat ze steken is daarom in deze periode een stuk groter.
 • Eind september sterven de meeste wespen vanzelf, alleen de nieuwe koninginnen zoeken een plekje om te overwinteren tot het volgende seizoen.

Zijn wespen gevaarlijk?

Wespen steken over het algemeen alleen als ze zich bedreigt voelen, of wanneer jij een bedreiging vormt voor het nest. De steek zelf is pijnlijk, maar meestal onschuldig. De angel heeft geen weerhaken, en blijft dus niet in je huid hangen. Ze spuiten bij iedere steek wat gif naar binnen, wat ook als lokstof voor andere wespen uit hun kolonie werkt. Wanneer de bedreiging groot is, zullen ze dus massaal aanvallen. Bij een steek zul je je wond moeten verzorgen en in de gaten moeten houden om er zeker van te zijn dat je geen allergische reactie krijgt. Wespen dragen veel bacteriën en ziekteverwekkers bij zich, dus wanneer ze op jouw eten gaan zitten kunnen deze via hun lichaam of uitwerpselen op jouw eten of in je drinken terecht komen. Zorg er dus altijd voor dat je alles goed afdekt wanneer je van tafel gaat om voedselvergiftiging te voorkomen.

Wespen verjagen

Er zijn manieren om te voorkomen dat wespen jouw dag verpesten, zonder ze te bestrijden. Wespen verjagen of weghouden van je tafel kan op verschillende manieren. Zo zijn er bepaalde geuren waar ze niet van houden, zoals bijvoorbeeld azijn, kruidnagel en aangestoken filterkoffie. Daarnaast kun je een petfles gebruiken om een wespenval te maken door de bovenkant af te snijden en ondersteboven terug te zetten met een zoetstof zoals sterke ranja op de bodem. De wespen zullen hier maar al te graag op af komen, maar kunnen vervolgens de fles niet meer uitkomen. Geen van deze manieren is een garantie dat ze weg blijven, maar de kans is kleiner dat ze jouw etentje of kampeertocht zullen ruïneren.

Wespen bestrijden en wespennest verwijderen kosten

Het is mogelijk om het wespen bestrijden en wespennest verwijderen zelf te doen. Hiervoor moet je echt met meerdere dingen rekening houden om te zorgen dat je dit effectief en vooral veilig doet. Bij Zoofy willen wij jou helpen om een ervaren professional in de buurt te vinden om het wespennest bij jou veilig en effectief te verwijderen zodat jij er geen omkijk meer naar hebt. Plaats een klus op onze website binnen vijf minuten kun je hier een afspraak maken zonder gedoe en met 100% klusgarantie.

Wespen bestrijden

Het wespen bestrijden wordt het beste in het voorjaar gedaan, wanneer de nesten nog relatief klein zijn. In de avond, wanneer alle wespen terug in het nest zitten, zal de expert alle ingangen identificeren en zorgen dat de directe omgeving veilig is. Met zijn volledig bedekkende kleding zal de expert aan de slag gaan met de meest effectieve bestrijdingsmiddelen om het nest na de bestrijding volledig te verwijderen. Na het ontdekken van een wespennest is het vaak het beste om niet te lang te wachten met het inschakelen van een professional. Het wespennest verwijderen zal alleen maar lastiger worden naarmate het nest groeit.

Wespennest verwijderen kosten

Het wespennest verwijderen kan door professionals bij jou in de buurt gedaan worden. Zoofy zorgt ervoor dat jij in contact komt met de beste ongediertebestrijder die ook in spoedgevallen snel bij je kan zijn en de klus klaart. Vanaf €69,- kun jij het wespennest al zorgeloos laten verwijderen door experts. Wacht niet wanneer je met een wespenprobleem zit, maak nu binnen vijf minuten een afspraak via Zoofy en zorg dat jij kunt genieten van een heerlijke zomer zonder overlast te hebben van wespen.

Wespennest zelf verwijderen

Let op! Het zelf verwijderen van een wespennest brengt veel risico's met zich mee. Twijfel je? Regel dan snel de ongediertebestrijding van Zoofy online.

Wanneer je last hebt van een wespennest bij je huis, kan dit ontzettend lastig zijn. Wespen kunnen behoorlijk agressief zijn en steken. Dit doen wespen vooral als hun nest wordt verstoord. Sommige mensen krijgen een allergische reactie van een steek of kunnen een behoorlijk dikke bult krijgen. De koninginnenwesp begint meestal in het voorjaar met het bouwen van een nest. Ze zoeken een beschutte plek op, bijvoorbeeld in de dakgoot, schuur, schoorsteen of vlieringen. In één nest kunnen wel zo’n 1000 wespen zitten. Wanneer je een wespennest in het voorjaar ontdekt is dit erg gunstig, over het algemeen is het nest dan nog niet zo groot. Mocht je zelf het wespennest te lijf gaan, maak dan gebruik van de volgende benodigdheden en tips:

Benodigdheden wespennest zelf verwijderen

 • Wespen schuimspray
 • Wespenpoeder
 • Handschoenen
 • Gezichtsmasker

Tips voor het bestrijden van een wespennest

 • Zorg ervoor dat je lange kleding draagt tegen de wespensteken.
 • Verwijder het wespennest als de zonder onder is.
 • Trek geen spijkerbroek aan, hier steken wespen makkelijk doorheen.
 • Breng de bestrijdingsmiddelen rechtstreeks aan in het wespennest.

Regel een ongediertebestrijder via Zoofy

Je kunt niet elke wespennest zelf bestrijden, hiervoor is het belangrijk om een ongediertebestrijder te benaderen. Het zelf verwijderen van een wespennest brengt veel risico's met zich mee. Je kan binnen 2 minuten een afspraak met een ongediertebestrijder maken via Zoofy ook met spoed. Regel het zonder gedoe met 100% klusgarantie. 

Bekijk de andere klussen van de ongediertebestrijders

Ratten bestrijden
Vogelwering plaatsen
Zilvervisjes bestrijden

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach