Regel nu jouw ongediertebestrijder

Kakkerlakken bestrijden

Vanaf €99 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 83 ongediertebestrijders in jouw regio

Kakkerlakken bestrijden? Deze dieren verspreiden zich snel. Niemand vindt het fijn om deze diertjes in de buurt te hebben. Schakel direct hulp in. Bekijk de tarieven en maak een afspraak met een ongediertebestrijder bij jou in de buurt.

Regel nu jouw ongediertebestrijder
5 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Kakkerlakken bestrijden

Als je zoekt naar experts die kakkerlakken bestrijden kunnen, dan vind je hier op Zoofy een lijst ongediertebestrijders. Je kunt direct zien wat hun kosten kakkerlakken bestrijden zijn en een afspraak met ze maken. Wacht daar niet te lang mee: kakkerlak in huis is een vervelende plaag, die schade aan je spullen en aan je gezondheid kan toebrengen.

Wat kost kakkerlakken bestrijden? We hebben hier een duidelijk overzicht van de prijzen. Ook leggen we je welke stappen bestrijders nemen om te zorgen dat kakkerlak in huis verdwijnt en wegblijft.

Waarom kakkerlakken verdelgen belangrijk is

Een kakkerlak in huis is een vervelende verrassing. Het zijn beestjes met een naar uiterlijk, die voedsel aanvreten en ziekten kunnen overbrengen. Bovendien houden kakkerlakken van gezelschap – één kakkerlak betekent vaak dat er meer zijn. En ze planten zich snel voort – een vrouwtjeskakkerlak draagt vaak een cocon met zo’n 30 eieren met zich mee, en ze kan meerdere keren in haar leven zo’n cocon produceren.

Kakkerlak in huis is slecht nieuws voor je etenswaren. De platte diertjes dringen makkelijk in kastjes en in verpakkingen door, en eten bijna alles: brood, koek, groente, fruit. Maar ook leer, papier, lijm en zelfs hun eigen soortgenoten. Wat ze niet opeten, maken ze vuil met hun uitwerpselen. Daarbij komt ook nog eens dat kakkerlakken ziekten kunnen verspreiden en allergieën en astma kunnen opwekken. Reden genoeg dus om snel een expert in te schakelen die ervaring heeft met kakkerlakken bestrijden!

kakkerlakken bestrijden

Waarom een vakman inschakelen bij kakkerlak in huis nodig is

In een extreem schoon, overzichtelijk huis kan je zelf nog wel een beginnende kakkerlakkenplaag aanpakken met een spray. Maar in de meeste huizen is kakkerlakken verdelgen ontzettend moeilijk. Kakkerlakken zijn ontzettend snel, en kunnen rennen, vliegen en klimmen. Ze verbergen zich graag op donkere plekken en wurmen zich in elke spleet en kier. Zelfs als je je huis half leeghaalt, kunnen er nog kakkerlakken in de muren en onder vloeren zitten. Om nog maar te zwijgen van de eipakketjes, die vaak bijna niet te vinden zijn. En als er kakkerlakken in leven blijven, is het een kwestie van tijd voordat die zich vermenigvuldigen tot een nieuwe plaag.

Daar komt bij dat kakkerlakken ontzettend goed tegen veel bestrijdingsmiddelen kunnen. "Natuurlijke" middeltjes doen vaak niets, en ook gif uit het tuincentrum is lang niet altijd sterk genoeg om een kakkerlak om zeep te helpen.

Een professionele ongediertebestrijder weet precies hoe hij kakkerlak in huis moet aanpakken. Hij kan achterhalen waar de beesten zich verstoppen, van welk eten ze leven, waar de eitjes zitten. En belangrijker: wat de beste manier van kakkerlakken bestrijden in jouw huis is. Met het beste resultaat, en de minste overlast voor jou. Om dat te doen kiest hij een bestrijdingsmethode die past bij de vorm van de plaag en die zo min mogelijk risico voor jou, je kinderen en je huisdieren oplevert.

Hoe kan een vakman kakkerlakken bestrijden?

Als je een vakman inschakelt voor kakkerlak in huis, dan kijkt die persoon grondig wat de beste aanpak is in jouw situatie. Hij zal dan met je overleggen over welke bestrijding hij gaat uitvoeren en wat de kosten daarvan zijn. Er zijn een paar verschillende manieren waarop een plaag bestreden kan worden.

Naden en kieren dichtmaken

Naden en kieren zijn favoriete plekken voor de insecten om zich te verstoppen én om hun eieren af te zetten. Het dichtmaken van deze openingen met kit is dan ook een belangrijke stap om kakkerlak in huis te bestrijden. Niet elke ongediertebestrijder voert deze klus uit – het kan dan nodig zijn op op Zoofy een andere expert te zoeken.

Gif

 • Spray is een giftig middel dat wordt aangebracht in de buurt van de schuilplaatsen van kakkerlakken. Het bevat een insecticide dat sterk genoeg is om de hardnekkige kakkerlak te doden.
 • Lijmvallen zijn doosjes met voedsel, waarin een sterke lijm zit. Kakkerlakken die de dozen binnenlopen, komen er niet meer uit.
 • Lokaasgel is een aantrekkelijk voedsel voor de kakkerlakken, dat behandeld is met gif. Kakkerlakken die van de gel eten of er zelfs maar overheen lopen, gaan meestal binnen een dag dood. De gel wordt aangebracht in de buurt van schuilplaatsen en op looproutes van de dieren.
 • Een naden- en kierenbehandeling houdt de inzet van sterke insecticiden in, die in en langs scheuren en andere moeilijk te bereiken verstopplekken wordt gespoten. Dit is een ingrijpende behandeling waarbij de bewoners het huis tijdelijk uit moeten. Het kan helaas zo zijn dat dit eigenlijk de enige behandeling is die een oplossing biedt om kakkerlakken bestrijden in jouw huis.

Wat voor bestrijding is er in mijn situatie nodig?


De gebruikte bestrijdingsmethode(n) voor kakkerlak in huis hangt vooral af van hoe groot de plaag is. Als er af en toe een verdwaalde kakkerlak vanaf de buren of vanaf buiten je huis binnenwandelt, dan kan dat vrij makkelijk voorkomen worden. Zitten de kakkerlakken in elke hoek en in elke kast van je huis, dan is een grootschalige aanpak nodig. Hoe meer arbeid de bestrijder moet verrichten, en hoe meer verschillende behandelingen hij of zij moet uitvoeren, hoe duurder het kostenplaatje. Hier een paar scenario’s die kunnen voorkomen.

Als er maar een paar kakkerlakken op één plek in huis zitten, dan kan de bestrijder die wegvangen, vaak met een stofzuigerachtig apparaat. Hij kijkt of het nodig is om schuilplaatsen (plekken achter keukenmeubilair, spleten en kieren, vloeren) te reinigen en ontoegankelijk te maken voor de diertjes. Ook kan hij gif of lokvallen achterlaten, zodat de kakkerlakken die hij niet vindt zullen sterven.

Als er meer kakkerlakken verspreid zitten door één ruimte, bijvoorbeeld door de keuken of de kelder, dan zal de bestrijder op zoek gaan naar hun schuilplaatsen. Kakkerlakken die in grotere aantallen voorkomen hebben een donkere en vochtige plek nodig om zich te verstoppen. De bestrijder gaat de schuilplaats(en) zoeken, eventuele kieren of doorgangen dichtmaken, en de dieren zelf verwijderen of bestrijden met gif.

Als de kakkerlakken in grote aantallen door je hele huis voorkomen, dan kan de bestrijder op grote schaal vallen, giftige gel en dichtmaken van naden en kieren gebruiken. Ook een naden- en kierenbehandeling met sterke insecticiden kan nodig zijn om de kakkerlakken verdelgen. De vakman kan je advies geven over het verwijderen van afval, het reinigen van je huisraad en het repareren van muren of vloeren. Zo voorkom je dat de plaag terugkomt.

De kosten kakkerlakken bestrijden vallen mee


Een plaag van vieze beestjes in huis kan erg vervelend zijn. En het bestrijden ervan met gif op plekken waar je je eten bereidt, klinkt ook niet fijn. Het positieve aan het verhaal is dat het bestrijden van kakkerlakken niet duur is. Doordat een vakman de juiste kennis over het voorkomen en bestrijden van kakkerlakken heeft, en effectieve bestrijdingsmiddelen gebruikt, zijn de kosten gelukkig betaalbaar. Ook omdat er veel concurrentie is tussen de verschillende bestrijders van ongedierte, zijn de kosten kakkerlakken bestrijden gemiddeld niet hoog.

Hieronder vind je een indicatie van de gemiddelde kosten kakkerlakken bestrijden van een enkelvoudige bestrijding. Meestal (maar niet altijd) is één behandeling voldoende om de plaag definitief de kop in te drukken.

Kakkerlakken bestrijden in één ruimte in huis, alle methoden   €90 tot €100
Kakkerlakken bestrijden door meerdere ruimten in huis, alle methoden   €150 tot €175
Naad en kierenbehandeling met insecticide (bij ernstige plagen)   €200 tot €300

 

Is kakkerlak in huis wel het hele verhaal?

Als je huis oud is en niet goed onderhouden, dan kan kakkerlak niet je enige probleem zijn. In een huis met bijvoorbeeld een slechte constructie kunnen veel hoeken en gaten zitten waar ander ongedierte zich verstopt. Ook kunnen er schimmels, mieren, boktorren, wespen en zelfs muizen en ratten vanaf buiten komen via deuren en gaten. Ander ongedierte leeft weer van deze wezentjes en van hun uitwerpselen. Als je huis ook nog eens slecht geïsoleerd is, kunnen er vochtige plekken aanwezig zijn. En vocht in huis is een belangrijke reden dat er dieren en schimmels kunnen leven.

In plaats van alleen te kijken naar het meest zichtbare probleem (de kakkerlak in huis) kan je ook kiezen voor een totaalaanpak. Laat de bestrijder bekijken welk ongedierte er nog meer in huis voorkomt, waar ze zitten, en wat er aan gedaan kan worden. Vaak kan je zo besparen op de kosten van verschillende bestrijdingsmethodes, en je huis in één klap vrij laten maken van een heleboel overlastgevers. Neem contact op met één van de experts op Zoofy en overleg over de mogelijkheden.

Waarom kiezen voor de experts van Zoofy?

Een expert voor kakkerlakken bestrijden vind je op Zoofy. Op ons platform vind je meer dan 6.000 vakmensen voor elke klus. Iedere vakman heeft zijn eigen pagina, waar je informatie vind over zijn tarieven, locatie en specialiteiten. Daar lees je ook de ervaringen van andere klanten die van zijn of haar expertise gebruik hebben gemaakt. Vergelijk meteen een paar bestrijders van kakkerlak in huis met elkaar, en je vindt snel een oplossing voor jouw probleem!

Dit kun je zelf doen tegen kakkerlakken

Kakkerlakken in huis is meestal een van de grootste nachtmerries voor mensen. Het wordt vaak geassocieerd met vuil en smerigheid. Kakkerlakken komen vaak met meerdere, het is dus belangrijk om kakkerlakken zo snel mogelijk aan te pakken. Kakkerlakken kunnen tussen kleine kiertjes naar binnen komen en eten werkelijk alles. Kakkerlakken planten zich super snel voort. Het is dus belangrijk om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Vind je het vies werk, regel dan snel een ongediertebestrijder via Zoofy.

Kakkerlakken voorkomen

 • Wanneer je afval hebt is het belangrijk om dit direct op te ruimen en goed af te sluiten.
 • Het is belangrijk om voedsel te bewaren in afgesloten verpakkingen
 • Gemorst eten en drinken direct opruimen
 • Laat het voedsel van huisdieren niet staan
 • Aanrecht en tafel goed schoonhouden
 • Geen natte doeken of was laten liggen

Maar wanneer al last hebt van kakkerlakken hebben wij ook een aantal tips voor je om ze te bestrijden!

Kakkerlakken bestrijden

 • Bestrijdingsmiddelen: Er zijn heel veel bestrijdingsmiddeltjes te koop. Deze zijn alleen niet altijd even effectief. De kakkerlakken zijn voor de meeste bestrijdingsmiddelen immuun.
 • Trap kakkerlakken niet dood: Doordat kakkerlakken hun eitjes laten vallen als ze zich bedreigd voelen, is het niet verstandig om ze dood te trappen.
 • Plaatsen van een lokdoos

Mocht het je niet lukken of van deze hardnekkige ongedierte af te komen, dan komt Zoofy je graag helpen. Via onze website kan je makkelijk en snel een van onze ongediertebestrijders inhuren. Zij komen je graag helpen met het bestrijden van kakkerlakken.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af