Regel nu jouw ongediertebestrijder

Bedwantsen bestrijden

Vanaf €225 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 111 ongediertebestrijders in jouw regio

Heb je last van bedwantsen? Regel dan zo spoedig mogelijk een ongediertebestrijder bij Zoofy. Op deze pagina lees je alles over wat jij moet weten over bedwantsen en kun je ook direct online een afspraak maken met een ongediertebestrijder.

Regel nu jouw ongediertebestrijder
8 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Bedwantsen bestrijden door Zoofy

Heb je een vermoeden dat je last hebt van een bedwantsen plaag? Dan is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk laat aanpakken. Maar hoe krijg je bedwantsen, hoe herken je ze en hoe kan je bedwantsen bestrijden? Je ontdekt het hier!

 

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine insectjes die ook wel eens bedluizen genoemd worden. Ze hebben hun naam niet gestolen, want je vindt ze voornamelijk terug in en rond bed. Deze beestjes komen oorspronkelijk uit de tropen, maar je vindt ze overal terug. Dit klinkt niet ontzettend gezellig en dat is het ook helemaal niet, want ze overleven op het bloed van dieren en mensen. Omdat ze zo klein zijn, kunnen ze een echte plaag vormen. Je ziet ze bijna niet en ze planten zich aan een razendsnel tempo voort.

bedwantsen bestrijden

Zijn bedwantsen gevaarlijk?

Bedwantsen zijn vieze, nare beestjes. Niemand vindt het prettig om ze als gast te hebben. Dat is logisch, want het zijn net kleine vampiertjes die als grootste doel hebben zich te voeden met je bloed. Dit klinkt allemaal erg akelig, maar eigenlijk hoef je helemaal niet bang te zijn van bedwantsen. Ze verspreiden geen ziektes. Ze zijn gewoon heel erg irritant, want ze veroorzaken verschrikkelijke jeuk en zorgen ervoor dat je niet kan slapen.

 

Hoe krijg je bedwantsen?

Bedwantsen komen steeds meer voor, ook bij ons. Maar hoe komen ze precies in je bed terecht? Vaak kan je last krijgen van bedwantsen door ergens anders te overnachten. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, dan kunnen de bedwantsen die daar leven, gezellig meereizen in je koffer. Doordat je ze nauwelijks ziet, zal het niet opvallen dat je een onverwachte gast meedraagt. Wees daarom altijd voorzichtig als je reist en was je kleding bij voorkeur altijd ter plekke.

 

Bedwantsen door slechte hygiëne?

De meeste mensen denken dat bedwantsen aangetrokken worden door een gebrekkige hygiëne. Dat is echter niet zo. Iedereen kan bedwantsen krijgen, hoe hygiënisch je ook bent! Toch is het erg belangrijk om je bed genoeg te verversen, want op die manier kan je het beter controleren op bedwantsen. Bovendien verkiezen de beestje een lekker warme omgeving, door je bed te verversen maak je het onaantrekkelijker!

 

Hoe kan je bedwantsen herkennen

Bedwantsen bestrijden kan pas als je hebt vastgesteld dat je er daadwerkelijk last van hebt. Daarom is het handig om te weten hoe je bedwantsen herkent. Belangrijk om weten is dat bedwantsen zich grotendeels in slaapkamers verstoppen, met name in het bed. Dat wil echter niet zeggen dat ze in andere ruimtes niet kunnen voorkomen. Als je een vermoeden van bedwantsen hebt, dan is het belangrijk om elke ruimte goed na te zien, waarbij de slaapkamer dubbel zo goed geïnspecteerd moet worden. Maar waar moet je precies op letten?

Als je controleert op bedwantsen, dan moet je uitkijken naar donkerbruine tot donkerrode ovaalvormige 'stippen' van zo'n 5 millimeter groot. Dit zijn de bedwantsen! Kijk vooral op je matras, maar ook in je nachtkastje, achter het hoofdbord, tussen de lattenbodem en zelfs achter scheuren van behangpapier.

Bedwantsen verstoppen zich graag en goed. Als je dus niet meteen iets opmerkt, wil dat nog niet zeggen dat er geen sprake is van bedwantsen. Ze komen vooral naar boven tijdens de nacht en verstoppen zich overdag. Gelukkig zijn er nog een aantal andere zaken waaraan je ze kan herkennen. Als je bijvoorbeeld donkere bloedvlekjes op je beddengoed aantreft, dan kan dit een teken zijn dat er bedwantsen aanwezig zijn. Deze bloedvlekjes zijn de uitwerpselen van bedwantsen. Ze zijn minuscuul (0,5 mm), dus je zal echt wel goed moeten opletten om ze te kunnen zien.

Daarnaast kan je ook vervellingshuidjes op je matras aantreffen. Deze zijn licht van kleur en zijn plat en ovaalvormig, net zoals de bedwants. Ook eitjes kan je soms zien tussen de naden van je matras. Als er sprake is van een grote plaag dan kan je ze zelfs ruiken. Bedwantsen verspreiden een zoete geur, omdat ze een olieachtige afscheiding produceren om hun vijanden af te weren. En als laatste is ook die verschrikkelijke jeuk die vaak gepaard gaat met rode bultjes (bedwantsenbeet) een goede indicatie!

Bedwants bestrijden tips

Ben je er vrijwel zeker van dat je te maken hebt met bedwantsen? Dan moet je je bedwantsen bestrijden. Je doet dit liefst zo snel mogelijk, omdat deze beestjes zich razendsnel voortplanten. Maar hoe doe je dat? Bedwants bestrijden doe je niet zomaar. Deze kleine beestjes verstoppen zich overal en zijn zo klein, dat bedwants zelf bestrijden praktisch onmogelijk is. Schakel dus zo snel mogelijk de hulp van een ongediertebestrijder in. Natuurlijk moet je niet bij de pakken blijven zitten, want er zijn een aantal dingen die je zelf kan doen om erger te voorkomen. Hieronder geven we enkele bedwants bestrijden tips!

Tip 1: Verplaats geen spullen

Als je bedwantsen aantreft, dan is het logisch dat je je spullen overhoop wilt halen om op zoek te gaan naar meer bedwantsen, maar doe dit niet! Als je je spullen te veel verplaatst, dan zullen bedwantsen zich nog beter kunnen verspreiden, waardoor het nog moeilijker wordt om ervan af te raken!

Tip 2: Was regelmatig je beddengoed

Door je beddengoed regelmatig op minimaal 60ºC te wassen, dood je bedwantsen. Het is dus belangrijk dat je dit voldoende doet!

Tip 3: Gooi aangetaste kleding weg of vries het in

Hoewel bedwantsen gedood worden door te wassen, lukt bedwantsen bestrijden nog beter als je je aangetaste kleding meteen weggooit. Dit geldt voornamelijk als je op reis bent. Op die manier ben je er echt zeker van dat je de ongewenste gasten niet meeneemt naar huis. Een alternatief trucje: stop je kleding eventjes in de diepvries. Dit lijkt vreemd, maar het is een tips die zeker werkt. Bedwantsen zullen deze koude temperaturen niet overleven.

Tip 4: Zorg voor licht in je slaapkamer

Bedwantsen zijn dol op donkere ruimtes en warmte. Je kan bedwantsen bestrijden door voldoende licht in je slaapkamer te laten branden. Nu ja, je kan het niet echt bedwantsen bestrijden noemen, want de beestjes zullen niet weg zijn, ze zullen jou alleen niet lastig vallen.

Bedwantsen zelf bestrijden of laten bestrijden?

Bedwantsen zelf bestrijden is geen goed idee. Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen die je zelf kan doen, maar deze zullen er enkel voor zorgen dat er minder bedwantsen in je huis aanwezig zijn. Zelf krijg je nooit al deze beestjes uit je huis. Ze zijn namelijk meester in verstoppen. Ze kruipen in de zomen van je matras, in de plinten, achter behangpapier, in stopcontacten, onder tapijt, enzovoort. Het is écht onmogelijk de beestjes weg te krijgen op eigen houtje. Als je er dus zeker van wilt zijn dat je voorgoed van de bedwantsen plaag verlost bent dan kan je bedwantsen bestrijden het best overlaten aan een ervaren ongediertebestrijder. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, want bij Zoofy vind je eenvoudig de beste vakmannen uit je buurt!

Bedwantsen bestrijden kosten

Bedwantsen bestrijden komt natuurlijk met een kostenplaatje, maar dat is er eentje die je maar al te graag zal betalen. Als je eindelijk verlost bent van die bedwantsenplaag, zal je weer heerlijk kunnen slapen en dat is goud waard! Maar wat zijn de gemiddelde bedwantsen bestrijden kosten

Voorgoed van bedwantsen af, dankzij een specialist van Zoofy!

Heb je last van bedwantsen? Blijf niet langer bij de pakken zitten en schakel zo snel mogelijk de beste specialist uit je buurt in. Heb jij er geen idee van hoe je die vindt? Het is eenvoudiger dan je denkt: vul je gegevens in op onze site en wordt automatisch verbonden met de beste vakmannen uit je buurt. Zo makkelijk kan het zijn!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af