Regel nu jouw ongediertebestrijder

Muizen bestrijden

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 179 ongediertebestrijders in jouw regio

Muizen zijn met name in oudere huizen een veelvoorkomend probleem. De dieren kunnen heel wat schade aanrichten. Ze knagen namelijk aan alles wat ze tegenkomen. Schakel direct hulp in. Maak een afspraak met een ongediertebestrijder bij jou in de buurt.

Regel nu jouw ongediertebestrijder
35 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Muizen bestrijden

Wie muizen lief en schattig noemt, heeft ze nog niet in en rondom het huis gezien. Zodra deze ‘schattige’ muisjes zichzelf binnen laten, is het gedaan met de rust. Niet alleen knagen ze aan alles wat los en vast zit. Ze weten ook elke voorraad eten te vinden. Die kan je vervolgens in zijn geheel weg gooien. De muis in je woning is ook nog eens heel onhygiënisch, ze ontlasten zich overal, van je aanrecht tot je eettafel. Voordat je het weet kom je overal muizenkeutels tegen. Viezer kan bijna niet. Ze komen met velen tegelijk en vermenigvuldigen zich daarnaast ook nog eens in rap tempo. Daarom kan je het beste een professional het muizen bestrijden laten doen. Zoofy heeft meerdere vakmannen in dienst die heel goed raad weten met het muizen bestrijden.

Wat kan zo‘n muisje nu voor een kwaad? Die loopt wat rond en knabbelt af en toe een kruimeltje op. Mocht je je dit afvragen dan sta je aan het begin van je muizenplaag en dan raden we je aan snel iemand in te huren om de muizen te bestrijden. Een muis komt nooit alleen en eet zo’n 3 gram voedsel per dag. Daarnaast poept elke muis tot wel 50 keutels op een dag. Wist je dat zo’n muis liever bij jou op zolder woont dan buiten in de tuin? Heb je een matras of stoel wat niet gebruikt wordt? Dan is de kans groot dat dit een prachtige plek is voor een muizennest. Voor je het weet heb je honderd van die muizen in je huis, reken maar uit wat dat met je huishouden doet. Het muizen bestrijden in huis kan je dus het beste op tijd doen en heel serieus nemen.

Wat is een muis?

De huismuis is de muis die het meest voor overlast zorgt. Het is een klein beestje van ongeveer 7 tot 10 centimeter. De huismuis weegt ongeveer 30 gram en leeft gemiddeld een jaar. In dat jaar kan een vrouwtjes muis 6 tot 10 keer werpen. Elk nest brengt ongeveer 5 tot 10 jongen. De jongen zijn na 2 maanden volwassen en dus geslachtsrijp, waarna het hele verhaal weer opnieuw kan beginnen. De huismuis houdt niet van koud weer of kou in het algemeen. Daarom vinden de muizen het prima om als ongevraagde huisgenoot te functioneren. Hoor je vaak in de nacht geritsel, getik of zelfs geknaag? Ga dan maar op zoek naar keutels. De muis is namelijk een nachtdier en wordt dus pas actief als het donker wordt. Met hun kleine lichaampjes hebben ze maar een opening nodig van 0.6cm. Hierdoor wringen ze zich in elk kastje, lade of doos op zoek naar iets te eten. Een spleet onder de deur is daardoor ook geen enkel probleem. Sterker nog onder los gelegd laminaat kan een muis zich ook voortbewegen. Tussen het plafond of in de muur is ook een fijn gebied voor de muis. Veilig van alle eventuele roofdieren, rent de muis makkelijk van zolder via de voorraadkast naar de keuken. Dat gaat gepaard met veel getrippel en geritsel, waardoor jij in de nacht wakker ligt. Doordat ze zich voortbewegen in ruimtes waar een normaal persoon niet in kan komen, kan een muizenplaag jaren voortduren. Muizen in huis bestrijden is daarom een klusje speciaal voor een professional. Een Zoofy vakman is zeer bekend met de leefgewoonten en het leefgebied van de muis. Hierdoor kunnen ze snel en effectief de muizen bestrijden.

Zijn muizen gevaarlijk?

In de directe zin van het woord gevaarlijk, nee. Een muis zal snel wegrennen op het moment dat jij of een huisdier de ruimte binnenkomt. Dan glipt hij snel in een kier, naad of holletje en weg is hij. Ondanks zijn kleine formaat is de huismuis wel degelijk gevaarlijk. Hij is namelijk gevaarlijk voor de gezondheid. Zoals eerder genoemd poept de huismuis gemiddeld 50 keutels op een dag. Dit doet hij waar het hem uitkomt. Waarschijnlijk heeft hij net behoefte als hij over je schone borden loopt, of als hij bijkomt van het knabbelen aan je brood. Daarnaast urineert de muis om zijn territorium af te baken. De keuken en voorraadkast zijn belangrijke gebieden om af te bakenen en daarom ruik je daar dus vaak ook een muskusachtige geur. De afbakening van het territorium doet de muis ook rondom het nest. Die specifieke geur wordt afgegeven door de urine en dat is vaak precies het gebied waar jij je boterham smeert. Dat de muis drager is van ziektekiemen is bekend. Zo kan hij bijvoorbeeld Salmonella bij zich dragen of het Hantavirus of Leptospirose. Wanneer de muis drager is van een van deze ziektes, dan is de kans groot dat jij dit oppakt als je van een bevuild oppervlakte of voedsel eet. Ook gevaarlijk is dat de huismuizen een grote knaagbehoefte hebben, die botvieren ze graag op alles wat er appetijtelijk uitziet. Een vaak gehoorde klacht is kabelschade. Zonder een reden doet de tv of radio het opeens niet meer. Na een inspectie ronde, worden er aangevreten kabels gevonden. Of er liggen pluizen en vlokken naast je matras, waarna je knaagschade vindt. Deze zijn nog relatief makkelijk vindbaar, maar wat dacht je van je kabels die in je muur of plafond verwerkt zijn en kortsluiting kunnen creëren? Kortom knaagschade en dus de muis, is wel degelijk gevaarlijk. Mocht je nog twijfelen of je een Zoofy vakman de taak wilt geven om de muizen te bestrijden? Dan zijn dit vast goede redenen om tot actie over te gaan.

Help, muizen en wat nu?

Goed, je hebt keutels, knaagschade gevonden en een muskus lucht geroken op plekken waar je dat niet wilt, en wat nu? Het is hoe dan ook slim om de muizen te bestrijden. Hoe langer je wacht met het muizen bestrijden in huis, hoe moeilijker de klus wordt. Een Zoofy vakman kan de muizen in huis bestrijden, maar jij kan zelf ook het een en ander doen. Zorg bijvoorbeeld dat in het gehele huis geen voedsel te vinden is voor de muis. Alle voedsel wat in plastic zakken zit of los is stop je het beste in een container. Heb je een kast die helemaal kier en naad vrij is? Dat is inclusief de deur, dan kan je hier je voorraad in stoppen. Hou je aanrecht kruimelvrij en zorg dat je afvalbak goed afgesloten is. Alle kieren en naden waar een muis doorheen kan, dus groter dan 0.6 cm, kan je het beste afsluiten. Mocht je een kat overwegen? Dan is dit wellicht het moment om een zo’n gezellige fluffball uit te zoeken. Al is een kat geen garantie voor het einde van de plaag. Aangezien je kat gewoon te eten krijgt, heeft hij helemaal geen reden om muizen te vangen. Er zijn dus ook katten die liever lui dan moe zijn en de muizen rustig langs laten lopen. Een grappig gezicht, maar natuurlijk niet het beoogde resultaat.
Al deze voorzorgsmaatregelen zijn het meest effectief als je ook het nest laat verwijderen. Door de snelheid van het voortplanten, is het bijna onmogelijk om met huis tuin en keuken opties de muizen te bestrijden. Een Zoofy vakman kan effectiever de muizen in huis bestrijden, hierdoor ben je sneller en vaak definitief van je plaag af.

Zoofy en muizen bestrijden?

Zoofy heeft ook vakmannen in jouw buurt om muizen te bestrijden. Zelfs als ze van iets verder moeten komen is een Zoofy professional slim om jouw muizen in huis te bestrijden. Zo heeft de Zoofy ongediertebestrijder geen voorrijkosten maar wel onze 100% kwaliteitsgarantie. Kwaliteitsgarantie klinkt wellicht een beetje raar bij het bestrijden van muizen, maar ook bij deze klus staan wij garant voor een tevreden klant. Net zoals bij al onze andere klussen, zorgen we ervoor dat ook jouw muizen in huis te bestrijden zijn met onze ruime verzekering. Zo weet je dat je altijd veilig een Zoofy verdelger in kan schakelen. De kosten van het bestrijden van muizen ligt tussen de €90 en €140 euro. Dit is afhankelijk van het type huis en de grote van de plaag. Vraag je klus aan en vind de offerte die bij jouw past.

muizenval

Waarom Zoofy?

Wil jij dus van al die keutels en andere smerigheid af? Of eindelijk weer een nacht kunnen slapen zonder al dat getrippel en geritsel? Klik dan op onderstaande button en ga aan de slag met je aanvraag. Op die manier ben ook jij snel af van al die ongevraagde huisgenoten. Zonder dat je een Tom in huis hoeft te nemen die achter alle Jerry’s aangaat. Geen slapstick of cartoon acties in jouw huis, maar wel serieuze bestrijding. Zo zorg jij weer voor een gezonde en hygiënische leefomgeving voor jou en je gezin. Wacht niet langer en laat de Zoofy ongediertebestrijder ook jouw muizen bestrijden in huis!

Dit moet je doen bij muizenoverlast

Wanneer je last hebt van muizen is dit natuurlijk heel vervelend. Je kan muizen voorkomen door je huis erg netjes te houden. Ruim dus alles op en maak regelmatig schoon. Je wil zo snel mogelijk van de overlast af. Het is niet alleen vervelend maar kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid en voor je woning. Muizen knagen aan alles een knagen zo je huis kapot. Wil je muizen buiten de deur laten, dan hebben wij een aantal tips voor je:

Tips om muizen te voorkomen.

 • Ruim kruimels van etensresten direct op.
 • Gooi vuilnis direct weg of zorg voor een goede prullenbak.
 • Maak je keukenkastjes regelmatig schoon.
 • Laat oud papier niet te lang staan
 • Bewaar voedsel in afgesloten dozen. Muizen knagen door karton en plastic heen.
 • Muizen kunnen door kleine kieren naar binnen komen, daarom is het belangrijk dat deze zijn afgesloten.
 • Zorg ervoor dat planten en bomen je pand niet raken.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach