Regel nu jouw ongediertebestrijder

Mollen bestrijden

Vanaf €99 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 164 ongediertebestrijders in jouw regio

Mollen kunnen je mooie groene gazon flink ruïneren en zijn vaak lastig zelf te bestrijden. Laat het daarom over aan een expert. Maak direct een afspraak met een ongediertebestrijder bij jou in de buurt.

Regel nu jouw ongediertebestrijder
2 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Mollen bestrijden

Een mooie tuin krijg je niet zomaar. Je moet er veel voor werken en zwoegen. Het laatste wat je dan wilt is een molshoop in je gazon aantreffen. Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing, dus ook als je last hebt van mollen in de tuin. Zo kan je mollen bestrijden met water of mollen verjagen, maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Wil jij graag meer weten over mollen bestrijden? We geven je de info die je nodig hebt!

Mollen in de tuin? Laat ze zo snel mogelijk bestrijden!

Als je mollen aantreft in de tuin, dan weet je dat je tuin binnen de kortste keren bezaaid zal zijn met molshopen. Jammer genoeg blijft het niet bij eentje. Er komen er steeds meer en je tuin raakt meer en meer beschadigd. Daarom dat het ook zo belangrijk is om tijdig hulp in te schakelen. Als je te lang wacht, dan zal het steeds moeilijker worden om je gazon te repareren. Waardoor je geld moet uitgeven aan gazonreparatie.

Mollen voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Wat doe je als je ziet dat je buur last heeft van mollen? Dan kan je het best voorzorgsmaatregelen nemen. Dit kan je doen door gebruikt te maken van mollengaas. Dit is een soort plastic dat net onder de graszoden wordt aangebracht en zo voorkomt dat mollen nog boven de grond kunnen komen. Mollen kunnen dus nog steeds in je tuin aanwezig zijn, maar kunnen niet langer molshopen achterlaten. Toch is dit niet de ideale oplossing, want doordat ze gangen onder je gazon graven kan je gazon verzakken. Je kan dus beter mollen verjagen of bestrijden.

Mollen bestrijden

Mollen bestrijden, wat zijn de mogelijkheden?

Als je definitief verlost wilt zijn van mollen, dan is mollen bestrijden de beste keuze. Als je hier geen verstand van hebt, dan kan je dit het best laten doen door een professional. Mollen bestrijden kan je op verschillende manieren. We geven je een overzicht van de mogelijkheden!

Mollen vangen met een klem

Mollen vangen met een klem wordt vaak gebruikt door professionele ongediertebestrijders. Dat komt omdat dit een van de meest effectieve manieren is. Als je mollen wilt vangen met een klem, dan kan je dit beter niet zelf doen. Een klem plaatsen is erg moeilijk, want deze moet op de juiste plek geplaatst worden. Een mollenklem is namelijk een metalen klem dat onder spanning in een mollengang geplaatst moet worden. De bedoeling is dat de klem dichtslaat wanneer de mol hierover heen beweegt. De mol zal dan sterven.

Mollen bestrijden met gif

Je kan ook mollen bestrijden met gif. Als je kiest voor mollen bestrijden met gif, dan moet je gif leggen in de gegraven gangetjes en in de buurt van de molshoop. Zodra de mol in contact komt met de gif, sterft het beestje.

Mollen bestrijden met water

Soms wordt er ook gekozen voor mollen bestrijden met water. Deze methode is echter niet zo simpel. Hiervoor moet je een emmer die half gevuld is met water ingraven bij een molleningang. De bovenkant van de emmer moet dus gelijk komen te staan met de bodem van de ingang. De beestjes verdrinken dan in het water. Dit is echter niet de beste methode, omdat er ook andere beestjes in kunnen komen. 

Mollen verjagen op een diervriendelijke manier

Bovenstaande manieren om mollen te bestrijden zijn niet de meest diervriendelijke, maar wel de effectiefste methodes. Wil je liever het beestje niet doden? Dan zijn er nog een aantal andere manieren om je mollenprobleem aan te pakken!

Mollen verjagen met trillingen of geluid

Mollen zijn blinde diertjes. Ze reageren voornamelijk op trillingen en geluiden. Mollen verjagen kan je dus ook met de hulp van ultrasoongeluid of een ijzeren paal die zorgt voor trillingen in de grond. Dit zijn hulpmiddelen die je vaak in de winkel kan kopen. Deze manier om mollen te verjagen is diervriendelijk, maar soms heb je er wel wat geduld voor nodig.

Mollen verjagen met geur

Een andere manier waarop je mollen kan verjagen is aan de hand van geur. Het reukorgaan is bij de mol goed ontwikkeld. Hierdoor kan je gebruik maken van speciale geurzakjes die een onaangename geur voor de mol verspreiden. Je hoeft je geen zorgen te maken over het milieu, want deze producten zijn ecologisch verantwoord. De geurzakjes bestaan meestal uit looksoorten.

Mollen vangen met mollenkoker

De meest diervriendelijke manier om mollen te vangen is met de hulp van een mollenkoker. Met de mollenkoker kan je de mol levend vangen en daarna vrij laten in het bos. Je moet de mollenkoker in een mollengang plaatsen en deze twee keer per dag nakijken. Ook hiervoor heb je geduld nodig.

Kosten mollenbestrijding

De prijs van mollenbestrijding is afhankelijk van je situatie. Hoe groter je terrein, hoe langer het zal duren om de mollen te kunnen bestrijden en hoe meer het je dus zal kosten. Bovendien kan de methode die een professional gebruikt verschillen per situatie. Over het algemeen kan je rekenen op een prijs vanaf 89 euro per keer dat de mollen bestrijder langskomt.

Molshopen, wat nu?

Heb jij je mollen laten bestrijden door een professional? Dan zit je natuurlijk nog met die vervelende molshopen. Die wil je het liefst van al zo snel mogelijk zien verdwijnen. Dat doe je het best door de grond van het gazon te scheppen en hiermee de molshopen te dichten. Daarna moet je opnieuw graszaad strooien om je gazon te herstellen. Heeft je gazon teveel schade opgelopen en zie je het niet zitten om dit te herstellen? Dan kan je op Zoofy eenvoudig een hovenier vinden die je tuin opnieuw laat stralen!

Vind eenvoudig de beste ongediertebestrijder uit jouw buurt

Een ongediertebestrijder vinden is op zich niet moeilijk. Een ervaren professional vinden die voordelig is, is daarentegen een moeilijke opgave. Gelukkig ben je bij Zoofy terechtgekomen, want hier vind je een verzameling van de beste professionals in de buurt. Elke professional op onze site heeft reeds jarenlang ervaring in zijn vakgebied en kent een hoge klanttevredenheid. Hierdoor kan je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Ontdek onze ongediertebestrijders en geniet binnenkort opnieuw van een prachtige, mol-vrije tuin!

Zelf mollen bestrijden?

Er zijn dus verschillende manieren om mollen te bestrijden of verjagen, maar is het wel een goed idee om dit zelf te doen? Als je definitief verlost wilt zijn van mollen, dan is het beter dat je een specialist inschakelt. Er zijn wel heel wat middeltjes die je zelf kan proberen, maar meestal werken deze maar voor een korte periode. Een ongediertebestrijder is gespecialiseerd in het aanpakken van mollen en zal daardoor precies weten welke methode hij moet toepassen en hoe hij dit kan doen op zo'n manier dat de mollen het minst lijden. Als je bijvoorbeeld zelf een klem gaat plaatsen en dit niet op de juiste manier doet, dan kan het zijn dat het beestje onnodig meer afziet. Als je mollen wilt bestrijden op een groot veld, dan volstaan klemmen niet en moeten tabletten gebruikt worden. Deze zijn erg giftig en daarom ook gevaarlijk als je dit zelf doet.

Hoe kan je mollen bestrijden?

Mollen komen bijna niet boven de grond, waardoor het lastig wordt om ze bovengronds te vangen. Het beste is om mollen te bestrijden in de tunnels, let hierbij wel heel goed op! Mollen kunnen behoorlijk scherpe tanden hebben.

  • Plaatsen van een mollenklem in de tunnels door een opening te maken in de molshoop. Zorg ervoor dat de molshoop daarna weer goed is afgesloten zodat de mol geen daglicht ziet.
  • Plaatsen van een mollenval. Dit is veel diervriendelijker. De mol wordt levend gevangen in een mollenval, zodat hij bijvoorbeeld in het bos kan worden uitgezet. Plaats de mollenval in een van de tunnels.
  • Mollen verjagen door middel van trillingen, door de hoge tonen hiervan kunnen mollen hun aanvallers niet meer horen aankomen waardoor ze snel weg gaan.
  • Mollen hebben een sterke reuk. Je kan gebruik maken van knoflook of mottenballen om de mollen te verjagen.

Mocht het na deze tips niet lukken om zelf de mollen te verjagen dan komt zoofy je graag helpen. Via onze website kunt u gemakkelijk een afspraak maken met één van onze gespecialiseerde ongediertebestrijders.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af