Regel nu jouw ongediertebestrijder

Ratten bestrijden

Vanaf €99 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 88 ongediertebestrijders in jouw regio

Ratten staan bekend als verspreider van ziekten. Niet prettig om die in of om het huis te hebben. Voorkom verdere overlast en schakel direct hulp in. Maak een afspraak met een ongediertebestrijder bij jou in de buurt.

Regel nu jouw ongediertebestrijder
5 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 7 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Rattenplaag bestrijden via Zoofy

Je hebt sinds te kort te maken met een heel vervelend probleem die je zo snel mogelijk wilt verhelpen. Je hebt namelijk ratten in de tuin. Deze dieren brengen allerlei vervelende ziektes met zich mee die over kunnen worden gebracht op de mens. Daarnaast is het natuurlijk erg onhygiënisch als je te maken hebt met deze soort ongedierte in en rondom je woning. Er zijn verschillende manieren waarop je zelf de ratten kunt verjagen uit de tuin, maar deze manieren blijken niet altijd effectief. Je kant daarop rekenen op onze hulp. Bij Zoofy hebben we jarenlang ervaring met het bestrijden van verschillende ongedierte dat we ook jou uitstekend van dienst zullen zijn bij het bestrijden van de ratten in jouw tuin.

Het probleem

Ratten dat door vele mensen als huisdier worden gehouden. Vergeet niet dat het hier gaat om tamme ratten die je gewoon op een veilige manier in huis kan houden. De ratten die je buiten aantreft zijn wilde ratten. Deze ratten vormen al snel een plaag als ze met velen aanwezig zijn in de tuin. Daarnaast brengen deze dieren allerlei onaangename ziektes met zich mee. Dit komt omdat ze leven in allerlei smerige leefomgevingen. Je kunt hierbij denken aan bij de prullenbakken in openbare parken en de rioleringen. Mensen zijn het niet gewend om in dit soort onhygiënische leefomgevingen te wonen. Daarom zijn we vatbaar voor de bacteriën en ziektes die ratten met zich meebrengen. Je kunt hierbij denken aan:

- De ziekte van Weil
- E. coli
- Salmonella
- TBC

Daarnaast dragen ze ook vlooien, mijten en teken mee in hun vacht. Naast de nadelige gevolgen die de ratten voor de menselijke gezondheid kunnen meebrengen, zijn onze huisdieren ook niet veilig voor dit soort nadelige gevolgen voor hun gezondheid.

Waaraan kun je een rattenprobleem herkennen?

Je hoeft er niet echt op te wachten totdat je werkelijk een rat heen en weer in je tuin ziet rennen. Ratten zijn erg slimme dieren die zich graag verstoppen en die enorme schade aan kunnen brengen in en rondom de tuin. Het is dan ook niet moeilijk om te herkennen wanneer je last hebt van ratten in de tuin. Ratten leven vooral in de nacht en ze zullen zich altijd zo goed mogelijk proberen te verstoppen voor mensen. Maar als je heel goed kijkt en luistert dan zul je ze toch op kunnen sporen.

- Krassende geluiden: Luister heel goed of je krassende geluiden hoort. Vooral wanneer je een houten vloer hebt liggen in de tuin bij bijvoorbeeld de veranda, dan zou het zomaar kunnen zijn dat je zo nu en dan een onverklaarbaar krassend geluid hoort. Dit kan het geluid zijn van ratten die aan het rondscharrelen zijn.

- Uitwerpselen: De uitwerpselen van ratten zijn erg kenmerkend. Als je deze in de tuin hebt liggen dan kun je maar beter op zoek gaan naar de ratten. Kenmerkend voor de uitwerpselen van ratten is dat ze langwerpig zijn en een lengte hebben van tussen de 10 en 20 millimeter.

- Geur: aan de ammoniakgeur die je geur kun je herkennen dat er een rat in de buurt is. Deze geur zul je vaak aantreffen bij besloten ruimtes zoals onder kasten.

- Schade: Het vervelende aan een probleem met ratten is dat ze veel schade aan kunnen brengen. Dit komt omdat ze constant op zoek zijn naar een manier om hun tanden scherp en kort te houden. Om dit voor elkaar te krijgen, knagen ratten aan objecten die gemaakt zijn van plastic of van hout. Daarnaast komt het helaas ook wel eens voor dat ze knagen aan elektrische snoeren. Het vervelende aan dit is dat het een enorme brand kan veroorzaken.

- Holen: Het zou zomaar kunnen zijn dat je vreemde gaten in de tuin ziet. Gaten die je niet zelf hebt gegraven en die zich voornamelijk bevinden bij de warmte van de schuur of bij de woning. Dit kunnen holen zijn van ratten. Ze zoeken de warmte op dat wordt afgegeven door de gebouwen. De holen zijn niet groot en zijn vaak goed verstopt. Het zal zelden voorkomen dat je deze gaten aantreft in het midden van de tuin.

Voorkomen is beter dan genezen

Als je eenmaal te maken hebt met een rattenprobleem in de tuin of in de woning dan kan dit natuurlijk worden verholpen. Maar het is natuurlijk altijd beter dat je het probleem weet te voorkomen zodat je ook niet onnodig geld hoeft uit te geven aan de herstelwerkzaamheden of aan het bestrijden ervan. Zorg er daarom altijd voor dat alle gaten en kieren goed gedicht zijn. Dit geldt voor zowel rondom de woning als in de woning. Jonge ratten hebben vaak al de mogelijkheid om door gaten te kruipen die niet eens groter zijn dan één centimeter. Daarnaast is het ook het advies om geen vlees op de composthoop te gooien.

De ratten hebben een sterk reukvermogen en zullen hier als eerste op af komen. Vele mensen gebruiken de schuur ook als opbergplaats voor eten en drinken. Dit is geen probleem, als er maar voor wordt gezorgd dat al het voedsel op de juiste manier verpakt is en er geen sprake is van schade in het verpakkingsmateriaal. Controleer daarnaast ook de pijpleidingen rondom het huis. Ratten hebben namelijk de mogelijkheid om via kapotte buizen omhoog te klimmen.

ratten bestrijden

Professioneel ratten bestrijden

Ratten bestrijden met geur, ratten bestrijden met rattenvallen... Het klinkt allemaal erg makkelijk, maar als je echt grondig te werk wilt gaan dan kun je het beste ervoor kiezen om het ratten bestrijden aan de professionals over te laten. Er zal een analyse worden gemaakt van het probleem, de situatie zal worden bekeken door middel van een inspectie en vervolgens zal de uitvoering plaatsvinden waarbij de ratten zo snel en effectief mogelijk worden bestreden. Daarnaast kun je ook altijd rekenen op opvolging zodat je er niet alleen voor staat bij het preventieproces. Deze manier is natuurlijk veel effectiever dan wanneer je aan de slag gaat met huismiddelen die wellicht niet effectief genoeg zullen werken waarna het probleem zich opnieuw aan zal dienen.

Kosten ratten bestrijden

Ratten bestrijden kosten zullen sterk variëren. De ratten bestrijden kosten zijn afhankelijk van de grootte van het probleem en de werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden. De kosten voor ratten bestrijden op Zoofy kost €99,-

Schakel onze hulp in

Bij ons ben je aan het juiste adres om de ratten uit je huis of uit de tuin te verjagen. We gaan op een milieuvriendelijke en humane manier te werk en zorgen ervoor dat de werkzaamheden snel maar grondig en effectief worden uitgevoerd. De ratten bestrijden kosten bij ons zijn laag zodat we zoveel mogelijk mensen van dienst kunnen zijn. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van het bestrijden van ongedierte weten we als geen ander hoe vervelend het probleem kan zijn. We adviseren je dan ook graag over de mogelijkheden die je hebt om je woning en je tuin rattenvrij te maken en te houden, en daarnaast zullen we er ook voor zorgen dat we opvolging aanbieden. Dit bieden we om te voorkomen dat het probleem met de ratten zich niet opnieuw zal aandienen en je zorgeloos kunt genieten van je tuin en van de woning.

Werkzaamheden die de ongediertebestrijders van Zoofy uitvoeren

We zijn transparant in de werkzaamheden die worden uitgevoerd bij het ratten bestrijden en daarnaast zijn we ook eerlijk over de kosten die erbij komen kijken. Zo zul je niet voor verassingen komen te staan en weet je altijd waar je aan toe bent. Door middel van onze aanpak van ratten bestrijden zorgen we ervoor dat je geen hinder meer zult ondervinden van ratten in de tuin en in de woning. Bekijk welke verschillende mogelijkheden we jou kunnen bieden en vraag vrijblijvend informatie op over onze diensten.

Zelf ratten bestrijden

Het eerste wat je misschien zal doen is proberen om zelf ratten te bestrijden. Ratten bestrijden is niet makkelijk dus is het belangrijk dat je hier bij goed en grondig te werk gaat. Er zijn verschillende manieren van ratten bestrijden die je zelf uit kunt voeren. Naast ervoor te zorgen dat ratten bestrijden niet nodig is door ervoor te zorgen dat je de juiste voorzorgsmaatregelen treft, dien je de situatie goed in te schatten. Is er sprake van veel schade of zijn er veel keutels te vinden, dan is de kans groot dat je te maken hebt met vele ratten die een plaag vormen in je tuin. Het is dan raadzaam om niet zelf aan de slag te gaan, maar om direct de hulp in te roepen van de professionals. Er zijn een groot aantal doe-het-zelfproducten te koop in de verschillende tuincentra of online waarmee je een klein aantal ratten prima zelf uit de tuin kunt verjagen. Ga nooit aan de slag met giftige middelen en hou het humaan. Rattenvallen blijven populair onder de meeste mensen die zelf een poging wagen om ratten uit de tuin of woning te verjagen. Ratten bestrijden met geur is ook erg effectief. Ratten hebben een sterk reukorgaan. Ratten bestrijden met geur die ze niet kunnen waarderen zal er dan ook goed voor kunnen zorgen dat de ze wegblijven.

Wat zelf te doen bij een rattenplaag

Het is belangrijk om een goed schoon huis te hebben. Ratten houden van elk voedsel dus gooi dit altijd netjes weg. De rat valt onder de warmbloedige zoogdieren en hebben tanden die blijven groeien, vandaag dat ze moeten blijven knagen. Ratten houden zichzelf in leven door te blijven knagen, doen ze dit niet dan groeien hun tanden zover door dat ze sterven. Juist doordat ratten dus zoveel moeten knagen is het een ramp om een rattenplaag te hebben, ze knagen het gat net zo groot totdat ze naar binnen kunnen. Ratten zijn goede klimmers en zwemmers. Ratten knagen alles kapot maar kunnen ook ziektes overdragen op mensen. Bijvoorbeeld de ziekte van Weil en paratyfus. Zorg ervoor dat ratten uit de buurt blijven van jou en kinderen. 

Ratten voorkomen

Ratten vinden bijna alles lekker om te eten. Om ratten te voorkomen is goede hygiëne van belang. 

 • Voedsel opbergen in plastic of metalen potten.
 • Probeer geen voedsel door het riool te spoelen, hier leven ook heel veel ratten.
 • Wanneer je afval hebt, gooi dit direct in een gesloten afvalemmer. Ratten knagen makkelijk door vuilniszakken heen.
 • Zorg ervoor dat eten voor je huisdieren goed is afgesloten. Als ze hun voedsel niet op hebben gegeten gooi dit dan op tijd weg.

Het bestrijden van ratten

 • Ratten houden niet van de sterke lucht van terpentine. Je kan deze lucht verspreiden in je huis.
 • Dichten van kieren en gaten
 • Rattenvallen
 • Rattengif. PAS OP! Zorg ervoor dat kinderen er niet bij kunnen.

Mocht het niet lukken om zelf de ratten te bestrijden, boek dan gemakkelijk en snel een ongediertebestrijder in via Zoofy.nl. 

Bekijk de andere klussen van de ongediertebestrijders


Vogelwering plaatsen
Wespennest verwijderen
Zilvervisjes bestrijden

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach