Lekkage in kelder

Vocht in de kelder is slecht voor je gezondheid

donderdag 22 september 2022

Heb je een huis met daaronder een kelder? Dan kan het zomaar zijn dat je die kelderdeur maar liever dicht houdt vanwege de muffe lucht die uit de kelder komt. Dat is natuurlijk hartstikke zonde van al die ruimte die nu ongebruikt blijft. Het kan ook zijn dat je spullen hebt opgeslagen in de kelder, denk dan aan de kerstdecoraties of de kampeerspullen, en dat je ontdekt dat deze spullen, als je ze weer tevoorschijn wilt halen bedekt zijn met een laagje stinkende schimmel. Dat is niet alleen jammer van de spullen, die je nu dus gewoon weg kunt gooien, maar het is ook nog eens slecht voor je gezondheid. De schimmel zal zich, op termijn, door je hele huis verspreiden!

vocht in de kelder

Hoe ontstaat schimmel in de kelder?

Schimmel in de kelder wordt veroorzaakt door vocht. Het kan zijn dat de kelder bedompt is en dat de vochtige lucht met goed ventileren al snel verdwijnt, maar het kan ook zijn dat je kelder beschadigd is geraakt door invloeden van buitenaf. Denk dan aan het scheuren van de muur of de vloer door wortels van bomen of doordat het grondwater te hoog staat of bevriest en weer ontdooit. Wat de oorzaak ook is, er zal een oplossing gevonden moeten worden.

Wat kun je zelf doen om de vochtige kelder weer droog te krijgen?

Om te beginnen kun je zelf de kelder helemaal leeghalen. Denk daarbij wel goed om je gezondheid. Draag een overall die je helemaal bedekt en vergeet ook niet om een stofmasker met een filter te dragen. Gooi direct alles dat aangetast is door schimmel in een container en draag dan de lege kelder over aan de experts. De mensen van Kelderwaterdicht.nl kunnen je niet alleen vertellen hoe het komt dat er nu juist in jouw kelder een vochtprobleem bestaat, ze kunnen je ook vertellen wat er gebeuren moet om dat op te lossen. Dat is geen klus die je zelf even kunt aanpakken. Je kunt de site bekijken om contactgegevens te vinden en meer te lezen over Kelderwaterdicht.

Kelderwaterdicht heeft een zelf ontwikkelde behandelmethode

Om het vocht uit de muren en de vloer van je kelder te krijgen en te houden is er speciale kennis nodig. Kelderwaterdicht heeft die kennis in huis en ook nog een unieke, zelf ontwikkelde behandelmethode. Door gebruik te maken van speciale vloeistof die wordt geïnjecteerd kan tot wel 10 jaar garantie worden geboden!

Lees meer over de werkwijze van Kelderwaterdicht en maak direct een afspraak voor een kosteloze, vrijblijvende inspectie voor de exacte bepaling van de problemen.